Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
melonek wrote:Mnie też trochę choroba rozłożyła, gardło, katar.. ale cały czas po pracy leżę, pije dużo ciepłej wody z miodem i cytryną i może jutro będzie lepiej..
Musimy sie szybko wykurować. Dosc ze nie wskazane nam byc chorym w tym okresie to jeszcze do pracy trzeba chodzić.. ehh u nas jeszcze na Podhalu wielki SMOG to tez pewnie swoją droga dało ni w kość[/link] -
Kasiulka03 wrote:Pociągnę wątek bo nikt nie odpisał a mnie to bardzo interesuje
Od kiedy i czym sie smarować zeby nie było rozstępów
Polecam bio oil, w pierwszej voazy smarowalam sie nim juz od 7tc i z wagi 58 kg przy wzroscie 180cm przytylam 21 kg w ciazy i nie mialam ani jednego rozstepu, bledem bylo nie smarowanie sie po porodzie. Ok 2 tyg po porodzie wyszly 2 przy pepku przy obkurczaniu brzuchaWiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 22:36
-
Udalo mi sie Was nadrobic ja w piatek wizyta, juz nie moge sie doczekac chociaz nadal nie wierze ze jestem w ciazy bo zadnych objawow nie mam
Co do dzwigania, mieszkam na 4 pietrze bez windy i wnosze corke 13 kg, nikogo do pomocy nie mam, maz czesto pracuje caly dzien. Przeciez nie bedziemy siedzialy cale dnie w domu poki co na spacery chodzimy codziennie po 2 godzinki, przed ciaza nawet dwa razy dziennie. Mysle ze to tez kwestia przyzwyczajenia, wiadomo ze jak ktos kto nigdy nie nosil 13 kg i nagle zacznie dzwigac to organizn inaczej zareaguje niz na dzwiganie moje gdy przyzwyczajony jest. W domu nie nosze prawie wcale tyle co do wanny wsadzic, so krzeselka czy raczki umyc powoli zaczne puszczac coreczke sama po schodach (poki co 2 pietra czasami przejdzie na kolanach) mysle ze do porodu nauczy sie na nozkach zasuwac
Aneczka strasznie wspolczuje ;( przechodzilam to w listopadzie ;(Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 22:43
Demetria lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny.
Kawusiaa, candela witajcie
Aneczkaa87 przykro mi. Trzymam mocno kciuki, żeby fasolka jak najszybciej do ciebie wrocila :*
Melonek, Pierwsze maleństwo życzę dużo zdrowia.
Z moich objawów to okresowy ból brzucha co jakiś czas. Zaczęły mnie boleć piersi i szybciej się męczę.
14.02 - 4mm serduszko
07.03 - 2cm szczęścia
04.04 - 8,2cm i prawdopodobnie będzie Elena
02.05 - wizyta
-
Dziewczyny, a jak u was z seksem? Ja wczoraj po stosunku dostałam bolesnych skurczy macicy, wystraszyłam się nieźle, na szczęście trwały tylko ok 5 min. Nie było krwawienia ani plamienia. Coś mogło się stać? Na wszystkich stronach czytam, że seks w ciąży niby jest bezpieczny, a te skurcze się zdarzają, ale nie jestem do końca przekonana. Dziś wieczorem mam pierwszą wizytę, ciekawe co mi gin powie.
Gdańsk, 31 l., kp -
Dzien dobry noc w miarę przespana ale nie obeszło sie od budzenia kaszlem zaraz zmykam do lekarza i mam nadzieje ze to nic poważnego.. pozniej do pracy wiec musze byc na siłach a jak tu byc jak tak strasznie złe sie czujesz ?
Kasiulka w którym tyg wtedy bedziesz jak pójdziesz do gin?[/link] -
Dla wszystkich mam ktore obawiaja sie bo brak objawow. Ja w pierwszej ciazy czulam sie super, zero wymiotow z 3 tygodnie lekka niestrawnosc. Zero boli brzucha, zero skurczy i tak bylo do konca. Ciaza idealna, zero lekow. Nie martwcie sie to jest jak najbardziej norma! W 3 trymestrze dopadla mnie jedynie bezsennosc a w ostatnim miesiacu troche spuchlam.
Do tych ktore strasza, zostawcie to dla siebie i dajcie zyc innym i cieszyc sie ciaza.paula_89, Alfa_Centauri, smeg, Igaa, Demetria lubią tę wiadomość
-
melonek będzie dobrze
ja tu u siebie w DE nie mam możliwości zrobienia baty. Muszę czekać do pierwszej wizyty a na tą zdecyduję się pewnie dopiero za 3 tyg.
Odnośnie dźwigania to mam jak Pchelkaaa. Synek 10 miesięcy, jeszcze nie chodzi. Staram się ograniczać noszenie ale nie jestem w stanie tego całkowicie wyeliminować.
-
nick nieaktualnyHej. Ja mam jeszcze takie pytanie do Was. Badałyście progesteron na początku ciąży? Jak zobaczyłam 2 kreski zrobiłam bete i progesteron. Wynosił on trochę ponad 14ng/ml. 2 lekarzy stwierdziło, że jest w normie, ale wszędzie czytam, że jest jednak za niski. Nie wiem co robić. Myślałam, że przepisze mi któryś tabletki na podtrzymanie, ale obaj twierdzili, że nie trzeba. Teraz boję się, że sytuacja znowu się powtórzy
-
Aneczkaa87 wrote:Hej. Ja mam jeszcze takie pytanie do Was. Badałyście progesteron na początku ciąży? Jak zobaczyłam 2 kreski zrobiłam bete i progesteron. Wynosił on trochę ponad 14ng/ml. 2 lekarzy stwierdziło, że jest w normie, ale wszędzie czytam, że jest jednak za niski. Nie wiem co robić. Myślałam, że przepisze mi któryś tabletki na podtrzymanie, ale obaj twierdzili, że nie trzeba. Teraz boję się, że sytuacja znowu się powtórzy
Aneczka ja nim zrobiłam betę to robiłam progesteron i po nim się zorientowalam też że chyba jestem w ciąży. To było dzień przed okresem a miałam 19.87 czy jakoś tak. Więc dosyć wysoki jak na dzień przed @ po wynikach zdecydowałam się na test i tak to się dowiedziałam że jestem w ciąży. Podobno objawem za niskiego progesteronu są plamienia ale oczywiście to wiedza raczej z nie zbyt pewnego źródła bo forum. -
Kasiulka03 wrote:Pociągnę wątek bo nikt nie odpisał a mnie to bardzo interesuje
Od kiedy i czym sie smarować zeby nie było rozstępów
A no i dziewczyny wiadomo geny, ale poza tym jesli cxlowiek duzo nie przytyje to tez wieksza szansa, ze nic nie wyjdzie. Kolejna sprawa wielkosc dziecka. Moja corcia urodzona w skonczonym 40tyg miala 3.1, a niektore rodza sie np w 38 z waga 4kg, to jest ogromna roznica w wielkosci brzucha