X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • melonek Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze maleństwo, cytryna ma dużo witaminy c więc niby może pomóc. Możesz też mleko z miodem spróbować.

Pierwsze maleństwo lubi tę wiadomość

thgf9n73vx4bobyi.png
    56505fea16.png
  • Pierwsze maleństwo Przyjaciółka

Wysłany: 31 stycznia 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melonek wrote:
    Mnie też trochę choroba rozłożyła, gardło, katar.. ale cały czas po pracy leżę, pije dużo ciepłej wody z miodem i cytryną i może jutro będzie lepiej..

Musimy sie szybko wykurować. Dosc ze nie wskazane nam byc chorym w tym okresie to jeszcze do pracy trzeba chodzić.. ehh u nas jeszcze na Podhalu wielki SMOG to tez pewnie swoją droga dało ni w kość :(

3jgxdqk3xw3b1905.png[/link]
  • Wpinka Przyjaciółka

Wysłany: 31 stycznia 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze maleństwo... podobno można paracetamol w ciąży jakby co, to chyba działa tak przeciwzapalnie i przeciwgorączkowo, ale fakt, lepiej skonsultować jak najszybciej z lekarzem!

a88e25d763.png
  • Pchelkaaa Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka03 wrote:
    Pociągnę wątek bo nikt nie odpisał a mnie to bardzo interesuje
    Od kiedy i czym sie smarować zeby nie było rozstępów

Polecam bio oil, w pierwszej voazy smarowalam sie nim juz od 7tc i z wagi 58 kg przy wzroscie 180cm przytylam 21 kg w ciazy i nie mialam ani jednego rozstepu, bledem bylo nie smarowanie sie po porodzie. Ok 2 tyg po porodzie wyszly 2 przy pepku przy obkurczaniu brzucha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 22:36

km5s4z17bhx29iyi.png
    zud3ugpj1x4j4oxc.png
  • Pchelkaaa Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2017, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udalo mi sie Was nadrobic ;) ja w piatek wizyta, juz nie moge sie doczekac chociaz nadal nie wierze ze jestem w ciazy bo zadnych objawow nie mam ;)

Co do dzwigania, mieszkam na 4 pietrze bez windy i wnosze corke 13 kg, nikogo do pomocy nie mam, maz czesto pracuje caly dzien. Przeciez nie bedziemy siedzialy cale dnie w domu ;) poki co na spacery chodzimy codziennie po 2 godzinki, przed ciaza nawet dwa razy dziennie. Mysle ze to tez kwestia przyzwyczajenia, wiadomo ze jak ktos kto nigdy nie nosil 13 kg i nagle zacznie dzwigac to organizn inaczej zareaguje niz na dzwiganie moje gdy przyzwyczajony jest. W domu nie nosze prawie wcale tyle co do wanny wsadzic, so krzeselka czy raczki umyc ;) powoli zaczne puszczac coreczke sama po schodach (poki co 2 pietra czasami przejdzie na kolanach) mysle ze do porodu nauczy sie na nozkach zasuwac ;)

Aneczka strasznie wspolczuje ;( przechodzilam to w listopadzie ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 22:43

Demetria lubi tę wiadomość

km5s4z17bhx29iyi.png
    zud3ugpj1x4j4oxc.png
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dużo zdrówka :*

f5b59272af.png
  • Demetria Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Kawusiaa, candela witajcie :)

Aneczkaa87 przykro mi. Trzymam mocno kciuki, żeby fasolka jak najszybciej do ciebie wrocila :*

Melonek, Pierwsze maleństwo życzę dużo zdrowia.

Z moich objawów to okresowy ból brzucha co jakiś czas. Zaczęły mnie boleć piersi i szybciej się męczę.

14.02 - 4mm serduszko <3
    07.03 - 2cm szczęścia
    04.04 - 8,2cm i prawdopodobnie będzie Elena <3
    02.05 - wizyta
    tt1d65e6.png
    tt1d6895.png
  • smeg Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak u was z seksem? Ja wczoraj po stosunku dostałam bolesnych skurczy macicy, wystraszyłam się nieźle, na szczęście trwały tylko ok 5 min. Nie było krwawienia ani plamienia. Coś mogło się stać? Na wszystkich stronach czytam, że seks w ciąży niby jest bezpieczny, a te skurcze się zdarzają, ale nie jestem do końca przekonana. Dziś wieczorem mam pierwszą wizytę, ciekawe co mi gin powie.

thgfflw1r5jwwi42.png
    uch5trd871vy6cfm.png
    gg64o7est9yc5xll.png
    Gdańsk, 31 l., kp :)
  • melonek Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smeg,też czytałam, że seks nie szkodzi ale jakoś się jeszcze nie odważyliśmy... :P

Dzień dobry,
    Jak dziś samopoczucie? Mnie dalej boli jakbym miała okres ;/

thgf9n73vx4bobyi.png
    56505fea16.png
  • Kasiulka03 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    Mnie wczoraj nic nie bolało a dzisiaj obudził mnie ból brzucha :( W piątek wizyta więc ciekawa jestem co mi powie lekarz Chociaż ide z NFZ wiec moge sie domyślać ze mnie oleje ale przynajmniej wykluczymy ciąże pozamaciczna

w57vtqywo5hbv0t6.png

Wysłany: 1 lutego 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :) noc w miarę przespana ale nie obeszło sie od budzenia kaszlem :( zaraz zmykam do lekarza i mam nadzieje ze to nic poważnego.. pozniej do pracy :( wiec musze byc na siłach a jak tu byc jak tak strasznie złe sie czujesz ?:(

Kasiulka w którym tyg wtedy bedziesz jak pójdziesz do gin?

• baassiia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla wszystkich mam ktore obawiaja sie bo brak objawow. Ja w pierwszej ciazy czulam sie super, zero wymiotow z 3 tygodnie lekka niestrawnosc. Zero boli brzucha, zero skurczy i tak bylo do konca. Ciaza idealna, zero lekow. Nie martwcie sie to jest jak najbardziej norma! W 3 trymestrze dopadla mnie jedynie bezsennosc a w ostatnim miesiacu troche spuchlam.

Do tych ktore strasza, zostawcie to dla siebie i dajcie zyc innym i cieszyc sie ciaza.

paula_89, Alfa_Centauri, smeg, Igaa, Demetria lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • melonek Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam z drugiej bety, powiem Wam szczerze, że denerwuje się jak nie wiem co ;/

thgf9n73vx4bobyi.png
    56505fea16.png

Wysłany: 1 lutego 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melonek troche wiecej wiary :) zobaczysz wszystko bedzie dobrze :*

• candela Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melonek będzie dobrze :)
    ja tu u siebie w DE nie mam możliwości zrobienia baty. Muszę czekać do pierwszej wizyty a na tą zdecyduję się pewnie dopiero za 3 tyg.

Odnośnie dźwigania to mam jak Pchelkaaa. Synek 10 miesięcy, jeszcze nie chodzi. Staram się ograniczać noszenie ale nie jestem w stanie tego całkowicie wyeliminować.

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    druga ciąża <3 złoty strzał!
    RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja moja prawie 9kg troche nosze, domaga sie niestety. Zaczyna juz chodzic xa rece to licze, ze bedzie lzej z czasem ;)

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja mam jeszcze takie pytanie do Was. Badałyście progesteron na początku ciąży? Jak zobaczyłam 2 kreski zrobiłam bete i progesteron. Wynosił on trochę ponad 14ng/ml. 2 lekarzy stwierdziło, że jest w normie, ale wszędzie czytam, że jest jednak za niski. Nie wiem co robić. Myślałam, że przepisze mi któryś tabletki na podtrzymanie, ale obaj twierdzili, że nie trzeba. Teraz boję się, że sytuacja znowu się powtórzy :/

• A może by... Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczkaa87 wrote:
    Hej. Ja mam jeszcze takie pytanie do Was. Badałyście progesteron na początku ciąży? Jak zobaczyłam 2 kreski zrobiłam bete i progesteron. Wynosił on trochę ponad 14ng/ml. 2 lekarzy stwierdziło, że jest w normie, ale wszędzie czytam, że jest jednak za niski. Nie wiem co robić. Myślałam, że przepisze mi któryś tabletki na podtrzymanie, ale obaj twierdzili, że nie trzeba. Teraz boję się, że sytuacja znowu się powtórzy :/

Aneczka ja nim zrobiłam betę to robiłam progesteron i po nim się zorientowalam też że chyba jestem w ciąży. To było dzień przed okresem a miałam 19.87 czy jakoś tak. Więc dosyć wysoki jak na dzień przed @ po wynikach zdecydowałam się na test i tak to się dowiedziałam że jestem w ciąży. Podobno objawem za niskiego progesteronu są plamienia ale oczywiście to wiedza raczej z nie zbyt pewnego źródła bo forum.

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • melonek Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :)
    Oby oby.. teraz tylko czekać do 17:00 na ten wynik.

thgf9n73vx4bobyi.png
    56505fea16.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka03 wrote:
    Pociągnę wątek bo nikt nie odpisał a mnie to bardzo interesuje
    Od kiedy i czym sie smarować zeby nie było rozstępów
    Duzo zalezy od tego jak szybko brzuszek rosnie. Ja pewnie zaczne kolo 3 miesiaca. W poprezdniej ciazy na noc uzywalam maslo Palmersa rano czasem inny dowolny balsam taki zeby szybko sie wchlanial.

A no i dziewczyny wiadomo geny, ale poza tym jesli cxlowiek duzo nie przytyje to tez wieksza szansa, ze nic nie wyjdzie. Kolejna sprawa wielkosc dziecka. Moja corcia urodzona w skonczonym 40tyg miala 3.1, a niektore rodza sie np w 38 z waga 4kg, to jest ogromna roznica w wielkosci brzucha

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ