Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
KaroLove wrote:Ps Ale mnie zachcianki łapią. Mam ochotę na jakiś makaron z dobrym sosem A do tego mizeria. ♡♡♡♡
Ostatnio mialam smaka na pieczone ziemniaczki i jajko sadzone z lejacym się żółtkiem hahaha
Takiego jajka to nie jemy moja droga, pamiętaj. Surowe jajka odpadają -
smeg wrote:Ja tez się wypisałam, bo mnie wkurzały panikujące wpisy w kółko o tym samym :p No i narzeczony powiedział mi, że mu Facebook zaproponował dołączenie do tej grupy i wyświetlił ze ja tam jestem, a nie chciałam żeby wszyscy znajomi wiedzieli o ciąży.14.02 - 4mm serduszko
07.03 - 2cm szczęścia
04.04 - 8,2cm i prawdopodobnie będzie Elena
02.05 - wizyta
-
Demetria wrote:Ja bym była za taką grupa ewentualnie po porodach... Bo tutaj raczej się nie odwazę dodać zdjęcia gdzie każdy tu ma dostęp
Pamiętaj, że na fb nawet w tajnej grupie każdy kto tam jest może sobie Twoje zdjęcie bezkarnie zapisywać i pobierać. -
dziewczyny ja juz po wizycie dzidzus mam 3.64cm nadgonil 2 dni wychodzi 10w4d serduszko pika 168 uslyszalam
troche sie ruszalo ale malo chyba spalo
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/08efec41403d.jpgDemetria, dżdżownica, KasiaHaBe, Bella_Bella, aaniluap, nadziejastru, kiti, Caro, Natikka123, A może by..., E_w_c_i_a, Kimmy lubią tę wiadomość
-
Mi akurat forma forum odpowiada, bo jednak jest wszystko pokolei. Może i tematy nie są uporządkowane ale wszystkie jest chronologicznie. A na fb nawet jak tematy są chronologiczne to potem trzeba i tak szukać nie wiadomo ile postu, który się chce znaleźć. Jak każda potem dodaje swój post ze swoim pytaniem czy tematem , do każdego postu kilkadziesiąt komentarzy się pojawia to już jest serio nieczytelne dla mnie. I każdy dodany komentarz miesza wszystkie posty bo skomentowany post laduje na samej gorze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2017, 13:15
Bella_Bella, smeg lubią tę wiadomość
14.02 - 4mm serduszko
07.03 - 2cm szczęścia
04.04 - 8,2cm i prawdopodobnie będzie Elena
02.05 - wizyta
-
dżdżownica wrote:A dlaczego? Salmonella jest przecież na skorupce więc wystarczy jajo wyszorować albo sparzyć.
Szczerze nie wiem dokładnie. Mi dwóch lekarzy plus w szpitalu powiedzieli, że nie wolno jeść surowych jajek, czyli tzw na miękko, kogiel mogiel, jajko sadzone czy taka "luźniejsza" jajecznica też odpada. Wszystko mi tak wymienili właśnie tłumacząc salmonellą. Jajka jeść jak najbardziej ale tylko dogotowane. Nie mam jakiejś większej wiedzy w tym temacie więc opieram się na tym co mówią mi lekarze, jeśli kilka specjalistów mi to powtórzy to się tego trzymam po prostu -
czekajacanacud1 wrote:dziewczyny ja juz po wizycie dzidzus mam 3.64cm nadgonil 2 dni wychodzi 10w4d serduszko pika 168 uslyszalam
troche sie ruszalo ale malo chyba spalo
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/08efec41403d.jpg
Jest pięknyCiocia kocha
czekajacanacud1, India26 lubią tę wiadomość
-
Bella_Bella wrote:Szczerze nie wiem dokładnie. Mi dwóch lekarzy plus w szpitalu powiedzieli, że nie wolno jeść surowych jajek, czyli tzw na miękko, kogiel mogiel, jajko sadzone czy taka "luźniejsza" jajecznica też odpada. Wszystko mi tak wymienili właśnie tłumacząc salmonellą. Jajka jeść jak najbardziej ale tylko dogotowane. Nie mam jakiejś większej wiedzy w tym temacie więc opieram się na tym co mówią mi lekarze, jeśli kilka specjalistów mi to powtórzy to się tego trzymam po prostu
To jest dla bezpieczeństwa i masz całkowita rację. Ale to tak jak z myciem rąk. Chociaz na kogel-mogel bym sie nie zdecydowala. Można też kupić jaja naświetlane i wtedy będą na 100 % bezpieczne. -
dżdżownica wrote:To jest dla bezpieczeństwa i masz całkowita rację. Ale to tak jak z myciem rąk. Chociaz na kogel-mogel bym sie nie zdecydowala. Można też kupić jaja naświetlane i wtedy będą na 100 % bezpieczne.
A to nie słyszałam, że można takie kupićPewnie jakieś eko sklepy?
-
dżdżownica wrote:A jeszcze odnośnie salmonelli- dobrze ze ja i tak nie mogę jeść lodów (tylko grycan może być) bo bym chyba nie umiała latem odmówić sobie lodów kręconych nad morzem
Ja właśnie nie wiem jak dam radę latem ale myślę, że lodów sobie nie odpuszczę -
Ja jestem na grupie na fb, ogólnie ostatnio była burza i część dziewczyn się przeniosło i chyba jest z 4 albo 5 nowych grup, ja jestem cały czas w ten jednej i nigdzie więcej się już nie przenoszę
faktycznie jest teraz tajna, było głosowanie i większość było za tajną, więc administratorki zmieniły na tajną
Link: https://www.facebook.com/groups/438607606530619/
Nie wiem czy Ci się pokaże ta grupa, jeśli chcesz się dodać to KaroLove możesz mi napisać prywatnie nazwę swojego profilu fb to wtedy Cie wyszukam i dodam
Dla mnie nie jest nieczytelnie na fb, ale ja w wielu grupach się udzielam, więc jestem przyzwyczajona do tego jak te grupy działająKaroLove lubi tę wiadomość