Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Super Kasia ♡
Mówisz ze miał 20,19 mm? I ze wychodzi 8 i 4 dzien? (Przepraszam ze porownuje) to ja miałam 21,6 mm i wyszło 8 i 6 dni. Kurczę wszędzie jakieś inne przeliczniki maja.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2017, 11:16
-
Ps Ale mnie zachcianki łapią. Mam ochotę na jakiś makaron z dobrym sosem A do tego mizeria. ♡♡♡♡
Ostatnio mialam smaka na pieczone ziemniaczki i jajko sadzone z lejacym się żółtkiem hahaha -
Kciuki zacisniete za dzisiejsze wizyty.
Dziewczyny ja do konca sie golilam sama, z pimoca lusterka, ale moj brzuch nie powalal wielkosci
Jak tam wasze brzuszki?
Ja znow ja w pierwszej ciazy wygladam tylko jak utytaurosl mi biust,brzuch, troche w nogi... kurna niektore kobiety tak slicznie w ciazy wygladaja, a ja sie jak kulka powiekszam... teraz przynajmniej sie mniej doluje bo po porodzie w tydzien nie bylo sladu po ciazy. Takze u mnie mega hormonalnie wszystko
-
KaroLove wrote:Super Kasia ♡
Mówisz ze miał 20,19 mm? I ze wychodzi 8 i 4 dzien? (Przepraszam ze porownuje) to ja miałam 21,6 mm i wyszło 8 i 6 dni. Kurczę wszędzie jakieś inne przeliczniki maja.
Tak, na wydruku z USG mam CRL 20,19 mm, wiek ciąży wg OM 9t1d i termin porodu 22.10, a wg wymiarów 8t4d i termin 26.10.KaroLove lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyaaniluap wrote:Gdyby zakażenie było świeże to przede wszystkim IgM byłoby dodatnie. IgM utrzymują się przez 6-9 miesięcy od zakażenia więc nie ma opcji żebyś zdążyła zarazić się na początku ciąży, wytworzyć przeciwciała IgG i pozbyć się IgM.
Mam nadzieję, że zrobiona dzisiaj przez Ciebie AWIDNOŚĆ tylko Cię w tym utwierdzi i uspokoi.
O rety... Widzisz moja gin nic takiego mi nie mówiła... Zresztą momęt momęt muszę sprawdzić w domu jak zajadę jak to było z tym IgM... No nic badanie juz zrobiłam zobaczymy jaki będzie wynik... Teraz to mam mentlik w głowie, bo nigdzie na necie nie wyczytałam tego ile utrzymuje sie IgM we krwi...
Czekam na wynik, zobaczymy co pokaże:/
-
Ja tez się wypisałam, bo mnie wkurzały panikujące wpisy w kółko o tym samym :p No i narzeczony powiedział mi, że mu Facebook zaproponował dołączenie do tej grupy i wyświetlił ze ja tam jestem, a nie chciałam żeby wszyscy znajomi wiedzieli o ciąży.
KaroLove lubi tę wiadomość
Gdańsk, 31 l., kp -
nick nieaktualny
-
E_w_c_i_a wrote:Ja dzisiaj mam wizytę ale dopiero o 18:20, na razie jestem spokojna - zobaczymy o 18:00
Dziewczyny zadam intymne pytanie - czy Wy na każdą wizytę się golicie tam?Teraz jest w miarę możliwość i nie wyobrażam sobie iść z bobrem, ale jak to będzie jak wielki brzuch zasłoni wszystko? haha
Ja to robię systematycznie nawet bez wizyt i nie wyobrażam sobie inaczej -
smeg wrote:Ja tez się wypisałam, bo mnie wkurzały panikujące wpisy w kółko o tym samym :p No i narzeczony powiedział mi, że mu Facebook zaproponował dołączenie do tej grupy i wyświetlił ze ja tam jestem, a nie chciałam żeby wszyscy znajomi wiedzieli o ciąży.
-
Treselle wrote:A ja mam wizytę 3 kwietnia i to będzie początek 12 tyg. Będzie to zwykła wizyta. Ostatnia miałam 1 marca...chyba powinnam odrazu zostać zapisana na prenatalne?
Dziewczyny a macie tak ze raz napięcie w piersiach macie większe a raz mniejsze? U mnie gdy tylko piersi stają się mniej wrażliwe wpadam w panikę
Ja wczoraj wpadłam w panikę bo wydaja mi się mniej "puszyste"... mam nadzieje, że to tylko przewrażliwienie...