X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • almaanies Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny z rana, ja dziś mam ciężki dzień, jestem w pracy do wieczora, oby szybko zleciało. Jak Wasze samopoczucie? Ja czuję się całkiem dobrze, wczoraj miałam lekkie kłucia w jajnikach, trochę się zmartwiłam ale po jakimś czasie ból ustał. Miłego dnia!

eikt9n733qx6yvg8.png
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny milego dnia i trzymajcie kciuki bo kolo 12 mam wizyte :)

mana, Demetria, Bella_Bella lubią tę wiadomość

6sutskjolve431gm.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana wszystkie w 13tyg ostatnim 3miesiąca.Kimmy co do pepowiny jeszcze sie poprawi czytalam ze w wiekszosci ciaz mnogich pepowina taka jest i ok wszystko.Powodzenia wszystkim na wizytach.Mimo tego ze chwile nie pisalam moj nalog do belly i pazdziernikowych mam nie pozwala mi zasnac bez przeczytania:)zycze milego dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2017, 07:06

baassiia, kiti lubią tę wiadomość

ckai9n73kv974yz0.png
  • nika1986 Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca 2017, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

I weszliśmy z Fasolem w 12. tydzień. Miłego i spokojnego dnia wszystkim. Udanych wizyt. Bijących serduszek i machających rączek :)

Demetria lubi tę wiadomość

34bwgzu3q3kfrwyu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2017, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja właśnie wyszłam z laboratorium... Zostawiłam mój nieszczęsny mocz na posiew i badam Awitność cytomegalii:( Mega się boje wyników... Naczytałam się jak bardzo może być chory płód jeśli zaraziłam się nią niedawno... No i ten mój mocz, leukocyty i bakterie... Zawsze jest to dla mnie tak mega stresujące ;(

• aaniluap Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też robiłam dziś posiew. Zobaczymy co to będzie...

02502cdf1c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2017, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaniluap wrote:
    Też robiłam dziś posiew. Zobaczymy co to będzie...

A masz problemy z moczem? Bo ja sie od lat leczę na bakterie w moczu... A teraz w tym stanie to by dobrze było jakby ich nie było:(

• Lola83 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc. Od dzisiaj jestem na zwolnieniu, po prostu juz nie bylam w stanie pracowac, doszlo przeziebienie. Chce byc w domu do konca nast tyg. Szef nie byl zachwycony, ale dotarlam do granicy wytrzymalosci...

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:
    Hej ja właśnie wyszłam z laboratorium... Zostawiłam mój nieszczęsny mocz na posiew i badam Awitność cytomegalii:( Mega się boje wyników... Naczytałam się jak bardzo może być chory płód jeśli zaraziłam się nią niedawno... No i ten mój mocz, leukocyty i bakterie... Zawsze jest to dla mnie tak mega stresujące ;(

nie czytaj internetow, bo zwariujesz. Tym bardziej, ze jeszcze nie wiesz przeciez?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2017, 07:42

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • aaniluap Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:
    A masz problemy z moczem? Bo ja sie od lat leczę na bakterie w moczu... A teraz w tym stanie to by dobrze było jakby ich nie było:(

na szczęście nigdy nie zmagałam się z żadnymi infekcjami intymnymi, ale w ciąży o to podobno nietrudno. i jeszcze mogą być bezobjawowe...

02502cdf1c.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życzę udanych wizyt ♡

Cytomegalia szybko wykryta daje szanse. Nie czytaj internetow.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2017, 07:48

Agnesqe lubi tę wiadomość

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-) miłego i pozytywnego dbia wszystkim! :-)

mana lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyn jesteście najlepsze! Macie racje nie ma die co martwić na zapas... Tak myślimy z moja mamą, że skoro cytomegalii można się zarazić w czasie transfuzji krwi, to może to stara akcja, bo po urodzeniu miałam przetaczaną krew... Wtedy był by spokój... Zobaczymy ;)

• E_w_c_i_a Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj mam wizytę ale dopiero o 18:20, na razie jestem spokojna - zobaczymy o 18:00 :D

Dziewczyny zadam intymne pytanie - czy Wy na każdą wizytę się golicie tam? :D Teraz jest w miarę możliwość i nie wyobrażam sobie iść z bobrem, ale jak to będzie jak wielki brzuch zasłoni wszystko? haha :D

Szczęśliwa mama Majeczki :*
    Dziecinka (10 tydzień) (*) 8.2015
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E_w_c_i_a wrote:
    Ja dzisiaj mam wizytę ale dopiero o 18:20, na razie jestem spokojna - zobaczymy o 18:00 :D

Dziewczyny zadam intymne pytanie - czy Wy na każdą wizytę się golicie tam? :D Teraz jest w miarę możliwość i nie wyobrażam sobie iść z bobrem, ale jak to będzie jak wielki brzuch zasłoni wszystko? haha :D

niektore dziewczyny pisaly, ze maz im pomagal, ja sobie tego nie wyobrazam :P jakos zawsze sobie radzilam, nawet w stresie przed porodem :)

E_w_c_i_a lubi tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia, ja na chwilę obecną się golĘ za każdym razem. I też się zastanawiałam co będzie później. Tak myślałam żeby mojego D troszkę podszkolić w goleniu, ewentualnie lusterko i heja :-)
    A tak serio, to kiedyś gin mi powiedział, że dopóki nie trzeba warkoczy zaplatac to oni nie zwracają na to uwagi. Czyli mysle że tak do 0,5 cm mogą być włoski

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2017, 08:35

E_w_c_i_a lubi tę wiadomość

age.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A t`k poza tym, to dziś kończę 10 tydxień... od prawie dwóch tygodni nie widziałam maleństwa i nie mam pojęcia.co tam się dzieje... a gdxzie tu do wizyty... :-/

age.png
  • E_w_c_i_a Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:
    A t`k poza tym, to dziś kończę 10 tydxień... od prawie dwóch tygodni nie widziałam maleństwa i nie mam pojęcia.co tam się dzieje... a gdxzie tu do wizyty... :-/

A kiedy prenatalne?

Szczęśliwa mama Majeczki :*
    Dziecinka (10 tydzień) (*) 8.2015
  • aaniluap Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się golę raz w tygodniu, a że wizyty wypadają mi w różne dni to czasem jestem na świeżo po goleniu, a czasem jest to kilka dni po. I nie przeszkadza to chyba żadnej ze stron. Zamierzam tak robić nawet z wielkim brzucholem :) Mężowi dla żartu mówię, że musi się nauczyć, ale pewnie nawet bym mu nie pozwoliła z ostrzem się tam zapuszczać :P

nadziejastru lubi tę wiadomość

02502cdf1c.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E_w_c_i_a wrote:
    A kiedy prenatalne?

7 kwietnia mam wizytę z usg. Jeśli coś zaniepokoi lekarza to mnie skieruje wtedy na kompleksowe usg prenatalne

age.png
‹‹ 440 441 442 443 444 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ