X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze opis usg. Ja się kompletnie na tym nie znam. Widziałam tylko ze inne dziewczyny miały 1:8000 itp. Więc się trochę wystraszylam a wizyta dopiero za tydzień. Ja jestem po ivf i już mam 32 lata ;)

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    Mam jeszcze opis usg. Ja się kompletnie na tym nie znam. Widziałam tylko ze inne dziewczyny miały 1:8000 itp. Więc się trochę wystraszylam a wizyta dopiero za tydzień. Ja jestem po ivf i już mam 32 lata ;)

no wlasnie o tym pisalysmy mowiac o tym, ze pappa jest taki zwodniczy. Za chwile dziewczyny beda tu wklejac wyniki 1:12000, szczegolnie mlodsze, a Ty sie bedziesz denerwowac. Twoj wynik mowo, ze 1 kobieta na 1066 z takimi wynikami urodzila dziecko z ZD. jak podzielisz 1/1000 to jaki procent Ci wyjdzie, promil. Jest ok.

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 20:26

• smeg Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już po prenatalnych, wszystko jest ok, NT 2. Oddałam krew na PAPPA i czekam na wyniki :) Termin porodu z usg wyszedł mi na 30.09 ;)

Kimmy, A może by..., Natikka123, natty85, dżdżownica, mana, nadziejastru, patulla, KaroLove, E_w_c_i_a, baassiia lubią tę wiadomość

thgfflw1r5jwwi42.png
    uch5trd871vy6cfm.png
    gg64o7est9yc5xll.png
    Gdańsk, 31 l., kp :)
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Ostatnio odpuściłam forum z kilku powodów.
    Jutro zaczynamy II trymestr. Dzień na który tak bardzo czekam. :)
    Jutro informujemy cała nasza rodzinkę o potrójnym szczęściu w brzuszku (na razie wiedzą tylko o ciąży), także trzymajcie kciuki żeby nie było żadnego zawału w rodzinie :D

Cieszę się, że u Was wszystko dobrze i mam nadzieję, że czas złych wiadomości już bezpowrotnie minął

mana, dżdżownica, natty85, A może by..., nadziejastru, patulla, smeg, KaroLove, Natikka123, E_w_c_i_a, baassiia lubią tę wiadomość

f5b59272af.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 20:26

Kimmy, Pampcia, Natikka123 lubią tę wiadomość

• buma Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) dopiero dziś odkryłam ten wątek :P przyjmiecie mnie? według OM mój termin porodu to 23 październik :)

Kimmy, Pampcia, patulla, Bella_Bella, smeg, KaroLove, Natikka123, KasiaHaBe, dżdżownica, E_w_c_i_a, Treselle, baassiia lubią tę wiadomość

p19uskjopp0zufrx.png
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam zaczekać z tym do prima aprilis. Wtedy by nam nikt nie uwierzył na słowo. Dopiero gdyby zobaczyli na zdjeciu usg to by chyba dotarło. Ale mąż już nie wytrzymam tak długo z tą wiadomością o trojaczkach

A jeszcze pytanie do dziewczyn które miały robić dodatkowe testy prenatalne? Oddalyscie już krew? Ja oddałam w czwartek i czekam teraz z ogromną niecierpliwością na wynik.
    Wiem że lola miałas robić i jeszcze ktoś, Suri?

f5b59272af.png
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buma wrote:
    Cześć dziewczyny :) dopiero dziś odkryłam ten wątek :P przyjmiecie mnie? według OM mój termin porodu to 23 październik :)
    Jasne zapraszamy :) napisz nam coś o sobie. Jak cie czujesz w ciąży?

f5b59272af.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy wrote:
    Chciałam zaczekać z tym do prima aprilis. Wtedy by nam nikt nie uwierzył na słowo. Dopiero gdyby zobaczyli na zdjeciu usg to by chyba dotarło. Ale mąż już nie wytrzymam tak długo z tą wiadomością o trojaczkach

A jeszcze pytanie do dziewczyn które miały robić dodatkowe testy prenatalne? Oddalyscie już krew? Ja oddałam w czwartek i czekam teraz z ogromną niecierpliwością na wynik.

a na jaki test oddalas?

Ja w poniedzialek oddalam krew na maternit21. Wyniki maja byc w ten poniedzialek.

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • buma Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dzidziusia staraliśmy się 5 miesięcy. Aktualnie mamy 9t5d. Pierwsze usg w 6 tygodniu :) teraz czekamy na drugie, które jest w czwartek :) trochę się nim stresuje...
    ogólnie na samopoczucie nie mogę narzekać. czytając tu posty dziewczyn - ciąża mnie póki co chyba oszczędza :) mam nudności, ale są znośne :) od początku ciąży boli mnie brzuch tak "okresowo" - ale da się wytrzymać bez nospy :) ogólnie chyba dobrze :)

Kimmy lubi tę wiadomość

p19uskjopp0zufrx.png
  • Kawuniaa Koleżanka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy wrote:

Ja robiłam MaternitGenome, wszystko wyszło ok. Dziewczynka :-).
    A ty który z testów robiłaś?

Kimmy, nadziejastru, Lola83, dżdżownica, E_w_c_i_a lubią tę wiadomość

hchy0tc7p7w0bawc.png
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola83 wrote:
    a na jaki test oddalas?

Ja w poniedzialek oddalam krew na maternit21. Wyniki maja byc w ten poniedzialek.
    Też maternit 21 bo tylko ten w mojej ciąży jest możliwy.

f5b59272af.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:
    W którym tyg się zaczyna? Jak za 3 dni zaczynamy 12 tydzień a 2 trymestr sie zaczyna na początku 14 tc. Więc dodaj tydzień z 13 tc i 3 pozostałe dni....masz 10 dni.

Wiesz co, spojrzałam w kalendarz belly i tym się kierowałam, nie liczyłam ;) 13 tc kończymy 11.04 wg niego. A za 10 dni kończymy 12tc ;) plus jeszcze 7 dni z 13 tygodnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2017, 18:07

KaroLove lubi tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:
    Czekaj. Jeszcze raz. 2 trym. Się zaczyna w 13 tc czy w 14? Bo już zglupialam.

Drugi trymestr zaczyna się jak skończymy 13 tc :)

KaroLove lubi tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:
    A widzicie a ja liczę inaczej... Np. teraz uważam, że jestem w 9 tygodniu. Tak moja gin zawsze liczy i tak podaje przy usg czy innych badaniach;) Jakoś tak sobie wbiłam do głowy i tak liczę :)

Wydaje mi się ze ona nie liczy ze teraz jesteś w 9tc tylko ze teraz skonczylaś 9 tydzień ciąży i dlatego tak podaje ;)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Buma :)

Ja też tak liczę, że od skończonego 13 tygodnia, II trymestr :)

Kimmy daj znać jaka będzie reakcja rodzinki :)

Kimmy lubi tę wiadomość

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuniaa wrote:
    Ja robiłam MaternitGenome, wszystko wyszło ok. Dziewczynka :-).
    A ty który z testów robiłaś?

gratuluje dziewczynki :)))

dlugo czekalas na wyniki?

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy wrote:
    Też maternit 21 bo tylko ten w mojej ciąży jest możliwy.

kiedy maja byc wyniki? Ustala plec?

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • suri2016 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :)
    Ostatnio się nie udzielam, bo jak poczytam niektóre straszne rzeczy na forum to potem się przejmuję i wkrecam sobie różne rzeczy.
    u mnie wszystko ok, dzidzia rośnie jak na drożdżach. usg genetyczne mam 4 kwietnia, krew do NIFTY oddałam już w ostatni wtorek, a w poniedziałek jadę oddać na PAPPA. chcemy z moją gin żeby na wizytę były już wszystkie wyniki z krwi.
    cieszę się, że u Was wszystko dobrze i codziennie jakieś dobre wieści. trzymam za Was kciuki :)

E_w_c_i_a, Kimmy lubią tę wiadomość

3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
    HSG- prawy jajowód drożny
    Czekamy na córeczkę <3
    7v8rqqmz6q1tpn76.png
‹‹ 468 469 470 471 472 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ