X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 20:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 20:27

• Treselle Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:
    Czyli wychodzi na to, ze zostałam jako jedyna ze strachem, że na wizycie usłyszę, że serduszko nie bije :-(
    Staram się odganiać te kretyńskie myśli, ale one gdzieś tam są z tyłu głowy.. a z drugiej strony wiem, że teraz będzie wsztstko ok i ciąża zakończy się zdrowym bobaskiem i wspólnym życiem :-)

Nie zostałas jedyna ze strachem... ja miałam wizytę 01.03 i teraz czekam jak na szpilkach na kolejna, ktora mam 03.04...

dqpr3e5e0v8168du.png
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola83 wrote:
    kiedy maja byc wyniki? Ustala plec?
    Do 7 dni roboczych.

Jeśli chodzi o plec to można ustalić czy jest chromosom Y czyli czy jest wśród plodow jakiś chlopiec. Ale nie będzie wiadomo który bo wiadomo wynik jest ogólny a nie dla poszczególnych płodnych

f5b59272af.png
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ink@ wrote:
    Mogę się do Was przylączyć? :-)
    Jasne, rozgość się koniecznie :)

Kawuniaa, Kasia2903 gratuluję wam coreczek :)

Ink@ lubi tę wiadomość

f5b59272af.png
  • Gabisonka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treselle wrote:
    Nie zostałas jedyna ze strachem... ja miałam wizytę 01.03 i teraz czekam jak na szpilkach na kolejna, ktora mam 03.04...
    Ja również w strachu, ostatnia wizyta 03.03, a teraz 31.03. Staram się jednak myśleć pozytywnie, bo zamartwianie się i tak w niczym nie pomoże:)

kjmn3e5ex9pbdr9d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2017, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy wizytę 1 marca, teraz mamy w środę (29.03) kolejną. Ja w przeciwieństwie do was wszystkich nie martwię sie. Tzn. może nie, że sie nie martwię tylko nie panikuje, jak coś boli, nie boli, jak są obiawy czy jak są dni w których w ogóle ich nie ma... Poprostu zamartwianie nic nie da. Nie pomoże ani mi ani dzidziutkowi :) Grzecznie czekam na wizytę, biorę przepisane leki i robię wszystkie badania z krwi, które zaleciła moja gin. Nie robię nic ponad to co każe mi ginekolog, no i dodam, że cały czas pracuje;)

Mandalena, smeg lubią tę wiadomość

• Mandalena Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2017, 01:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po prenatalnych. Wynik dobry. I do tego poznalam płeć. CÓRECZKA !!!

KaroLove, Treselle, nadziejastru, mana, E_w_c_i_a, Kimmy, natty85, Gabisonka, Natikka123, kiti lubią tę wiadomość

• Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 26 marca 2017, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mana wrote:
    Kurcze wszystkie chcecie dziewczynki? Tylko ja sie wylamuje i chce chlopaka!? :-D
    Nie jestes sama :-) fajnie byłoby mieć chłopca, ale w sumie ważne aby zdrowe :-)

mana lubi tę wiadomość

age.png
  • almaanies Autorytet

Wysłany: 26 marca 2017, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny, jak samopoczucie?

eikt9n733qx6yvg8.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 26 marca 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mana wrote:
    Kurcze wszystkie chcecie dziewczynki? Tylko ja sie wylamuje i chce chlopaka!? :-D

Ja też chcę dziewczynkę bo chłopaka już mam :D
    Nie miałam starszego brata w dzieciństwie (teraz już mam haha :D ) i marzyło mi się że będę miała parke i żeby córeczka była sporo młodsza żeby miała starszego brata :)

1JyDp2.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 26 marca 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mana wrote:
    u mnie to nie tak. zawsze marzyłam o chłopakach, nawet przed ciąża druga mówiłam ze chce chłopca dla mojego K. teraz jak już jestem w niej (w ciąży) to....targają mną rożne uczucia. z jednej strony super mieć dziewczynkę bo będzie parka ale z drugiej strony, tak bardzo marzyłam o chłopcu dla starszego syna i wgl. zawsze chciałam mieć 3 chłopaków -w sensie dzieci hehe :) taka rodzinka pl. żart :P

mi i tak wszyscy mówią ze będzie drugi chłopak ale pofantazjować zawsze moge.
    i z ciekawostek. o ile dla chłopca na milion procent mamy już imię i nie ulega ono dyskusji to dla dziewuszki.........dalej nie wiemy hehe.

najważniejsze żeby było zdrowe :)

co do samopoczucia Almaanies, wyjątkowo dobrze. wyspałam się dzisiaj nawet. mdłości mnie nie łapią mimo, iż jeszcze nic nie zjadłam (nie wiem czy to dobry znak, martwic się zaczynam) ale ogólnie jest ok, piękna pogoda za oknem. Rodzinka w komplecie. żyć nie umierać....aa no i z rana mam cisze i spokój. maż z synem śpią xD juhuuuu mogę jeszcze chwile poleniuchować :)

Ink@ super ze do nas dołączyłaś :) w kupie raźniej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2017, 08:29

Ink@ lubi tę wiadomość

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 26 marca 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ps. planujecie jeszcze dzieci? jak już urodzicie te?
    ja do 35 roku życia chce 3 dziecko urodzić i zamykam fabrykę :D /po porodzie drugiego będę miała jeszcze 6 lat na zrealizowanie planów. marzy mi się troszkę większa rodzinka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2017, 08:33

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • patulla Autorytet

Wysłany: 26 marca 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętajcie o zmianie czasu!

Dzień dobry :)
    Przy małej różnicy wieku fajnie dla dzieci jak jest to samo (w sensie ta sama płeć). Patrząc na moich chłopaków - super :)
    A teraz to mi się marzy córunia i sukienki, warkoczyki, a jeżeli nie to spróbujemy jeszcze raz :D

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • kasia2903 Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę chciała mieć w malutkim odstępie czasu jeszcze jedno... zresztą mój mąż tak samo tego chce i to chyba bardziej niż ja :D a za.jakieś 5-6 lat trzecie i również zamykam warsztat :D

ciągłanadzieja
    ajnr79d.png[/url]
    w4sq0dw4gz8fxpcs.png

• Treselle Autorytet

Wysłany: 26 marca 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:
    My mieliśmy wizytę 1 marca, teraz mamy w środę (29.03) kolejną. Ja w przeciwieństwie do was wszystkich nie martwię sie. Tzn. może nie, że sie nie martwię tylko nie panikuje, jak coś boli, nie boli, jak są obiawy czy jak są dni w których w ogóle ich nie ma... Poprostu zamartwianie nic nie da. Nie pomoże ani mi ani dzidziutkowi :) Grzecznie czekam na wizytę, biorę przepisane leki i robię wszystkie badania z krwi, które zaleciła moja gin. Nie robię nic ponad to co każe mi ginekolog, no i dodam, że cały czas pracuje;)
    Ja również cały czas pracuje :) jeśli tylko będzie wszystko dobrze to mam zamiar pracować do końca czerwca :)

Agnesqe lubi tę wiadomość

dqpr3e5e0v8168du.png
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 26 marca 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do rodzeństwa...zawsze chciałam mieć dwójkę i najlepiej parke, oczywiście w niewielkim odstępie czasu :)
    W grudniu będę kończyć 30 lat, więc myślę że nie będzie za późno :) a patrząc na to, że udało nam się w pierwszym cyklu starań to i z drugim dzidziusiem mam nadzieje pójdzie również gładko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2017, 08:51

dqpr3e5e0v8168du.png
  • buma Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabisonka wrote:
    Ja również w strachu, ostatnia wizyta 03.03, a teraz 31.03. Staram się jednak myśleć pozytywnie, bo zamartwianie się i tak w niczym nie pomoże:)
    My również mieliśmy wizytę 6.03 a kolejna 30.03 :)

p19uskjopp0zufrx.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 26 marca 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja między dwójka chce mieć różnice 1-2 lata i trzecie za jakieś 3 lata, ale na 3 będę musiała pewnie namawiać męża, albo może adoptujemy :-) no i mąż ode mnie jest starszy więc chciałabym się wyrobić tak do mojej 30-31 lat najlepiej :-) co z tego wyjdzie, zobaczymy, najpierw niech się urodzi moje pierwsze maleństwo :-)

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:
    ps. planujecie jeszcze dzieci? jak już urodzicie te?
    ja do 35 roku życia chce 3 dziecko urodzić i zamykam fabrykę :D /po porodzie drugiego będę miała jeszcze 6 lat na zrealizowanie planów. marzy mi się troszkę większa rodzinka :)
    Teraz.czekamy na drugie I bedzie ostatnie. Corka okropnie nam dala w kosc, a szczegolnie mi, codziennie tylko marze o tym, zeby drugie dziecko bylo "latwiejsze". Poza tym w tym roku koncze 30lat, po macierzynskim chce wrocic do pracy I do ludzi, nie jestem perfekcyjna pania domu :p nie jestem do szczesliwa bedac tylko mama, potrzebuje tez starego zycia ;)

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
‹‹ 470 471 472 473 474 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ