X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra laski, czas na pytanie z serii super zajebistych :-)
    Jezeli kobietka ma brzuszek ale taki tluszczowy, wiecie. I jak sie siada to ten brzuszek się tak uklada na pachwinach, no nie wiem jak to opisac. Na udach nie lezy bo nie jest az taki wielki ;-)
    Chodzi mi o to czy taki duzy wał tłuszcZu moze podczas siedzenia przygniatac bąbla?
    Nie wiem czy dobrze wam to opisalam, mam nadzieje ze.ktos mnie zrozumie :-D

age.png
  • almaanies Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaniluap wrote:
    pewnie że możesz. to dotyczy Ciebie więc masz prawo mieć te dokumenty w formie kopii-nawet jakbyś nie miała zamiaru zmieniać lekarza, tylko chciała je sama dla siebie (oryginały muszą zostać w poradni)

Znalazłam na stronie poradni wniosek o udostępnienie dokumentacji medycznej, w razie czego dam go położnej. Mam nadzieję, że nie zrobi problemu. Jak otrzymam te dokumentację czy będę potrzebowała jeszcze zaświadczenie o tym, że byłam u lekarza przed 10tc? Czy wszytko tam wtedy będzie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2017, 13:59

eikt9n733qx6yvg8.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    almaanies wrote:
    Czyli poprosić o wydanie całej dokumentacji medycznej? Mogę o to prosić?
    Tylko, że mi właśnie jeszcze karty ciąży nie założyli, a byłam dwa razy rz w 7 tc i 11 tc.
    Wydać Ci mogą kopie, nawet muszą, na Twoją prośbę. Często i u nich (czy w rejestracji) właśnie można skserować (często odpłatnie)

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    almaanies wrote:
    Znalazłam na stronie poradni wniosek o udostępnienie dokumentacji medycznej, w razie czego dam go położnej. Mam nadzieję, że nie zrobi problemu. Jak otrzymam te dokumentację czy będę potrzebowała jeszcze zaświadczenie o tym, że byłam u lekarza przed 10tc? Czy wszytko tam wtedy będzie?
    Zaświadczenie to po porodzie dopiero ( to do becikowego)

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:
    No dobra laski, czas na pytanie z serii super zajebistych :-)
    Jezeli kobietka ma brzuszek ale taki tluszczowy, wiecie. I jak sie siada to ten brzuszek się tak uklada na pachwinach, no nie wiem jak to opisac. Na udach nie lezy bo nie jest az taki wielki ;-)
    Chodzi mi o to czy taki duzy wał tłuszcZu moze podczas siedzenia przygniatac bąbla?
    Nie wiem czy dobrze wam to opisalam, mam nadzieje ze.ktos mnie zrozumie :-D

Nie sądzę, aby tłuszczyk mógł przygniatać dzidziusia :) Dzidziusia chroni jego domek - macica :)

Nieśmiała lubi tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • aaniluap Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym zaświadczeniem możesz się wstrzymać do czasu wniosku o becikowe. Może je wystawić nawet lekarz u którego będziesz kontynuowała prowadzenie ciąży pod warunkiem że przedstawisz mu dokument świadczący o tym że byłaś u lekarza przed 10t (jeśli to nie będzie karta ciąży to mogą to być zapisy w Twojej karcie z poradni). Albo możesz wrócić do tejże poradni po stosowne zaświadczenie.

02502cdf1c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze 3 godziny do wizyty!!! Rety oszaleje!!! Szykuje sie juz od rana jak bym szła na pierwsza randkę ;p Dzidziutku prosze bądż piękny i zdrowy!

czekajacanacud1, KasiaHaBe, PazdziernikowaMama, mana, dżdżownica, madlene88 lubią tę wiadomość

• almaanies Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś prenatalne dopiero na 19.40 :) Też się stresuję. Powodzenia!

eikt9n733qx6yvg8.png
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    almaanies wrote:
    Czyli poprosić o wydanie całej dokumentacji medycznej? Mogę o to prosić?
    Tylko, że mi właśnie jeszcze karty ciąży nie założyli, a byłam dwa razy rz w 7 tc i 11 tc.
    ale masz odnotowane ze bylas :) nie wiem jak przyskkadaniu wniisku o becikowe bo czasem maja z tym problem czasem nie. ale albo ci wystawi ten lekarz na ktorego zmienisz na podstawie dokumentow od poprzedniego lekarza, albo jak bedzie problem wyda ci stary gin łaski nie robi ;)

6sutskjolve431gm.png
  • kiti Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:
    Jeszcze 3 godziny do wizyty!!! Rety oszaleje!!! Szykuje sie juz od rana jak bym szła na pierwsza randkę ;p Dzidziutku prosze bądż piękny i zdrowy!
    Randka z dzieciątkiem ;-) na pewno bedzie wszystko dobrze

Agnesqe, madlene88 lubią tę wiadomość

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
  • kiti Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała myśle tak jak Patulla,dzieciatko jest chronione przez swój domek. Ja się smieje z m bo ciagle mi zwraca uwage np jak zakladam buty i się zginam żebym dziecka nie zgniatala :P

Nieśmiała lubi tę wiadomość

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)

Wysłany: 29 marca 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaniluap wrote:
    Z tym zaświadczeniem możesz się wstrzymać do czasu wniosku o becikowe. Może je wystawić nawet lekarz u którego będziesz kontynuowała prowadzenie ciąży pod warunkiem że przedstawisz mu dokument świadczący o tym że byłaś u lekarza przed 10t (jeśli to nie będzie karta ciąży to mogą to być zapisy w Twojej karcie z poradni). Albo możesz wrócić do tejże poradni po stosowne zaświadczenie.
    ja mysle ze to zaswbi tak dopiero po porodzie wydaja ;)

6sutskjolve431gm.png
  • almaanies Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeszcze jedno pytanie, przepraszam, że Was męczę takimi głupotami.

Jeżeli w tej poradni nie mam jeszcze karty ciąży, to czy dobrze rozumiem, że to oznacza nic innego jak to, że nie mam wybranego jeszcze lekarza prowadzącego ciążę?

Czyli nie muszę zmieniać lekarza po prostu idę do innego i tam zakłada mi kartę ciąży?
    Już sama nie wiem jak rozmawiać z położną a zaraz do niej jadę i nie chce się zbłaźnić.

eikt9n733qx6yvg8.png
  • India26 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej dziewczyny, które miały USG w 13 tyg. jak duże są wasze maluszki?? Zastanawiam się czy mój przerośnięty jest czy czy normalny. :)

59a17bd566875.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój 56mm w 12 tyd 2 dni

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(

Wysłany: 29 marca 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    almaanies wrote:
    Dziewczyny jeszcze jedno pytanie, przepraszam, że Was męczę takimi głupotami.

Jeżeli w tej poradni nie mam jeszcze karty ciąży, to czy dobrze rozumiem, że to oznacza nic innego jak to, że nie mam wybranego jeszcze lekarza prowadzącego ciążę?

Czyli nie muszę zmieniać lekarza po prostu idę do innego i tam zakłada mi kartę ciąży?
    Już sama nie wiem jak rozmawiać z położną a zaraz do niej jadę i nie chce się zbłaźnić.
    karte ciazy mozesz miec nawet u dwoch lekarzy i na nfz i prywatnie ;) bez roznicy :)

6sutskjolve431gm.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India26 wrote:
    ej dziewczyny, które miały USG w 13 tyg. jak duże są wasze maluszki?? Zastanawiam się czy mój przerośnięty jest czy czy normalny. :)
    ja mialam 11t3d I 5.7cm, wg opisu 6 dni wiekszy, takze mozesz miec chlopca bo rosna troszke szybciej ;)

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi brzuszek pomalu tez wychodzi, ale wciaz brdziej jak utyta niz ciazowa ;)

Bylam w h&m dzis na dziale mama - bezndziejne te ciuchy teraz. Kupilam tylko czarne spodnie. Z pierwszej coazy mam 3 t-shirty w ktorych do konca chodzilam I po ciazy - taka fajna rozciagliwa bawelna, a teraz te koszulki taki sztywne, ze teraz sa ok, ale jak brzuch wywali, to nie wiem jak ja mam sie w nie wbic... po co takie ciuchy na pol ciazy tylko.

Poszam na zwykly dzial I kupilam 3 koszulki, bluze I 2 sukienki :D taki kroj, ze teraz I do konca ciazy beda fajnie wygladac ;)

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • India26 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    ja mialam 11t3d I 5.7cm, wg opisu 6 dni wiekszy, takze mozesz miec chlopca bo rosna troszke szybciej ;)

ooo, a tego nie wiedziałam, tatuś by się ucieszył bardzo z chłopca mój w 12 tyg. 3 dniu 6,75 cm czyli sporo większy od nadziejastru

baassiia lubi tę wiadomość

59a17bd566875.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę w kolejce u ginka. Aaa stresik jest....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2017, 15:10

mana, India26, patulla, baassiia lubią tę wiadomość

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
‹‹ 491 492 493 494 495 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ