Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
No dobra laski, czas na pytanie z serii super zajebistych
Jezeli kobietka ma brzuszek ale taki tluszczowy, wiecie. I jak sie siada to ten brzuszek się tak uklada na pachwinach, no nie wiem jak to opisac. Na udach nie lezy bo nie jest az taki wielki
Chodzi mi o to czy taki duzy wał tłuszcZu moze podczas siedzenia przygniatac bąbla?
Nie wiem czy dobrze wam to opisalam, mam nadzieje ze.ktos mnie zrozumie -
aaniluap wrote:pewnie że możesz. to dotyczy Ciebie więc masz prawo mieć te dokumenty w formie kopii-nawet jakbyś nie miała zamiaru zmieniać lekarza, tylko chciała je sama dla siebie (oryginały muszą zostać w poradni)
Znalazłam na stronie poradni wniosek o udostępnienie dokumentacji medycznej, w razie czego dam go położnej. Mam nadzieję, że nie zrobi problemu. Jak otrzymam te dokumentację czy będę potrzebowała jeszcze zaświadczenie o tym, że byłam u lekarza przed 10tc? Czy wszytko tam wtedy będzie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2017, 13:59
-
almaanies wrote:Czyli poprosić o wydanie całej dokumentacji medycznej? Mogę o to prosić?
Tylko, że mi właśnie jeszcze karty ciąży nie założyli, a byłam dwa razy rz w 7 tc i 11 tc.
-
almaanies wrote:Znalazłam na stronie poradni wniosek o udostępnienie dokumentacji medycznej, w razie czego dam go położnej. Mam nadzieję, że nie zrobi problemu. Jak otrzymam te dokumentację czy będę potrzebowała jeszcze zaświadczenie o tym, że byłam u lekarza przed 10tc? Czy wszytko tam wtedy będzie?
-
Nieśmiała wrote:No dobra laski, czas na pytanie z serii super zajebistych
Jezeli kobietka ma brzuszek ale taki tluszczowy, wiecie. I jak sie siada to ten brzuszek się tak uklada na pachwinach, no nie wiem jak to opisac. Na udach nie lezy bo nie jest az taki wielki
Chodzi mi o to czy taki duzy wał tłuszcZu moze podczas siedzenia przygniatac bąbla?
Nie wiem czy dobrze wam to opisalam, mam nadzieje ze.ktos mnie zrozumie
Nie sądzę, aby tłuszczyk mógł przygniatać dzidziusiaDzidziusia chroni jego domek - macica
Nieśmiała lubi tę wiadomość
-
Z tym zaświadczeniem możesz się wstrzymać do czasu wniosku o becikowe. Może je wystawić nawet lekarz u którego będziesz kontynuowała prowadzenie ciąży pod warunkiem że przedstawisz mu dokument świadczący o tym że byłaś u lekarza przed 10t (jeśli to nie będzie karta ciąży to mogą to być zapisy w Twojej karcie z poradni). Albo możesz wrócić do tejże poradni po stosowne zaświadczenie.
-
nick nieaktualny
-
almaanies wrote:Czyli poprosić o wydanie całej dokumentacji medycznej? Mogę o to prosić?
Tylko, że mi właśnie jeszcze karty ciąży nie założyli, a byłam dwa razy rz w 7 tc i 11 tc.nie wiem jak przyskkadaniu wniisku o becikowe bo czasem maja z tym problem czasem nie. ale albo ci wystawi ten lekarz na ktorego zmienisz na podstawie dokumentow od poprzedniego lekarza, albo jak bedzie problem wyda ci stary gin łaski nie robi
-
Agnesqe wrote:Jeszcze 3 godziny do wizyty!!! Rety oszaleje!!! Szykuje sie juz od rana jak bym szła na pierwsza randkę ;p Dzidziutku prosze bądż piękny i zdrowy!
na pewno bedzie wszystko dobrze
Agnesqe, madlene88 lubią tę wiadomość
-
Nieśmiała myśle tak jak Patulla,dzieciatko jest chronione przez swój domek. Ja się smieje z m bo ciagle mi zwraca uwage np jak zakladam buty i się zginam żebym dziecka nie zgniatala
Nieśmiała lubi tę wiadomość
-
aaniluap wrote:Z tym zaświadczeniem możesz się wstrzymać do czasu wniosku o becikowe. Może je wystawić nawet lekarz u którego będziesz kontynuowała prowadzenie ciąży pod warunkiem że przedstawisz mu dokument świadczący o tym że byłaś u lekarza przed 10t (jeśli to nie będzie karta ciąży to mogą to być zapisy w Twojej karcie z poradni). Albo możesz wrócić do tejże poradni po stosowne zaświadczenie.
-
Dziewczyny jeszcze jedno pytanie, przepraszam, że Was męczę takimi głupotami.
Jeżeli w tej poradni nie mam jeszcze karty ciąży, to czy dobrze rozumiem, że to oznacza nic innego jak to, że nie mam wybranego jeszcze lekarza prowadzącego ciążę?
Czyli nie muszę zmieniać lekarza po prostu idę do innego i tam zakłada mi kartę ciąży?
Już sama nie wiem jak rozmawiać z położną a zaraz do niej jadę i nie chce się zbłaźnić. -
almaanies wrote:Dziewczyny jeszcze jedno pytanie, przepraszam, że Was męczę takimi głupotami.
Jeżeli w tej poradni nie mam jeszcze karty ciąży, to czy dobrze rozumiem, że to oznacza nic innego jak to, że nie mam wybranego jeszcze lekarza prowadzącego ciążę?
Czyli nie muszę zmieniać lekarza po prostu idę do innego i tam zakłada mi kartę ciąży?
Już sama nie wiem jak rozmawiać z położną a zaraz do niej jadę i nie chce się zbłaźnić.bez roznicy
-
Mi brzuszek pomalu tez wychodzi, ale wciaz brdziej jak utyta niz ciazowa
Bylam w h&m dzis na dziale mama - bezndziejne te ciuchy teraz. Kupilam tylko czarne spodnie. Z pierwszej coazy mam 3 t-shirty w ktorych do konca chodzilam I po ciazy - taka fajna rozciagliwa bawelna, a teraz te koszulki taki sztywne, ze teraz sa ok, ale jak brzuch wywali, to nie wiem jak ja mam sie w nie wbic... po co takie ciuchy na pol ciazy tylko.
Poszam na zwykly dzial I kupilam 3 koszulki, bluze I 2 sukienkitaki kroj, ze teraz I do konca ciazy beda fajnie wygladac
-
baassiia wrote:ja mialam 11t3d I 5.7cm, wg opisu 6 dni wiekszy, takze mozesz miec chlopca bo rosna troszke szybciej
ooo, a tego nie wiedziałam, tatuś by się ucieszył bardzo z chłopca mój w 12 tyg. 3 dniu 6,75 cm czyli sporo większy od nadziejastrubaassiia lubi tę wiadomość