WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabisonka wrote:
    No to duży był z Ciebie maluch :D tak pewnie zrobię. Zobaczę też co lekarz będzie pod koniec mówił o wadze maleństwa, chociaż to często bardzo mija się z wagą dziecka po porodzie:)
    2 tyg przenoszona bylam.
    Wiesz co, mnie jak lekarz zobaczył w dzien porodu (120 cm w pasie) to powiedział ze słonia urodze i ze na bank dziecko będzie miało około 5 kg Tym bardziej jak usłyszał jaka ja i mąż byliśmy duzi nawet usg już nie robił a tu widzisz. Syn całkiem przeciętny. Normalna waga i długość

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    łykasz je? ja wlasnie juteo koncze te prenatal uno czyli pierwsze i zastanawiam sie jakie kupic kolejne

Kup prenatal duo. Moja koleżanka mi go poleciła, więc jest sprawdzony ;)

czekajacanacud1 lubi tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, ktoś się ostatnio pytał o cukrzycę i badania na nią. Dziś mi lekarz powiedzial ze pomyliło mu się i ze w 20 tc mam sobie dopiero pójść na nią ;)

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 05:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Ja i jestem z nich zadowolona :)
    A jak je stosujesz?jedna tabletka rozowa +2kapsulki naraz?

ckai9n73kv974yz0.png
  • almaanies Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny z rana.
    Od tygodnia boli mnie stopa, dokładnie kość, mam lekkie zgrubienie, wygląda jakbym się uderzyła ale nic takiego się nie wydarzyło. Na początku był to lekki ból, teraz nawet niektórych butów nie mogę włożyć. Okładam nogę rywanolem i wczoraj kupiłam Altacet ale nie nie pomaga, chyba czeka mnie wizyta i lekarza... Nie mam pojęcia skąd ten ból, jedyne co przychodzi mi do głowy to zmiana obuwia, kupiłam sobie trampki, i choć nie chodzę w nich codziennie to może od nich? Nie mam pojęcia.

eikt9n733qx6yvg8.png
  • almaanies Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj chciałam powiadomić swoją dyrektorkę o ciąży, cały ranek się tym stresowałam ale z nastawieniem, że chce aby było to za mną poszłam do szkoły. Co się okazało, jest na zwolnieniu do końca miesiąca!

Jestem zła, że nie zrobiłam tego wcześniej. Nie chce informować Vice dyr o tym fakcie bo i po co? Takie rzeczy mówi się naczelnej. No nic muszę czekać do maja.

eikt9n733qx6yvg8.png
  • smeg Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dawno nic nie pisałam, ale czytam na bieżąco :)

Śniło mi się dziś, że dziecko już się urodziło - miałam już kilka razy takie sny, ale dziś po raz pierwszy znałam płeć :D O dziwo, był chłopiec, a ja od początku ciąży obstawiam dziewczynkę :P

Brzuch mi rośnie, powiedziałam już o ciąży znajomym w pracy (kierownictwu już wcześniej), bo nie chciałam żeby myśleli ze jestem taka gruba :P Nie mam w co się ubierać, miałam nadzieję na sukienki bez rajstop niedługo, ale nie zapowiada się, żeby pogoda szybko na to pozwoliła. Za to zamówiłam sobie spodnie i legginsy w H&M ;)

Rozważamy ostatnio kupno domu, bo mieszkamy w wynajmowanym 50 m2, mamy już jeden upatrzony blisko lasu w środku miasta, ale przeraża mnie perspektywa kredytu na 30 lat... Z drugiej strony, wolę kupić dom teraz na kredyt, póki dzieci są "małe" (w ogóle ich nie ma :P), niż kupować mieszkanie w bloku, ciułać na dom następne 15 lat i zamieszkać w nim jak już prawie będą miały się wyprowadzać.

Kimmy lubi tę wiadomość

thgfflw1r5jwwi42.png
    uch5trd871vy6cfm.png
    gg64o7est9yc5xll.png
    Gdańsk, 31 l., kp :)
  • Mayes Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    almaanies wrote:
    Witajcie dziewczyny z rana.
    Od tygodnia boli mnie stopa, dokładnie kość, mam lekkie zgrubienie, wygląda jakbym się uderzyła ale nic takiego się nie wydarzyło. Na początku był to lekki ból, teraz nawet niektórych butów nie mogę włożyć. Okładam nogę rywanolem i wczoraj kupiłam Altacet ale nie nie pomaga, chyba czeka mnie wizyta i lekarza... Nie mam pojęcia skąd ten ból, jedyne co przychodzi mi do głowy to zmiana obuwia, kupiłam sobie trampki, i choć nie chodzę w nich codziennie to może od nich? Nie mam pojęcia.

Mialam pidobnie przez dwa dni przy malym palcu. Siniak i strasznie bolalo ale przeszlo :) Tez sie nie uderzylam :|

Aniołeczek [*] 29.06.2016
    2nn3w1d350qllfew.png
  • almaanies Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayes wrote:
    Mialam pidobnie przez dwa dni przy malym palcu. Siniak i strasznie bolalo ale przeszlo :) Tez sie nie uderzylam :|

Mnie boli już ponad tydzień. I mam wrażenie, że coraz bardziej :(

eikt9n733qx6yvg8.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Smeg myslalam ostatnio o Tobie ;)
    fajnie swój domek. Kupujcie bo to rewelacja :)

Witam sie w 2 trymestrze już oficjalnie ♡♡♡ w końcu !! :)

0202oliwcia, smeg lubią tę wiadomość

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smeg wrote:

Rozważamy ostatnio kupno domu, bo mieszkamy w wynajmowanym 50 m2, mamy już jeden upatrzony blisko lasu w środku miasta, ale przeraża mnie perspektywa kredytu na 30 lat... Z drugiej strony, wolę kupić dom teraz na kredyt, póki dzieci są "małe" (w ogóle ich nie ma :P), niż kupować mieszkanie w bloku, ciułać na dom następne 15 lat i zamieszkać w nim jak już prawie będą miały się wyprowadzać.
    Tez myslimy nad zakupem blizniaka, szergowki z ogrodem, ale ceny powalaja :p teraz mamy mieszkanie 60m2 + male poddasze I przy jednym dziecku jest ok, ale dla 2 juz ciasno tym bardziej, ze mazz potrzebuje pokoj na pracownie komputerowa bo czesto pracuje z domu. To mieszkanie juz prawie splacilismy, no ale na dom w miare w miescie z urzadzeniem to 600 tys trzeba miec. Jak lepszt standard to wiecej... eh... zaporowa kwota :p

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smeg ja mam takie samo zdanie, że jak dom to tylko wtedy, kiedy dzieci są w nim od początku :-) chociaż u nas to nie wypali, bo mamy kredyt na mieszkanie, ale nie będę odkładac na dom przez 20 lat i odmawiać sobie czegokolwiek, żeby się potem na starość tam wprowadzić,a dzieci pójdą w świat, taka perspektywa mi w ogóle nie odpowiada. Witam się rano :-)

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ad wielkosci dziecka to jest przeroznie. Moja mama jest mojej postury tzn niska, tata wzrost sredni 170 jakos, a ja sie urodzilam 4200... za to ja corcie urodzilam 3100 I to 40t3d czyli donoszona do konca. Moja maz 183cm wysoki ale szczuplej budowy I w jego rodzinie drobne dzieci sie rodza.

Jesli chodzi o ciuszki to mimo, ze sie przewiduje duze dziecko, to warto 1 pajac na 56cm kupic na wyjscie ze szpitala. Reszte jak ktos nie pewny to 62. Na moja dlugo 62 byly przyduze, szczegolnie z h&m tam to maja praktycznie o rozmiar wieksze te ciuchy niz wynika to zmetki ;)
    No I bedzie to sezon jesienno-zimowy, wiec chlodnno. Ja mam chlodne mieszkanie I ubieralam moja w zestaw body krotki rekaw+pajac - najwygodniej mi bylo. Jezeli o ilosc chodzi, to takie dzieci jakos sie nie brudza zbytnio, wiec jesli jakos nie ulalo, to pajac na 2-3 dni byl. Warto miec oprocz nowych troche uzywanych, zeby miec w czym wybrac w, zaleznosci od pogody I tez w gosci ladniejsze, a po domu juz mozna "brzydsze" ;)

Gabisonka lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wogole witam sie w 16tyg ciazy.Dalej niewiem jak lykac prenatal duo,niektorzy pisza ze 1rozowa i 1kapsulka a inni ze 1rozowai 2kapsulki,hmmm.
    Dziewczyny co do domu to my w dzien po slubie wprowadzilismy sie do swojego.Bez kredytu na szczescie.Niema to jak u siebie.Pracy kolo domu jest mnóstwo ale warto.
    Z innej beczki zastanawiam sie powoli nad imieniem dla mojej dziewczynki.Lilianka,Julia,Lenka,i setka innych hmmmm....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 07:47

ckai9n73kv974yz0.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w imionach tez kieruje sie zasada aby nie brac ze szczytu listy popularnosci :p kolezanka w zlobku pracuje I w jednej gr na 10 dziewczynek, 5 ma na imie Julka :p troche lipa :p

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to zaczynamy 2 trymestr :)

Póki co uciążliwe dolegliwości minęły, mdłości miewam sporadycznie i to już raczej lekkie. Wciąż mam lekką awersję do mięsa, zauważyłam, że zwłaszcza do kurczaka i do ryb niestety też. Poza tym jest ok. Nie licząc infekcji z którą walczę drugi tydzień i dziś musze znaleźć jakiegoś lekarza, który mnie przyjemnie, bo zwariuję.
    Chyba brzuszek zaczął mi wreszcie rosnąć, za to z wagą dzieją się dziwne rzeczy. Przed ciążą miałam 64kg, a teraz jak się ważyłam to mam 62;P A nie wymiotowałam. W sumie pilnuję żeby pić dużo płynów, więc może organizm mi się oczyścił.

Miłego dnia wszystkim!

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Kup prenatal duo. Moja koleżanka mi go poleciła, więc jest sprawdzony ;)
    a jak to dawkujesz? ;)

6sutskjolve431gm.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Ja w imionach tez kieruje sie zasada aby nie brac ze szczytu listy popularnosci :p kolezanka w zlobku pracuje I w jednej gr na 10 dziewczynek, 5 ma na imie Julka :p troche lipa :p
    no a u mnie maz sie na Antosia uparł :( imie piekne i po dziadku ale na 1 miejscu....cóż.

u mnie w klasie w pracy jest 5 Julii i 3 Laury...

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a slyszalam tez juz imiona w przedszkolu u syna: Dźesika, Dźenifer itp :P

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w ten szary dzień.
    Ja słyszałam, że wzrost się dziedziczy po dziadkach. U mnie się sprawdziło, bo mam wzrost, budowę ciała i nawet sposób poruszania po babci. Mąż też podobno wykapany dziadek i jest jego wzrostu (180cm). Mój tata ma ciut ponad 180, a teść ponad 190, ale za to mamy mają po 160 :D

U mnie mąż też się uparł na Antosia,a on ostatnio najbardziej popularny. Ja sama się wkurzałam jak miałam inne dziewczyny o tym samym imieniu i się dwa razy częściej stresowałam w szkole, jak wzywali do tablicy :P

Mi się wczoraj śniło, że jednak miałam córkę i byłam z nią pierwszego dnia w szkole i miała mieć tą samą wychowawczynię co ja i dyskutowałyśmy jak to czas szybko płynie, że dopiero mnie uczyła, a teraz już moją córkę :P

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
‹‹ 543 544 545 546 547 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ