X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • aaniluap Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie czytam ze teraz szczepi się dzieci zaraz po urodzeniu. U nas szczepienia były w okresie gimnazjum i platne. Może aktualnie się coś zmieniło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2017, 19:38

02502cdf1c.png
  • Morenadenna Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terax się szczepi po urodzeniu.a nie miałaś kiedyś zabiegu?operacji i nie musiałaś się szczepić?

• Treselle Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie nowe mamusie!

Dziewczyny jestem po prenatalnych :) Dzidziuś ma już 6,1 cm :) z usg wynika, że to 12w5d, z miesiączki 13w1d, a ja sobie liczę od owulacji, bo wiem kiedy dokładnie była :) przezierność super, generalnie wszystkie parametry są w normie, z tego co powiedziała Pani doktor i że nie ma żadnych zastrzeżeń do maleństwa :)

Pani doktor nie chciała wypowiedzieć się odnośnie płci, powiedziała, że na tym etapie bywa różnie i nie chce żeby później były pretensje, bo tak jej się kiedyś zdarzyło ;) ale ciągnęłam za język i podobno coś dynda między nóżkami ;) ale powiedziała, że daje tylko 60% na chłopaka ;-)

Oczywiście od razu po USG poleciałam na krew i oddałam na test pappa...ale co ja tam przeżyłam... Pani w okularach...która trzymała głowę 5 cm od mojej ręki wbiła mi się w prawą rękę...obstawiam, że nie trafiła w żyłę, bo nic nie leciało, więc zaczęła wiercić tą igłą...po czym zrezygnowała i wbiła się w lewą... naprawdę pobieranie krwi to dla mnie nic, bo nie wiążę się dla mnie z żadnym bólem, ale to co dziś przeżyłam zapamiętam na długo... :)

nadziejastru, E_w_c_i_a, Zielona_konczynka, patulla, Natikka123 lubią tę wiadomość

dqpr3e5e0v8168du.png
  • E_w_c_i_a Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przypominam sobie żebym miała w gimnazjum ani później. Zabiegi mialam ale sie nie szczepilam, operacji nie mialam. Może jak bylam mala?
    Jak piszecie ze jest ok to ok ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2017, 19:57

Szczęśliwa mama Majeczki :*
    Dziecinka (10 tydzień) (*) 8.2015
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje udanych wizyt :)

Kurde też tak macie, że wydzielacie więcej śliny i ciągle Was suszy? Ja mam tak od kliku dni i męczące to jest, nie wiem czy to taki objaw czy co :D

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    gratulacje udanych wizyt :)

Kurde też tak macie, że wydzielacie więcej śliny i ciągle Was suszy? Ja mam tak od kliku dni i męczące to jest, nie wiem czy to taki objaw czy co :D
    Może to znak, że musisz więcej pić ;-)

dqpr3e5e0v8168du.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    treselle no mam nadzieję, że to taki objaw bez podtekstów, bo zajrzałam w internety i mnóstwo chorób już wyskoczyło... ah te internety :)

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • Zielona_konczynka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smeg , Kimmy co tam u Was? :)

Kimmy lubi tę wiadomość

3i49io4p7lvf8hsy.png
  • triss Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India26 wrote:
    hej dziewczyny, witam się po przerwie wyjazdowej, właśnie wróciłam ze wsi i moich wycieczek z lekarzem terenowym to świnek, krówek i wiejskich psów. Przeżyłam i jestem :), było nawet sympatycznie. Pobieżnie was nadrobiłam.

Brzuszek mi urósł, nie wiem gdzie ciuchy kupować .
    Ja kupuje spodnie w hm mama . Ostatnio odkupiłam dwie pary od koleżanki i są świetne  . Już te przedciazowe odlozylam na bok. A bluzki tuniki , sukienki kupuje w sieciowkach,  zwykle , nie ciążowe. 

0202oliwcia gratulacje córci :-)

Mayes wrote:
    Witajcie dziewczyny.  Dawno sie nie odzywalam. Ale podczytuje codziennie.  Czekam na wizyte czwartkowa z obciazeniem glukozy. Nie wiem cuemu tak wcześnie ale jak kaza to muszę.  Milej niedzieli życzę :)

Ja dostałam skierowanie na krzywą już w 12 tc że względu na podejrzany wynik glukozy na czczo. Na szczęście obciążenie mi wyszło dobrze  . Może u Ciebie podobnie? 

Baassiia gratuluję synka.  Ładne imię wybraliscie  :-)

Myszaq wrote:

Mi się też przy okazji nasunęło pytanie do Was. Czy macie uczucie lekkiego obrzęku w nosie? Coś jak alergia. I strasznie dużo kicham i to tak silnie, że aż się za brzuch łapię bo zawsze mnie coś zakłuje lekko. Aż się boję. Wiem, że teraz wiosna i zaczną się pyłki itp. ale nigdy nie miałam żadnej alergii na nic oprócz chloru, a z tym nie mam styczności odkąd wiem o ciąży.

Mam podobnie. Ogólnie cały nos jakby napuchniety od środka,  śluzówka przekrwiona,  mam wrażenie że nos ciągle zapchany.  Też kicham często jakby mnie coś uczulalo.

Barbie 24 dziobus witajcie  :-)

Co do l4   . Pewnie ze sama ciąża nie jest wskazaniem do wystawienia takiego zwolnienia   . Ale ja w tej ciąży zwyczajnie nje nadaje się do tego by do pracy chodzić  . Od początku wymiotuje niemalże przez 24h na dobę.  Przez pierwszy trymestr prawie nie wchodziłam z łóżka bo nie miałam na to siły.  Mam na minusie prawie 6 kg, wiele nieprzespanych nocy i na szczęście lekarza któremu nie musiałam tłumaczyć jak sytuacja wygląda.  Na zwolnieniu jestem niemalże od początku ciąży.

Morenadrnna gratulacje  :-) super wieści !

Treselle gratuluję zdrowego malucha ! i raczej jeśli coś tam dyndalo to już tak zostanie ;-)

O rety . Dziewczyny nadrobiłam  weekend  ;-)

Chciałabym Was lepiej poznać bo Wy tu że sobą od początku a jak tak wpadłam niespodziewanie w trakcie  ;-)
    Będę starała się być z Wami na bieżąco to wtedy będzie mi łatwiej  ;-)

Ja dziś szalalam na zakupach . Kupiłam kilka sukienek,  tunik, wygodnych bluzek.  Mimo że na wadze mam mniej niż pzred ciąża to jednak brzuch już mocno wystaje i mi niewygodnie w przedciazowych ciuchach  .

Jutro mam wizytę u gina - ciekawa jestem jak tam moje dwa bąble  :)

E_w_c_i_a, Morenadenna, Barbie24 lubią tę wiadomość

• KaroLove Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treselle wrote:
    Witam wszystkie nowe mamusie!

Dziewczyny jestem po prenatalnych :) Dzidziuś ma już 6,1 cm :) z usg wynika, że to 12w5d, z miesiączki 13w1d, a ja sobie liczę od owulacji, bo wiem kiedy dokładnie była :) przezierność super, generalnie wszystkie parametry są w normie, z tego co powiedziała Pani doktor i że nie ma żadnych zastrzeżeń do maleństwa :)

Pani doktor nie chciała wypowiedzieć się odnośnie płci, powiedziała, że na tym etapie bywa różnie i nie chce żeby później były pretensje, bo tak jej się kiedyś zdarzyło ;) ale ciągnęłam za język i podobno coś dynda między nóżkami ;) ale powiedziała, że daje tylko 60% na chłopaka ;-)

Oczywiście od razu po USG poleciałam na krew i oddałam na test pappa...ale co ja tam przeżyłam... Pani w okularach...która trzymała głowę 5 cm od mojej ręki wbiła mi się w prawą rękę...obstawiam, że nie trafiła w żyłę, bo nic nie leciało, więc zaczęła wiercić tą igłą...po czym zrezygnowała i wbiła się w lewą... naprawdę pobieranie krwi to dla mnie nic, bo nie wiążę się dla mnie z żadnym bólem, ale to co dziś przeżyłam zapamiętam na długo... :)
    Super <3 u mnie też pisze na kartce ze 6, 1 cm a na zdj usg 6, 38 cm hehe :)

Super że zdrowe bardzo się cieszę ♡

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wracajac do infekcji to dostalam Gymazol taki krem z aplikatorem I kurcze dziewczyny co za okropienstwo :p dosc, ze kosztowal 40 zl (1 razowa dawka) to pozniej te ilosci, ktore wyplywaly to jakas zgroza... zaaplikowalam wieczorem I w nocy musialam brac prysznic, a do poludnia nastepnego dnia jeszcze ze 3 razy! Kurcze jakby ktos sie do pracy wybral to wspolczuje :p mnie te resztki mega podtaznialy dlatego co chwila przemywalam. No, ale.... pomogl ;)

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basssiia, ja bym takie delikatnie różowe zostawiła, zwłaszcza te początkowe do 62-68, bo później to już słabo ;)
    Ja problemu raczej miec nie będę nawet jeżeli teraz będzie inna płeć, bo ubranka po chłopakach wydałam;)

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja po usg.Znam juz płec ,bedzie coreczka tak jak czulam!Dzidzius w porządku.Pytanie odnosnie witamin;kupilam dzisiaj prenatal duo.Co myslicie?czy ktoras stosuje?

patulla, baassiia, E_w_c_i_a, Myszaq, KaroLove, Natikka123, Kimmy lubią tę wiadomość

ckai9n73kv974yz0.png
  • Gabisonka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do Was pytanie jako, że nie mam się kogo poradzić a będzie to moje pierwsze dziecko. W jakie rozmiary ubranek się zaopatrzyć? Wiem, że na pewno 56 odpada, bo u mnie w rodzinie rodzą się same duże dzieci. Ja ważyłam 4,2kg a mój narzeczony 3,9kg, zwłaszcza że do niskich nie należymy ja mam 170, a on 197. Chciałabym pod koniec maja zacząć kupować ubranka, ale nie mam pojęcia jak się do tego zabrać :( i nie chcę przesadzić z ilością, bo później się okaże że połowy nigdy nie założymy :D Drogie mamy, proszę o porady :D

kjmn3e5ex9pbdr9d.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlene88 wrote:
    Kochane ja po usg.Znam juz płec ,bedzie coreczka tak jak czulam!Dzidzius w porządku.Pytanie odnosnie witamin;kupilam dzisiaj prenatal duo.Co myslicie?czy ktoras stosuje?

Ja i jestem z nich zadowolona :)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Ja i jestem z nich zadowolona :)
    łykasz je? ja wlasnie juteo koncze te prenatal uno czyli pierwsze i zastanawiam sie jakie kupic kolejne

6sutskjolve431gm.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabisonka wrote:
    Dziewczyny mam do Was pytanie jako, że nie mam się kogo poradzić a będzie to moje pierwsze dziecko. W jakie rozmiary ubranek się zaopatrzyć? Wiem, że na pewno 56 odpada, bo u mnie w rodzinie rodzą się same duże dzieci. Ja ważyłam 4,2kg a mój narzeczony 3,9kg, zwłaszcza że do niskich nie należymy ja mam 170, a on 197. Chciałabym pod koniec maja zacząć kupować ubranka, ale nie mam pojęcia jak się do tego zabrać :( i nie chcę przesadzić z ilością, bo później się okaże że połowy nigdy nie założymy :D Drogie mamy, proszę o porady :D
    ja 5,200 maz 4,700 ja 172 wzrostu maz 190....syn sie urodzil 3,600 i 55 cm. ubranka na 50 cm byly w sam raz. ale kup 62 najwyzej luzne bedzie mialo dzieciatko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2017, 22:39

Gabisonka lubi tę wiadomość

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • Myszaq Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlene88 wrote:

Super! Gratuluję córci :)

Ja stosuję prenatal uno póki co do 12 tyg, ale w tym tygodniu zacznę własnie prenatal duo. Dużo osób mi polecało ten prenatal i z tego uno jestem zadowolona. Minus to cena, ale to jak w większości tych preparatów.

r5e60m8.png

ek9ze75.png
  • Gabisonka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:
    ja 5,200 maz 4,700 ja 172 wzrostu maz 190....syn sie urodzil 3,600 i 55 cm. ubranka na 50 cm byly w sam raz. ale kup 62 najwyzej luzne bedzie mialo dzieciatko :)
    No to duży był z Ciebie maluch :D tak pewnie zrobię. Zobaczę też co lekarz będzie pod koniec mówił o wadze maleństwa, chociaż to często bardzo mija się z wagą dziecka po porodzie:)

kjmn3e5ex9pbdr9d.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja polecam pregna :)

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
‹‹ 542 543 544 545 546 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ