Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam wszystkie nowe mamusie!
Dziewczyny jestem po prenatalnychDzidziuś ma już 6,1 cm
z usg wynika, że to 12w5d, z miesiączki 13w1d, a ja sobie liczę od owulacji, bo wiem kiedy dokładnie była
przezierność super, generalnie wszystkie parametry są w normie, z tego co powiedziała Pani doktor i że nie ma żadnych zastrzeżeń do maleństwa
Pani doktor nie chciała wypowiedzieć się odnośnie płci, powiedziała, że na tym etapie bywa różnie i nie chce żeby później były pretensje, bo tak jej się kiedyś zdarzyłoale ciągnęłam za język i podobno coś dynda między nóżkami
ale powiedziała, że daje tylko 60% na chłopaka
Oczywiście od razu po USG poleciałam na krew i oddałam na test pappa...ale co ja tam przeżyłam... Pani w okularach...która trzymała głowę 5 cm od mojej ręki wbiła mi się w prawą rękę...obstawiam, że nie trafiła w żyłę, bo nic nie leciało, więc zaczęła wiercić tą igłą...po czym zrezygnowała i wbiła się w lewą... naprawdę pobieranie krwi to dla mnie nic, bo nie wiążę się dla mnie z żadnym bólem, ale to co dziś przeżyłam zapamiętam na długo...
nadziejastru, E_w_c_i_a, Zielona_konczynka, patulla, Natikka123 lubią tę wiadomość
-
Nie przypominam sobie żebym miała w gimnazjum ani później. Zabiegi mialam ale sie nie szczepilam, operacji nie mialam. Może jak bylam mala?
Jak piszecie ze jest ok to okWiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2017, 19:57
Szczęśliwa mama Majeczki :*
Dziecinka (10 tydzień) (*) 8.2015 -
gratulacje udanych wizyt
Kurde też tak macie, że wydzielacie więcej śliny i ciągle Was suszy? Ja mam tak od kliku dni i męczące to jest, nie wiem czy to taki objaw czy co -
India26 wrote:hej dziewczyny, witam się po przerwie wyjazdowej, właśnie wróciłam ze wsi i moich wycieczek z lekarzem terenowym to świnek, krówek i wiejskich psów. Przeżyłam i jestem
, było nawet sympatycznie. Pobieżnie was nadrobiłam.
Brzuszek mi urósł, nie wiem gdzie ciuchy kupować .
0202oliwcia gratulacje córci
Mayes wrote:Witajcie dziewczyny. Dawno sie nie odzywalam. Ale podczytuje codziennie. Czekam na wizyte czwartkowa z obciazeniem glukozy. Nie wiem cuemu tak wcześnie ale jak kaza to muszę. Milej niedzieli życzę
Ja dostałam skierowanie na krzywą już w 12 tc że względu na podejrzany wynik glukozy na czczo. Na szczęście obciążenie mi wyszło dobrze . Może u Ciebie podobnie?
Baassiia gratuluję synka. Ładne imię wybraliscie
Myszaq wrote:
Mi się też przy okazji nasunęło pytanie do Was. Czy macie uczucie lekkiego obrzęku w nosie? Coś jak alergia. I strasznie dużo kicham i to tak silnie, że aż się za brzuch łapię bo zawsze mnie coś zakłuje lekko. Aż się boję. Wiem, że teraz wiosna i zaczną się pyłki itp. ale nigdy nie miałam żadnej alergii na nic oprócz chloru, a z tym nie mam styczności odkąd wiem o ciąży.
Mam podobnie. Ogólnie cały nos jakby napuchniety od środka, śluzówka przekrwiona, mam wrażenie że nos ciągle zapchany. Też kicham często jakby mnie coś uczulalo.
Barbie 24 dziobus witajcie
Co do l4 . Pewnie ze sama ciąża nie jest wskazaniem do wystawienia takiego zwolnienia . Ale ja w tej ciąży zwyczajnie nje nadaje się do tego by do pracy chodzić . Od początku wymiotuje niemalże przez 24h na dobę. Przez pierwszy trymestr prawie nie wchodziłam z łóżka bo nie miałam na to siły. Mam na minusie prawie 6 kg, wiele nieprzespanych nocy i na szczęście lekarza któremu nie musiałam tłumaczyć jak sytuacja wygląda. Na zwolnieniu jestem niemalże od początku ciąży.
Morenadrnna gratulacjesuper wieści !
Treselle gratuluję zdrowego malucha ! i raczej jeśli coś tam dyndalo to już tak zostanie
O rety . Dziewczyny nadrobiłam weekend
Chciałabym Was lepiej poznać bo Wy tu że sobą od początku a jak tak wpadłam niespodziewanie w trakcie
Będę starała się być z Wami na bieżąco to wtedy będzie mi łatwiej
Ja dziś szalalam na zakupach . Kupiłam kilka sukienek, tunik, wygodnych bluzek. Mimo że na wadze mam mniej niż pzred ciąża to jednak brzuch już mocno wystaje i mi niewygodnie w przedciazowych ciuchach .
Jutro mam wizytę u gina - ciekawa jestem jak tam moje dwa bąble
E_w_c_i_a, Morenadenna, Barbie24 lubią tę wiadomość
-
Treselle wrote:Witam wszystkie nowe mamusie!
Dziewczyny jestem po prenatalnychDzidziuś ma już 6,1 cm
z usg wynika, że to 12w5d, z miesiączki 13w1d, a ja sobie liczę od owulacji, bo wiem kiedy dokładnie była
przezierność super, generalnie wszystkie parametry są w normie, z tego co powiedziała Pani doktor i że nie ma żadnych zastrzeżeń do maleństwa
Pani doktor nie chciała wypowiedzieć się odnośnie płci, powiedziała, że na tym etapie bywa różnie i nie chce żeby później były pretensje, bo tak jej się kiedyś zdarzyłoale ciągnęłam za język i podobno coś dynda między nóżkami
ale powiedziała, że daje tylko 60% na chłopaka
Oczywiście od razu po USG poleciałam na krew i oddałam na test pappa...ale co ja tam przeżyłam... Pani w okularach...która trzymała głowę 5 cm od mojej ręki wbiła mi się w prawą rękę...obstawiam, że nie trafiła w żyłę, bo nic nie leciało, więc zaczęła wiercić tą igłą...po czym zrezygnowała i wbiła się w lewą... naprawdę pobieranie krwi to dla mnie nic, bo nie wiążę się dla mnie z żadnym bólem, ale to co dziś przeżyłam zapamiętam na długo...u mnie też pisze na kartce ze 6, 1 cm a na zdj usg 6, 38 cm hehe
Super że zdrowe bardzo się cieszę ♡ -
A wracajac do infekcji to dostalam Gymazol taki krem z aplikatorem I kurcze dziewczyny co za okropienstwo :p dosc, ze kosztowal 40 zl (1 razowa dawka) to pozniej te ilosci, ktore wyplywaly to jakas zgroza... zaaplikowalam wieczorem I w nocy musialam brac prysznic, a do poludnia nastepnego dnia jeszcze ze 3 razy! Kurcze jakby ktos sie do pracy wybral to wspolczuje :p mnie te resztki mega podtaznialy dlatego co chwila przemywalam. No, ale.... pomogl
-
Kochane ja po usg.Znam juz płec ,bedzie coreczka tak jak czulam!Dzidzius w porządku.Pytanie odnosnie witamin;kupilam dzisiaj prenatal duo.Co myslicie?czy ktoras stosuje?
patulla, baassiia, E_w_c_i_a, Myszaq, KaroLove, Natikka123, Kimmy lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny mam do Was pytanie jako, że nie mam się kogo poradzić a będzie to moje pierwsze dziecko. W jakie rozmiary ubranek się zaopatrzyć? Wiem, że na pewno 56 odpada, bo u mnie w rodzinie rodzą się same duże dzieci. Ja ważyłam 4,2kg a mój narzeczony 3,9kg, zwłaszcza że do niskich nie należymy ja mam 170, a on 197. Chciałabym pod koniec maja zacząć kupować ubranka, ale nie mam pojęcia jak się do tego zabrać
i nie chcę przesadzić z ilością, bo później się okaże że połowy nigdy nie założymy
Drogie mamy, proszę o porady
-
Gabisonka wrote:Dziewczyny mam do Was pytanie jako, że nie mam się kogo poradzić a będzie to moje pierwsze dziecko. W jakie rozmiary ubranek się zaopatrzyć? Wiem, że na pewno 56 odpada, bo u mnie w rodzinie rodzą się same duże dzieci. Ja ważyłam 4,2kg a mój narzeczony 3,9kg, zwłaszcza że do niskich nie należymy ja mam 170, a on 197. Chciałabym pod koniec maja zacząć kupować ubranka, ale nie mam pojęcia jak się do tego zabrać
i nie chcę przesadzić z ilością, bo później się okaże że połowy nigdy nie założymy
Drogie mamy, proszę o porady
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2017, 22:39
Gabisonka lubi tę wiadomość
-
madlene88 wrote:Kochane ja po usg.Znam juz płec ,bedzie coreczka tak jak czulam!Dzidzius w porządku.Pytanie odnosnie witamin;kupilam dzisiaj prenatal duo.Co myslicie?czy ktoras stosuje?
Super! Gratuluję córci
Ja stosuję prenatal uno póki co do 12 tyg, ale w tym tygodniu zacznę własnie prenatal duo. Dużo osób mi polecało ten prenatal i z tego uno jestem zadowolona. Minus to cena, ale to jak w większości tych preparatów. -
KaroLove wrote:ja 5,200 maz 4,700 ja 172 wzrostu maz 190....syn sie urodzil 3,600 i 55 cm. ubranka na 50 cm byly w sam raz. ale kup 62 najwyzej luzne bedzie mialo dzieciatko
tak pewnie zrobię. Zobaczę też co lekarz będzie pod koniec mówił o wadze maleństwa, chociaż to często bardzo mija się z wagą dziecka po porodzie:)