WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Przeważnie jest tak, że za film się dopłaca. Ja wzięłam tylko zdjęcia :) Ale jeśli chcesz mieć pamiątkę jeszcze jedną to weź i film ;)
    No właśnie dlatego specjalnie pytalam, czy za film się dopłaca, i mi powiedziala ze zarowno zdjevie jak i film są gratis :-)

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ja Agnieszka zwana jako Agnesqe, przepraszam Ciebie Anuśka, że nazwałam Cię głupią, uniosłam się, może hormony zadziałały nie wiem. Nie powinnam Cie obrażać. Bardzo mnie oburzył fakt Twojego, wybacz ale bezmyślnego zachowania. Nigdy nie paliłam, a tym bardziej nie rzucałam palenia, więc nie wiem czy to trudne czy łatwe. Ja cały swój świat podporządkowałam pod tego małego człowieka. Źle do tego podeszłam, pomyślałam, że kilka gorzkich słów trafi dosadniej niż na zasadzie: "Spoko 5,10 papierosów nie zaszkodzi" A niestety telefon przyjmie wszystko co sie pisze. Zachowałam się szczeniacko obrażając Ciebie i nazywając Cię głupią jednak uważam, że palenie w ciąży za mądre nie jest.
    Wiesz to wszystko spowodowane jest moim stanem zdrowia i tym jak bardzo pragnę by to małe serduszko pod moim sercem urodziło się zdrowe... Z wielu rzeczy zrezygnowałam, przewartościowałam zupełnie pewne sprawy... Tobie też tego życzę. Masz dzieci wiesz jaki to wielki skarb, ja nie mam i nie wiadomo czy tą ciąże doniosę. Chce Ci tylko powiedzieć, że masz dla kogo życiu ten nałóg, możesz być lepsza nie tylko dla siebie ale i dla dzieci !
    Przepraszam i na prawdę uważam to forum za wielki bank wiedzy i w żadnym wypadku nie chciałabym zostać wykluczona czy potępiana za swoją wypowiedź.

• Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a Wy jakoś ograniczacie słodycze? Jeśli tak, to podzielcie się skutecznym sposobem...
    Ja do około 11tc mnie Odrzucało od słodkiego, ale teraz jak mnie zaczelo ciągnąć na słodkie to masakra! Nosz kurde... wciągnęlam czekoladę z orzechami i do tego kilka cykierków, kilja batonów i słodka kawa... jak sobie z tym radzić? Przevież jak tak będzie to przytyje sto kg...

age.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do dziewczyn stosujacych witaminy prenatal duo:
    Czy uwazacie ze preparat ma w sobie wystarczające dawki kwasu foliowego czy dodatkowo bierzecie?

ckai9n73kv974yz0.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:
    Dziewczyny a Wy jakoś ograniczacie słodycze? Jeśli tak, to podzielcie się skutecznym sposobem...
    Ja do około 11tc mnie Odrzucało od słodkiego, ale teraz jak mnie zaczelo ciągnąć na słodkie to masakra! Nosz kurde... wciągnęlam czekoladę z orzechami i do tego kilka cykierków, kilja batonów i słodka kawa... jak sobie z tym radzić? Przevież jak tak będzie to przytyje sto kg...

jak kto znajdzie taki skuteczny sposob to bedzie bogaty :P

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAroLove gratulacje kopniaczka :D

Co do mdłości, mi przeszły 2 tygodnie temu, ale po tygodniu wróciły i nadal mnie męczą :(

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • aaniluap Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do słodyczy- jak mam na nie wielką ochotę to piję na raz szklankę wody. Co prawda chęć nie przechodzi, ale przynajmniej mniej słodkiego się zmieści. Zwykle kończę na jednym czekoladowym cukierku lub kawałku wafelka, czekolady. Nie wiem czy jest to uniwersalna metoda, ale u mnie się sprawdza :)

02502cdf1c.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:

Czytając Twój post właśnie rozwijałam kolejnego cukeirka i pach to buzi :D
    Uwielbiam słodkie, a nawet kocham :D To moja pierwsza miłość, a o pierwszej miłości się nie zapomina :D
    Ps. Nie znam skutecznego sposobu na ograniczenie słodyczy;)

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, chciałabym wrócić do tematu imion :)

U nas będzie Franek, Piotruś albo Jaś. Chyba, że jakąś nową inspirację odnajdę. Stąd moje pytanie :)

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj rano mąż do pracy przed 5 wychodzi, a ja do niego: "A może Konstanty? Może być? " I nawet się chyba mąż zgodził :D Chyba,że to był sen :P To tak na w razie W, jakby był chłopak :) I fajni własnie jakby było na "K", bo chłopaki też mają na "K" - tak sobie wymyśliłam. Dziewczynkę to chciałabym Klara (i nawet na "K"), ale mąż mówi: "nie, nie". Stanęło na Anastazja (Nastka) - nie na "K", ale jak dziewczynka to mogłoby być ostatecznie :P

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Dzisiaj rano mąż do pracy przed 5 wychodzi, a ja do niego: "A może Konstanty? Może być? " I nawet się chyba mąż zgodził :D Chyba,że to był sen :P To tak na w razie W, jakby był chłopak :) I fajni własnie jakby było na "K", bo chłopaki też mają na "K" - tak sobie wymyśliłam. Dziewczynkę to chciałabym Klara (i nawet na "K"), ale mąż mówi: "nie, nie". Stanęło na Anastazja (Nastka) - nie na "K", ale jak dziewczynka to mogłoby być ostatecznie :P

oj też bardzo chciałam Klarcie albo Basie...

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Pampcia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:

Ja byłam czekoladowym potworem, udało mi się ograniczyć mocno bo przerzuciłam się (oczywiście w bólach i powoli) na gorzką, nie smakuje mi tak jak mleczna ale jakaś namiastka czekolady zawsze, w dodatku zdrowsza, jeśli mozesz sobie pozwolić to lindt nie ma syfiastego składu. co do słodkiej kawki albo powoli sypię mniej albo od czasu do czasu słodzę np ksylitolem. może przeanalizuj co jesz, np ja napady na czekoladę miałam najgorsze 1-2h po obiedzie kiedy jadłam rzeczy z wysokim indeksem glikemicznym więc wyrzut insuliny automatycznie "zmuszał" mnie do siegniecia natychmiast po coś słodkiego. jeśli w ogóle takie momenty jeszcze mam to jem ulubione owoce, nawet niech będa kaloryczne, ale zawsze to lepsze niż puste kalorie z czekolady... często miałam problem po śniadaniu że byłam głodna zaraz, odkąd (wiadomo, pomijając okres mdłości kiedy byłam w stanie jeść tylko fryty i coca cole) staram się często jeść coś z płatkami owsianymi (kiedyś odrzucało mnie na samą myśl, teraz bardzo pomaga, zapycha na kilka godzin, no i samo zdrowie), udało mi sie przełamać jak znalazłam przepisy na placki z płatkami albo ciastka owsiane, jak chcesz mogę Ci podrzucić.
    w ogóle pomogło mi to że bardziej skupiłam się na jedzeniu warzyw, jak makaron to ciemny, chleb itd żeby nie było, dalekie to na pewno jest jeszcze od ideału, wcale nie wyeliminowałam słodyczy, ale postęp duży i np tych napadów na słodkie nie mam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2017, 13:21

f2w3dqk3604phf94.png
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja do prenatal duo nie biore nic dodatkowo
    co do slodkiego mdlosci przeszly i jem jak swinka :(
    ale staran sie tez zapijac Muszynianka gloda :)

madlene88 lubi tę wiadomość

6sutskjolve431gm.png
  • Caro Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola83 wrote:
    Dziewczyny, chciałabym wrócić do tematu imion :)

U nas będzie Franek, Piotruś albo Jaś. Chyba, że jakąś nową inspirację odnajdę. Stąd moje pytanie :)

U Nas już od dłuższego czasu jest na pierwszym miejscu Kacper albo Antosia :-) Może jak już poznamy płeć to będziemy bardziej wymyślać, ale Małż jest uparty jeżeli chodzi o Kacpra heh :-P

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest tak, że te słodycze to tak na podjadanie, między posiłkami, z nudów, do filmu.... postaram się chociaż nie jeść ich codziennie. Kawę słodzę pół łyżeczki cukru, niby niedużo ale w połączeniu z czekoladą... ;-)
    No nic, muszę chyba popracować nad silną wolą, chociaż trochę... dam rade! Oby :-D

age.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bosheee ja kawy 2 miesiace nie pilam, nie dam rady. A kocham kawe! KOCHAM!

Jak to sie skonczy pojde na jakas wypasiona kawe do kawiarni i zagryze zajbeistym sernikiem...

BurzaHormonów, Bella_Bella, kiti, Natka_ lubią tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Pampcia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:
    U mnie jest tak, że te słodycze to tak na podjadanie, między posiłkami, z nudów, do filmu.... postaram się chociaż nie jeść ich codziennie. Kawę słodzę pół łyżeczki cukru, niby niedużo ale w połączeniu z czekoladą... ;-)
    No nic, muszę chyba popracować nad silną wolą, chociaż trochę... dam rade! Oby :-D

nie wiem gdzie mieszkasz, np czy masz pod nosem sklep 24h ale ja tez staram sie po prostu nie kupować zeby nie leżało w domu, co nie znaczy że np wczoraj nie kupiłam nesquika płatków :P ale jak zaczyna mi się chcica a wiem że nie ma skąd wziąć to muszę zagryźć zęby ;) a co do przegryzania - ostatnio zrobiłam chipsy z batatów, kroisz na cienkie plasterki, posypujesz papryką, można spryskać olejem jakimś i do piekarnika. pyszota!
    znajdź może np jakieś swoje zdrowe przekąski które bedziesz lubic, orzechy, ja lubie nerkowce (pistacje teraz niet no to trudno) albo prazone migdały z odrobiną soli...nie trafiają do mnie "pyszności" jakie oferuja chodakowskie i inne lewnadowskie bo dla mnie te ich cuda są zbyt ekstremalne :D powoli powoli spróbuj znaleźć coś dla siebie

Nieśmiała lubi tę wiadomość

f2w3dqk3604phf94.png
  • nika1986 Przyjaciółka

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Co do imion to my już wybraliśmy ale mnie osobiście bardzo podobają się jeszcze:
    dla chłopców: Bruno, Leon, Franek
    dla dziewczynek: Hania, Basia, Antonina

Gdyby nie to, że nasi przyjaciele mieszkający wręcz za płotem to zapewne Zosia byłaby Hanią :)

34bwgzu3q3kfrwyu.png
  • Pampcia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mądrze sie a tu świeta zaraz i właśnie pomyślałam sobie co ja gadam...moja mama piecze zawsze bajeczne pyszne placki, i dużo ze względu na to ze dużo osób się zjeżdża. takze ten... ;P

f2w3dqk3604phf94.png
  • nika1986 Przyjaciółka

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mąż odebrał mi wyniki PAPP-a a tam termin porodu na 6.10 czyli 5 dni wcześniej niż pokazuje kalendarz na "belly".

34bwgzu3q3kfrwyu.png
‹‹ 554 555 556 557 558 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ