Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie będę Ci radziła jakie badania masz zrobić bo sie po pierwsze nie znam a dwa sama z mężem musisz zdecydować. Ewcia A tak z drugiej strony pomysl ze dzidzia będzie zdrowa! A nawet jesli było by małe odchylenie to co byś zrobiła? Ale wiem ze będzie dobrze!!!
-
patulla wrote:No mogłoby tak być
Każdego (prawie) dnia rano wkleiłabym listę, kto ma dziś wizytę
Na 5 stronie mam swój pierwszy post to tam bym zapiski prowadziła
To kto chce to podajcie daty kolejnych wizyt, postaram się to ogarnąć
chcebardzobycmama wrote:Dopiero zerknelam na twoj suwaczek. Gratuluję trojaczkówrzadko kiedy taka ciąża się trafia, potrójne szczęście.Nie było szoku przy pierwszym usg ?
Na wizytę musiałam pójść sama ale i tak musiałam mąż się z pracy wyrwać bo nie nam w stanie wrócić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2017, 16:06
-
KasiaHaBe wrote:Dziewczyny, jak często macie wizyty po prenatalnych? Ja miałam prenatalne we wtorek i lekarz mi powiedział, że będziemy się widywać tylko na USG (kolejne 8 czerwca co wypada w 20 tygodniu), i kieruje mnie na wizytę do lekarza, który jest ordynatorem oddziału położniczego w szpitalu, w którym poleca rodzić i mam się do niego umówić na wizytę w 16 tygodniu. Też macie takie przerwy? Tak długo mam nie widzieć mojego Maluszka?
I czy są tu jakieś mamy z Krakowa, które wiedzą gdzie będą rodzić? Rodziły gdzieś wcześniej i polecają? I szukamy też jakiejś szkoły rodzenia
Ja mam wizyty raz na 4 tygodnie chyba, że potrzebuje to szybciej. -
E_w_c_i_a wrote:Dziewczyny jestem załamana!!!!
Ryzyko zespołu downa 1:47
Mam skierowanie na amniopunkcję.
Z usg wszystko ok a z krwi bardzo źle.
Ja się pytam za jakie grzechy!!!
Ewcia, Kochana wiem, że pewnie świat Ci się na chwilę zawalił po otrzymaniu tego wyniku, ale nie wszystko jeszcze przesądzone. Rozumiem, że usg było ok tak? Jesteś pewna amnio? Na spokojnie sobie to przemyśl i odpowiedz też na pytanie: "a co jeśli amnio stwierdzi że to zD, będziesz terminować ciążę?"
Podobne pytanie zadał mi ostatnio gin jak okazało się, że nie mogę jechać na prenatalne z powodu krwawienia (jazda samochodem mogła doprowadzić do krwotoku).
Moja siostra miała zD. Wskazywało na to i usg i pappa. Mama nie zdecydowała się na amnio, bo bała się że straci dziecko.
Wierzę, że Twoje dzieciątko jest zdrowe a ta statystyka to kawałek papierka. Jednakże każda Twoja decyzja jest jak najbardziej uszanowana przeze mnie i wspierana:*Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2017, 16:53
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Kimmy wrote:Co do wizyt to chyba nikt nie miał więcej ode mnie... Jak dodatad wizyty miałam co dwa tyg u dwóch różnych lekarzy więc wychodziło usg co tydzien. Teraz po prenatalnych dłuższą przerwa trzy tygodnie. Więc mam pierwszy tydzień bez usg
♡
-
Nieśmiała wrote:A dziewczyny kiedy planujecie kupić i czy wogóle będziecie kupować adaptery do pasów samochodowych, żeby brzuszja nie uciskać ?
Bo ja z moim D bardzo dużo jeździmy autem i tak się zastanawuam..
Ja mam w planach kupić i do chyba już na początku maja. Bo mimo, że nie mam jeszcze dużego brzucha to czuję duży dyskomfort i muszę trzymać pas ręka żeby nie był na brzuchu. -
patulla wrote:Najbliższe wizyty:
17.04 Kimmy
18.04 Agnesqe
19.04 Agnesqe
25.04 BurzaHormonów
26.04 Kimmy, Natikka123
05.05 Nieśmiała, Patulla
Na razie mam tyleWiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2017, 18:22
BurzaHormonów lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny:) nie jest jeszcze za późno żeby do Was dołączyć
? Podczutuje Was ostatnio ale nie chciałam nic pisać póki nie upewnilam się ze z moim dzieciątkiem już wszystko dobrze. Termin mam na 12 października. Po prenatalnych prawdopodobnie chłopak:).
Gratuluję udanych wizyt!
patulla, Natikka123, kiti, baassiia, madlene88, A może by..., Kimmy, BurzaHormonów lubią tę wiadomość
-
patulla wrote:Na razie mam tyle
Bella no mialam. II° wyszła
Ale byłam ost. I giną i mnie badal i nic nie mówił a przecież by poznał czy mam jakąś grzybice czy coś. bylam u lekarza w poniedzialek 10 kwietnia a takie cos juz kolejny raz sie u mnie robi. Wczesniej kiedys juz o tym pisalam tu a dzidzius okej. Moze taka mija natura. Inne dziewczyny tez tak tu maja.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2017, 18:59
patulla lubi tę wiadomość
-
Karolina1309 wrote:Hej dziewczyny:) nie jest jeszcze za późno żeby do Was dołączyć
? Podczutuje Was ostatnio ale nie chciałam nic pisać póki nie upewnilam się ze z moim dzieciątkiem już wszystko dobrze. Termin mam na 12 października. Po prenatalnych prawdopodobnie chłopak:).
Gratuluję udanych wizyt!
rozgosc się. Napisz coś o sobie
jak sie czujesz itp
-
Jeśli chodzi o samopoczucie to mam wrażenie że powoli wracam do żywych
miałam 3-4 tygodnie niemalże codziennie mdłości, wymioty, zawroty głowy.. cały zestaw.. przed ciaza byłam całkowitym moesozercom, a teraz powiem Wam szczerze że na mięso patrzeć nie moge, że już nie wspome o zapachu.. Ale trzymam kciuki ze jak już powoli wchodzimy w drugi trymestr to będzie coraz lepiej:)
Od początku jestem na L4. Zaczęło się od plamien, brałam luteine i duphaston jak widzę wiele z Was, później dowiedziałam się ok 10 tyg że dzidziuś ma niewchloniete omphalocele, coś jak przepuklina, która jak na wiek ciazy nie dość że powinna się już dawno wchłonąć to jeszcze znacznie odbiega od normy.. przez to miałam przełożone prenatalne na 13w0 żeby dąc szanse na wchloniecie, bo jeśli nie to widmo chorób genetycznych itp.. dopiero na prenatalnych ginekolog powiedziała mi że ona sama bardzo się obawiała o ciążę, ale nie mówiła mi nic wprost żeby mnie nie stresować przez ten czas czekania na badanie. I 7 kwietnia cudem okazlo się ze wszystko się wchlonelo ! dzidziuś jest zdrowy, ma ładne powłoki brzuszne połączone z pepowina. To jaka byłam szczescila to słysząc jest niedoopisania! Nie mówiłam o tym nikomu poza najbliższymi, w internecie znalazłam szczatkowe info i dopiero teraz muszę to z siebie wyrzucić jak ochlonelam
myślę że wy jako przyszłe mamy możecie zrozumieć jak się czułam.. mam nadzieję że z Naszymi dzieciatkimi będzie wszystko dobrze:)!
BurzaHormonów lubi tę wiadomość
-
E_w_c_i_a wrote:Dziewczyny jestem załamana!!!!
Ryzyko zespołu downa 1:47
Mam skierowanie na amniopunkcję.
Z usg wszystko ok a z krwi bardzo źle.
Ja się pytam za jakie grzechy!!!