X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Ja mam wizytę 8 maja:)

dqpr3e5e0v8168du.png
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha ale numer dziewczyny :-D małż wrócil do domu od rodziców... a po 20 minutach przybiegła teściowa :-D przyniosła mu tatara :-p haha leże i kwicze

p19udqk3biqtk3ub.png
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka19 wrote:
    Cały czas pisze o teściach. Nie mam rodziców :-/

Cytuje " ale to sa moi rodzice" to jest odpowiedz mojego męża na prośby by jakoś zareagował i dał im do zrozumienia ze mimo braku tolerancji należy mi się szacunek...
    jesli to cie pocieszy ja wlaczylan kilka lat zanim moj maz cos zrozumial. tesciowa (jebnieta tak jrbnjeta nie szanuje kogos kto nie szanuje mnie) obgadywala mnie do kogo sie dalo a cireczki tylko podjudzaly trwalo to kilka lat po slubie. co jakis czas wychodzily kwiatki ze obgadala. ostatnio znow z corexzkami pokazala jak sir dowiedzialam to myslalam ze jej cos zribie maz sie tak wkur.. wyprostowal je. ja jej tez powiedzialam cos od siebie. a ta dzwoni na swirta i zaprasza a ja mkwie chyba chora jestes. mamy udawac ze sie lubimy a tak mnie gnoisz? dziekuje bardzo nie bede denerwowac dziecka i siebie. cisza w tel byla cudowna. chyba sie nie spodziewala ze cos w koncu powiem. nie widzialam jej na swietach i mam badzieje ze nie zobacze do porodu. przestalam sie z nia pierd.olić. serio miara sie przebrala :) i jestem mega dumna z takiej mojej postawy :) mozr komus sie nie spodoba ale za wiele lat srały mi na glowe :)

dżdżownica lubi tę wiadomość

6sutskjolve431gm.png
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:

Po raz pierwszy od 7lat nie poszłam tam... to może nie doczytałaś co zdążyłam napisać... przyczłapała się z tatarem dla synusia :-p haha

Do mojej nie dociera,,, jak grochem o ściane :-p

p19udqk3biqtk3ub.png
  • kiti Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa to teraz rozumiem ;-)

W takim razie wspolczuje postepowania tesciow ;/ czekajacanacud ma racje trzeba utemperowac zachowanie tesciow. Ja mam na szczescie spokoj ale mieszkam 1200km od nich :D

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiti wrote:
    Aaa to teraz rozumiem ;-)

W takim razie wspolczuje postepowania tesciow ;/ czekajacanacud ma racje trzeba utemperowac zachowanie tesciow. Ja mam na szczescie spokoj ale mieszkam 1200km od nich :D

Szczęściara ;-) ja 100 metrów haha...

Teścia słowa tydzień przed ślubem w Wigile Bożego Narodzenia cytuje
    "Nienawidze Cie i Cie nie zaakceptuje! Znalazłaś sobie sponsora!"
    Dwa miesiące później małż zjechała na stałe z Holandii ;-)

p19udqk3biqtk3ub.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka19 wrote:
    Dokładnie :-) broń bosze wyśmiewać... Wiecie ludzie gadali i lubią kolorować myślałam że są tam jakieś sprawdzone informacje już ;-)

Kurcze nie wiem jak mam wybrnąć z wizyty u teściów.. Złe samopoczucie w gre nie wchodzi :-/ a małż beze mnie nie chce iść ?? :-O
    Ale to nie bylo w zadnym artykule. Poprostu znajoma tej kobiety napisala kondolencje dla niej ja oznaczajac w poscie. I tak sie rozeszlo po internecie.

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nie pisze ze Anuska wysmiewa, tylko ze Ci ludzie udostępniają ale sie absolutnie nie wysmiewaja a wspolczuja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2017, 19:17

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:
    Ale to nie bylo w zadnym artykule. Poprostu znajoma tej kobiety napisala kondolencje dla niej ja oznaczajac w poscie. I tak sie rozeszlo po internecie.

Już wiem więcej ;-) i to nie do końca jest tak jak to opisują ;-)
    Myśle że nazwisko mamy nie jest tu nawet tajemnica
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/92be6b991f3a.png

p19udqk3biqtk3ub.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Dziewczyny ja szczepie bo moja do tej pory raz moze miala 37, ale... nopy to nie jest jakies 1 dziecko na milion... wsrod znajomych mam mamy z dziecmi z atakami drgawek z mega wysoka goraczka na szczescie bez trwalych konsekwencji... to naprawde moze sie I zdarzyc maszemu dziecku :(

Moja teraz ma miec swinka/odra/rozyczka - najbardziej NOPogenne szczepienie, bardzo sie boje... chyba przeciagne jak bedzie starsza, a zaszczepie cos tam innego z kalendarza.

Jeszcze jedna kwestia. Szczepienie na wzw w 1 dobie. Tak naprawde nie mamy pojecia czy masze dzieciatko nie podlapalo czegosc podczas porodu lub ogolnie z otoczebia I takie wymeczony porodem maluszek jest narazony na obciazajace dzialanie szczepionki. Jest to tez ryzykowne.
    Dlatego ja nie zaszczepie odrazu po porodzie. Jak będe wiedziala ze na 100% jest zdrowe to ewentualnie....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2017, 19:20

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • patulla Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Najbliższe wizyty:

17.04 Kimmy
    18.04 Agnesqe (prenatalne)
    19.04 Agnesqe, BeBeBe (prenatalne)
    20.04 candela
    21.04 KaroLove, nadziejastru, Lola83
    25.04 BurzaHormonów, Karola - mama Julci i ... ?, czekajacanacud1
    26.04 Kimmy, Natikka123, kiti
    27.04 Anuśka19
    28.04 Gabisonka
    04.05 Bella_Bella
    05.05 Nieśmiała, Patulla, dżdżownica
    08.05 Treselle
    09.05 zuzanna
    10.05 E_w_c_i_a
    11.05 Veira
    28.05 kiti (połówkowe)

Kimmy, jak po wizycie? Jak dzidziusie?

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka19 wrote:
    Już wiem więcej ;-) i to nie do końca jest tak jak to opisują ;-)
    Myśle że nazwisko mamy nie jest tu nawet tajemnica
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/92be6b991f3a.png
    No i wlasnie weszlam na ta dziewczyne co dodalas i pisało że z Rawicza jest stąd wiem. I to ja właśnie tamta inna kobieta oznaczyla w swoim poście.

Co do ruchów to ja nie czuję ale też nie mam czasu się wsluchiwac w ruchy. Dziś spróbuję :)

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka19 wrote:
    Szczęściara ;-) ja 100 metrów haha...

Teścia słowa tydzień przed ślubem w Wigile Bożego Narodzenia cytuje
    "Nienawidze Cie i Cie nie zaakceptuje! Znalazłaś sobie sponsora!"
    Dwa miesiące później małż zjechała na stałe z Holandii ;-)
    o boziuu wspolczuje sle pies go je.bal. serio ja przezywalam na poczatku teraz mam to w dupie. tez slyszalam rozne rzeczy ze nienawisc wprowadzam. bawet mi juz rozwod wywrozyla ale leje na to i na nia :D bedzie jeszcze plakac zeby przyjechac jej pomoc albo jak burza bedzie i ona sir boi hahha. ale serio mowie wam psycholek bo potrafila kilka raxy dziennie dzwonic jak bylismy na urlopie :D jeju mkze kedys jak beda wycieczki w kosmos to ja wystrzele tam z biletem w jedna strone :D a co se bede szarpne sie hahah

Anuśka19 lubi tę wiadomość

6sutskjolve431gm.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak tam po świętach? My dzis byliśmy u teściów.....mąż i syn po obiedzie pojechali lać (nie było ich prawie 2h) A ja.....spałam haha u teściowej xD

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:
    A jak tam po świętach? My dzis byliśmy u teściów.....mąż i syn po obiedzie pojechali lać (nie było ich prawie 2h) A ja.....spałam haha u teściowej xD

Moje marne wczoraj przytulanko z porcelana i dziś też ... no niestety świąteczne potrawy nie dla mnie :-p nawet w Wielkanoc płatki z mlekiem mi przypadły :-p

p19udqk3biqtk3ub.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:

Niepoważna, że takie rzeczy pisze w mediach publicznych... Nigdy tego nie zrozumiem... Taka strata to jest coś strasznego, nie powinno się poruszać tematów prywatnych w mediach publicznych...

Anuśka19 lubi tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Niepoważna, że takie rzeczy pisze w mediach publicznych... Nigdy tego nie zrozumiem... Taka strata to jest coś strasznego, nie powinno się poruszać tematów prywatnych w mediach publicznych...

Może i dostane fale zaraz... Dla mnie ta mama też nie do końca jest poważna..

Ja nie byłabym w stanie pomyśleć żeby wejść na Fb zmienić zdjecie w tle i żucać wyzwiskami... Rozumiem tragedie ale w pare godzin po śmierci swojego malestwa... Nie mieści mi się to w głowie :-(

p19udqk3biqtk3ub.png
  • Karola - mama Julci i ... ? Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:
    Dziewczyny, które już coś czują pierwsza ciąża czy kolejna?
    u mnie 4 ciąża ale w tym tc to 2 pierwsza straciłam w 6tc potem ur sie Julka ( ma 5 lat ) ruchy z córką czułam w 19tc rok temu w 14 tc straciłam maluszka ( nie zdązyłam poczuć ruchów ;() a teraz to 17tc a delikatne puknięcia czuję już od 14 tc a tak od tyg już mocniej ale góra 4 razy dziennie

01.01.2011 - Aniołek 6 tc :(
    18.05.2012 - Juleczka nasze największe szczęście :)
    19.04.2016- Aniołek 14 tc :(
    Kochamy Was ;)

201205184874.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka19 wrote:
    Moje marne wczoraj przytulanko z porcelana i dziś też ... no niestety świąteczne potrawy nie dla mnie :-p nawet w Wielkanoc płatki z mlekiem mi przypadły :-p
    Spoko, ja tez dziś się przytulilam z porcelanowy uchem..... :)

Ej kurde A ja nie czuję ruchów. Zaraz się zaczne martwic :/

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove nie panikujemy :-D to jeszcze wcześnie ;-)

p19udqk3biqtk3ub.png
‹‹ 577 578 579 580 581 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ