X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    witam was dziewczyny w niedziele :) mam prosbe pochwalicie sie swoimi brzusiami? moj wydaje mi sie taki wielki. tzn tragedi nie ma ale jest bardziej sadełkowy niz piłkowy :D
    tak tak szukam pocieszenia :P
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1f970f710f67.jpg

Ja mam dużo większy! Teraz mi tak wypchało, ale jakoś nie chciałabym wrzucać na forum ;) Nie zmienia to faktu, że przez miesiąc mam 6 cm więcej w obwodzie a generalnie to przy ostatnim pomiarze u ginekologa wagi ciała wyszło, że schudłam o kilogram względem np. 12 t. ciąży.

Pochwalę się, że ruchy zaczynam już czuć co raz częściej, a wczoraj o 23 jak położyłam się z mężem po dosyć cieżkim dniu do łóżka to mały tak szalał, że naprawdę raz po razie było czuć i mój mąż jak położył rękę na brzuchu też poczuł ;) Szczęśliwy bardzo i dziś obudził się ze stwierdzeniem, że czuł naszego Krzysia :)

BurzaHormonów, KaroLove, kiti, mana, Bella_Bella lubią tę wiadomość

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz i tak rano w obwodzie mam 88 wiec z 5-6cm mi przybylo hehe ;)
    pozatym wy macie brzusie wieksze bo albo jestescie dalej w ciazy albo/i nie jest to wasza pierwsza ciaza ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2017, 10:26

6sutskjolve431gm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2017, 22:24

• A może by... Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    ja juz i tak rano w obwodzie mam 88 wiec z 5-6cm mi przybylo hehe ;)
    pozatym wy macie brzusie wieksze bo albo jestescie dalej w ciazy albo/i nie jest to wasza pierwsza ciaza ;)

No Ja miesiąc temu miałam 91 cm teraz zbliżam się do 100 :D Już zwykłe spodnie na mnie za małe. Mam dwie pary spodni ciążowych jedne granat drugie białe.. ale przy tej pogodzie to wychodzi, że mam jedną parę. Straszne są te ceny odzieży ciążowej.. ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2017, 11:17

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może by... wrote:
    No Ja miesiąc temu miałam 91 cm teraz zbliżam się do 100 :D Już zwykłe spodnie na mnie za małe. Mam dwie pary spodni ciążowych jedne granat drugie białe.. ale przy tej pogodzie to wychodzi, że mam jedną parę. Straszne są te ceny odzieży ciążowej.. ;/
    ja tez sie czaje na spodnie ciazowe ale poki co ratuje sie leginsami. ceny ciuchow zaporowe :D bede miala jedne spodnie i jedna spodnice reszta chyba tuniki hahah

6sutskjolve431gm.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam wstret do spodni ciazowych. Czuje sie w nich kompletnie aseksualna. Na razie wciskam sie w co luzniejsze sukienki. Taka sie zrobilam ostatnio elegancka hahahha

mana lubi tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja największy problem mam ze spodniami na lato. Krótkie spodenki to jakaś cena z kosmosu. W leginsach nie czuję się dobrze.. jakoś tak nie moja bajka, zresztą nie jestem chuda i wydaje mi się, że to nie najlepiej na mnie wygląda. Te które kupiłam teraz, szczególnie białe, myślę że spokojnie bym mogła jeszcze nosić po ciąży. Najwyżej później odetnę sobie ten pas ciążowy ale spodnie mają normalne wykończenie tzn imitację rozporka guzik i naprawdę ładnie leżą. Takich też pozostałych szukam. Zawsze będą wygodne również po ciąży przy dziecku. Chociaż białe to nie wiem jak się przy maluszku sprawdzą :D Zobaczymy jak to będzie.

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też troszkę ruszył do przodu:) chociaż w spodniach i luzniejszej bluzce zupełnie nic nie widać :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9400fc8ee0e7.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2017, 12:14

Flowwer, Zielona_konczynka lubią tę wiadomość

dqpr3e5e0v8168du.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5da6943b53db.jpg
    Zdjecie z wczorajszego sprzatania w polarze i szerokich dresach wiec...tak sobie widac proporcje ale brzusio rośnie,gdyz zawsze moalam baardzo szczuply.Co do spodni ciazowych to 2pary uzywanych wylicytowalam na allegro,1na zalando,leginsow nie trawie,tylko.po domu,bo ud nigdy smuklych nie mialam i irytuje mnie to jak widze dziewczyny w obcislych leghinsach.z tlustym tylkiem ,poprostu zero samokrytyki.ach...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2017, 12:30

Flowwer, Zielona_konczynka lubią tę wiadomość

ckai9n73kv974yz0.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natikka123 wrote:
    Weźcie mnie zwiazcie i zamknięcie w jakiejś klatce ;-)
    Dostałam po naszym pisaniu napadu głodu jakiegoś najpierw zjadłam pół duzego opakowania słonecznika do łuskania, potem wielki talerz bigosu następnie prince polo potem resztę słonecznika potem 2 raffaello i na poprawę znowu bigos. Leżę teraz i nie mam siły się ruszyć tak się objadlam jak jakaś świnia. To chyba ta pogoda tak działa bo ciągle wieje i pada.
    Natika usmialam sie z tego bo jakbym siebie zobaczyła pewnymi momentami prosilam meza zeby mnie zwiazal a szczegolnie rece bo sie z jedzeniem nie kontroluje a ten z uśmieszkiem mowil ok zwiaze cie i za 5minut w lozku pobawimy sie w greya?boze smialam sie 2dni.

ckai9n73kv974yz0.png

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju ja jestem srednia, uda napewno nie male ale w tunice wyjde zeby tylko dupke zakrywalo najlepiej dluzsze tuniki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2017, 13:22

6sutskjolve431gm.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    jeju ja jestem srednia, uda napewno nie male ale w tunice wyjde zeby tylko dupke zakrywalo najlepiej dluzsze tuniki ;)
    Hehehe no.ja poprostu nie lubie legginsow a jak ubiore tunike to mam krotkie calkiem.juz nogi hehe.króciak jestem;)

ckai9n73kv974yz0.png
  • smeg Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam chyba największy jak na pierwszą ciążę :p
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/eca2634c0e4d.jpg

Bella_Bella, madlene88, mana, Zielona_konczynka lubią tę wiadomość

thgfflw1r5jwwi42.png
    uch5trd871vy6cfm.png
    gg64o7est9yc5xll.png
    Gdańsk, 31 l., kp :)
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smeg spokojnie dogonimy cie a nawet przegonimy byc moze:)
    Moja ciaza jest o 2dni.mlodsza niz twoja wiec spokooo hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2017, 15:54

ckai9n73kv974yz0.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlene88 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5da6943b53db.jpg
    Zdjecie z wczorajszego sprzatania w polarze i szerokich dresach wiec...tak sobie widac proporcje ale brzusio rośnie,gdyz zawsze moalam baardzo szczuply.Co do spodni ciazowych to 2pary uzywanych wylicytowalam na allegro,1na zalando,leginsow nie trawie,tylko.po domu,bo ud nigdy smuklych nie mialam i irytuje mnie to jak widze dziewczyny w obcislych leghinsach.z tlustym tylkiem ,poprostu zero samokrytyki.ach...
    Fajny już brzuszek ♡♡♡

madlene88 lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Fajny już brzuszek ♡♡♡
    Dzieki,flowwer a co u cb?

ckai9n73kv974yz0.png
  • almaanies Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny śliczne macie brzuszki :)
    Mój też coraz większy ale mam wrażenie, że raczej zbiera mi się tkanka tłuszczowa. Codziennie mam o przynajmniej 100g więcej niż dnia poprzedniego, mam już ponad 6 kg na plusie, wg kalkulatorów ciążowych tyje za szybko, czy powinnam to skonsultować z lekarzem?

eikt9n733qx6yvg8.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    almaanies wrote:
    Dziewczyny śliczne macie brzuszki :)
    Mój też coraz większy ale mam wrażenie, że raczej zbiera mi się tkanka tłuszczowa. Codziennie mam o przynajmniej 100g więcej niż dnia poprzedniego, mam już ponad 6 kg na plusie, wg kalkulatorów ciążowych tyje za szybko, czy powinnam to skonsultować z lekarzem?

A lekarz sprawdza Twoją wagę na każdej wizycie? Albo pyta o nią? Bo powinien ją zapisywać w karcie ciąży. Zapytaj go czy to nie za szybko, bo chyba troszkę tak. Ale nie martw się niepotrzebnie tym, po prostu porozmawiaj z lekarzem dla pewności :) A zdrowo i regularnie jesz? Czy więcej niż przed ciążą?

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie w niedziele
    my byliśmy u mich rodziców na obiedzie, teraz wróciliśmy i sobie odpoczywamy.
    malutkie macie te brzuszki.
    ja zaraz wstawie swoj, a co:-)
    powiem wam, ze zważyłam sie u mamy kontrolnie i masakra. na początku było 77kg, a dziś 73,3. i to w ubraniu i po jedzeniu....

age.png

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mozesz miec wiekszy brzuch a chudnac i spoko a ja tyje wiec to pewnie zbiera sie mi bardziej tluszcz :P

6sutskjolve431gm.png
‹‹ 607 608 609 610 611 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ