WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • smeg Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam kupić ten adapter, bo myślałam że coś robi z pasem piersiowym. W Gdańsku w sklepie Mama i Ja jest za 150 zł, ale przy zakupie dostajesz bon na 150 zł na fotelik beSafe, więc jak za darmo :P ale doczytałam, że obniża tylko ten pas biodrowy, który i tak zawsze ze względów bezpieczeństwa zapinam bardzo nisko i nic mi nie przeszkadza (bardzo pilnuję, żeby nie zapinać go na kurtkę, tylko bezpośrednio na biodrach). Poza tym zastanowiło mnie, że w wielkim sklepie ze wszystkimi fotelikami świata są adaptery tylko tej jednej marki. Doszłam do wniosku, że to naciąganie i nabijanie sprzedaży fotelików, bo sama już byłam gotowa kupić beSafe tylko po to, żeby mieć ten adapter :P

thgfflw1r5jwwi42.png
    uch5trd871vy6cfm.png
    gg64o7est9yc5xll.png
    Gdańsk, 31 l., kp :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaJa wrote:
    Agnesque rozumie że publicznie nie chcesz pisać nawet nie warto! Współczuję bardzo takich przełożonych rób to co ci sumienie podpowiada szkoda się czasami naciągać i płaszczyć ty i maluszek teraz jesteście najważniejsi :-)

Dokładnie tak, a chciałam być taka sumienna, wpożądku względem pracodawcy, dzieci, rodziców, ale wczorajszy dzień przeszedł moje najszczersze oczekiwania :/ Wszystko było fajnie puki nie zaczęłam mieć problemów ze zdrowiem... Ehhh nikogo nie chce oceniać, ale też jestem zaskoczone, że nie bierzecie zwolnienia. Każda z nas jest już praktycznie w drugim trymestrze, czasie gdzie jest największa przyjemność z tego wspaniałego stanu jakim jest ciąża. Tzn rozumiem, że jeśli ktoś się dobrze czuje to pewnie niech pracuje, ja pewnie też bym pracowała, ale jeśli chcecie odpocząć, trochę złapać oddech, lub najzwyczajniej w świecie po prostu sie wyspać, to nikt nie ma prawa decydować za was czy to zwolnienie dostaniecie czy nie... Koleżanka kilka postów wyżej skoro gonekolog nie wypisze Ci zwolnienia to może podejdź do rodzinnego, ma takie samo prawo do tego i również wypisze zwolnienie dla ciężarnej które jest 100% płatne.

• czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz co u nas firmie zwolnienie we wczesnej ciazy traktowane jest jak fanaberia porazka! kolezanka z pracy jak uslyszala ze moze pojde bo brzuch mnie boli to stwierdzila ze przeciez ona ma swoje plany i wolne zaplanowane a pracujemy tylko we 2.... wiedzialam ze jest samolub i mysli tylko o sobie ale ostatnio przegiela serio. i napewno bedzie albo awantura albo foch jak przyniose wolne...jakbym jej na zlosc robila...

6sutskjolve431gm.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i jadę na badania krwii blee jak ja tego nie lubię :(

Czekające trochę przykre to co piszesz....mnie się wczoraj koleżanki z pracy pytamy czemu nie jestem na l4 ona by były. ..... żadna fanaberia :)

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na prawdę to jak kobiety w ciąży są traktowane w NIEKTÓRYCH placówkach wola o pomstę do nieba... Jak to jest w ogóle możliwe, że będąc w ciąży czujemy się winne, zakłopotane, zastraszone... Ja mam się komuś tłumaczyć, jak się czuje i dlaczego biorę zwolnienie? A najgorsze jest to, że najczęściej kobiety w ciąży nie rozumie druga kobieta! Bo ona znosiła ciąże super, pracowała do ostatniego miesiąca to ja też powinnam? Boże byłabym prze szczęśliwa, gdyby moja ciąża była bez komplikacji, bólu, łez i zmartwień. Ale niestety tak nie jest i teraz mam zamiar skupić sie na sobie i na upragnionym dziecku!!!

• nadziejastru Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się już dłuższy czas dobrze czuję i mogłabym wrócić, tęsknie też trochę za niektórymi ludźmi, ale nie robię tego, bo traktowanie przełożonych i ocena prezesowej, a propo ciąży tak na mnie wpłynęła, że nie chce się stresować i narażać dziecka niepotrzebnie, bo ich zdaniem to chory wymysł, a w tamtym roku się chyba cieszyli jak straciłam dzidziusia bo bardzo szybko wróciłam do pracy... no ale to też słaby temat dla mnie, kiedyś byłam na maxa zaangażowana w praca i cieszyłam się jak tam chodziłam, ale wszystko się diametralnie zmieniło i niestety ale po macierzyńskim pracy już nie mam :(

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @nadziejastru ja po macierzyńskim też pracy nie mam... Ale nie wiem czy to nie jest dobra wiadomość, bo jak na zwolnienie w ciąży tak reagują, to jakby reagowali jakbyś nie daj Boże brała wolne na chore dziecko. Chodźby przeziębienie...

• patulla Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe, szkoda, że tak w pracy wyszło :/
    Ja dopiero na dobre mam nadzieję zacznę pracować od września 2018, bo na razie to tylko zastępstwa łapałam.

A tak poza tym to żeby dopiero w drugim trymestrze pojawiały się mdłości i złe samopoczucie :/ Zjadłam śniadanie i już mi niedobrze...
    No nic..M muszę ubrać chłopaków i do przedszkola zaprowadzić

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 18tygodniu i 5miesiącu!życzę udanych wizyt!

BurzaHormonów, Anulka87, dżdżownica, Caro, kiti, Treselle, Kimmy lubią tę wiadomość

ckai9n73kv974yz0.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adnesque szkpda sue denerwowac,wiesz czlowiek chce dobrze,chce wszystkim nagodzic...,.ludzie w wiekszosci sa egoistami.Współczuję.

ckai9n73kv974yz0.png
  • Anulka87 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe - współczuję, tak nie powinno być. Teraz to mama i dziecko są najważniejsze!! Nie denerwuj się tylko od razu postaraj się o zwolnienie!

W mojej pracy na szczęście było inaczej, wszyscy się cieszyli, gratulowali, nawet brzuchol co niektórzy całowali :) ja pracuję w korpo, więc długo (jak dla mnie) nic nie mówiłam - tylko kierowniczce i jeszcze jednej osobie nade mną. A one? owszem, trzymały w tajemnicy, ale codziennie psioczyły, że mam iść na L4, że teraz ja i Kropcia najważniejsze :) lekarz chciał mi już w lutym dać zwolnienie, ale udało mi się pracować do końca marca. (na dłuższe chodzenie do pracy się nie zgodziła, bo: poronienie, niedoczynność i specyfika pracy). A i tak, jak wydało się u lekarza, że osiem godzin siedzę przy kompie, na słuchawkach, dostałam niezły opiernicz! też tęsknię za swoją pracą. Ja na szczęście mam gdzie wrócić (na staranie się o dziecko czekaliśmy na umowę na czas nieokreślony...teraz żałuję, że nie od razu po ślubie - może wtedy nie poroniłabym? byłam młodsza? może jeszcze nie miałam niedoczynności tarczycy?). Teraz już nie ma co dywagować, tak miało być widocznie.

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    Czekamy na Rodzeństwo...🥰
    preg.png
  • mimi87 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0202oliwcia wrote:
    Witam sie w 19 tc <3 witam oczywiscie wszystkie nowe mamusie i trzymam kciuki :-) , nawet nie wiecie jak ja wam zazdroszcze tego ze nie musicie brać tylu tabletek no i tych przeklętych zastrzykow codziennie tak jak ja .... Samego dupka mam nadal 3 razy 1 i to od pozytywnego testu juz nie sie nie chce go brać dodaj ze nie miałam i nie mam żadnych plamien krwawień ani krwiakow

pociesze cię w ciąży z synem musiałam faszerować się najpierw w szpitalu 3x dziennie nospa scopolan i magnez do tego papawaryna w zastrzyku i kroplówka i tak miesiąc następnie w domu nospa forte scopolan i magnez wszystko w ogromnych dawkach 3 x dziennie i zakaz wstawania nawet kąpiel i wc miałam mocno ograniczone

synuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia <3
    zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
  • BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przeraża mnie co piszecie o swoich przełożonych, bardzo wam współczuję. Anesqe, masz rację, kobieta nie powinna się czuć winna z powodu ciąży, przecież to cud i tak na prawdę dar dla całego społeczeństwa, bo to nasze dzieci będą pracować na nasze hipotetyczne emertury. A dyrektorka to musi być jakaś nieogarnięta baba, przecież pracuje z dziećmi, ciężarne napędzają jej biznes. To tak trochę z przymrużeniem oka, nie martwcie się dziewczyny tym co będzie potem. Ja tez jestem w sytuacji z niepewnym powrotem po ciąży, ale to jest zmartwinie na za pół roku ;) puki co idźcie na zwolnienie i wypoczywajcie. I powodzenia na dzisiejszych wizytach, trzymajcie kciuki tez za mnie :)

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    W jakim celu tak długo bierzesz duphaston i to w takiej dawce? Jak lekarz uzasadnia?

Jestem po 4 poronieniach mam zdiagnozowane poronienia nawykowe , do tego ponadrywalam przed świętami więzadła od macicy które juz sie zregenerowaly mamy dupka odstawiac najprawdopodobniej za dwa tygodnie

Madlene oczywiście ze w pierwszej ciąży sie smarowalam i to systematycznie i nkc to nie pomogło dlatego teraz u mnie problemy z systematycznoscia ..... Widocznie juz mam takie skłonności genetyczne

Mimi ja mam w sumie 8 tabletek dziennie plus codziennie zastrzyki w brzuch z clexane od pozytywnego testu ciazowego i zostaną one ze mna do samego konca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2017, 08:45

madlene88 lubi tę wiadomość

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :-)
    ho ho.. temat pracy... u mnie jak sie dowiedzieli że jestem w ciąży, to akurat byli tak ze było mało osób do pracy bo część była na chorobowych.. i co usłyszałam? "najlepiej będzie hak będziesz pracowała do 5-6 miesiąca, nam zapewnisz obsadę a i tobie wyjdzie to na zdrowie, bo będzie ci lepiej rodzic jak sie rozruszasz.." takze no brak slow, a wiedzieli ze przecież że pierwsze dziecko straciłam...

age.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle zaczynam dziś 16 tydzień :-)
    od kilku dni brzuszek nic nie boli, mam wrażenie jakby też nie rósł :-/

age.png
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:
    Hej dziewczyny:) Po tym co się wczoraj wydarzyło u mnie w pracy już tam raczej nie wrócę. Dziewczyny pracujące w zawodzie nauczyciela, nie raz gadałyśmy i nie ja nie dociągnę do końca roku szkolnego, zostałam bardzo złe wczoraj potraktowana przez dyrekcję swojej placówki. Nie chce pisać na forum, jeśli chcecie to ewentualnie wiadomość priv. W każdym razie jutro idę do gin po zwolnienie. Nie jestem ani na siłach fizycznych, ani psychicznych...
    Kochana też pracuje w szkole jak chcesz pogadać to pisz na priv.

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała, totalna znieczulica w pracy... I jeszcze jak ładnie uargumentowali, ze będziesz zdrowsza.
    Ja też zaczynam 16 tydzień, brzuszek lekko podskoczył, ale bez rewelki. Ciesz cię że nic nie boli, a brzusio jeszcze urośnie;)

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszłam dzisiaj na forum i patrzę, a tam styczeń 2018 ;) A nie tak dawno to my testowałyśmy :D
    Ps. Chipsy chce, chipsy ;)

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj tez miałam ochotę na chipsy i postanowiłam upiec domowe. Coś poszło nie tak... ;p

zpbnzbmh7h9mfz19.png
‹‹ 616 617 618 619 620 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ