Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Treselle - ja mam taki: http://www.smyk.com/besafe-adapter-do-pasow-bezpieczenstwa-dla-kobiet-w-ciazy.html tyle, że kupiłam w innym sklepie, niż smyk i dałam 175 złotych. Jestem spokojniejsza, więc i zadowolona
niby nie jeździmy dużo, ale lepiej na zimne dmuchać
a może i przyda się jeszcze kiedyś....
Treselle lubi tę wiadomość
-
Przeglądam Wasze wcześniejsze wpisy, ja na smarowanie używam masło shea. Kiedyś zakupiłam, ale mi śmierdziało, więc trafił do lamusa, a teraz jest jak znalazł (na szczęście mam wiecznie zapchany nos, więc nie czuję aż tak zapachu, a do smarowania i masażu wykorzystuję Mężą). A na piersi mam Będę mamą Lirene - wyczuwam tam miły zapach
-
Ja do smarowania to tylko naturalne jak olej kokosowy lub lniany bo inaczej kończy się wysypką i swędzeniem.Zastaniawiam się nad kupnem bio oil jak brzuszek będzie trochę większy by choć trochę zapobiec rozstępom .Co do jazdy samochodem to od trzech tygodni nie siedziałam za kierownicą choć wcześniej dużo jeździłam podziwiam dziewczyny które wybierają się w dłuższą trasę ja nie mam odwagi
Adaptery do pasów fajna rzecz tylko co tam tyle kosztuje ale pewnie kupię bo na razie to pas ten co na brzuchu naciągania na kolano
-
Ja narazie obecnie niczym. Tzn mam olejek Do kąpieli i go wcieram w brzuch hehe jak biorę prysznic
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2017, 20:59
-
Ja do smarowania mam zestaw kremów Oilatum Mama plus mam kupiony bio oil którym jak na razie posmarowalam sie może dwa razy zostawiał go na później na ta chwile smaruje sie Oilatum tylko ze u mnie jest mega problem z systematycznoscia ....
U mnie są jeszcze widoczne rozstepy po pierwszej ciąży najgorzej ucierpiały piersi i uda na brzuchu zero śladówWiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2017, 22:11
Synek Piotruś 2019Córeczka Oliwia 2013
. Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
0202oliwcia wrote:Ja do smarowania mam zestaw kremów Oilatum Mama plus mam kupiony bio oil którym jak na razie posmarowalam sie może dwa razy zostawiał go na później na ta chwile smaruje sie Oilatum tylko ze u mnie jest mega problem z systematycznoscia ....
U mnie są jeszcze widoczne rozstepy po pierwszej ciąży najgorzej ucierpiały piersi i uda na brzuchu zero śladów
-
0202oliwcia wrote:Witam sie w 19 tc
witam oczywiscie wszystkie nowe mamusie i trzymam kciuki
, nawet nie wiecie jak ja wam zazdroszcze tego ze nie musicie brać tylu tabletek no i tych przeklętych zastrzykow codziennie tak jak ja .... Samego dupka mam nadal 3 razy 1 i to od pozytywnego testu juz nie sie nie chce go brać dodaj ze nie miałam i nie mam żadnych plamien krwawień ani krwiakow
W jakim celu tak długo bierzesz duphaston i to w takiej dawce? Jak lekarz uzasadnia? -
KaroLove wrote:Do 2 czerwca muszę sama jeździć...też się trochę boję pasów już nie zapinam ale dużo de*bili za przeproszeniem.jeździ i nie wiesz czy w Cb ktoś nie wjedzie
Lepiej kup sobie adapter do pasów. Przy mocnym hamowaniu bez żadnego zabezpieczenia może się to skończyć źle. -
No wiem . Dziś wjezdzajac na miejsce parkingowe odbilam się oponami od kraweznika hehe :o na szczescie nie aż tak mocno xD chyba.... xD spieszylam się hehe ale uważam że jak bym miala pasy to by mnie Wcisło na brzuchu a tak, nie poczułam za bardzo nic.
Ps. Jestem zalamana. Słyszałem że za nie zaszczepienie dzecka w pierwszej dobie!!! W szpitalu grozi PROKURATURA art 160. Jedna osoba na pewnej grupie została właśnie podana do prokuratury przez szpitalWiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2017, 22:43
-
patulla wrote:Najbliższe wizyty:
25.04 BurzaHormonów, Karola - mama Julci i ... ?, czekajacanacud1, India26
26.04 Kimmy, Natikka123, kiti, Dziobuś
27.04 Anuśka19, madlene88
28.04 Gabisonka, Barbie24, madlene88
04.05 Bella_Bella
05.05 Nieśmiała, Patulla, dżdżownica, Karolina1309, Kimmy, A może by..., KasieHeBe
08.05 Treselle
09.05 zuzanna
10.05 E_w_c_i_a, almaanies, Agnesque
11.05 Veira, mana
15.05 Kimmy (połówkowe)
17.05 aaniluap, Myszaq, A może by... (połówkowe), KaroLove
18.05 nadziejastru (połówkowe)
22.05 nika1986 (połówkowe)
24.05 A może by...
28.05 kiti (połówkowe)
06.06 Agnesqe (połówkowe)
08.06 aaniluap (połówkowe), KasiaHeBe (połówkowe)
To jutro parę wizyt mamy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2017, 22:50
madlene88 lubi tę wiadomość
-
nadziejastru wrote:Ja będę szczepić mimo tej całej nagonki na szczepionki, ale siostra mojego męża nie szczepiła, nie dostała żadnego pisma z prokuratury.
miał się urodzić 21 luty a wyszedł 29 stycznia...Ale luz
-
No i dopadła mnie bezsenność. Zazwyczaj już po 21 zbierałam się spać a dziś jak na złość... Do tego mam tak zatkany nos, ze aż się duszę, bo nie umiem oddychać ustami non stop
Co do pasow, to ja zapinam. Kiedyś słyszałam jak ratownik medyczny mówił ciężarnej dziewczynie, żeby zapinała pasy, bo i tak rozchodzą się pod i nad brzuszkiem i nic siędziecku nie stanie. O adapterze nie wspomniał. Z tym, ze ona była w zaawansowanej ciąży. Szkoda, ze te adaptery akie drogie, nie a to jak robić biznes na przestraszonych mamach. -
czesc dziewczyny wizyte mam kolo 9
chcialabym juz isc na wolne ale cos czuje ze znow dr powie ciaza to nie choroba... (chodze prywatnie, wizyty drogie) gdyby nie to ze jest dobrym lekarzem to bym pewnie zmienila
juz sie nie moge doczekac jak zobacze dzidzieBella_Bella lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny:) Po tym co się wczoraj wydarzyło u mnie w pracy już tam raczej nie wrócę. Dziewczyny pracujące w zawodzie nauczyciela, nie raz gadałyśmy i nie ja nie dociągnę do końca roku szkolnego, zostałam bardzo złe wczoraj potraktowana przez dyrekcję swojej placówki. Nie chce pisać na forum, jeśli chcecie to ewentualnie wiadomość priv. W każdym razie jutro idę do gin po zwolnienie. Nie jestem ani na siłach fizycznych, ani psychicznych...
-
Witam :-)Dziewczyny dziwi mnie fakt że macie problem z wypisaniem chorobowego ok zgodzę się z tym że ciąża to nie choroba ale jak by nie było stan odmienny i jedna czuję się tak a inna tak i tak i decyzja powinna do nas należeć .Ja osobiście nie mam problemu mimo to że mam własną działalność gin sam się pyta czy idę na chorobowe z początku nie brałam ale jak wylądowałam w szpitalu to już wzięłam i od tego czasu wypisuje mi z wizyty na wizytę .