Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • almaanies Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny.
    Ja niestety jeszcze nie czuję żadnych ruchów :( Mam nadzieję, że niebawem się to zmieni, bo to musi być niesamowite uczucie!

eikt9n733qx6yvg8.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Może Wy mi pomożecie... Miewam straszne bóle pleców, odcinek ledzwiowy, ból promieniuje na lewy posladek, czasem jak jest bardzo źle to na oba. Pojawia się po dłuższym siedzeniu w jednej pozycji, lezeniu, staniu. Na twardej powierzchni w ogóle nie mogę się położyć. Ból objawia się ostrymi atakami w momencie kiedy próbuje się poruszyć, czyli np obrócić na drugi bok czy wstać albo nawet podnieść nogę. Jest tak silny, że unieruchamia mnie i nie mogę nic zrobić. Nieraz mam problem żeby wyjść z wanny albo się ubrać bo uniesienie nogi powoduje ból. Dzisiaj siedziałam na podłodze dłużej w jednej pozycji, jedna nogę miałam wyprostowana, po czym jak chciałam wstać to ból był taki, że nie mogłam nawet zgiac nogi, płacząc już musiałam jakoś z trudem się położyć żeby później z tej pozycji pomagając sobie rękoma jakoś wstać... Miewalam takie ataki przed ciążą ale nigdy nie diagnozowalam. Teraz jest coraz gorzej. Wizytę mam za tydzień, oczywiście wspomnę o tym. Boję się tylko, żeby się nie pogorszylo jeszcze bardziej... Teraz leżę z termoforem i próbuje złagodzić ból.
    I tu moje pytanie, czy któraś z Was miała podobnie lub spotkała się z czymś takim? Wiecie co to może być? Martwię się bo większość dnia jestem w domu sama.
    A może to jest jakiś ucisk na nerw i teraz w ciąży się to nasila? Jedyne co mi przychodzi do glowy

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella dla mnie to wygląda na jakiś stan zapalny stawów. Przede wszystkim tego się nie ogrzewa tylko chłodzi bo ciepło potęguje stan zapalny. Zapytaj w aptece jakie maści możesz stosować w ciąży bo tabletki napewno nie (coś w stylu ben gay). Jeśli chodzi o dietę to możesz spróbować ograniczyć gluten i laktoze, wiem że to ciężkie w ciąży ale to często powoduje takie "ukryte" stany zapalne.
    Druga rzecz to może być jakiś ucisk kręgosłupa bo to też się objawia dretwieniem kończyn. Bardzo wtedy pomaga basen i pływanie na plecach. Takie spokojne bez szaleństw, zataczajac szerokie kręgi rękoma. Sama to przechodziłam bo po wypadku samochodowym. U Ciebie może to być odcinek piersiowy kręgosłupa skoro dretwieja nogi. Tyle wiem w tym temacie, może pomogłam :)

1JyDp2.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:
    Słuchajcie, chyba poczułam ruchy!!! Rety nie wiem ;p Wydaje mi sie, że to to, ale nie chce zwariować, ale mam nadzieje, że to nasza córeczka :)
    Wybacz w pierwszej ciazy to nie możliwe....A nie sorry nie będę złośliwa. Super ale trochę szybko....

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mana wrote:
    Pozniej to juz chyba nie mierza dzieciaczkow w calosci tylko glowka brzuszek i kosc udowa. Kurcze ja juz odliczam dni do wizyty. Zawsze chodzilam co 3 tyg a teraz wyznaczyl mi 4tyg :-(
    No mi na ost wizycie podał wielkość dziecka na moją prośbę ale bardziej się skupił na główce brzuszku i kości udowej czy odpowiada :)

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do ruchow czasem mi sie cos ruszy w brzuchu i czuje to ale jak wrocilam do pracy to padam jak mucha nawet nie wiem kiedy....i nie wyczuwam ruchów tzn nie mam czasu ich badac o. Ale na tym etapie to i tak jeszcze dziecko malutkie jest (tak sobie to tłumaczę ) mam nadzieję ze wszystko gra i buczy jak powinno :) choc wczoraj jak lezalam z synem w lozku to poczulam takie pukniecie jeden raz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2017, 06:58

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • monaJa Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella mój mąż miał coś podobnego ból odcinka lędźwiowego z promieniowaniem do nogi latał po lekarzach prześwietleniach i jeden mówił że dyskopatia drugi że zapalenie nerwu kupę leków maści rehabilitacji a wszystko pomagało na chwilę w końcu trafił do dobrego masażysty okazało się że mięsień w pośladkowy jakieś tam przyczepy chyba tak to się nazywa były strasznie spięte i one ciągnęły nerwy rozmasował mu to ale na łóżku u masażysty to jęczał z bólu tak bolało był chyba ze 3 razy i przeszło minoł już rok i jak na razie spokój.A termofor odłuż nie podgrzewaj Ani lędźwi ani brzucha można wywołać tym skurcze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2017, 08:26

m3sxk0s3rkvlrf2m.png
    synek <3
    d5afs8qthepg0v77.png

• aaniluap Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was pokusiła się o kontynuowanie mierzenia temperatury? Do 9 tygodnia robiłam to codziennie, ale później ograniczyłam mierzenie do jednego razu w tygodniu i zauważyłam, że od 4 tygodni temperatura systematycznie spada. Dziś ledwo ledwo znajduje się nad linią podstawową (normalnie oznaczałoby to okres). Czy któraś z Was spotkała się z taką sytuacją, bo nie wiem czy to normalne czy jednak powinnam szaleć z niepokoju...
    (cały czas biorę luteinę)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2017, 08:09

02502cdf1c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 09:11

Bella_Bella lubi tę wiadomość

• monaJa Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    MonaJa, to Bella_Bella pytała:)
    Dzięki już zmieniłam :-)

m3sxk0s3rkvlrf2m.png
    synek <3
    d5afs8qthepg0v77.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 09:12

• Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    A może to jest jakiś ucisk na nerw i teraz w ciąży się to nasila? Jedyne co mi przychodzi do glowy

Niestety może tak być. Gdzie się udać żeby to sprawdzić?

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    Bella dla mnie to wygląda na jakiś stan zapalny stawów. Przede wszystkim tego się nie ogrzewa tylko chłodzi bo ciepło potęguje stan zapalny. Zapytaj w aptece jakie maści możesz stosować w ciąży bo tabletki napewno nie (coś w stylu ben gay). Jeśli chodzi o dietę to możesz spróbować ograniczyć gluten i laktoze, wiem że to ciężkie w ciąży ale to często powoduje takie "ukryte" stany zapalne.
    Druga rzecz to może być jakiś ucisk kręgosłupa bo to też się objawia dretwieniem kończyn. Bardzo wtedy pomaga basen i pływanie na plecach. Takie spokojne bez szaleństw, zataczajac szerokie kręgi rękoma. Sama to przechodziłam bo po wypadku samochodowym. U Ciebie może to być odcinek piersiowy kręgosłupa skoro dretwieja nogi. Tyle wiem w tym temacie, może pomogłam :)

Myślałam że to może rwa kulszowa dlatego spróbowałam grzać. Albo jakiś inny ucisk. Kurczę, muszę koniecznie porozmawiać z lekarzem... Martwi mnie to już bardzo.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • monaJa Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem w 3 i powiem wam że kopniaczkow nie czuję ale mam coś takiego że jak poleżę na lewym boku a później przekręce się na plecy to właśnie z lewej strony robi się taka gulka wielkości pięści i czuję jak się przemieszcza a po chwili brzuniu już mięki i gulki z boku nie ma więc tak myślę że to mój niuniu :-)

m3sxk0s3rkvlrf2m.png
    synek <3
    d5afs8qthepg0v77.png

• dżdżownica Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Myślałam że to może rwa kulszowa dlatego spróbowałam grzać. Albo jakiś inny ucisk. Kurczę, muszę koniecznie porozmawiać z lekarzem... Martwi mnie to już bardzo.

Rwy kulszowej też się nie ogrzewa, bo to jest stan zapalny. Chwilowo może dać to ulgę w bólu ale potem jest coraz gorzej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2017, 08:39

1JyDp2.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaJa wrote:
    Bella_Bella mój mąż miał coś podobnego ból odcinka lędźwiowego z promieniowaniem do nogi latał po lekarzach prześwietleniach i jeden mówił że dyskopatia drugi że zapalenie nerwu kupę leków maści rehabilitacji a wszystko pomagało na chwilę w końcu trafił do dobrego masażysty okazało się że mięsień w pośladkowy jakieś tam przyczepy chyba tak to się nazywa były strasznie spięte i one ciągnęły nerwy rozmasował mu to ale na łóżku u masażysty to jęczał z bólu tak bolało był chyba ze 3 razy i przeszło minoł już rok i jak na razie spokój.A termofor odłuż nie podgrzewaj Ani lędźwi ani brzucha można wywołać tym skurcze.

Kurczę, myślałam że plecy mogę grzać :( Więcej nie będę... Chyba właśnie wybiorę się do jakiegoś fizjoterapeuty. Kompletnie nie znam się na tym rejonie wiedzy, nie wiem co się robi żeby rozpoznać przyczynę bólu :/

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane,pospalam dziś dluzej,brzuszek sie okragli fajnie zaczyna byc taki ciazowy:)czuje niekiedy takie bulgotki w brzuchu ale moga to byc jelita hehe .Jutro ide zobaczyc do gina moje malenstwo.OdlicAm godziny hehe.Milego dnia wszytkim.Bella koniecznie to sprawdz ja mialam przez tydzien jakby.kulszowy bol,sam ustapil alw dawał w kosc.Lekarz nic na to nie poradzil mowiac ze dzidziis naciska na nerw.Ale twoj mi.na poważniejszy wyglada

ckai9n73kv974yz0.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mana wrote:
    Bella a nie dzwignelas czegos? Ja tak mialam jak sprzatalam przed swietami, co prawda nie dzwigalam, ale caly dzien bylam w niewygodnych pozycjach. W I ciazy tez to mnialam, ale pozniej ok 25 tc i byl to ucisk na zyle glowna czy nerw glowny. To min bylo wskazanie do CC bo lezac na plecach masakrycznie spadalo mi cisnienie i moglam wpasc we wstrzas. Ale bol byl promieniujacy z krzyża przez posladek do nogi tak ze chodzic nie mogłam

Sama lepiej niczym nie smaruj i nie rozgrzewaj tego. Idz do lekarza nawet rodzinnego.

Nie dzwignelam ale właśnie przebywalam długo w jednej pozycji, bo albo prasowalam albo siedziałam nieruchomo długo. Koniecznie muszę się przejść do lekarza. Lekceważyć nie można.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    Rwy kulszowej też się nie ogrzewa, bo to jest stan zapalny. Chwilowo może dać to ulgę w bólu ale potem jest coraz gorzej.

No to wtopa :/ bo kierując się wczoraj Internetem zaczęłam ogrzewać, bo gdzieś tak wyczytałam :/ Lepiej nie czytać....

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    No to wtopa :/ bo kierując się wczoraj Internetem zaczęłam ogrzewać, bo gdzieś tak wyczytałam :/ Lepiej nie czytać....

Mój ojciec niedawno miał właśnie rwe że nie mógł się wyprostować. Dostawał leki przeciwzapalne i na zwiotczenie mięśni. I właśnie maści chłodzące i zimne okłady. Idź najlepeij do rodzinnego żeby dał Tobie skierowanie do ortopedy. Bo pewnie żadnych tabletek nie możesz. A do specjalisty muszą Cię przyjąć w dniu zgłoszenia.

Bella_Bella lubi tę wiadomość

1JyDp2.png
‹‹ 621 622 623 624 625 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ