X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • almaanies Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny.
    Ja niestety jeszcze nie czuję żadnych ruchów :( Mam nadzieję, że niebawem się to zmieni, bo to musi być niesamowite uczucie!

eikt9n733qx6yvg8.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Może Wy mi pomożecie... Miewam straszne bóle pleców, odcinek ledzwiowy, ból promieniuje na lewy posladek, czasem jak jest bardzo źle to na oba. Pojawia się po dłuższym siedzeniu w jednej pozycji, lezeniu, staniu. Na twardej powierzchni w ogóle nie mogę się położyć. Ból objawia się ostrymi atakami w momencie kiedy próbuje się poruszyć, czyli np obrócić na drugi bok czy wstać albo nawet podnieść nogę. Jest tak silny, że unieruchamia mnie i nie mogę nic zrobić. Nieraz mam problem żeby wyjść z wanny albo się ubrać bo uniesienie nogi powoduje ból. Dzisiaj siedziałam na podłodze dłużej w jednej pozycji, jedna nogę miałam wyprostowana, po czym jak chciałam wstać to ból był taki, że nie mogłam nawet zgiac nogi, płacząc już musiałam jakoś z trudem się położyć żeby później z tej pozycji pomagając sobie rękoma jakoś wstać... Miewalam takie ataki przed ciążą ale nigdy nie diagnozowalam. Teraz jest coraz gorzej. Wizytę mam za tydzień, oczywiście wspomnę o tym. Boję się tylko, żeby się nie pogorszylo jeszcze bardziej... Teraz leżę z termoforem i próbuje złagodzić ból.
    I tu moje pytanie, czy któraś z Was miała podobnie lub spotkała się z czymś takim? Wiecie co to może być? Martwię się bo większość dnia jestem w domu sama.
    A może to jest jakiś ucisk na nerw i teraz w ciąży się to nasila? Jedyne co mi przychodzi do glowy

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella dla mnie to wygląda na jakiś stan zapalny stawów. Przede wszystkim tego się nie ogrzewa tylko chłodzi bo ciepło potęguje stan zapalny. Zapytaj w aptece jakie maści możesz stosować w ciąży bo tabletki napewno nie (coś w stylu ben gay). Jeśli chodzi o dietę to możesz spróbować ograniczyć gluten i laktoze, wiem że to ciężkie w ciąży ale to często powoduje takie "ukryte" stany zapalne.
    Druga rzecz to może być jakiś ucisk kręgosłupa bo to też się objawia dretwieniem kończyn. Bardzo wtedy pomaga basen i pływanie na plecach. Takie spokojne bez szaleństw, zataczajac szerokie kręgi rękoma. Sama to przechodziłam bo po wypadku samochodowym. U Ciebie może to być odcinek piersiowy kręgosłupa skoro dretwieja nogi. Tyle wiem w tym temacie, może pomogłam :)

1JyDp2.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:
    Słuchajcie, chyba poczułam ruchy!!! Rety nie wiem ;p Wydaje mi sie, że to to, ale nie chce zwariować, ale mam nadzieje, że to nasza córeczka :)
    Wybacz w pierwszej ciazy to nie możliwe....A nie sorry nie będę złośliwa. Super ale trochę szybko....

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mana wrote:
    Pozniej to juz chyba nie mierza dzieciaczkow w calosci tylko glowka brzuszek i kosc udowa. Kurcze ja juz odliczam dni do wizyty. Zawsze chodzilam co 3 tyg a teraz wyznaczyl mi 4tyg :-(
    No mi na ost wizycie podał wielkość dziecka na moją prośbę ale bardziej się skupił na główce brzuszku i kości udowej czy odpowiada :)

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do ruchow czasem mi sie cos ruszy w brzuchu i czuje to ale jak wrocilam do pracy to padam jak mucha nawet nie wiem kiedy....i nie wyczuwam ruchów tzn nie mam czasu ich badac o. Ale na tym etapie to i tak jeszcze dziecko malutkie jest (tak sobie to tłumaczę ) mam nadzieję ze wszystko gra i buczy jak powinno :) choc wczoraj jak lezalam z synem w lozku to poczulam takie pukniecie jeden raz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2017, 06:58

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • monaJa Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella mój mąż miał coś podobnego ból odcinka lędźwiowego z promieniowaniem do nogi latał po lekarzach prześwietleniach i jeden mówił że dyskopatia drugi że zapalenie nerwu kupę leków maści rehabilitacji a wszystko pomagało na chwilę w końcu trafił do dobrego masażysty okazało się że mięsień w pośladkowy jakieś tam przyczepy chyba tak to się nazywa były strasznie spięte i one ciągnęły nerwy rozmasował mu to ale na łóżku u masażysty to jęczał z bólu tak bolało był chyba ze 3 razy i przeszło minoł już rok i jak na razie spokój.A termofor odłuż nie podgrzewaj Ani lędźwi ani brzucha można wywołać tym skurcze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2017, 08:26

m3sxk0s3rkvlrf2m.png
    synek <3
    d5afs8qthepg0v77.png

• aaniluap Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was pokusiła się o kontynuowanie mierzenia temperatury? Do 9 tygodnia robiłam to codziennie, ale później ograniczyłam mierzenie do jednego razu w tygodniu i zauważyłam, że od 4 tygodni temperatura systematycznie spada. Dziś ledwo ledwo znajduje się nad linią podstawową (normalnie oznaczałoby to okres). Czy któraś z Was spotkała się z taką sytuacją, bo nie wiem czy to normalne czy jednak powinnam szaleć z niepokoju...
    (cały czas biorę luteinę)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2017, 08:09

02502cdf1c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 09:11

Bella_Bella lubi tę wiadomość

• monaJa Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    MonaJa, to Bella_Bella pytała:)
    Dzięki już zmieniłam :-)

m3sxk0s3rkvlrf2m.png
    synek <3
    d5afs8qthepg0v77.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 09:12

• Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    A może to jest jakiś ucisk na nerw i teraz w ciąży się to nasila? Jedyne co mi przychodzi do glowy

Niestety może tak być. Gdzie się udać żeby to sprawdzić?

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    Bella dla mnie to wygląda na jakiś stan zapalny stawów. Przede wszystkim tego się nie ogrzewa tylko chłodzi bo ciepło potęguje stan zapalny. Zapytaj w aptece jakie maści możesz stosować w ciąży bo tabletki napewno nie (coś w stylu ben gay). Jeśli chodzi o dietę to możesz spróbować ograniczyć gluten i laktoze, wiem że to ciężkie w ciąży ale to często powoduje takie "ukryte" stany zapalne.
    Druga rzecz to może być jakiś ucisk kręgosłupa bo to też się objawia dretwieniem kończyn. Bardzo wtedy pomaga basen i pływanie na plecach. Takie spokojne bez szaleństw, zataczajac szerokie kręgi rękoma. Sama to przechodziłam bo po wypadku samochodowym. U Ciebie może to być odcinek piersiowy kręgosłupa skoro dretwieja nogi. Tyle wiem w tym temacie, może pomogłam :)

Myślałam że to może rwa kulszowa dlatego spróbowałam grzać. Albo jakiś inny ucisk. Kurczę, muszę koniecznie porozmawiać z lekarzem... Martwi mnie to już bardzo.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • monaJa Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem w 3 i powiem wam że kopniaczkow nie czuję ale mam coś takiego że jak poleżę na lewym boku a później przekręce się na plecy to właśnie z lewej strony robi się taka gulka wielkości pięści i czuję jak się przemieszcza a po chwili brzuniu już mięki i gulki z boku nie ma więc tak myślę że to mój niuniu :-)

m3sxk0s3rkvlrf2m.png
    synek <3
    d5afs8qthepg0v77.png

• dżdżownica Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Myślałam że to może rwa kulszowa dlatego spróbowałam grzać. Albo jakiś inny ucisk. Kurczę, muszę koniecznie porozmawiać z lekarzem... Martwi mnie to już bardzo.

Rwy kulszowej też się nie ogrzewa, bo to jest stan zapalny. Chwilowo może dać to ulgę w bólu ale potem jest coraz gorzej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2017, 08:39

1JyDp2.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaJa wrote:
    Bella_Bella mój mąż miał coś podobnego ból odcinka lędźwiowego z promieniowaniem do nogi latał po lekarzach prześwietleniach i jeden mówił że dyskopatia drugi że zapalenie nerwu kupę leków maści rehabilitacji a wszystko pomagało na chwilę w końcu trafił do dobrego masażysty okazało się że mięsień w pośladkowy jakieś tam przyczepy chyba tak to się nazywa były strasznie spięte i one ciągnęły nerwy rozmasował mu to ale na łóżku u masażysty to jęczał z bólu tak bolało był chyba ze 3 razy i przeszło minoł już rok i jak na razie spokój.A termofor odłuż nie podgrzewaj Ani lędźwi ani brzucha można wywołać tym skurcze.

Kurczę, myślałam że plecy mogę grzać :( Więcej nie będę... Chyba właśnie wybiorę się do jakiegoś fizjoterapeuty. Kompletnie nie znam się na tym rejonie wiedzy, nie wiem co się robi żeby rozpoznać przyczynę bólu :/

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane,pospalam dziś dluzej,brzuszek sie okragli fajnie zaczyna byc taki ciazowy:)czuje niekiedy takie bulgotki w brzuchu ale moga to byc jelita hehe .Jutro ide zobaczyc do gina moje malenstwo.OdlicAm godziny hehe.Milego dnia wszytkim.Bella koniecznie to sprawdz ja mialam przez tydzien jakby.kulszowy bol,sam ustapil alw dawał w kosc.Lekarz nic na to nie poradzil mowiac ze dzidziis naciska na nerw.Ale twoj mi.na poważniejszy wyglada

ckai9n73kv974yz0.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mana wrote:
    Bella a nie dzwignelas czegos? Ja tak mialam jak sprzatalam przed swietami, co prawda nie dzwigalam, ale caly dzien bylam w niewygodnych pozycjach. W I ciazy tez to mnialam, ale pozniej ok 25 tc i byl to ucisk na zyle glowna czy nerw glowny. To min bylo wskazanie do CC bo lezac na plecach masakrycznie spadalo mi cisnienie i moglam wpasc we wstrzas. Ale bol byl promieniujacy z krzyża przez posladek do nogi tak ze chodzic nie mogłam

Sama lepiej niczym nie smaruj i nie rozgrzewaj tego. Idz do lekarza nawet rodzinnego.

Nie dzwignelam ale właśnie przebywalam długo w jednej pozycji, bo albo prasowalam albo siedziałam nieruchomo długo. Koniecznie muszę się przejść do lekarza. Lekceważyć nie można.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    Rwy kulszowej też się nie ogrzewa, bo to jest stan zapalny. Chwilowo może dać to ulgę w bólu ale potem jest coraz gorzej.

No to wtopa :/ bo kierując się wczoraj Internetem zaczęłam ogrzewać, bo gdzieś tak wyczytałam :/ Lepiej nie czytać....

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    No to wtopa :/ bo kierując się wczoraj Internetem zaczęłam ogrzewać, bo gdzieś tak wyczytałam :/ Lepiej nie czytać....

Mój ojciec niedawno miał właśnie rwe że nie mógł się wyprostować. Dostawał leki przeciwzapalne i na zwiotczenie mięśni. I właśnie maści chłodzące i zimne okłady. Idź najlepeij do rodzinnego żeby dał Tobie skierowanie do ortopedy. Bo pewnie żadnych tabletek nie możesz. A do specjalisty muszą Cię przyjąć w dniu zgłoszenia.

Bella_Bella lubi tę wiadomość

1JyDp2.png
‹‹ 621 622 623 624 625 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ