WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • aaniluap Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nic nie czuję, a łożysko mam wysoko i na tylnej ścianie. Nie stresuje mnie to wcale, bo nawet na USG mój maluch jest wyjątkowo spokojny i daleko mu do akrobaty, więc wiem że muszę swoje odczekać. Ale nie zmienia to faktu, że bardzo zazdroszczę wszystkim "czującym"

02502cdf1c.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie czuję, trzeba czekać :)

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Dziewczyny takie kombinezony mozna w stanie idealnym na olx lub gr facebookowych zakupuc bo to sie uzywa kilka razy. Ja mam od siostry po jej synku i juz corcia uzywala i dalej wyglada jak nowy ;) zreszta jakas podstawe ciuchowa tez mozna uzywana zakupic

Jakoś nigdy nie kupowałam używanych ubrań. Dostać od kogoś bliskiego to jakoś mi się wydaje inaczej. Dostałam dużo ubranek od siostry ale ona ma dwoje dzieci z lipca więc brakuje mi takich malutkich jesiennych.

1JyDp2.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nic nie czuję, ale czekam cierpliwie do 18-20 tygodnia :)

1JyDp2.png
  • KaroLove Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:
    z całym szacunkiem do was kochane ale "bulgotania" czy "przelewania" nie uznaje za ruchy dziecka... Ginekolog która robiła mi prenatalne mówiła, że mało prawdopodobne jest czucie przed 16 a nawet 18 tygodniem u kobiet w pierwszej ciąży.
    O to mi się rozchodzi :)

Bella_Bella lubi tę wiadomość

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żeczywiście moja opinia o ruchach, brała się z książek, czasopism czy różnych wywiadów lekarzy gdzie wszędzie pisze, że ruchy można wyczuć miedzy 18-20 tygodniu. Opierałam się na wiedzy książkowej, stąd nie mogłam uwierzyć, że może to wystąpić w 13 czy 14 tygodniu. Nie byłam nigdy w ciąży, nie wiem jak to się czuje ani tym bardziej kiedy. Możliwe, że to wczoraj to były jelita, ale przy tych trzech delikatnych ruchach (na 3 załapał się mąż) nie było odgłosu jakiegoś bombelkowania, a uczucie było tutaj zaraz pod skórą a nie tam głęboko w jelitach. Jestem pewna, że to nie kopnięcia, tylko pewnie cały obrót, całym ciałkiem. Córeczka jest też o tydzień starsza czyli jeśli według miesiączki zaczęłam 15 tydzień to córka ma 16 tygodni :)

Bella_Bella lubi tę wiadomość

• KaroLove Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie byłaś a piszesz ze nie możliwe. Bo tu się dziewczyny cieszą A Ty z tekstem ble ble dobra nie ważne. Idę sobie herbaty zrobic....

I wiem o czym piszesz bo też miałam tak wtedy co się schylilam i dziecko mi przekroczyło. Tego nie da się z niczym innym pomylić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2017, 10:15

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove przetoczyłaś moje słowa w których jest napisane, że JA nie uważam przelewania czy bombelkowania za ruchy. Ty je możesz za takie uważać. Wczorajsze odczucie nie było ani bombelkami ani przelewanie ;)

• patulla Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, dziewczyny. Po co wyciągać coś sprzed paru dni... Spokojnie mamusie :)

aaniluap, Caro lubią tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardziej chodziło mi że pisałaś że przed 16 a nawet 18 tc można czuć ruchy tak? I z calym szacunkiem ale jak dziecko raz czy dwa razy jest wieksze na usg nie znaczy ze do konca ciazy tak bedzie....niestety. piszesz ze masz dziecko tydz starsze, super! A kiedy bylo ostatnie usg?

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie okej jestem spokojna :D jeszcze jutro i piątek i dl. Weekend ♡

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracając do usg połówkowego. Pytanie do dziewczyn, które robią je u innego lekarza niż prowadzący. Dostałyście jakieś skierowanie? Myślę jak uniknąć kosztów :p
    moja ginka jeszcze w ogóle nie wspominała o połówkowym, może to za wcześnie, bo dopiero 15 tyg, ale dużo z was ma już ustalone i mnie to męczy,nie chcę przegapić. Następną wizytę mam w 19tyg, trochę się boję, że jak wtedy się zapiszę to już nie będzie terminu.

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mana wrote:
    88 ;-)
    A gdzie chodziłaś do średniej szkoły?
    Może się minęłyśmy na korytarzu :p

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Bella_Bella Kochana myślę, że powinnaś porozmawiać o tym z ginem a potem udać się do neurologa. Ja mam dość poważną dyskopatię odcinka L5-S1. U mnie wykryto to poprzez rezonans magnetyczny. W ciąży to raczej nie wskazane.. Narazie u mnie wszystko jest wyciszone ale dużo kieruje się wskazówkami z zakresu metody McKenziego. Chodziłam do terapeuty znającego tę metodę i mi pomogło "wyciszyć" ból który czasem się pojawia. Musiałabyś znaleźć dobrego fizjoterapeutę albo certyfikowanego terapeutę metody McKenziego. Myślę że neurolog Ci doradzi, ale to co opisujesz brzmi jak rwa bądź ucisk na któryś nerw.

Na pewno powiem o tym ginekolog i dalej się udam do innych lekarzy. Jeśli jest tam jakiś ucisk lub jeśli to rwa to muszę coś z tym zrobicjuz teraz bo zaraz bede tyc i wtedy może być dużo gorzej.

Dziękuję wszystkim Dziewczynom za rady i pomoc <3

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:
    Ale mi o to nie chodzi!!!! Czuje to ekstra gratuluje!!!! Ja tylko chcialam napisac jak to wszystko wygląda i tyle. Ehh :/

Nie denerwuj się. Ja zrozumiałam Twój przekaz ;)

KaroLove lubi tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BurzaHormonów wrote:
    Wracając do usg połówkowego. Pytanie do dziewczyn, które robią je u innego lekarza niż prowadzący. Dostałyście jakieś skierowanie? Myślę jak uniknąć kosztów :p
    moja ginka jeszcze w ogóle nie wspominała o połówkowym, może to za wcześnie, bo dopiero 15 tyg, ale dużo z was ma już ustalone i mnie to męczy,nie chcę przegapić. Następną wizytę mam w 19tyg, trochę się boję, że jak wtedy się zapiszę to już nie będzie terminu.

Ja nie dostanę skierowania, za młoda jestem :D

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chciałam Was zapytać o włosy. Czytam, że w ciąży są takie mocne, gęste a ja mam cały czas problem, bo bardzo mi wypadają:/ W czasie prysznicu i myciu głowy, następnie suszeniu wyczesuje garstkę włosów. Czy to może być niedobór jakiejś witaminy? Czy też tak macie?

• jagusia_pe Koleżanka

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem spod Krakowa i ostatnio rodziłam dziecko w Myślenicach, a teraz zastanawiam się nad Żeromskim lub Ujastkiem, ale mam taki mętlik w głowie, że sama nie wiem.

• nadziejastru Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesque ja miałam przed ciąża problem z wypadaniem włosów... ale moze to przez stres, nie znalazłam przyczyny, ale jak zaszłam w ciąże to rosną szybciej i nie wypadają, więc nie wiem co doradzić, ale ja mam znowu problem z łupieżem w ciąży, no nic nie pomaga, już z 5 szamponów póbowałam, naturalne, z apteki, rzepakowe i inne i ciągle mi się sypie :/

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:
    Dziewczyny chciałam Was zapytać o włosy. Czytam, że w ciąży są takie mocne, gęste a ja mam cały czas problem, bo bardzo mi wypadają:/ W czasie prysznicu i myciu głowy, następnie suszeniu wyczesuje garstkę włosów. Czy to może być niedobór jakiejś witaminy? Czy też tak macie?

Biotyna

1JyDp2.png
‹‹ 623 624 625 626 627 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ