Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też nic nie czuję, a łożysko mam wysoko i na tylnej ścianie. Nie stresuje mnie to wcale, bo nawet na USG mój maluch jest wyjątkowo spokojny i daleko mu do akrobaty, więc wiem że muszę swoje odczekać. Ale nie zmienia to faktu, że bardzo zazdroszczę wszystkim "czującym"
-
baassiia wrote:Dziewczyny takie kombinezony mozna w stanie idealnym na olx lub gr facebookowych zakupuc bo to sie uzywa kilka razy. Ja mam od siostry po jej synku i juz corcia uzywala i dalej wyglada jak nowy
zreszta jakas podstawe ciuchowa tez mozna uzywana zakupic
Jakoś nigdy nie kupowałam używanych ubrań. Dostać od kogoś bliskiego to jakoś mi się wydaje inaczej. Dostałam dużo ubranek od siostry ale ona ma dwoje dzieci z lipca więc brakuje mi takich malutkich jesiennych. -
Agnesqe wrote:z całym szacunkiem do was kochane ale "bulgotania" czy "przelewania" nie uznaje za ruchy dziecka... Ginekolog która robiła mi prenatalne mówiła, że mało prawdopodobne jest czucie przed 16 a nawet 18 tygodniem u kobiet w pierwszej ciąży.
Bella_Bella lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyŻeczywiście moja opinia o ruchach, brała się z książek, czasopism czy różnych wywiadów lekarzy gdzie wszędzie pisze, że ruchy można wyczuć miedzy 18-20 tygodniu. Opierałam się na wiedzy książkowej, stąd nie mogłam uwierzyć, że może to wystąpić w 13 czy 14 tygodniu. Nie byłam nigdy w ciąży, nie wiem jak to się czuje ani tym bardziej kiedy. Możliwe, że to wczoraj to były jelita, ale przy tych trzech delikatnych ruchach (na 3 załapał się mąż) nie było odgłosu jakiegoś bombelkowania, a uczucie było tutaj zaraz pod skórą a nie tam głęboko w jelitach. Jestem pewna, że to nie kopnięcia, tylko pewnie cały obrót, całym ciałkiem. Córeczka jest też o tydzień starsza czyli jeśli według miesiączki zaczęłam 15 tydzień to córka ma 16 tygodni
Bella_Bella lubi tę wiadomość
-
No właśnie nie byłaś a piszesz ze nie możliwe. Bo tu się dziewczyny cieszą A Ty z tekstem ble ble dobra nie ważne. Idę sobie herbaty zrobic....
I wiem o czym piszesz bo też miałam tak wtedy co się schylilam i dziecko mi przekroczyło. Tego nie da się z niczym innym pomylić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2017, 10:15
-
nick nieaktualny
-
Bardziej chodziło mi że pisałaś że przed 16 a nawet 18 tc można czuć ruchy tak? I z calym szacunkiem ale jak dziecko raz czy dwa razy jest wieksze na usg nie znaczy ze do konca ciazy tak bedzie....niestety. piszesz ze masz dziecko tydz starsze, super! A kiedy bylo ostatnie usg?
-
Wracając do usg połówkowego. Pytanie do dziewczyn, które robią je u innego lekarza niż prowadzący. Dostałyście jakieś skierowanie? Myślę jak uniknąć kosztów :p
moja ginka jeszcze w ogóle nie wspominała o połówkowym, może to za wcześnie, bo dopiero 15 tyg, ale dużo z was ma już ustalone i mnie to męczy,nie chcę przegapić. Następną wizytę mam w 19tyg, trochę się boję, że jak wtedy się zapiszę to już nie będzie terminu. -
Caro wrote:Bella_Bella Kochana myślę, że powinnaś porozmawiać o tym z ginem a potem udać się do neurologa. Ja mam dość poważną dyskopatię odcinka L5-S1. U mnie wykryto to poprzez rezonans magnetyczny. W ciąży to raczej nie wskazane.. Narazie u mnie wszystko jest wyciszone ale dużo kieruje się wskazówkami z zakresu metody McKenziego. Chodziłam do terapeuty znającego tę metodę i mi pomogło "wyciszyć" ból który czasem się pojawia. Musiałabyś znaleźć dobrego fizjoterapeutę albo certyfikowanego terapeutę metody McKenziego. Myślę że neurolog Ci doradzi, ale to co opisujesz brzmi jak rwa bądź ucisk na któryś nerw.
Na pewno powiem o tym ginekolog i dalej się udam do innych lekarzy. Jeśli jest tam jakiś ucisk lub jeśli to rwa to muszę coś z tym zrobicjuz teraz bo zaraz bede tyc i wtedy może być dużo gorzej.
Dziękuję wszystkim Dziewczynom za rady i pomoc -
BurzaHormonów wrote:Wracając do usg połówkowego. Pytanie do dziewczyn, które robią je u innego lekarza niż prowadzący. Dostałyście jakieś skierowanie? Myślę jak uniknąć kosztów :p
moja ginka jeszcze w ogóle nie wspominała o połówkowym, może to za wcześnie, bo dopiero 15 tyg, ale dużo z was ma już ustalone i mnie to męczy,nie chcę przegapić. Następną wizytę mam w 19tyg, trochę się boję, że jak wtedy się zapiszę to już nie będzie terminu.
Ja nie dostanę skierowania, za młoda jestem -
nick nieaktualnyDziewczyny chciałam Was zapytać o włosy. Czytam, że w ciąży są takie mocne, gęste a ja mam cały czas problem, bo bardzo mi wypadają
W czasie prysznicu i myciu głowy, następnie suszeniu wyczesuje garstkę włosów. Czy to może być niedobór jakiejś witaminy? Czy też tak macie?
-
Agnesque ja miałam przed ciąża problem z wypadaniem włosów... ale moze to przez stres, nie znalazłam przyczyny, ale jak zaszłam w ciąże to rosną szybciej i nie wypadają, więc nie wiem co doradzić, ale ja mam znowu problem z łupieżem w ciąży, no nic nie pomaga, już z 5 szamponów póbowałam, naturalne, z apteki, rzepakowe i inne i ciągle mi się sypie
-
Agnesqe wrote:Dziewczyny chciałam Was zapytać o włosy. Czytam, że w ciąży są takie mocne, gęste a ja mam cały czas problem, bo bardzo mi wypadają
W czasie prysznicu i myciu głowy, następnie suszeniu wyczesuje garstkę włosów. Czy to może być niedobór jakiejś witaminy? Czy też tak macie?
Biotyna