X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    A to widzisz, Twój suwaczek mnie zmylil ;)

Ja liczę że jak w piątek dostałam ostatni okres to zawsze w piątek mi się zaczyna nowy tydzień :D
    mi moj ginekolog wytlumaczyl tak:

licze od dnia ostatniej meisiaczki czyli od 10 stycznia do dzis mam 119 : 7= 17 -tydzien ciazy (skonczony)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2017, 21:08

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam taka aplikacje w telefonie co mi liczy dni od ostatniej miesiaczki i moge sobie obliczyc w ktorym tyg bede w danym dniu (bo liczy do przodu)

ps wlasnie mi bobo kopie <3 -napilam sie slodkiej herbaty wczesniej xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2017, 21:08

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    Dziewczyny a na jaki rozmiar kombinezon ocieplany?
    Ja ten cienszy na wyjscie ze szpitala kupilam 56. A zimowy mam po corci 68.

• Treselle Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mana wrote:
    Ja ten cienszy na wyjscie ze szpitala kupilam 56. A zimowy mam po corci 68.
    Ja właśnie zamawiam misiowaty na wyjście ze szpitala. Z h&m 56, dwa razy użyty podobno:) nowy pewnie ze 100 zł, a mam go za 30...co takie dzieciątko zniszczyło...wypiorę i będzie jak nowy:)
    Co jak co, ale kombinezon można kupić używany :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2017, 21:46

mana lubi tę wiadomość

dqpr3e5e0v8168du.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treselle pewnie ze tak takie male dzieci to prawie nie poniszcza. Ja ten cienszy z minky upolowalam w ciucheksie jeszcze metki mial :-) wypralam w wysokiej temp a pozniej wypiore jeszcze w proszku dla niemowlat

madlene88 lubi tę wiadomość

• smeg Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stuknęło mi właśnie 60 kg na wadze :( Co prawda wieczorem to niezbyt wiarygodny pomiar, ale trochę mi dziwnie, jeszcze nigdy w życiu tyle nie ważyłam... Ogólnie przytyłam na razie niecałe 5 kg od początku ciąży, więc raczej w normie.

madlene88 lubi tę wiadomość

thgfflw1r5jwwi42.png
    uch5trd871vy6cfm.png
    gg64o7est9yc5xll.png
    Gdańsk, 31 l., kp :)
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie cudo zamówiłam :) dla małego misia :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/042abf75f52e.png

dżdżownica, patulla, madlene88, Caro, smeg, kiti, India26, mana, nadziejastru, Dziobuś lubią tę wiadomość

dqpr3e5e0v8168du.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola - mama Julci i ... ? wrote:
    hejka czytam was moja 5 latka już dawno sie pytała jak sie urodziła nawet padło pytanie jak sie tam dostała wie wszytko o nie ze szczegółami ale wie że mama i tata musza sie kochac mocno przytulać i wtedy jest dzidziuś w brzuszku z małego jajeczka które łączy sie z małym robaczkiem który ma tata było tez pytanie jak ten robaczek się dostaje do brzuszka mamy powiedzielismy że jak mocno sie tata przytula to wtedy robaczek dostaje się do brzuszka mamy . Kiedys widziała jak w tv uprawiali sex spytała sie czy to jest to mocne przytulanie powiedzielismy że tak i gdy rok temu staralismy sie o dziecko potrafiła zamknąć drzwi od naszego pokoju mówiąc że mamy sie przytulac bo ona chce dzidziusia przychodziła po pół godzinie do nas z pytaniem czy dzidzius już jest w brzuszku .A co do wyjścia z brzuszka też miałam cc i wie jak ja wyjęli ale wie tezjak jeszcze rodza się dzieci lubi ogladać program porodówka czy jakos tak wtedy pyta jak to było z nią dziecko musi wiedziec prawdę nigdy nie wciskalismy jaj kitu o bocianach

Z całym szacunkiem ale dla mnie chore jest ze 5 letnie dziecko ogląda sex w telewizji. W ogóle dziecko nie powinno oglądać telewizji, bajkę w weekend owszem lub pójść do kina na coś co jest odpowiednie do wieku.

1JyDp2.png
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ostatnia miesiączkę miałam 8 stycznia, ale owu 21 dnia cyklu, wiec sobie odjelam 7 dni, bo w sumie już bym była w 18, a nie w 17 jak aktualnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2017, 22:16

dqpr3e5e0v8168du.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:

licze od dnia ostatniej meisiaczki czyli od 10 stycznia do dzis mam 119 : 7= 17 -tydzien ciazy (skonczony)

Moim zdaniem z tego co piszesz wychodzi że dzisiaj jest jeszcze 17 tydzień a dokładnie jego ostatni dzień a jutro będzie 18 tydzień się zaczynał, tak jak pokazuje suwaczek :) Wychodzi tak bo dopiero jutro wynik z równania będzie powyżej 17 czyli zacznie się 18 tc :) Moja ginekolog jak i lekarz który robi badania prenatalne też zawsze liczą od ostatniej miesiączki, czyli dokładnie jak u Ciebie 10 stycznia i zawsze wychodziło tak jak na naszych suwaczkach. Czyli dzisiaj kończymy jeszcze 17tc a jutro zaczynamy 18tc :)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Moim zdaniem z tego co piszesz wychodzi że dzisiaj jest jeszcze 17 tydzień a dokładnie jego ostatni dzień a jutro będzie 18 tydzień się zaczynał, tak jak pokazuje suwaczek :) Wychodzi tak bo dopiero jutro wynik z równania będzie powyżej 17 czyli zacznie się 18 tc :) Moja ginekolog jak i lekarz który robi badania prenatalne też zawsze liczą od ostatniej miesiączki, czyli dokładnie jak u Ciebie 10 stycznia i zawsze wychodziło tak jak na naszych suwaczkach. Czyli dzisiaj kończymy jeszcze 17tc a jutro zaczynamy 18tc :)
    A u mnie tak jest ze jak wychodzi tak to w książeczkę wpisują. Poszlabym do lekarza to mi juz 17 by wpisali. Z reszta mam jeszcze druga apke i ona liczy ze mam dziś już 17+0 no ale dobra....to tylko jeden dzień ;)

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • almaanies Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny ;)
    Jadę dziś z klasą na całodniową wycieczkę, wracam późnym wieczorem, mam nadzieje, że będę się dobrze czuła.

Miłego dnia!

madlene88, mana lubią tę wiadomość

eikt9n733qx6yvg8.png
  • India26 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:

gdybym ja tak liczyła to bzdury by mi wyszły :D, ja ostatnią @ miałam 21 grudnia i byłoby że mam skończone 20 tyg., dlatego liczę po tym co ustalił gin.

59a17bd566875.png
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India26 wrote:
    gdybym ja tak liczyła to bzdury by mi wyszły :D, ja ostatnią @ miałam 21 grudnia i byłoby że mam skończone 20 tyg., dlatego liczę po tym co ustalił gin.
    ja tez licze wg ginekologa i usg bo jakbym liczyla tak jak okres to bylabym wysoko juz w ciazy hehe. OM w sylwestra :P

6sutskjolve431gm.png
  • BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:

Ja tez ostatnią miesiączkę miałam 10 stycznia i to był wtorek, dlatego teraz liczę, ze w każdy wtorek rozpoczynam nowy tydzień. Zresztą dzień w tą czy w tą nie robi jakiejś różnicy ;) do tego przyzwyczaiłam się żeby liczyć tygodnie skończone a nie rozpoczęte, wiec jak ktoś pyta o wiek ciąży to dopiero dziś bym powiedziała 17tygodni. A najgorzej jak ktoś pyta o miesiąc, wtedy mam rozkmine :p

zpbnzbmh7h9mfz19.png

Wysłany: 9 maja 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    Z całym szacunkiem ale dla mnie chore jest ze 5 letnie dziecko ogląda sex w telewizji. W ogóle dziecko nie powinno oglądać telewizji, bajkę w weekend owszem lub pójść do kina na coś co jest odpowiednie do wieku.

Teraz sex jest obecny wszędzie niestety, nawet w reklamach, więc nie dziwię się, że dziecko coś podpatrzyło. Myślę, że dobrze, żerodzice nie przełączali na szybko, bo dziecko mogłoby myśleć, że to coś złego, wstydliwego. Też chciałabym od najmłodszych lat życia dziecka wypracowywać z nim taką swobodę, żeby potem gdy zacznie dorastać nie balo się zwrócić do mnie w pozornie wstydliwej sprawie, a zamiast tego szukać rozwiązań u koleżanek czy w Internecie.
    Akurat jeśli chodzi o ograniczenie tv to jestem za, my w ogóle nie mamy telewizora, ale też bez przesady, nie da się tego uniknąć. Ważne żeby zachować umiar.

zpbnzbmh7h9mfz19.png

Wysłany: 9 maja 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:

Teraz sex jest obecny wszędzie niestety, nawet w reklamach, więc nie dziwię się, że dziecko coś podpatrzyło. Myślę, że dobrze, żerodzice nie przełączali na szybko, bo dziecko mogłoby myśleć, że to coś złego, wstydliwego. Też chciałabym od najmłodszych lat życia dziecka wypracowywać z nim taką swobodę, żeby potem gdy zacznie dorastać nie balo się zwrócić do mnie w pozornie wstydliwej sprawie, a zamiast tego szukać rozwiązań u koleżanek czy w Internecie.
    Akurat jeśli chodzi o ograniczenie tv to jestem za, my w ogóle nie mamy telewizora, ale też bez przesady, nie da się tego uniknąć. Ważne żeby zachować umiar.

zpbnzbmh7h9mfz19.png

Wysłany: 9 maja 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ijeszcze mi się przypomniało odnośnie uświadamiania dzieci. Pamiętam że w dzieciństwie miałam taką książeczkę, nazywała się chyba "przepis na dziecko" gdzie wszystko było dokładnie powazane. Rodzice uprawiają sex w łóżku, potem rośnie brzuszek, potem rodzi się dziecko. Nawet był rysunek z główka dziecka pomiędzy nogami matki, także najdrobniejsze szczegóły. ;) nie byłam tym zgorszona, za to niejeden dorosły się przy niej zaczerwienił :p

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 20tygodniu,połmetku naszej drogi;)Zycze milego dnia u mnie niestety zimny i ponury:(

mana, Treselle, kiti lubią tę wiadomość

ckai9n73kv974yz0.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BurzaHormonów wrote:

Rozmawiać z dzieckiem to co innego niż dziecko wychowujące się przy włączonym telewizorze. Dziecko w tym wieku nie rozróżnia co jest fikcją i wszystko rozumiem wprost. Dlatego naszym obowiązkiem jest chronić dziecko przed głupimi reklamami i papka która jest w tv.
    Mój syn też pyta o dziecko, jak to jest ze się urodzi. Też mu opowiadam jak Pan doktor rozetnie brzuch i wyjmie dzidzie.
    Rozmowa na tak, tv na nie :)

Karola - mama Julci i ... ? lubi tę wiadomość

1JyDp2.png
‹‹ 686 687 688 689 690 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ