X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    Pakujemy się właśnie na tą komunię, jutro rano wyjeżdzamy, a tu mężulek się nie mieści w garnitur :/ :D trzeba będzie jutro kupić nowy- nieprzewidziany wydatek wrrr :D tak odbiegając od meldunkowych spraw :)
    Mój dzisiaj pożyczał spodnie od brata, bo komunia pojutrze, a on sobie uświadomił, że jego za ciasne. Stwierdził, że nie kupuje nowych, bo planuję schudnąć. Za miesiąc idziemy na wesele, to zweryfikujemy to jego postanowienie jak pewnie dzień przed przymierzy.

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka19 wrote:
    Meldunek nie jest konieczny ani obowiązkowy. podajesz już adres zamieszkania nie zameldowania. nie pamiętam ale chyba rok albo 2 lata temu to weszlo... wiec żadne z was niegdzie nie musi być meldowane. Wiem to na pewno.
    Tez tak wlasnie slyszalam. Maz zameldowany dalej u swoich rodziców, miał się meldowac u mnie ale później to weszło i on poprostu podaje adres zamieszkania i korespondencja do nas przychodzi -nie rodziców jego.

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny w koncu Was nadrobilam :) mialam 2 dni wolnego wiec skupilam sie na 2 pracy i zamiast odpoczac to otyrałam sie .... jakos nigdy nie moge nie isc do żadnej pracy jak mam wolne...:) ale do jednej pracy chodze bo musze a druga to dla przyjemnosci :D
    teraz sie zbieram do tej gorszej heheh no ale coz kredyt sam sie nie splaci :) miłego dnia ! :)

6sutskjolve431gm.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6bd1e26df0a2.jpg patrzcie jakie u mnie cudo kopiace z rana ♡

darra991, dżdżownica, czekajacanacud1, Anuśka19, monaJa, Dziobuś, madlene88, MałaMi88, JustNatalie, KasiaHaBe, E_w_c_i_a lubią tę wiadomość

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • darra991 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    korolove- cudnie:) i tak patrzę na ten twój brzuszek i wydaje się że taka chudzinka jesteś? :) zazdroszczę bardzo, ja to mam taki baniak przed sobą jakbym conajmniej zaraz rodzic miała :D ale w pierwszej ciąży tez tak miałam, u mnie w rodzinie chyba genetycznie tak:) co nie zmienia faktu że skóra później jak flak i nic z nią już nie zrobie:( ale u Cb słodki taki brzuszek:)

eiktyx8dhbau82rw.png
    hchys65gdkixbzid.png
  • candela Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W DE wybiera się położna i jestem z tego bardzo zadowolona. Przyszła że dwa razy przed porodem, posłuchała malucha, nałożyła mi takie plastry na plecy żeby mnie nie bolały. Przyszła dzień po moim wyjściu ze szpitala, pomogła.przy nawwle, załatwiła profesjonalny laktator z apteki. Za każdym razem ważyła małego, sprawdzała jak karmię, doradzała przy nauce spania. Sprawdziła czy mi się macica dobrze obkurcza. Potem doradzała przy rozszerzaniu diety. Użytkownik było w sumie chyba 16 do wykorzystania w pierwszym roku życia dziecka.
    Natomiast stan domu sprawdziła pani z Jugendamt. Bardzo sympatyczna. Uśmiechnięta zapytała czy może obejrzeć "królestwo dzieciątka". Delikatnie pytała czy mamy pracę, nie potrzebujemy pomocy socjalnej. Dała listę przedszkoli, pediatrów grup wsparcia w okolicy. Wszystko,zależy od podejścia.
    Poczułam dziś ruchy ;)

patulla, MałaMi88 lubią tę wiadomość

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    druga ciąża <3 złoty strzał!
    RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • almaanies Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2017, 07:35

eikt9n733qx6yvg8.png
  • Kawuniaa Koleżanka

Wysłany: 13 maja 2017, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, czy ktoś badał prolaktynę w ciąży?
    Moja endo zaleciła badanie, bo przed ciążą miałam podejrzenie mikrogruczolaka przysadki i brałam norprolac.
    Wynik wyszedł jakiś ekstrymalnie wysoki 7855 mU/l, laboratorium nie mogało norm w ciąży, ale z tego co przeliczałam to sporo za dużo nawet jak na ciąże. (Wg norm jakie znalazłam to gorna granica 4800 mU/l).
    Martwię się tym, a wizyta u endo dopiero w środę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2017, 07:53

hchy0tc7p7w0bawc.png

Wysłany: 13 maja 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuniaa wrote:
    Hej, czy ktoś badał prolaktynę w ciąży?
    Moja endo zaleciła badanie, bo przed ciążą miałam podejrzenie mikrogruczolaka przysadki i brałam norprolac.
    Wynik wyszedł jakiś ekstrymalnie wysoki 7855 mU/l, laboratorium nie mogało norm w ciąży, ale z tego co przeliczałam to sporo za dużo nawet jak na ciąże. (Wg norm jakie znalazłam to gorna granica 4800 mU/l).
    Martwię się tym, a wizyta u endo dopiero w środę.
    ja mam torbiel na przysadce bralam bahpierw bromergin kilka lat pozniej norprooac ladnie prl spadala po nim i zaszlam w ciaze mimo ze prl bylabpobad norme. obecnie biore dostinex 2x w tyg po pol tabletki. ost prolaktyne mialan 86 skoczyla w miesuac na 99. ten dostinex slabi dzialo na mnie.
    ale nie denerwuj sie na zapas. w ciazy oprocz twojej przysadki lozysko wydziela ten hormon i dzidzia. mialam gdzies normy wrzuce je jak znajde to sobie przeliczysz jednostki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2017, 08:47

6sutskjolve431gm.png

Wysłany: 13 maja 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiec tak jednostka mu/l to to samo co miu/l sprawdzilam wiec podaje Ci normybw tej 2 jednostce a jednoczescientobto samo co twoja
    1 trym 189-4051
    2 trym 953-5636
    3 trym 1107-7390

powiedz mi tylko czemu robilas badanie prl? tak dla sprawdzenia? jabtez mam problemy z prl ale az boje sie badac.
    dobra doczytalam ze endo ci zlecila :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2017, 08:39

6sutskjolve431gm.png
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 18 tygodniu :-)
    KaroLove piękny widok... ja czasem czuje delikatne puknięcia ale żeby się brzuch aż tak napinał to nie:-( aż Coi zazdroszczę ;-) mój małż prubuje wypatrzać jak się rusza ale nie widać :-/

KaroLove lubi tę wiadomość

p19udqk3biqtk3ub.png
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ja ruchy czuje naprawdę bardzo nisko :-O nie pamiętam jak było w pierwszych ciążach ale wydaje mi się aż za nisko :-/

p19udqk3biqtk3ub.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właściwie mogę powiedzieć, że nie czuję ruchów, może coś tam, ale to bardzo delikatne.
    Najbardziej i tak zapamiętałam pierwszy kopniaczek w pierwszej ciąży w 22 tc i to było na wysokości pępka. Drugiej ciąży niestety nie pamiętam dokładnie :( A teraz na wyraźne puk-puk jeszcze czekam :/

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla dajesz nadzieje :-D ja też raczej takie konkretne czułam w pierwszych dwóch :-D a teraz takie delikatne bardzo jak złą pozycje wybiorę i "zdusze" maluszka :-O podczas kąpieli przeważnie czuje jak się delikatnie przemieszcza :-)

p19udqk3biqtk3ub.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka19 wrote:
    Patulla dajesz nadzieje :-D ja też raczej takie konkretne czułam w pierwszych dwóch :-D a teraz takie delikatne bardzo jak złą pozycje wybiorę i "zdusze" maluszka :-O podczas kąpieli przeważnie czuje jak się delikatnie przemieszcza :-)
    To ja nawet tyle nie czuję ;) Chyba jestem jakaś gruboskórna ;)

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    To ja nawet tyle nie czuję ;) Chyba jestem jakaś gruboskórna ;)

Haha "gruboskórna" ciekawe ... Ja mam jeszcze czas się wsłuchać na razie... w czerwcu to już chyba będzie bez chwili wytchnienia ;-)

p19udqk3biqtk3ub.png
  • BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dalej nic nie czuję :( już myślałam że te moje "puki" to dziecko, ale dziś czułam to koło pępka, wiec to pewnie kiszki, bo na dziecko za wysoko. Na ciążę też jeszcze nie wyglądam, wizyta dopiero 23.05, schizuję. Najgorsze myśli przychodzą. Wy już wyprawki kupujecie, wózki, meble, a ja się boję, że nie donoszę. W sumie to nie chcę wam smęcić, ale pogadać o tym też za bardzo nie mam z kim. Mąż nie rozumie jak to jest choćby nie wiem jak się starał, mamy nie chcę martwić, a koleżanki raczej mają swoje nie ciążowe sprawy, też się nie chcę narzucać. To tyle, wygadałam się

zpbnzbmh7h9mfz19.png

Wysłany: 13 maja 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BurzaHormonów wrote:
    A ja dalej nic nie czuję :( już myślałam że te moje "puki" to dziecko, ale dziś czułam to koło pępka, wiec to pewnie kiszki, bo na dziecko za wysoko. Na ciążę też jeszcze nie wyglądam, wizyta dopiero 23.05, schizuję. Najgorsze myśli przychodzą. Wy już wyprawki kupujecie, wózki, meble, a ja się boję, że nie donoszę. W sumie to nie chcę wam smęcić, ale pogadać o tym też za bardzo nie mam z kim. Mąż nie rozumie jak to jest choćby nie wiem jak się starał, mamy nie chcę martwić, a koleżanki raczej mają swoje nie ciążowe sprawy, też się nie chcę narzucać. To tyle, wygadałam się
    ja tez mam wizyte wtedy co ty. brzuch tez srednio. na wadze +3.5kg. i tez nic nie czuje. bawet jak zjem cos slodkoego. mamy jeszcze czas spokojnie :) ja dodatkowo mam lozysko na przedniej scianie wiec w ogole moze to byc pozniej

6sutskjolve431gm.png
  • BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    ja tez mam wizyte wtedy co ty. brzuch tez srednio. na wadze +3.5kg. i tez nic nie czuje. bawet jak zjem cos slodkoego. mamy jeszcze czas spokojnie :) ja dodatkowo mam lozysko na przedniej scianie wiec w ogole moze to byc pozniej

Staram się myśleć pozytywnie, ale czasem przychodzi załamka. Ostatnio nawet zaczęłam żałować, że już nie pracuję, bo przez to siedzenie w domu rożne myśli przychodzą. Ale z drugiej strony wiem, ze w pracy stasznie bym się męczyła, więc teoretycznie dla dziecka lepiej, że jestem na zwolnieniu

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • Dziobuś Przyjaciółka

Wysłany: 13 maja 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BurzaHormonów wrote:

Ja Ciebie doskonale rozumiem. Cały czas mam myśli że coś jest nie tak, martwię się każdym niepokojącym objawem, martwię się tym, że mam wrażenie, że mój brzuch jest z dnia na dzień coraz mniejszy a nie większy. Teraz żyje tak naprawdę od wizyty do wizyty i ze stresem. Staram się tłumaczyć sobie, że nie ma co się tak zamartwiać, że niczego dobrego mi to nie przyniesie, że MUSI być dobrze i już. I pomaga, ale za jakiś czas znowu znajdę powód do martwienia i tak w kółko. Mój Mąż też tego nie rozumie, bo według niego wszystko jest na pewno w porządku, moja Mama też ma podejscie bardzo optymistyczne, więc nie chce im już gadać i smucić. Także rozumiem Cię Kochana i jak masz chęć dzielić się swoimi zmartwieniami to wiedz, że ja Cię chętnie "wysłucham" i jestem w tym z Tobą :)

w57v43r8utp47tsp.png

010i43r8r6o088q6.png
‹‹ 708 709 710 711 712 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ