X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    A wiecie może co będzie jeśli się nie jest nigdzie zameldowanym? Bo żeby sprzedać mieszkanie muszę się wymeldowac i zanim odbierzemy dom i będę mogła się zameldować to akurat w tym czasie się Bobo urodzi.

Z tego co wiem to możesz mieć problem nie będąc nigdzie zameldowana. Może zamelduj się tymczasowo u rodziców lub teściów? Taki meldunek na pewien okres czasu, ja tak robiłam na studiach.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Z tego co wiem to możesz mieć problem nie będąc nigdzie zameldowana. Może zamelduj się tymczasowo u rodziców lub teściów? Taki meldunek na pewien okres czasu, ja tak robiłam na studiach.

A jaki problem? Tzn. Co mi grozi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2017, 20:00

1JyDp2.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba właśnie poczułam pierwszy raz ruchy. Coś jakby mi pęcherzyki pękaly pod skórą. Napewno to nie jelita, bo uczucie zupełnie inne. Tak się cieszę że trudno to aż wyrazić słowami!! :)

Barbie24, JustNatalie, monaJa, MałaMi88, Agnesqe, nadziejastru, KasiaHaBe, Dziobuś, A może by..., madlene88, KaroLove, BurzaHormonów, almaanies, Caro, Treselle, Kimmy lubią tę wiadomość

1JyDp2.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecka nie będzie gdzie zameldować

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • monaJa Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z wymeldowaniem to chyba jest tak że przy wymeldowaniu musisz podać miejsce nowego stałego pobytu może czasowe ale na pewno coś .nie może być tak że jesteś bez meldunku .

m3sxk0s3rkvlrf2m.png
    synek <3
    d5afs8qthepg0v77.png

• dżdżownica Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę radcy prawnego zapytać. Bo jakoś to trzeba rozwiązać:)
    Ale napewno nie jest tak ze trzeba podać nowy adres meldunku jeśli się wymeldowujesz. Nawet do dowodu osobistego jest adres zamieszkania a nie zameldowania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2017, 20:36

1JyDp2.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie możesz się np. U rodziców na ten czas zameldować i będzie po problemie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2017, 20:40

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    A nie możesz się np. U rodziców na ten czas zameldować i będzie po problemie?

Mogę ale będę musiała jechać żeby się zameldować i potem znowu żeby się wymeldowac. Ale jeśli nie będzie innej opcji to trudno.

1JyDp2.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chyba, że masz "kawałek" do domu... Ale czasami trzeba, może będziesz jakoś w najbliższym czasie to można by to już załatwić

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    No chyba, że masz "kawałek" do domu... Ale czasami trzeba, może będziesz jakoś w najbliższym czasie to można by to już załatwić

160 km w jedną stronę...

1JyDp2.png
  • monaJa Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z zameldowaniem to jest tak że rodzice mogą cię zameldować ale wymeldować cię nie mogą zresztą sama nie możesz się u nich zameldować musi być zgoda pisamna lub osobiście tak że raczej jechać nie musisz ;-)

m3sxk0s3rkvlrf2m.png
    synek <3
    d5afs8qthepg0v77.png

• Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meldunek nie jest konieczny ani obowiązkowy. podajesz już adres zamieszkania nie zameldowania. nie pamiętam ale chyba rok albo 2 lata temu to weszlo... wiec żadne z was niegdzie nie musi być meldowane. Wiem to na pewno.

MałaMi88, dżdżownica, KaroLove lubią tę wiadomość

p19udqk3biqtk3ub.png
  • MałaMi88 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2017, 22:20

JzxGp2.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pakujemy się właśnie na tą komunię, jutro rano wyjeżdzamy, a tu mężulek się nie mieści w garnitur :/ :D trzeba będzie jutro kupić nowy- nieprzewidziany wydatek wrrr :D tak odbiegając od meldunkowych spraw :)

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka19 wrote:
    Meldunek nie jest konieczny ani obowiązkowy. podajesz już adres zamieszkania nie zameldowania. nie pamiętam ale chyba rok albo 2 lata temu to weszlo... wiec żadne z was niegdzie nie musi być meldowane. Wiem to na pewno.

Dzięki. Też mi się coś tak wydawało ale nie wiedziałam napewno :) rozwiązałas mój wielki problem :*

Anuśka19 lubi tę wiadomość

1JyDp2.png
  • MałaMi88 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2017, 22:20

nadziejastru lubi tę wiadomość

JzxGp2.png
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    Dzięki. Też mi się coś tak wydawało ale nie wiedziałam napewno :) rozwiązałas mój wielki problem :*

Nie ma za co ;-) ja w tych sprawach obcykana,bo ja taki intruz w Polsce jakiś czas byłam ;-)

p19udqk3biqtk3ub.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka19 wrote:

Anuśka, proszę podaj źródło, bo jeśli mnie wiedza nie myli obowiązek meldunkowy miał być zniesiony jednak to nie nastąpiło i zostało przesunięte w czasie do 2018 r. Nie wiem jak przy obecnej ekipie rządzącej ma się sprawa, a że jestem poza pracą ostatnio to nie mam dostępu do lexa i czasu na szukanie aktu prawnego. Tutaj tylko w mojej opinii dosyć wiarygodny artykuł http://prawo.gazetaprawna.pl/artykuly/918155,obowiazek-meldunkowy-miejsce-zamieszkania.html

Być może coś się zmieniło więc chętnie bym zweryfikowała jeśli tak jest :)

Jeśli natomiast obowiązek meldunkowy istnieje nadal to można się spokojnie wymeldować i nie meldować na kolejny pobyt stały od razu, jednakże w przypadku urodzenia dziecka nie mam pewności jakie by to miało efekty.

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • darra991 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    Kuźwa nie wyobrażam sobie żeby obca baba lazila mi po domu i pytała ile zarabiam. Jakaś nawiedzona.
    Nawet kurator sądowy się umawia na spotkanie i nie pyta o dochody a jedynie czy nie mamy problemów finansowych.

pierwsze słyszę żeby wizyty patronazowe odbywały się w taki sposób :o
    ja osobiście także nie mam złych wspomnień z takich wizyt. u mnie położna była z przychodni do której zapisałam malutką. przyszła na drugi dzień po wyjściu do domu ale wcześniej dzwoniła zapytać na którą godzinę nam pasuje. była to starsza pani, pytała tylko o rzeczy z rubryczek (karmienie, spanie, kupki itp) zwazyla mała, oglądała pepuszek i pupę, masowala małej rączki o stopki, dla mnie ogólnie była pomocna bo jak coś mnie martwilo to pytałam i doradzala. przychodziła raz w tygodniu wcześniej się umawiają, była 4razy.na ostatniej wizycie ściągnęła mi szwy (miałam szyte krocze) wiec nie musiałam nigdzie obolala jeździć. wydaje mi się ze trzeba troszkę zaufać doświadczeniu takich osób i najpierw ich poznac:) dla mnie było wszystko ok :)

eiktyx8dhbau82rw.png
    hchys65gdkixbzid.png
  • Asiaa91 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też sprzedajemy właśnie mieszkanie i jak urodzić się dziecko to nie będziemy mieć meldunku. Ale przy wynldowaniu nikt nie pytał o nowy meldunek

preg.png
‹‹ 707 708 709 710 711 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ