X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi88 wrote:
    U mnie i mojej bratowej byly takie porownywania 2,5 mies roznicy bylo. Strasznie mnie to irytowalao ze nas porównują i powiem Ci ze jal dzieci sie urodzily to dalej je porównują! Wrrrrrr 2,5 mies na poczatku to przepasc. Ale teraz juz ta roznica sie zatarla i dalej to robia:-( w dodatku z imieniem bylo to samo. Szwagierka sama na glos komentowala ze Klarcia sie jej nie podoba. Za jakos czas my zaczelismy mowic ze bedzie Klarcia(zawszevtobimoe nam sie podobalo) Tesciowa z tydz pozniej przyszla i powiedziala ze szwagierka tez wybrala imie Klara! Noooo jakby mi ktos plaska w twarz dal!

Dziewczyny apteka gemini jest tania a druga podobna to melissa.
    Ooo straszne! Chyba by mnie trafiło... No ale są tacy ludzie...

Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola89 wrote:
    A na której ścianie rośnie szybciej? :D bo ja mam na przedniej
    Na przedniej podobno szybciej...wychodzi na to, że teoria się nie sprawdza patrząc na Ciebie :)

dqpr3e5e0v8168du.png
  • BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka87 wrote:

no, po prostu znów się mega martwię, smuteczkuję :(:(:(:(:( jednocześnie jak mantrę powtarzam - JEST DOBRZE!

a do połówkowego cała wieczność! mam wrażenie, że będę chyba ostatnia! :(:(:(:(

Nie martw się, nie będziesz ostatnia, ja nawet nie mam jeszcze umówionego;)
    A jedyny plus w złym humorze jest taki, ze w końcu mija i samopoczucie się poprawia czego i Tobie życzę . Chociaż zamartwianie się już zawsze będzie nam towarzyszyć, pewnie po porodzie jeszcze bardziej, jak to u mam :)

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • Myszaq Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi88 wrote:
    U mnie i mojej bratowej byly takie porownywania 2,5 mies roznicy bylo. Strasznie mnie to irytowalao ze nas porównują i powiem Ci ze jal dzieci sie urodzily to dalej je porównują! Wrrrrrr 2,5 mies na poczatku to przepasc. Ale teraz juz ta roznica sie zatarla i dalej to robia:-( w dodatku z imieniem bylo to samo. Szwagierka sama na glos komentowala ze Klarcia sie jej nie podoba. Za jakos czas my zaczelismy mowic ze bedzie Klarcia(zawszevtobimoe nam sie podobalo) Tesciowa z tydz pozniej przyszla i powiedziala ze szwagierka tez wybrala imie Klara! Noooo jakby mi ktos plaska w twarz dal!

Dziewczyny apteka gemini jest tania a druga podobna to melissa.

To jest straszne :/ jeszcze jak ktoś celowo coś takiego robi to brak słów. Nie dziwię się wcale ze się tak poczulas. Ja tylko wiem że nie mam wpływu na decyzję innych tylko i wylacznie na swoje więc niebędę się pprzejmowala co inni pomysla. To nasza decyzja i nasze dziecko i zawsze będzie tak ze jednym się imię spodoba drugim nie. Ale otwarcie krytykować a pózniej samemu dawać takie imię to już szczyt hipokryzji wg mnie.

r5e60m8.png

ek9ze75.png
  • kredeczka91 Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jeszcze polowkowego nie mam umowionego ;) w czwartek wizyta i bede sie umawiac ;) jutro zaczynam 17tc termin na 30.10 wiec jestem na szarym koncu :p za to patrzac na zdjecia brzuszkow to z wielkoscia przoduje! Brzusio wystaje bardziej niz piersi, ale szybko zaszlam w druga ciaze i to pewnie dlatego ;) czuje ze wszystko jest ok, a od wczoraj czuje maluszka wiec w ogole sie nie denerwuje w tej ciazy, wiem ze bedzie dobrze :)

• Myszaq Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka ja też jeszcze nie mam terminu polowkowego. Spokojnie :) musimy swoje cierpliwie odczekać. W ogóle ciążą to jedno wielkie ćwiczenie naszej cierpliwości :)

r5e60m8.png

ek9ze75.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treselle wrote:
    Na przedniej podobno szybciej...wychodzi na to, że teoria się nie sprawdza patrząc na Ciebie :)
    W poprzedniej ciazy mialam N przedniej ścianie i rzeczywiście dużo większy brzuch niz teraz gdy mam na tylnej ścianie. Wcześniej nie było mowy żeby przez skórę zobaczyć dzidzie ale to przez łożysko....A teraz widzialyscie mój brzuszek z rana i nie tylko bo co leżę na plecach dzidziolka widac ♡

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze znow sie stresuje. Maly jakos dzis sie nie rusza wcale :/ moze gorszy dzien ma? Zawsze o tej porze juz dawno czulam ruchy a dzis nic :(

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:
    Kurcze znow sie stresuje. Maly jakos dzis sie nie rusza wcale :/ moze gorszy dzien ma? Zawsze o tej porze juz dawno czulam ruchy a dzis nic :(
    KaroLove, z Ciebie to naprawdę matka wariatka :)

MałaMi88, smeg lubią tę wiadomość

dqpr3e5e0v8168du.png
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treselle wrote:
    Hehe no właśnie... Ale boje się, że jak już skoczy, to będzie ogromny :P

30 lat

27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja Was przebije ja mam orzed soba 3 porody w rodzinie w krotkim odstepie.. wobrazcie sobie...

6sutskjolve431gm.png
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    dziewczyny ja Was przebije ja mam orzed soba 3 porody w rodzinie w krotkim odstepie.. wobrazcie sobie...
    Hehehe no nie wiem... :P mojego męża kuzynka na wrzesień, szwagierka i moja kuzynka na początek października, ja na koniec października i męża inna kuzynka na listopad :D

czekajacanacud1 lubi tę wiadomość

30 lat

• Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cudownie <3 Nasze maleństwo dziś się z nami bawiło ;-) my mu puk,puk-ono nam puk,puk <3 radość synusia i mężusia bezcenna <3

A i pogoda u Nas dziś cudna... Lato w pełni :-D

pola89, Zielona_konczynka, MałaMi88, monaJa, Dziobuś, madlene88 lubią tę wiadomość

p19udqk3biqtk3ub.png
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka19 wrote:
    cudownie <3 Nasze maleństwo dziś się z nami bawiło ;-) my mu puk,puk-ono nam puk,puk <3 radość synusia i mężusia bezcenna <3

A i pogoda u Nas dziś cudna... Lato w pełni :-D
    Ale fajnie <3 aaaa :) zazdroszczę :)

30 lat

• Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola89 wrote:
    Ale fajnie <3 aaaa :) zazdroszczę :)

I Ty się Polu doczekasz ;-)

pola89 lubi tę wiadomość

p19udqk3biqtk3ub.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treselle wrote:
    KaroLove, z Ciebie to naprawdę matka wariatka :)
    Wiem ale sie martwie :(

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja na szczęście w tym momencie jedyna w ciąży w rodzinie bliższej i dalszej.
    Za to wśród znajomych duży wysyp, ale to już nie są takie porównania, jak w rodzinie.
    Było pare ciąż rok czy dwa temu. Ja z kolei w tym czasie się nasłuchałam magicznych pytań: kiedy?

KoroLove, spokojnie, mój brzdąc też ma ostatnio spokojniejsze dni. Wczoraj to mnie do nocy w niepewności trzymał a potem o 3.00 buszował. Chyba będzie nocny marek za rodzicami ;-)

• monaJa Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ja też że szwagierką w ciąży ona na sierpień ja na październik a jeszcze mieszkamy koło siebie siatka nas dzieli ;-)
    Co do połówkowych to dopiero 29 mają mam przypomnieć na wizycie by wypisał skierowanie i zanim się zapiszę więc też całą wieczność będę czekać ;-)

Jeśli chodzi o ruchy to w jeden dzień jest ich więcej w drugi mniej ale na zewnątrz jeszcze nie widać jak rękę przyłożę to czuć jak się przemieszcza ale dobrą chwilę muszę leżeć we wtorek zaczynam 18 tc .

m3sxk0s3rkvlrf2m.png
    synek <3
    d5afs8qthepg0v77.png

• Myszaq Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie w końcu też się maleństwo odezwalo. Kilka dni temu nie byłam pewna ale wczoraj to już było bardzo charakterystyczne i dzisiaj jak usiadłam na dłuższą chwilę też się powtorzylo.:) cudowne uczucie :)

A co do porodów u mnie też wysyp. Szwagierka koniec września, kuzynka początek pazdziernika, ja pod koniec, koleżanka jedna też wrzesień i druga listopad. A dopiero co na początku roku 2 inne w rodzinie urodziły. Także dzieje się :)

pola89 lubi tę wiadomość

r5e60m8.png

ek9ze75.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie, tylko prosze nie zlinczujcie mnie od razu jeśli tak nie postępujecie :) Chodzi mi o fast food... Na prawdę nie jecie w ogóle w ciąży? BigMac, frytki, czy po prostu pizza, albo hamburger z knajpy która hamburgerami sie zajmuje, no albo kebab? Nie gadacie takich rzeczy w ogóle w ogóle... Bo ok w tygodniu gotuje obiady dla siebie i dla męża i są one raczej zdrowe a nawet bardzo zdrowe, ale czasami skuszę się na coś nie zdrowego... Nie raz jadłam juz chipsy, frytki czy coś z MC, albo kebaba... Oczywiście nie jest to tak, że co dziennie ale raz na dwa tygodnie na pewno... Zaznaczę, że w ciąży jeszcze NIC nie przytyłam, mam bardzo dobry cholesterol, cukier i z córcią wszystko dobrze... Jakie jest wasze zdanie na ten temat?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2017, 15:22

MałaMi88 lubi tę wiadomość

‹‹ 712 713 714 715 716 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ