Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
MałaMi88 wrote:U mnie i mojej bratowej byly takie porownywania 2,5 mies roznicy bylo. Strasznie mnie to irytowalao ze nas porównują i powiem Ci ze jal dzieci sie urodzily to dalej je porównują! Wrrrrrr 2,5 mies na poczatku to przepasc. Ale teraz juz ta roznica sie zatarla i dalej to robia:-( w dodatku z imieniem bylo to samo. Szwagierka sama na glos komentowala ze Klarcia sie jej nie podoba. Za jakos czas my zaczelismy mowic ze bedzie Klarcia(zawszevtobimoe nam sie podobalo) Tesciowa z tydz pozniej przyszla i powiedziala ze szwagierka tez wybrala imie Klara! Noooo jakby mi ktos plaska w twarz dal!
Dziewczyny apteka gemini jest tania a druga podobna to melissa.Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Anulka87 wrote:
no, po prostu znów się mega martwię, smuteczkujęjednocześnie jak mantrę powtarzam - JEST DOBRZE!
a do połówkowego cała wieczność! mam wrażenie, że będę chyba ostatnia!
Nie martw się, nie będziesz ostatnia, ja nawet nie mam jeszcze umówionego;)
A jedyny plus w złym humorze jest taki, ze w końcu mija i samopoczucie się poprawia czego i Tobie życzę . Chociaż zamartwianie się już zawsze będzie nam towarzyszyć, pewnie po porodzie jeszcze bardziej, jak to u mam -
MałaMi88 wrote:U mnie i mojej bratowej byly takie porownywania 2,5 mies roznicy bylo. Strasznie mnie to irytowalao ze nas porównują i powiem Ci ze jal dzieci sie urodzily to dalej je porównują! Wrrrrrr 2,5 mies na poczatku to przepasc. Ale teraz juz ta roznica sie zatarla i dalej to robia:-( w dodatku z imieniem bylo to samo. Szwagierka sama na glos komentowala ze Klarcia sie jej nie podoba. Za jakos czas my zaczelismy mowic ze bedzie Klarcia(zawszevtobimoe nam sie podobalo) Tesciowa z tydz pozniej przyszla i powiedziala ze szwagierka tez wybrala imie Klara! Noooo jakby mi ktos plaska w twarz dal!
Dziewczyny apteka gemini jest tania a druga podobna to melissa.
To jest strasznejeszcze jak ktoś celowo coś takiego robi to brak słów. Nie dziwię się wcale ze się tak poczulas. Ja tylko wiem że nie mam wpływu na decyzję innych tylko i wylacznie na swoje więc niebędę się pprzejmowala co inni pomysla. To nasza decyzja i nasze dziecko i zawsze będzie tak ze jednym się imię spodoba drugim nie. Ale otwarcie krytykować a pózniej samemu dawać takie imię to już szczyt hipokryzji wg mnie.
-
Ja tez jeszcze polowkowego nie mam umowionego
w czwartek wizyta i bede sie umawiac
jutro zaczynam 17tc termin na 30.10 wiec jestem na szarym koncu :p za to patrzac na zdjecia brzuszkow to z wielkoscia przoduje! Brzusio wystaje bardziej niz piersi, ale szybko zaszlam w druga ciaze i to pewnie dlatego
czuje ze wszystko jest ok, a od wczoraj czuje maluszka wiec w ogole sie nie denerwuje w tej ciazy, wiem ze bedzie dobrze
-
Treselle wrote:Na przedniej podobno szybciej...wychodzi na to, że teoria się nie sprawdza patrząc na Ciebie
-
Treselle wrote:Na przedniej podobno szybciej...wychodzi na to, że teoria się nie sprawdza patrząc na CiebieAdaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
30 lat
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
czekajacanacud1 wrote:dziewczyny ja Was przebije ja mam orzed soba 3 porody w rodzinie w krotkim odstepie.. wobrazcie sobie...
mojego męża kuzynka na wrzesień, szwagierka i moja kuzynka na początek października, ja na koniec października i męża inna kuzynka na listopad
czekajacanacud1 lubi tę wiadomość
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
30 lat
Anuśka19 wrote:cudownie
Nasze maleństwo dziś się z nami bawiło
my mu puk,puk-ono nam puk,puk
radość synusia i mężusia bezcenna
A i pogoda u Nas dziś cudna... Lato w pełniaaaa
zazdroszczę
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
30 lat
nick nieaktualnyTo ja na szczęście w tym momencie jedyna w ciąży w rodzinie bliższej i dalszej.
Za to wśród znajomych duży wysyp, ale to już nie są takie porównania, jak w rodzinie.
Było pare ciąż rok czy dwa temu. Ja z kolei w tym czasie się nasłuchałam magicznych pytań: kiedy?
KoroLove, spokojnie, mój brzdąc też ma ostatnio spokojniejsze dni. Wczoraj to mnie do nocy w niepewności trzymał a potem o 3.00 buszował. Chyba będzie nocny marek za rodzicami -
Ha ja też że szwagierką w ciąży ona na sierpień ja na październik a jeszcze mieszkamy koło siebie siatka nas dzieli
Co do połówkowych to dopiero 29 mają mam przypomnieć na wizycie by wypisał skierowanie i zanim się zapiszę więc też całą wieczność będę czekać
Jeśli chodzi o ruchy to w jeden dzień jest ich więcej w drugi mniej ale na zewnątrz jeszcze nie widać jak rękę przyłożę to czuć jak się przemieszcza ale dobrą chwilę muszę leżeć we wtorek zaczynam 18 tc . -
Dziewczyny u mnie w końcu też się maleństwo odezwalo. Kilka dni temu nie byłam pewna ale wczoraj to już było bardzo charakterystyczne i dzisiaj jak usiadłam na dłuższą chwilę też się powtorzylo.
cudowne uczucie
A co do porodów u mnie też wysyp. Szwagierka koniec września, kuzynka początek pazdziernika, ja pod koniec, koleżanka jedna też wrzesień i druga listopad. A dopiero co na początku roku 2 inne w rodzinie urodziły. Także dzieje siępola89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny mam pytanie, tylko prosze nie zlinczujcie mnie od razu jeśli tak nie postępujecie
Chodzi mi o fast food... Na prawdę nie jecie w ogóle w ciąży? BigMac, frytki, czy po prostu pizza, albo hamburger z knajpy która hamburgerami sie zajmuje, no albo kebab? Nie gadacie takich rzeczy w ogóle w ogóle... Bo ok w tygodniu gotuje obiady dla siebie i dla męża i są one raczej zdrowe a nawet bardzo zdrowe, ale czasami skuszę się na coś nie zdrowego... Nie raz jadłam juz chipsy, frytki czy coś z MC, albo kebaba... Oczywiście nie jest to tak, że co dziennie ale raz na dwa tygodnie na pewno... Zaznaczę, że w ciąży jeszcze NIC nie przytyłam, mam bardzo dobry cholesterol, cukier i z córcią wszystko dobrze... Jakie jest wasze zdanie na ten temat?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2017, 15:22
MałaMi88 lubi tę wiadomość