Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam dziewczynki w 20 tyg. Jeszcze tydzień i półmetek. Mialyscie może podczas wzdęcia bóle brzucha takie skurczów i przeszywajace. ? Ja dziś tak miałam. Bolało strasznie a jak się załatwiłam to już lepiej. Ogólnie mam problem z załatwianiem sie. Nieraz co kilka dni idę. ..ponad 3 lata starań...
01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
11.01.16 1 IUI, 28.04.16 2 IUI
-
zuzanna wrote:Witam dziewczynki w 20 tyg. Jeszcze tydzień i półmetek. Mialyscie może podczas wzdęcia bóle brzucha takie skurczów i przeszywajace. ? Ja dziś tak miałam. Bolało strasznie a jak się załatwiłam to już lepiej. Ogólnie mam problem z załatwianiem sie. Nieraz co kilka dni idę. ..
A próbowałas syrop z laktulozy? Jest całkowicie bezpieczny bo się w ogóle nie wchłania. Ja biorę 10 ml co dwa dni i jest idealnie z krecikiem -
Ja wczoraj mialam polowkowe. Wszystko bardzo dobrze, wagowo wg terminu z okresu. Chyba 450g ale nie pamietam dokladnie. No I raczej gigantem nie bedzie choc wiekszy niz corcia na tym etapie.
Jak u Was z waga? Ja mam +4-4.5kg jestem troszke dalej niz wiekszosc z Was co prawda, ale jakos mi sie duzo wydajena tym etapie taki standard to +0.5kg/tydzien, +2kg/miesiac
dżdżownica, aaniluap, KasiaHaBe, Agnesqe, monaJa, MałaMi88, Caro, pola89, Dziobuś lubią tę wiadomość
-
zuzanna wrote:Witam dziewczynki w 20 tyg. Jeszcze tydzień i półmetek. Mialyscie może podczas wzdęcia bóle brzucha takie skurczów i przeszywajace. ? Ja dziś tak miałam. Bolało strasznie a jak się załatwiłam to już lepiej. Ogólnie mam problem z załatwianiem sie. Nieraz co kilka dni idę. ..
Też tak miałam jak mnie zblokowało. Od dwóch dni niestety u mnie też z tym problemu. Może skusze się na ten syrop z laktulozy.. Myślę czy pytać o to lekarza czy odpuścić sobie i kupić.. jakoś rozmowa na takie tematy nawet z lekarzem jest dla mnie trochę krępująca -
baassiia wrote:Ja wczoraj mialam polowkowe. Wszystko bardzo dobrze, wagowo wg terminu z okresu. Chyba 450g ale nie pamietam dokladnie. No I raczej gigantem nie bedzie choc wiekszy niz corcia na tym etapie.
Jak u Was z waga? Ja mam +4-4.5kg jestem troszke dalej niz wiekszosc z Was co prawda, ale jakos mi sie duzo wydajena tym etapie taki standard to +0.5kg/tydzien, +2kg/miesiac
Ja przedwczoraj miałam 1,5 kg a dziś już mam 2,5 kg.. może to te zaparcia czy no nie wiem o co chodzi. Cała wzdęta jestemAle ja przed ciążą byłam na skraju prawidłowego BMI więc raczej biorę pod uwagę ten przyrost dla kobiet z nadwagą niż w normie.
-
22.05(poniedziałek) nika1986 (połówkowe), Kimmy (połówkowe), Asiaa91, JustNatalie
23.05(wtorek) BurzaHormonów, czekajacnacud1, Karola - mama Julci i ... (połówkowe), India26 (połówkowe), Izzy (połówkowe)
24.05(środa) A może by..., Barbie24 (połówkowe) x2
25.05(czwartek) Natikka123 (połówkowe)
26.05(piątek) dżdżownica (połówkowe), Gabisonka, Dziobuś (połówkowe)
27.05(sobota) Kawuniaa (połówkowe)
29.05(poniedziałek) kiti (połówkowe), KaroLove (połówkowe), mimi87 (połówkowe), mimoza (połówkowe), monaJa
30.05(wtorek) Caro, Karolina1309 (połówkowe), PazdziernikowaMama (połówkowe)
31.05(środa) smeg (połówkowe), Bella_Bella, KasiaHaBe, Asiaa91, JustNatalie (połówkowe)
01.06(czwartek)
02.06(piątek) patulla, Treselle (połówkowe)
03.06(sobota) 0202oliwcia
05.06(poniedziałek) Anulka87 (połówkowe), KaroLove, E_w_c_i_a (połówkowe), Nieśmiała (połówkowe)
06.06(wtorek) Agnesqe (połówkowe), zuzanna (połówkowe), AlicjaaA (połówkowe), Gabisonka (połówkowe)
07.06(środa) Agnesqe, E_w_c_i_a, almaanies, MałaMi88 (połówkowe)
08.06(czwartek) aaniluap (połówkowe), KasiaHeBe (połówkowe), Anuśka19 (połówkowe)
09.06(piątek) Nieśmiała
12.06(poniedziałek) Bella_Bella (połówkowe), pola89 (połówkowe)
13.06(wtorek) Caro (połówkowe)KaroLove lubi tę wiadomość
-
dżdżownica wrote:A próbowałas syrop z laktulozy? Jest całkowicie bezpieczny bo się w ogóle nie wchłania. Ja biorę 10 ml co dwa dni i jest idealnie z krecikiemponad 3 lata starań...
-
zuzanna wrote:Nie słyszałam szczerze o takim stropie. Wiem tylko ze są jakieś czopki gliceryna ale gdzieś słyszałam że w ciąży raczej się nie stosuje bo może wywołać poród wcześniej. A problem z tym mam od kiedy pamiętam nie tylko teraz.
Laktuloza to cukier którego nie trawimy. Mi ginekolog polecił także możesz spokojnie spróbować. -
patulla wrote:O tym syropie też słyszałam. Zawsze możesz chociaż położnej podpytacponad 3 lata starań...
-
zuzanna wrote:Będę musiała. Wcześniej pomagała trochę kawa parzona. Teraz nie pije wiec dalej jest problem. Trzeba będzie spróbować inny sposób żeby krecik ujrzał światło dzienne
Konieczniemi gin to zalecił jak trafiłam na IP z bólami podbrzusza. Po badaniu się okazało że mam bardzo bolesna i tkliwa szyjke i mowil ze moze to być przez zaparcia. No i się potwierdziło bo potem już było wszystko ok
-
Malwa88 tak, one właśnie opracowały treningi dla kobiet w ciaży i same ćwiczą już z pokaźnymi brzuszkami, także moim zdaniem bezpiecznie, ja się jakoś nie męczę ćwicząc z nimi, ale to dobrze, bo nie powinno się mieć zadyszki podczas tych ćwiczeń, a jeśli się ma to trzeba wolniej i mniej powtórzeń
No ja mam dużo na plusie, mniej więcej 5kg jak dziś z rana sprawdziłam wagę na czczoZ tym, ze u mnie w ciągu miesiąca przybyło 0,5kg zaledwie, a wcześniejsze kg dużo wcześniej mi weszły
Ja póki co nie mam twardnień brzucha, chyba, że mozna tego nie zauważyć <myśli>
Wg Twojego wpisu dżdżownica to akurat jem pomidory, banany i ziemniaki regularnie, moze ma to wpływi teraz te buraki włączyłam codziennie i mocz trochę mi ściemnił, ale to pewnie przez te buraki, także bez paniki
Patulla możesz mi wpisać wizytę 1.06
Faktycznie u nas na forum więcej dziewuszek, ale na wątku na fb znowu chłopcy w przewadze, to mniej więcej wychodzi, że po równo jest
Tu są krótkie ćwiczenia jak ktoś chce się dopiero rozruszać:
https://www.youtube.com/watch?v=6lsT_W7p7Ps
https://www.youtube.com/watch?v=RzisTF9Dna8 - rozgrzewka
A tu już dłuższe treningi 40-minutowe:
https://www.youtube.com/watch?v=Uq6PDnL3Yj0
https://www.youtube.com/watch?v=-T3-BoWFTNs
Może któraś skorzystaAlbo ma jeszcze jakieś linki do fajnych ćwiczeń?
Ogólnie pewnie można sobie kupić jakaś płytę, którejś tej trenerki albo innej, ale praktycznie patrząć ja nie wydaje na takie coś kasy, a to co jest w necie mi wystarcza, już wolałabym gdzieś na zajęcia się zapisać jakbym mogła, ale też nie mam na to funduszy, może w następnej ciążyMałaMi88, aaniluap lubią tę wiadomość
-
Laktoza to cukier mleczny którego z wiekiem nie trawimy szczególnie kobiety a ja jestem jedną z nich bo po wypiciu mleka lub zjedzenia np owsianki to rewolucje żołądkowe nie z tej ziemi więc czasem przy zatwardzeniach właśnie racze się mlekiem;-)
Ale codziennie staram się zjeść rano 3 śliwki suszone namoczone wieczorem w przegotowanej wodzie a w ciągu dnia podjadam żurawinę i ją też że względu na układ moczowy by się co nie przyplątało .Staram się pić dużo wody i suchymi rzeczami się nie objadać np paluszki i jak do tej pory w każdy dzień siedzę sobie na tronie -
my juz po wizycie
serce pikalo 148 dzidzia wazy 318g:) wszystko okej mowil dr. ruszala sie jak szalona a zjadlam tylko dwa cukierki. nic nie czulam mimo ze sie ruszala dr mowil ze mam czas jeszcze przez to lozysko.
polowkowe mam 13czerwcaCaro, nadziejastru, KasiaHaBe, pola89, Agnesqe, Asiaa91, Dziobuś, E_w_c_i_a lubią tę wiadomość
-
monaJa wrote:Laktoza to cukier mleczny którego z wiekiem nie trawimy szczególnie kobiety a ja jestem jedną z nich bo po wypiciu mleka lub zjedzenia np owsianki to rewolucje żołądkowe nie z tej ziemi więc czasem przy zatwardzeniach właśnie racze się mlekiem;-)
Ale codziennie staram się zjeść rano 3 śliwki suszone namoczone wieczorem w przegotowanej wodzie a w ciągu dnia podjadam żurawinę i ją też że względu na układ moczowy by się co nie przyplątało .Staram się pić dużo wody i suchymi rzeczami się nie objadać np paluszki i jak do tej pory w każdy dzień siedzę sobie na tronie
Laktuloza i laktoza to dwa zupełnie inne cukry
A biegunka po laktozie której nie trawisz jest stanem chorobowym a nie leczeniem zaparcWiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2017, 10:45
baassiia, aaniluap lubią tę wiadomość