Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
W sumie to na ostatniej wizycie mi lekarz zezwolił na ćwiczenia i jazdę na rowerze, ale z tym drugim nie będę raczej ryzykować, bo mam tu sporo górek na osiedlu, chyba, że do parku przeprowadzę go i tam dopiero
Zaczełam ćwiczyć z yt z trenerkami, Natalia Gacka, Fitappy i Katarzyna Kępka np.Wcześniej miałam tą torbiel i kazali mi się oszczędzać i żadnych wysiłków fizycznych i bałam się w I trymestrze, teraz jak wszystko w porządku, a torbiel się wchłonęła, więc działam
Dla mnie ćwiczenia to takie zastępstwo dla biegania, bo tak to biegam dużo, na zawody jeżdźę itp.
Oliwcia faktycznie już duży, taki ładny -
Ale macie śliczne brzuszki
Czy u Was też taki wysyp ciąż jak u mnie?4 w rodzinie i 4 wśród znajomych! W tym większość z terminem na październik
reszta na lipiec, wrzesień i listopad
Powiedzcie mi czy też odczuwacie twardnienie brzucha co jakiś czas? Ja w tym tygodniu zaczęłam odczuwać, a od dwóch dni kilka razy dziennie... Czy to nie za wcześnie? Nie czuję jeszcze ruchów maluszka i czuję jakiś niepokój...Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2017, 21:38
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Jeśli chodzi o sport to polecam zajęcia na basenie dla kobiet w ciąży
byłam już na 3 spotkaniach i było super
30 maja mi jeszcze dojdzie gimnastyka , ktora prowadzona będzie w ramach szkoły rodzenia
już się nie mogę doczekać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2017, 21:37
-
Aaaa i wiecie... Mam na imię Paulina i moja koleżanka też Paulina, która jest młodsza ode mnie o 3 dni również jest w ciąży i ma termin na 3 dni po moim
śmieszny zbieg okoliczności
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
30 lat
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
u mnie też wysyp ciąż
w marcu siostra męża i przyjaciółka urodzily, teraz w maju koledze się urodził synek, na koniec maja ma koleżanka też termin, na sierpień znajoma z osiedla, na wrzesien i październik kilka koleżanek i oczywiście ja
a i z pracy koledze się urodził synek i drugiemu bliźniaki w tamtym tygodniujak tak liczę to bardzo dużo
Co do basenu spoko, ale akurat ja nie mogę, bo mam uczulenie na chlor i moja skóra sobie nie radzi na basenie... wcześniej brałam tabletki na uczulenie i na studiach rzadko miałam wysypke i swędzenie, chociaż też się zdarzało... ale w ciaży nie mogę brać tych tabletek, wiec odpadaWiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2017, 21:49
-
chcebardzobycmama wrote:Mam napisane przy obu nerkach ; cechy zastoju tylko tyle. Mi powiedziala ze to jest tylko delikatna wada i ze sie nie.leczy tego i ze duzo dzieci tak ma ale usg na za 3tyg dala zeby skontrolowac. Ale sama wiesz jak to jest siedze i sie zamartwiam . Wlasnie czytalam w necie ze jak dziecko sie nie wysiusia dobrze to tak moze byc . Staram sie nie swirowac. O I wlasnie prawdopobnie u chlopcow tak jest czesciej a mi wstepnie dziewczynka wyszla xD
Nie zamartwiaj się tym. Naprawdę dużo dziewczyn znam, które miały też te nereczki u maluszków i wszystko się cofnęłoTo co napisałaś odpowiada temu co mój lekarz powiedział i ja się tego trzymam. Pójdę skontroluję ze 3 tyg. (ja miałam przyjść po miesiącu, a tydzień minął) więc zobaczę co i jak. Jestem dobrej myśli
Ja dziś stanęłam w kolejce w sklepie z dwoma czekoladami. Facet przede mną pełny wózek. Stałam grzecznie cicho, może trochę brzuszek wypięłam z nadzieją, że puści mnie z tymi czekoladami, ale facet nieugięty. Kobitka stanęła za mną. Zobaczyła sytuację, głośno skomentowała, że "mógłby już ten Pan puścić panią z tymi czekoladami" na co pan spojrzał na mnie, moje czekolady i brzuch i obrócił się plecami. Generlanie, ja bym puściła osobę, która w ciąży nie jest bo to naprawdę sekunda, ale kobitkę w ciąży to byłam w szoku jeszcze po komentarzu kobiety starszej w kolejce, bo ja sama się nie domagałam.
chcebardzobycmama lubi tę wiadomość
-
mimoza ale Cię dzisiaj wymęczyli.. O jaaa. Pomogli chociaż? W sensie doradzili co robić oprócz tych kroplówek?[/QUOTE]
Zalecili elektrolity i tyle. Chociaż się dowiedziałam, że bobas ma 251g
Ale ogólnie to zła jestem, bo mnie wykończyli. Na SORze nawet szybko mnie przyjęli, jedynie na konsultacje ginekologiczną czekałam w sumie 2h i tam się najwięcej wymęczyłam.
A było tam dużo kobiet na KTG z wielkimi brzuszkami, mąż na nie popatrzył i mówi: to chyba same ciąże mnogie... Uświadomiłam go, że za kilka miesięcy też będzie miał w domu takiego wielorybka. -
pola89 wrote:Ale macie śliczne brzuszki
Czy u Was też taki wysyp ciąż jak u mnie?4 w rodzinie i 4 wśród znajomych! W tym większość z terminem na październik
Powiedzcie mi czy też odczuwacie twardnienie brzucha co jakiś czas? Ja w tym tygodniu zaczęłam odczuwać, a od dwóch dni kilka razy dziennie... Czy to nie za wcześnie? Nie czuję jeszcze ruchów maluszka i czuję jakiś niepokój...
Najprawdopodobniej są to skurcze przepowiadajace. Macica się przygotowuje. Są bardzo bolesne? I czy długo trwają? Jeśli tak to zadzwoń do swojego lekarza. Ja też miałam kilka razy takie skurcze, trwały kilka sekund, były nieprzyjemne ale do wytrzymania. Biorę magnez na nie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2017, 22:01
-
Bella_Bella wrote:Najprawdopodobniej są to skurcze przepowiadajace. Macica się przygotowuje. Są bardzo bolesne? I czy długo trwają? Jeśli tak to zadzwoń do swojego lekarza. Ja też miałam kilka razy takie skurcze, trwały kilka sekund, były nieprzyjemne ale do wytrzymania. Biorę magnez na nie.Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
30 lat
Co do aktywności w ciąży to ja niestety mam zakaz na wszystko rower który uwielbiam i przed ciąża robilam po 40 parę km na raz basen cwiczenia dla kobiet w ciąży dobrze chociaż ze sexu nie zabronił bo mój maz nie był by zachwycony
także slonka jeśli możecie to cwiczcie na dobre wam to wyjdzie później
Synek Piotruś 2019Córeczka Oliwia 2013
. Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
pola89 wrote:Ale macie śliczne brzuszki
Powiedzcie mi czy też odczuwacie twardnienie brzucha co jakiś czas? Ja w tym tygodniu zaczęłam odczuwać, a od dwóch dni kilka razy dziennie... Czy to nie za wcześnie? Nie czuję jeszcze ruchów maluszka i czuję jakiś niepokój...pola89 lubi tę wiadomość
-
Piękne brzuszki
Co do skurczów to ja mam od 15tc niektóre bardzo mocne(podobne do porodowych) dostałam magnez na to i póki co jest duuuużo lepiej.pola89 lubi tę wiadomość
Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
pola89 wrote:Nie są bolesne, ewentualnie nieprzyjemne, trwają krótko (ok. 30s). Biorę magnez od początku ciąży. Czyli potraktować to jako rzecz normalna? Nie chcę dzwonić do mojego lekarza, bo wizytę miałam kilka dni temu i nie chcę panikować...
Ponoć niektóre kobiety je mają nawet przez całą ciążę. Ja też biorę magnez od początku ciąży, teraz po prostu lekarz najprawdopodobniej zwiększy mi dawkę. Wiem tylko ze jak są bolesne i długie to trzeba to sprawdzić.pola89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
pola89 wrote:Nie są bolesne, ewentualnie nieprzyjemne, trwają krótko (ok. 30s). Biorę magnez od początku ciąży. Czyli potraktować to jako rzecz normalna? Nie chcę dzwonić do mojego lekarza, bo wizytę miałam kilka dni temu i nie chcę panikować...
Za skurcze mięśni bardziej odpowiada potas. A właściwie za rozkorcz mięśnia. Także włącz do diety banany, ziemniaki i pomidory bo niski poziom potasu może byś niebezpieczny nawet dla życia. Ale bez panikipola89 lubi tę wiadomość