Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Anulka87 wrote:o matko, tyle zdjęć Maleństwa...!
jak Jej kiedyś pokażecie, jak rosła - cudna pamiątka!
co do mamyginekolog - jestem jej fankąnie wiem, czy wiecie, ale mamaginekolog jest teraz w ciąży - rodzi we wrześniu:) to jest jej trzecia ciąża, ma synka, drugą poroniła i teraz czeka na synka, też gdzieś tam wyczytałam, że ma albo niedoczynność, albo hashimoto. w ogóle polecam jej bloga: https://mamaginekolog.pl/
Planuje zrobić album z tych zdjęćA potem dodawać zdjęcia jak już się urodzi itd.
Ja również uwielbiam mameginekologŚledzę ją i na FB i na Insta i bardzo często oglądam jej relacje. Dodatkowo dodam, że ona ma macice dwurożną. Naprawdę spoko babeczka
Anulka87, BurzaHormonów lubią tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
kiedyś był taki film - Życie jako śmiertelna choroba przenoszona drogą płciową
wracając do tematu witamin, teraz na wizycie gin poleciła mi mama dha premium +
dziś zakupiłam w promo z 55 na 28 zł, bo ważność do sierpnia, więc się mega cieszę
jakie macie opinie, któraś brała te tabsy? mnie martwi, że nie ma tam żelaza, chociaż ja i tak dość często piję pokrzywę, więc chyba się w miarę wyrówna? -
Ale fajna kolekcja zdjęć, ja nie mam tylu
w sumie jedno już sobie wkleiłam do kalendarzyka ciąży bo tam sobie prowadze regularnie zapiski i pierwsze zdjęcie po urodzeniu tez wkleję
za 2 tygodnie będę miała pamiątkę po tym 3D/4D
Ja planuję równiez album stworzyć taki jak rośnie maleństwo i co miesiąc zdjęcie z podpisem, który to miesiąc
No i na naszą 1 rocznicę ślubu też tworzę album, muszę ogarnąć dalej zdjęcia z róznych wypadów i też domowych, powyłowywać, krótki opisik pod każdym, do tego jakieś bilety z kina, meczów itd. ogólnie jestem fanką albumówCaro, Bella_Bella lubią tę wiadomość
-
Anulka87 wrote:kiedyś był taki film - Życie jako śmiertelna choroba przenoszona drogą płciową
dziś zakupiłam w promo z 55 na 28 zł, bo ważność do sierpnia, więc się mega cieszę
jakie macie opinie, któraś brała te tabsy? mnie martwi, że nie ma tam żelaza, chociaż ja i tak dość często piję pokrzywę, więc chyba się w miarę wyrówna?
Ja biorę mamadha + i jestem zadowolona, co do składu, nie ma żelaza faktycznie, ale pisałam ostatnio, że mój lekarz twierdzi, ze jeżeli wyniki są w normie to suplementacja żelazem jest niepotrzebna. Mi się na ostatniej wizycie wyniki trochę pogorszyły i mam Żelazek dodatkowo. Zapytaj przy okazji czy Ci potrzebne żelazo swojego ginekologaAnulka87 lubi tę wiadomość
-
Anulka87 wrote:kiedyś był taki film - Życie jako śmiertelna choroba przenoszona drogą płciową
jakie macie opinie, któraś brała te tabsy? mnie martwi, że nie ma tam żelaza, chociaż ja i tak dość często piję pokrzywę, więc chyba się w miarę wyrówna?
Mi położna też polecała właśnie MamaDHA Premium + i z Pregny się przerzuciłam na to. Z uwagi głównie na te kwasy DHA. Ogólnie tak jak mówi nadziejastru jeżeli żelazo jest w normie to nie ma potrzeby dodatkowej suplementacjiAnulka87 lubi tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
to muszę zakupić!
ja w tym roku pierwszy raz kupiłam szparagi - niby bardzo zdrowe dla ciężarówek
a dziś...dziś zły dzień, bo zjadłam tonę słodkiego i przez najbliższe 50 lat powinnam nie chwycić cukru w żadnym wykonaniu! ech, tak mnie wzięło jakoś, aż sama jestem zła na siebierożek, czekolada, delicje...
a na obiad miały być właśnie szparagi z naleśnikiem, a tak to już nic nie zmieszczę. no, ale każdy ma prawo od czasu do czasu, od teraz znów się trzymam bez słodkości! jutro szparagi i buraczki zrobię sobie na 'krótko'
hm, niby jak słodkie to dziewuszka, może te 60% szans na dziewuszkę to jednak 100%? -
Ja to właśnie jakoś nie jem słodyczy za bardzo w tej ciąży, w ogóle nie mam ochoty, nawet teraz jak ciepło to na lody mnie bardzo nie ciągnie, raz w tygodniu jak zjem to jest dobrze
póki co z dwóch usg jest chłopak
Ale za to przed ciążą miałam dni gdzie czekolada cała naraz bez żadnego zahamowaniamimo, że wiem, ze to niezdrowe
Właśnie ogarnęłam sobie szkołę rodzenia, bardzo fajna babka się przez telefon wydaje, gin mi polecił, tylko ciężko jest się dostać, bo dużo chętnych, na następny cykl mnie zapisała od 13 lipca, później można się z nią konaktować w sprawie laktacji, bo też tym się zajmuje, udzieli porad4 spotkania 180zł, myślę, że nie ma tragedii, za darmo nie znalazłam informacji o żadnej szkole nawet przyszpitalnej u siebie w mieście
-
Dziewczyny czy podczas usg u ktorejs z was stwierdzono cechy zastoju moczu w nerkach u maluszka ?
Niby lekarz mnie uspokajala ze to sie zdarza u duzej ilosci dzieciaczkow i u mojego nie jest duza ta wada ale martwie siegrudzień2015 mama aniołka (*)
październik2017 mama Oskarka
maj2019 mama Mikusia
-
jakie macie opinie, któraś brała te tabsy? mnie martwi, że nie ma tam żelaza, chociaż ja i tak dość często piję pokrzywę, więc chyba się w miarę wyrówna?ogólnie według mnie są bardzo dobre, bo i tego Dha mamy wyjatkowo dużo. No ale niestety chyba będę musiała brać osobno żelazo, bo mam coraz słabsze wyniki morfologii
-
chcebardzobycmama wrote:Dziewczyny czy podczas usg u ktorejs z was stwierdzono cechy zastoju moczu w nerkach u maluszka ?
Niby lekarz mnie uspokajala ze to sie zdarza u duzej ilosci dzieciaczkow i u mojego nie jest duza ta wada ale martwie sie
A jak masz to opisane na wynikach badań? U mnie lekarz stwierdził, że jedna nereczka przy granicy normy "bo pewnie się z niej nie wysikał" i mam za miesiąc zrobić kontrolę chociaż mówi, że na 99% nic z tego nie będzie. Szczególnie podobno przypadłość u chłopców. Na pocieszenie, znajomi mieli u synka dużo poza granicami normy ale później się zatrzymało, a dziś mały ma 3 lata i wszystko z nim ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2017, 17:20
-
Ja nie mam ani jednego zdjęcia Usg (tylko na tel, które sama zrobiłam), chodzę prywatnie ale mój doktor chyba nie ma możliwości wydruku zdjęć
pierwsze zdjęcie dostanę 6 czerwca na polowkowych
i od razu chcę też filmik, jak będę miała gorsze dni to będę oglądać i wyobrażać sobie, że właśnie teraz też tam jest
A co do słodkiego, to teraz bym cały czas coś jadła. Przed ciąża słodkie jadłam sporadycznie. Ale u mnie chyba nie sprawdzi się ta zasada, ze dziewczynka na słodkie, bo na ostatniej wizycie doktor widział chlopaka -
nick nieaktualny