Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
monaJa wrote:Ale ja nie napisałam o szkodliwości i nie piszę żeby nie robić tylko jak dziecko słyszy bo nie odczówa chyba że się go poprzygniata sądą .
Sama robiłam i robić będę jest to moja trzecia ciąża i USG miałam setki razy na lepszych gorszych aparatach .
Ale nigdy nie stwierdze że jest to bazpieczne w 100% bo czasami po latach wychodzi.
Po usg nic nie wychodzi po latach. Nie ma takiej możliwości.Caro lubi tę wiadomość
-
My
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/19eef94d1d40.jpgAnulka87, almaanies, monaJa, czekajacanacud1, Caro, Asiaa91, nadziejastru, pola89, KaroLove, dżdżownica, Treselle, KasiaHaBe, smeg, madlene88, MałaMi88, Barbie24, E_w_c_i_a, mimi87, Dziobuś lubią tę wiadomość
-
Anulka87 wrote:czyli wychodzi na to, że ja miałam najmniej usg, smuteczek znów mnie ogarnął!
Ja miałam 4 USG razem z prenatalnymi, jutro połówkowe. Dziewczyny tu po prostu mają przeczulice ciążową i się zamartwiają nadmiernie lub mają różne problemy. Nie ma co się licytować kto miał więcej,przecież nie o to chodzi, ja się cieszę, że nie mam potrzeby mieć ich więcej, Ty też powinnaś.Jeśli co wizytę mam dobre wyniki i USG w porządku, to po co się martwić. Nie przejmuje się tym czy czułam ruchy w 16 czy 18 tygodniu, po prostu czekałam, pojawiły się najpierw nieregularnie, a teraz są już regularne, a jak się jakiś dzień nie poczuje to nie koniec świata, przecież można być zajętym czymś innym i nie zauważyć. Ja teraz póki się dobrze czuje i mogę staram się korzystać z życia zanim utonę w pieluchach, chodzę na spacery, spotykam się ze znajomymi, randkuje z mężem, no i się uczę.smeg, Est, Barbie24 lubią tę wiadomość
-
India26 - pewnie, że masz rację! ale w moim przypadku zamartwianie się do drugie imię
niemniej jednak staram się, jak mogę, co by moje emocje nie wpływały na Maleństwo!
poruszany był temat szkoły rodzenia - też zaczynam szukać, u mnie nie znajduję żadnej bezpłatne / na nfz... najtańszą znalazłam póki co za 300 zł przy szpitalu miejskim - idę szperać dalej -
Anulka87 wrote:kiedyś był taki film - Życie jako śmiertelna choroba przenoszona drogą płciową
wracając do tematu witamin, teraz na wizycie gin poleciła mi mama dha premium +
dziś zakupiłam w promo z 55 na 28 zł, bo ważność do sierpnia, więc się mega cieszę
jakie macie opinie, któraś brała te tabsy? mnie martwi, że nie ma tam żelaza, chociaż ja i tak dość często piję pokrzywę, więc chyba się w miarę wyrówna?
Żelazo jest słabo przyswajalne a jeśli jemy dużo nabiału to jeszcze bardziej zmniejszamy przyswajalnosc. Poszukaj informacji na temat tego w jakich pokarmach jest dużo żelaza i z czym łączyć aby było najlepiejWszystko też zależy od organizmu. Mimo że ja biorę witaminy z dużą zawartością żelaza i jem produkty z nim to mój organizm przyswaja go mało bo hemoglobina spada. Jutro idę na morfologie sprawdzić jak jest teraz po miesiącu.
Anulka87 lubi tę wiadomość
-
Hey
Ja dzisiaj cały dzień spędziłam u lekarzy. W nocy rozbolał mnie żołądek i wymiotowałam, a rano jeszcze dostałam biegunki. Poszłam bez kolejki do pani doktor, ale powiedziała, że mnie nie przyjmie, bo ma dużo pacjentów i bym poszła na SOR. Poszłam więc do innej, ta mnie dokładnie zbadała i wysłała na SOR na wszelki wypadek. Noi jak tam przyjechałam o 11:30, tak dopiero wyszłam. Masakra. Jestem wykończona. Dostałam kroplówkę, zrobili mi USG (na które czekałam 2h, a trwało chyba z 20 minut, aż się bałam, że coś nie tak), po czym musiałam czekać pół h aż mnie karetka odwiezie z ginekologii na SOR, bo to w innym budynku (Piechotą 4 minuty, ale ze względu na procedury musiałam jechać karetką). Noi wszystko OK. Pani doktor stwierdziła, że przegięcie z tym, że mnie do nich wysłali. -
mimoza wrote:Hey
Ja dzisiaj cały dzień spędziłam u lekarzy. W nocy rozbolał mnie żołądek i wymiotowałam, a rano jeszcze dostałam biegunki. Poszłam bez kolejki do pani doktor, ale powiedziała, że mnie nie przyjmie, bo ma dużo pacjentów i bym poszła na SOR. Poszłam więc do innej, ta mnie dokładnie zbadała i wysłała na SOR na wszelki wypadek. Noi jak tam przyjechałam o 11:30, tak dopiero wyszłam. Masakra. Jestem wykończona. Dostałam kroplówkę, zrobili mi USG (na które czekałam 2h, a trwało chyba z 20 minut, aż się bałam, że coś nie tak), po czym musiałam czekać pół h aż mnie karetka odwiezie z ginekologii na SOR, bo to w innym budynku (Piechotą 4 minuty, ale ze względu na procedury musiałam jechać karetką). Noi wszystko OK. Pani doktor stwierdziła, że przegięcie z tym, że mnie do nich wysłali.
najważniejsze, że wszystko jest dobrze! teraz odpoczywaj po takich ekscesach!mimi87 lubi tę wiadomość
-
Anulka87 wrote:czyli wychodzi na to, że ja miałam najmniej usg, smuteczek znów mnie ogarnął!
Ale niech Cię smuteczek nie ogarniabo tak naprawdę ilość usg też zależy od tego jakie mamy problemy. Ja jestem po dwóch poronieniach, od początku tej ciąży krwawiłam i plamiłam do 14tygodnia, byłam już 2 razy w szpitalu, mam krwiaka i zaszłam w 2cyklu po łyżeczkowaniu, więc zarówno gin jak i ja wolimy dmuchać na zimne stąd ciągłe kontrole. A że tyle zdjęć.. Po prostu gin mi je drukuje co wizytę heh, ale to już zależy od danego lekarza.
Ciesz się ciążunią :** Smutki precz!Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2017, 19:28
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Bella_Bella piękny brzuszek
mimoza ale Cię dzisiaj wymęczyli.. O jaaa. Pomogli chociaż? W sensie doradzili co robić oprócz tych kroplówek?Bella_Bella lubi tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
A może by... wrote:A jak masz to opisane na wynikach badań? U mnie lekarz stwierdził, że jedna nereczka przy granicy normy "bo pewnie się z niej nie wysikał" i mam za miesiąc zrobić kontrolę chociaż mówi, że na 99% nic z tego nie będzie. Szczególnie podobno przypadłość u chłopców. Na pocieszenie, znajomi mieli u synka dużo poza granicami normy ale później się zatrzymało, a dziś mały ma 3 lata i wszystko z nim ok.
Mam napisane przy obu nerkach ; cechy zastoju tylko tyle. Mi powiedziala ze to jest tylko delikatna wada i ze sie nie.leczy tego i ze duzo dzieci tak ma ale usg na za 3tyg dala zeby skontrolowac. Ale sama wiesz jak to jest siedze i sie zamartwiam . Wlasnie czytalam w necie ze jak dziecko sie nie wysiusia dobrze to tak moze byc . Staram sie nie swirowac. O I wlasnie prawdopobnie u chlopcow tak jest czesciej a mi wstepnie dziewczynka wyszla xDgrudzień2015 mama aniołka (*)
październik2017 mama Oskarka
maj2019 mama Mikusia
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/64b93216744a.jpg
My też rośniemy, dziś poćwiczone, 40 minut treningu, jest moc
Mimoza najważniejsze, ze wszystko ok, niestety czasem trzeba się użerać nawet w szpitalach i będąc w ciążypola89, Caro, madlene88, MałaMi88, Anuśka19, Barbie24, E_w_c_i_a, Dziobuś lubią tę wiadomość
-
nadziejastru wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/64b93216744a.jpg
Mimoza najważniejsze, ze wszystko ok, niestety czasem trzeba się użerać nawet w szpitalach i będąc w ciążynadziejastru lubi tę wiadomość
-
Witajcie słonka a my sie witamy z brzusiem w 23 TC ❤❤
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5a2400d4aafc.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/43f36f2c7548.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2017, 20:55
Caro, MałaMi88, Asiaa91, pola89, nadziejastru, Agnesqe, Anuśka19, monaJa, E_w_c_i_a, Anulka87, Dziobuś lubią tę wiadomość
Synek Piotruś 2019Córeczka Oliwia 2013
. Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
nadziejastru wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/64b93216744a.jpg
Mimoza najważniejsze, ze wszystko ok, niestety czasem trzeba się użerać nawet w szpitalach i będąc w ciąży