WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:
    na ta chwile co dziewczyny podaly to urodzi sie u nas 34 dziewczynek i 19 chlopcow :D

To chłopak to towar deficytowy :)

1JyDp2.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 22tygodniu.Wraz z nim nadszedł 6miesiac:)Zdecydowanie dziewczynek więcej to prawda.34ooo znaczna ilość:)Życzę miłego dnia:)

monaJa, Asiaa91, KasiaHaBe, Caro lubią tę wiadomość

ckai9n73kv974yz0.png
  • monaJa Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2017, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :-)

Piękne zdjęcia i USG i brzuszków :-)
    Widzę że dziewczyny ćwiczą jogę fitness basen och zazdraszczam wam tej aktywności ja nie mogę zakaz z racji krwawień do 14 tg a o seksie to jeszcze długo z M musimy zapomnieć :-( ale ćwiczków mi najbardziej żal bo przed ciążą chodziłam kilka razy w tygodniu i na sztangi, crossfit ,aeroby to była taka odskocznia od dnia codziennego a teraz to jedynie w ogródku przy domu przy jarzynach kwiatach ot taki fitness :-(

Co mnie jeszcze zastanawia dziewczyny piszecie o skurczach i o tym że tylko magnez i no spa powiem tak że ja się tych skurczy boję ale o co chodzi bo w poprzedniej ciąży dostałam fenoterol a teraz jest wycofany i co wiecie może jest jakiś zamiennik ?pytałam gina ale trochę mnie zbył powiedział że tym będziemy się martwić później :-( ale co jak już będą jak szyjka się skróci :-(

patulla lubi tę wiadomość

m3sxk0s3rkvlrf2m.png
    synek <3
    d5afs8qthepg0v77.png

• almaanies Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlene88 wrote:
    Witam się w 22tygodniu.Wraz z nim nadszedł 6miesiac:)Zdecydowanie dziewczynek więcej to prawda.34ooo znaczna ilość:)Życzę miłego dnia:)

a 6 miesiąc nie zaczyna się po skończonym 23 tc?

madlene88 lubi tę wiadomość

eikt9n733qx6yvg8.png
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :) wstalam zjadlam 8.30 wizyta u gina :)

dżdżownica, madlene88, pola89, Asiaa91, Caro lubią tę wiadomość

6sutskjolve431gm.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    hej dziewczyny :) wstalam zjadlam 8.30 wizyta u gina :)

Trzymam kciuki :)

czekajacanacud1 lubi tę wiadomość

1JyDp2.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaJa wiem co czujesz :( ja też miałam zakaz aktywności fizycznej i bzykania że względu na wcześniejsze krwiaki i poronienia. Dopiero teraz dr mi pozwolił jeździć samochodem nieco dalej i się ruszać trochę.
    Także po wczorajszych pierwszych zajęciach jogi czuje się jakby mnie autobus potrącił, wszystko mnie boli. A wcześniej 30 km po górach bez najmniejszego zakwasu.

monaJa, aaniluap lubią tę wiadomość

1JyDp2.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    To chłopak to towar deficytowy :)
    Hehe no :D

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 20 tc :)

dżdżownica, Anuśka19, madlene88, JustNatalie, pola89, Caro lubią tę wiadomość

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • aaniluap Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane!
    Mimo ciężkiej nocy (co chwilę budziły mnie skurcze łydek i stóp) życzę wszystkim słonecznego dnia :)
    czekajacanacud1- udanej wizyty :)

czekajacanacud1 lubi tę wiadomość

02502cdf1c.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    almaanies wrote:
    a 6 miesiąc nie zaczyna się po skończonym 23 tc?
    Nie kochana.Wedlug Belly po skończonym 21tyg.Tak mi wyświetla kalendarz ciąży tutaj;)

ckai9n73kv974yz0.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaJa wrote:
    Witam :-)

Piękne zdjęcia i USG i brzuszków :-)
    Widzę że dziewczyny ćwiczą jogę fitness basen och zazdraszczam wam tej aktywności ja nie mogę zakaz z racji krwawień do 14 tg a o seksie to jeszcze długo z M musimy zapomnieć :-( ale ćwiczków mi najbardziej żal bo przed ciążą chodziłam kilka razy w tygodniu i na sztangi, crossfit ,aeroby to była taka odskocznia od dnia codziennego a teraz to jedynie w ogródku przy domu przy jarzynach kwiatach ot taki fitness :-(

Co mnie jeszcze zastanawia dziewczyny piszecie o skurczach i o tym że tylko magnez i no spa powiem tak że ja się tych skurczy boję ale o co chodzi bo w poprzedniej ciąży dostałam fenoterol a teraz jest wycofany i co wiecie może jest jakiś zamiennik ?pytałam gina ale trochę mnie zbył powiedział że tym będziemy się martwić później :-( ale co jak już będą jak szyjka się skróci :-(
    Ja też dzięki fenoterolowi podnosiła jakoś poprZednie ciążę. Nie ma zamiennika. Duże ilości magnezu, w szpitalu wlewy magnezu dozylnie, No spa i luteina. Ja właśnie od jakiegoś czasu biorę w razie W luteine już teraz. Ah... I jeszcze mam zwiększoną dawkę kwasów DHA, bo też ponoć zapobiegają przedwczsnemu porodowi. Tyle ja wiem nt. fenoterolu

monaJa lubi tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami :) Wczoraj jak chciałam coś napisać to wywalało mnie z forum od razu :/

Jedna z Was o witaminach MAMA DHA PREMIUM+ pisala, ja też je biorę od samego początku i teraz jeszcze dodatkowo biorę KWASY DHA, mimo, że w tych witaminach jest chyba najwięcej. Morfologia mam super, mogłabym jeszcze krew iść oddać ;)

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Anulka87 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry! :)

Caro - też jestem po poronieniu, dlatego czasem się tak martwię i smuteczkuję! ale, tak jak mówisz, smutki precz! teraz wszystko jest i będzie dobrze! dla nas wszystkich! <3

nadziejastru - wow, piękna fit_mama! Natalia Gacka jest z mojej miejscowości, kilka razy ich widziałam :)

Bella_Bella - to już ewidentnie widać ciążunię :)

0202oliwcia - cuuudowności! nam nie długo pewnie też tak zacznie wyskakiwać brzuszek!

czekajacanacud1 - powodzenia!

ja też bym sobie poćwiczyła - u mnie w pracy jest karta multi sport, więc baaardzo aktywnie i często ćwiczyłam, teraz mam zakaz :( moja gin za każdym razem powtarza, że mam ciążę zagrożoną, i dużo odpoczywać, ewentualnie spacerki! ale ja się w sumie dobrze czuję :)

wczoraj miałam 'dzień dziecka' - lenistwo na kanapie, słodkości, dziś już veto. ogarnianko i spacerki :)

miłego dnia! :)

Caro lubi tę wiadomość

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    Czekamy na Rodzeństwo...🥰
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    wkraczamy w 22 tydzień.
    Ja też męczę się ze skurczami łydek i stóp, dlatego cały czas biorę Aspargin.
    Mam sobie zrobić na następną wizytę poziom sodu, potasu i magnezu. Na razie nie mam większej dawki, bo ten Aspargin wcześniej miałam na kłócie w szyjce.

Wróciłam do wagi sprzed ciąży :-) czyli mamy progres w przybieraniu.

Wczoraj na usg synek znowu zaprezentował klejnoty :-D i słodko ziewał trzymając się za głowę. Rozczulił mnie tym strasznie. Waży 425g i jest to zgodne z jego wiekiem.

KasiaHaBe, Agnesqe, monaJa, Caro, Dziobuś lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło matko, mi też belly dziś pokazuje 6 miesiąc

aaniluap, Anulka87, Caro, madlene88 lubią tę wiadomość

• Anulka87 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spora przewaga dziewczynek! ciekawe, czy nam się coś pozmienia na połówkowych :)

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    Czekamy na Rodzeństwo...🥰
    preg.png
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wstępnie synek :) po połówkowych zobaczymy :D ale wokół mnie zdecydowanie więcej chłopaków się zapowiada!:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2017, 08:53

Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • mimi87 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola89 wrote:
    Ale macie śliczne brzuszki <3 <3 <3

Czy u Was też taki wysyp ciąż jak u mnie? :D 4 w rodzinie i 4 wśród znajomych! W tym większość z terminem na październik :P reszta na lipiec, wrzesień i listopad :D

Powiedzcie mi czy też odczuwacie twardnienie brzucha co jakiś czas? Ja w tym tygodniu zaczęłam odczuwać, a od dwóch dni kilka razy dziennie... Czy to nie za wcześnie? Nie czuję jeszcze ruchów maluszka i czuję jakiś niepokój...

twardnienie jest normalne ale uwaga jak będziesz miała bardzo regularne przez kilka godzin to szybko na porodówkę. Ja tak miałam z synem w 23 tc okazalo się że poród się rozpoczyna. całe szczęście że zatrzymali w porę

pola89 lubi tę wiadomość

synuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia <3
    zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
  • malwa88 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    W sumie to na ostatniej wizycie mi lekarz zezwolił na ćwiczenia i jazdę na rowerze, ale z tym drugim nie będę raczej ryzykować, bo mam tu sporo górek na osiedlu, chyba, że do parku przeprowadzę go i tam dopiero :)

Zaczełam ćwiczyć z yt z trenerkami, Natalia Gacka, Fitappy i Katarzyna Kępka np. :) Wcześniej miałam tą torbiel i kazali mi się oszczędzać i żadnych wysiłków fizycznych i bałam się w I trymestrze, teraz jak wszystko w porządku, a torbiel się wchłonęła, więc działam :)

Dla mnie ćwiczenia to takie zastępstwo dla biegania, bo tak to biegam dużo, na zawody jeżdźę itp. :)

Oliwcia faktycznie już duży, taki ładny :)

Nadziejastru, super! :D A powiedz mi czy te panie mają jakieś typowe treningi dla kobiet w ciąży? Ja też staram się ćwiczyć conajmniej 3 razy w tygodniu (chociaż niestety nie wyglądam tak dobrze ja Ty :P).

Październik 2017 synek <3
‹‹ 763 764 765 766 767 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ