X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:
    na ta chwile co dziewczyny podaly to urodzi sie u nas 34 dziewczynek i 19 chlopcow :D

To chłopak to towar deficytowy :)

1JyDp2.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 22tygodniu.Wraz z nim nadszedł 6miesiac:)Zdecydowanie dziewczynek więcej to prawda.34ooo znaczna ilość:)Życzę miłego dnia:)

monaJa, Asiaa91, KasiaHaBe, Caro lubią tę wiadomość

ckai9n73kv974yz0.png
  • monaJa Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2017, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :-)

Piękne zdjęcia i USG i brzuszków :-)
    Widzę że dziewczyny ćwiczą jogę fitness basen och zazdraszczam wam tej aktywności ja nie mogę zakaz z racji krwawień do 14 tg a o seksie to jeszcze długo z M musimy zapomnieć :-( ale ćwiczków mi najbardziej żal bo przed ciążą chodziłam kilka razy w tygodniu i na sztangi, crossfit ,aeroby to była taka odskocznia od dnia codziennego a teraz to jedynie w ogródku przy domu przy jarzynach kwiatach ot taki fitness :-(

Co mnie jeszcze zastanawia dziewczyny piszecie o skurczach i o tym że tylko magnez i no spa powiem tak że ja się tych skurczy boję ale o co chodzi bo w poprzedniej ciąży dostałam fenoterol a teraz jest wycofany i co wiecie może jest jakiś zamiennik ?pytałam gina ale trochę mnie zbył powiedział że tym będziemy się martwić później :-( ale co jak już będą jak szyjka się skróci :-(

patulla lubi tę wiadomość

m3sxk0s3rkvlrf2m.png
    synek <3
    d5afs8qthepg0v77.png

• almaanies Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlene88 wrote:
    Witam się w 22tygodniu.Wraz z nim nadszedł 6miesiac:)Zdecydowanie dziewczynek więcej to prawda.34ooo znaczna ilość:)Życzę miłego dnia:)

a 6 miesiąc nie zaczyna się po skończonym 23 tc?

madlene88 lubi tę wiadomość

eikt9n733qx6yvg8.png
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :) wstalam zjadlam 8.30 wizyta u gina :)

dżdżownica, madlene88, pola89, Asiaa91, Caro lubią tę wiadomość

6sutskjolve431gm.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    hej dziewczyny :) wstalam zjadlam 8.30 wizyta u gina :)

Trzymam kciuki :)

czekajacanacud1 lubi tę wiadomość

1JyDp2.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaJa wiem co czujesz :( ja też miałam zakaz aktywności fizycznej i bzykania że względu na wcześniejsze krwiaki i poronienia. Dopiero teraz dr mi pozwolił jeździć samochodem nieco dalej i się ruszać trochę.
    Także po wczorajszych pierwszych zajęciach jogi czuje się jakby mnie autobus potrącił, wszystko mnie boli. A wcześniej 30 km po górach bez najmniejszego zakwasu.

monaJa, aaniluap lubią tę wiadomość

1JyDp2.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    To chłopak to towar deficytowy :)
    Hehe no :D

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 20 tc :)

dżdżownica, Anuśka19, madlene88, nick nieaktualny, pola89, Caro lubią tę wiadomość

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • aaniluap Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane!
    Mimo ciężkiej nocy (co chwilę budziły mnie skurcze łydek i stóp) życzę wszystkim słonecznego dnia :)
    czekajacanacud1- udanej wizyty :)

czekajacanacud1 lubi tę wiadomość

02502cdf1c.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    almaanies wrote:
    a 6 miesiąc nie zaczyna się po skończonym 23 tc?
    Nie kochana.Wedlug Belly po skończonym 21tyg.Tak mi wyświetla kalendarz ciąży tutaj;)

ckai9n73kv974yz0.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaJa wrote:
    Witam :-)

Piękne zdjęcia i USG i brzuszków :-)
    Widzę że dziewczyny ćwiczą jogę fitness basen och zazdraszczam wam tej aktywności ja nie mogę zakaz z racji krwawień do 14 tg a o seksie to jeszcze długo z M musimy zapomnieć :-( ale ćwiczków mi najbardziej żal bo przed ciążą chodziłam kilka razy w tygodniu i na sztangi, crossfit ,aeroby to była taka odskocznia od dnia codziennego a teraz to jedynie w ogródku przy domu przy jarzynach kwiatach ot taki fitness :-(

Co mnie jeszcze zastanawia dziewczyny piszecie o skurczach i o tym że tylko magnez i no spa powiem tak że ja się tych skurczy boję ale o co chodzi bo w poprzedniej ciąży dostałam fenoterol a teraz jest wycofany i co wiecie może jest jakiś zamiennik ?pytałam gina ale trochę mnie zbył powiedział że tym będziemy się martwić później :-( ale co jak już będą jak szyjka się skróci :-(
    Ja też dzięki fenoterolowi podnosiła jakoś poprZednie ciążę. Nie ma zamiennika. Duże ilości magnezu, w szpitalu wlewy magnezu dozylnie, No spa i luteina. Ja właśnie od jakiegoś czasu biorę w razie W luteine już teraz. Ah... I jeszcze mam zwiększoną dawkę kwasów DHA, bo też ponoć zapobiegają przedwczsnemu porodowi. Tyle ja wiem nt. fenoterolu

monaJa lubi tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami :) Wczoraj jak chciałam coś napisać to wywalało mnie z forum od razu :/

Jedna z Was o witaminach MAMA DHA PREMIUM+ pisala, ja też je biorę od samego początku i teraz jeszcze dodatkowo biorę KWASY DHA, mimo, że w tych witaminach jest chyba najwięcej. Morfologia mam super, mogłabym jeszcze krew iść oddać ;)

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Anulka87 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry! :)

Caro - też jestem po poronieniu, dlatego czasem się tak martwię i smuteczkuję! ale, tak jak mówisz, smutki precz! teraz wszystko jest i będzie dobrze! dla nas wszystkich! <3

nadziejastru - wow, piękna fit_mama! Natalia Gacka jest z mojej miejscowości, kilka razy ich widziałam :)

Bella_Bella - to już ewidentnie widać ciążunię :)

0202oliwcia - cuuudowności! nam nie długo pewnie też tak zacznie wyskakiwać brzuszek!

czekajacanacud1 - powodzenia!

ja też bym sobie poćwiczyła - u mnie w pracy jest karta multi sport, więc baaardzo aktywnie i często ćwiczyłam, teraz mam zakaz :( moja gin za każdym razem powtarza, że mam ciążę zagrożoną, i dużo odpoczywać, ewentualnie spacerki! ale ja się w sumie dobrze czuję :)

wczoraj miałam 'dzień dziecka' - lenistwo na kanapie, słodkości, dziś już veto. ogarnianko i spacerki :)

miłego dnia! :)

Caro lubi tę wiadomość

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    Czekamy na Rodzeństwo...🥰
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    wkraczamy w 22 tydzień.
    Ja też męczę się ze skurczami łydek i stóp, dlatego cały czas biorę Aspargin.
    Mam sobie zrobić na następną wizytę poziom sodu, potasu i magnezu. Na razie nie mam większej dawki, bo ten Aspargin wcześniej miałam na kłócie w szyjce.

Wróciłam do wagi sprzed ciąży :-) czyli mamy progres w przybieraniu.

Wczoraj na usg synek znowu zaprezentował klejnoty :-D i słodko ziewał trzymając się za głowę. Rozczulił mnie tym strasznie. Waży 425g i jest to zgodne z jego wiekiem.

KasiaHaBe, nick nieaktualny, monaJa, Caro, Dziobuś lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło matko, mi też belly dziś pokazuje 6 miesiąc

aaniluap, Anulka87, Caro, madlene88 lubią tę wiadomość

• Anulka87 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spora przewaga dziewczynek! ciekawe, czy nam się coś pozmienia na połówkowych :)

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    Czekamy na Rodzeństwo...🥰
    preg.png
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wstępnie synek :) po połówkowych zobaczymy :D ale wokół mnie zdecydowanie więcej chłopaków się zapowiada!:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2017, 08:53

Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • mimi87 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola89 wrote:
    Ale macie śliczne brzuszki <3 <3 <3

Czy u Was też taki wysyp ciąż jak u mnie? :D 4 w rodzinie i 4 wśród znajomych! W tym większość z terminem na październik :P reszta na lipiec, wrzesień i listopad :D

Powiedzcie mi czy też odczuwacie twardnienie brzucha co jakiś czas? Ja w tym tygodniu zaczęłam odczuwać, a od dwóch dni kilka razy dziennie... Czy to nie za wcześnie? Nie czuję jeszcze ruchów maluszka i czuję jakiś niepokój...

twardnienie jest normalne ale uwaga jak będziesz miała bardzo regularne przez kilka godzin to szybko na porodówkę. Ja tak miałam z synem w 23 tc okazalo się że poród się rozpoczyna. całe szczęście że zatrzymali w porę

pola89 lubi tę wiadomość

synuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia <3
    zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
  • malwa88 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    W sumie to na ostatniej wizycie mi lekarz zezwolił na ćwiczenia i jazdę na rowerze, ale z tym drugim nie będę raczej ryzykować, bo mam tu sporo górek na osiedlu, chyba, że do parku przeprowadzę go i tam dopiero :)

Zaczełam ćwiczyć z yt z trenerkami, Natalia Gacka, Fitappy i Katarzyna Kępka np. :) Wcześniej miałam tą torbiel i kazali mi się oszczędzać i żadnych wysiłków fizycznych i bałam się w I trymestrze, teraz jak wszystko w porządku, a torbiel się wchłonęła, więc działam :)

Dla mnie ćwiczenia to takie zastępstwo dla biegania, bo tak to biegam dużo, na zawody jeżdźę itp. :)

Oliwcia faktycznie już duży, taki ładny :)

Nadziejastru, super! :D A powiedz mi czy te panie mają jakieś typowe treningi dla kobiet w ciąży? Ja też staram się ćwiczyć conajmniej 3 razy w tygodniu (chociaż niestety nie wyglądam tak dobrze ja Ty :P).

Październik 2017 synek <3
‹‹ 763 764 765 766 767 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ