Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam
Piękne zdjęcia i USG i brzuszków
Widzę że dziewczyny ćwiczą jogę fitness basen och zazdraszczam wam tej aktywności ja nie mogę zakaz z racji krwawień do 14 tg a o seksie to jeszcze długo z M musimy zapomniećale ćwiczków mi najbardziej żal bo przed ciążą chodziłam kilka razy w tygodniu i na sztangi, crossfit ,aeroby to była taka odskocznia od dnia codziennego a teraz to jedynie w ogródku przy domu przy jarzynach kwiatach ot taki fitness
Co mnie jeszcze zastanawia dziewczyny piszecie o skurczach i o tym że tylko magnez i no spa powiem tak że ja się tych skurczy boję ale o co chodzi bo w poprzedniej ciąży dostałam fenoterol a teraz jest wycofany i co wiecie może jest jakiś zamiennik ?pytałam gina ale trochę mnie zbył powiedział że tym będziemy się martwić późniejale co jak już będą jak szyjka się skróci
patulla lubi tę wiadomość
-
MonaJa wiem co czujesz
ja też miałam zakaz aktywności fizycznej i bzykania że względu na wcześniejsze krwiaki i poronienia. Dopiero teraz dr mi pozwolił jeździć samochodem nieco dalej i się ruszać trochę.
Także po wczorajszych pierwszych zajęciach jogi czuje się jakby mnie autobus potrącił, wszystko mnie boli. A wcześniej 30 km po górach bez najmniejszego zakwasu.monaJa, aaniluap lubią tę wiadomość
-
monaJa wrote:Witam
Piękne zdjęcia i USG i brzuszków
Widzę że dziewczyny ćwiczą jogę fitness basen och zazdraszczam wam tej aktywności ja nie mogę zakaz z racji krwawień do 14 tg a o seksie to jeszcze długo z M musimy zapomniećale ćwiczków mi najbardziej żal bo przed ciążą chodziłam kilka razy w tygodniu i na sztangi, crossfit ,aeroby to była taka odskocznia od dnia codziennego a teraz to jedynie w ogródku przy domu przy jarzynach kwiatach ot taki fitness
Co mnie jeszcze zastanawia dziewczyny piszecie o skurczach i o tym że tylko magnez i no spa powiem tak że ja się tych skurczy boję ale o co chodzi bo w poprzedniej ciąży dostałam fenoterol a teraz jest wycofany i co wiecie może jest jakiś zamiennik ?pytałam gina ale trochę mnie zbył powiedział że tym będziemy się martwić późniejale co jak już będą jak szyjka się skróci
monaJa lubi tę wiadomość
-
Witam się z Wami
Wczoraj jak chciałam coś napisać to wywalało mnie z forum od razu
Jedna z Was o witaminach MAMA DHA PREMIUM+ pisala, ja też je biorę od samego początku i teraz jeszcze dodatkowo biorę KWASY DHA, mimo, że w tych witaminach jest chyba najwięcej. Morfologia mam super, mogłabym jeszcze krew iść oddać
-
dzień dobry!
Caro - też jestem po poronieniu, dlatego czasem się tak martwię i smuteczkuję! ale, tak jak mówisz, smutki precz! teraz wszystko jest i będzie dobrze! dla nas wszystkich!
nadziejastru - wow, piękna fit_mama! Natalia Gacka jest z mojej miejscowości, kilka razy ich widziałam
Bella_Bella - to już ewidentnie widać ciążunię
0202oliwcia - cuuudowności! nam nie długo pewnie też tak zacznie wyskakiwać brzuszek!
czekajacanacud1 - powodzenia!
ja też bym sobie poćwiczyła - u mnie w pracy jest karta multi sport, więc baaardzo aktywnie i często ćwiczyłam, teraz mam zakazmoja gin za każdym razem powtarza, że mam ciążę zagrożoną, i dużo odpoczywać, ewentualnie spacerki! ale ja się w sumie dobrze czuję
wczoraj miałam 'dzień dziecka' - lenistwo na kanapie, słodkości, dziś już veto. ogarnianko i spacerki
miłego dnia!Caro lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry,
wkraczamy w 22 tydzień.
Ja też męczę się ze skurczami łydek i stóp, dlatego cały czas biorę Aspargin.
Mam sobie zrobić na następną wizytę poziom sodu, potasu i magnezu. Na razie nie mam większej dawki, bo ten Aspargin wcześniej miałam na kłócie w szyjce.
Wróciłam do wagi sprzed ciążyczyli mamy progres w przybieraniu.
Wczoraj na usg synek znowu zaprezentował klejnotyi słodko ziewał trzymając się za głowę. Rozczulił mnie tym strasznie. Waży 425g i jest to zgodne z jego wiekiem.
KasiaHaBe, Agnesqe, monaJa, Caro, Dziobuś lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
U mnie wstępnie synek
po połówkowych zobaczymy
ale wokół mnie zdecydowanie więcej chłopaków się zapowiada!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2017, 08:53
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
pola89 wrote:Ale macie śliczne brzuszki
Czy u Was też taki wysyp ciąż jak u mnie?4 w rodzinie i 4 wśród znajomych! W tym większość z terminem na październik
reszta na lipiec, wrzesień i listopad
Powiedzcie mi czy też odczuwacie twardnienie brzucha co jakiś czas? Ja w tym tygodniu zaczęłam odczuwać, a od dwóch dni kilka razy dziennie... Czy to nie za wcześnie? Nie czuję jeszcze ruchów maluszka i czuję jakiś niepokój...
twardnienie jest normalne ale uwaga jak będziesz miała bardzo regularne przez kilka godzin to szybko na porodówkę. Ja tak miałam z synem w 23 tc okazalo się że poród się rozpoczyna. całe szczęście że zatrzymali w porępola89 lubi tę wiadomość
synuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia
nasz Bartuś
-
nadziejastru wrote:W sumie to na ostatniej wizycie mi lekarz zezwolił na ćwiczenia i jazdę na rowerze, ale z tym drugim nie będę raczej ryzykować, bo mam tu sporo górek na osiedlu, chyba, że do parku przeprowadzę go i tam dopiero
Zaczełam ćwiczyć z yt z trenerkami, Natalia Gacka, Fitappy i Katarzyna Kępka np.Wcześniej miałam tą torbiel i kazali mi się oszczędzać i żadnych wysiłków fizycznych i bałam się w I trymestrze, teraz jak wszystko w porządku, a torbiel się wchłonęła, więc działam
Dla mnie ćwiczenia to takie zastępstwo dla biegania, bo tak to biegam dużo, na zawody jeżdźę itp.
Oliwcia faktycznie już duży, taki ładny
Nadziejastru, super!A powiedz mi czy te panie mają jakieś typowe treningi dla kobiet w ciąży? Ja też staram się ćwiczyć conajmniej 3 razy w tygodniu (chociaż niestety nie wyglądam tak dobrze ja Ty
).
Październik 2017 synek