Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie dziewczyny,
Dzisiejszej nocy śniły mi się dziwne rzeczy i bolał mnie brzuch. Nie mogłam znaleźć odpowiedniej pozycji dla siebie. Wciąż jest twardy jak kamień, piję herbatę i wodę z cytryną mam nadzieje, że mi przejdzie. Wczoraj jadłąm truskawki, może to od nich?
Dziś zapowiadają upały, szczerze mówiąc nie mam zbytnio ubrań na taką pogodę, wszystko za małe. Czas wybrać się na zakupy.
Do wizyty jeszcze tydzień, ale mi się dłuży ten czas....
Miłego dnia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2017, 05:43
-
Ja nie śpię też od godziny, poszłam siku i już nie dałam rady zasnąć
Myszaq trzymam kciuki, żeby było wszystko w porządku...
O jagody, jagodzianki, fajnie
KaroLove faktycznie spokojna jak na siebieNa pewno plamka zniknie i wszystko z serduchem będzie ok
Wczoraj zaczęłam przeglądać i szukać kosmetyków do kąpieli i balsamów dla dzidzusia, co polecacie? Ktoraś z Was może używała Oilatum? Nie wiem co wybrać, czytałam ten blog Sroka, dalej nie wiem, może z Hippa kosmetyki? I jeszcze kwestia chusteczek nawilżanych, też nie wiem jakie wybrać, byłam za Daddą z Biedry bo mi najabrdziej odpowiadają zapachem, ale na tym blogu wynika, że to zły wybór, bo skład nie taki i już mam mętlik w głowie
Miłego dnia! Powodzenia na wizytach!KaroLove lubi tę wiadomość
-
Hej hej
trzymajcie kciuki o 7.30 bo mój M ma operacje.
Też dziś spać nie moglam, brzuch mnie bolał i jakoś tak dziwnie sama w łóżku tylko z piesem.
KaroLove napewno z synusiem będzie wszystko dobrze. Daj znać kiedy badanie.KaroLove lubi tę wiadomość
-
nadziejastru wrote:Ja nie śpię też od godziny, poszłam siku i już nie dałam rady zasnąć
Myszaq trzymam kciuki, żeby było wszystko w porządku...
O jagody, jagodzianki, fajnie
KaroLove faktycznie spokojna jak na siebieNa pewno plamka zniknie i wszystko z serduchem będzie ok
Wczoraj zaczęłam przeglądać i szukać kosmetyków do kąpieli i balsamów dla dzidzusia, co polecacie? Ktoraś z Was może używała Oilatum? Nie wiem co wybrać, czytałam ten blog Sroka, dalej nie wiem, może z Hippa kosmetyki? I jeszcze kwestia chusteczek nawilżanych, też nie wiem jakie wybrać, byłam za Daddą z Biedry bo mi najabrdziej odpowiadają zapachem, ale na tym blogu wynika, że to zły wybór, bo skład nie taki i już mam mętlik w głowie
Miłego dnia! Powodzenia na wizytach!
Kosmetyki Babydream z Rossmanna mają bardzo dobre składy i są tanie. Ja je sobie chwalę nawet przed ciążą ich używałam.nadziejastru lubi tę wiadomość
-
Hej
Ja też już zrobiłam sobie pobudkęco do nocnych bóli brzucha, to ja dzisiaj nawet nospę wzięłam... Był bardzo twardy i napięty - nie mogłam spać
podejrzewam, że u mnie może mieć to związek ze wzmożonym wzrostem brzuszka
przez ostatni tydzień odczuwam takie bóle i brzuch przez ten czas znacznie się powiększył
mam nadzieję, że to to
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2017, 06:56
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
pola89 wrote:Hej
Ja też już zrobiłam sobie pobudkęco do nocnych bóli brzucha, to ja dzisiaj nawet nospę wzięłam... Był bardzo twardy i napięty - nie mogłam spać
podejrzewam, że u mnie może mieć to związek ze wzmożonym wzrostem brzuszka
przez ostatni tydzień odczuwam takie bóle i brzuch przez ten czas znacznie się powiększył
mam nadzieję, że to to
pola89 lubi tę wiadomość
-
Ja jakoś bardzo na składy kosmetyków nie patrzyłam, ale zapamiętałam właśnie hipp i babydream. Hippa, nigdy nie używałam. Zaczynam od białych nivea, później niebieskie, a później babydream. Pod warunkiem, że wszystko będzie ok.
Chusteczki dady, bardzo dużo uzywalam, często też te tańsze fitti z biedroniki. Dobry skład kojarzy mi się z (no i zapomniałam nazwe). W rossmanie, opakowanie 54szt., a kolor opakowania to jasno brazowy i mam jakieś opakowanie na początek. Za chusteczkami z babydream nie przepadałam, bo mało nasączone i kilka trzeba użyć żeby ogarnąć sprawę kupki
Do pupy najpierw bepanthen, a później alantan.
W ogóle w rossmanie, kto jeszcze nie ma, polecam kartę rossne, często z kartą coś jest takiej. No u sa rabaty, fakt, zaczyna się od 3%, ale jak np. mam już 10% (maksymalny), to CO2 tam taniej jest na produkty dziecięce
Edit: te chusteczki to Tami
Pieluszki, zaczynam od Dada z biedronki, przy chlopakach, bardzo sobie chwalilam rozmiar 1, z biedronki, a ze przebiera się non stop to po co przepłacaćmiały taka jakby siateczke, coś jak w pampersach tych białych, także dla mnie były super.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2017, 07:12
pola89, nadziejastru, MałaMi88 lubią tę wiadomość
-
Pochwalę się, że w końcu zaczęłam czuć delikatne kopniaczki
poczułam pierwszy raz w sobotę, ale byłam pewna, że to nie to
oczekiwałam motyla albo bąbelków
dopóki nie włączyłam w niedzielę detektora i jednocześnie poczułam i usłyszałam
teraz już wiem, że to jest właśnie to!
Nie zgadzam się jednocześnie ze stwierdzeniem, że jak się poczuje ruchy, to się wie, że to one. Dla tych, które są pierwszy raz w ciąży nie jest to wcale takie oczywiste.Anulka87, BurzaHormonów, nadziejastru, MałaMi88, Bella_Bella, E_w_c_i_a, monaJa, AlicjaaA, Caro, Anuśka19, Dziobuś, kiti lubią tę wiadomość
30 lat
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
patulla wrote:Ja jakoś bardzo na składy kosmetyków nie patrzyłam, ale zapamiętałam właśnie hipp i babydream. Hippa, nigdy nie używałam. Zaczynam od białych nivea, później niebieskie, a później babydream. Pod warunkiem, że wszystko będzie ok.
Chusteczki dady, bardzo dużo uzywalam, często też te tańsze fitti z biedroniki. Dobry skład kojarzy mi się z (no i zapomniałam nazwe). W rossmanie, opakowanie 54szt., a kolor opakowania to jasno brazowy i mam jakieś opakowanie na początek. Za chusteczkami z babydream nie przepadałam, bo mało nasączone i kilka trzeba użyć żeby ogarnąć sprawę kupki
Do pupy najpierw bepanthen, a później alantan.
W ogóle w rossmanie, kto jeszcze nie ma, polecam kartę rossne, często z kartą coś jest takiej. No u sa rabaty, fakt, zaczyna się od 3%, ale jak np. mam już 10% (maksymalny), to CO2 tam taniej jest na produkty dziecięce
Edition: te chusteczki to Tami
Chusteczki też Babydream te różowe albo Tami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2017, 07:12
nadziejastru lubi tę wiadomość
-
almaanies wrote:Dziewczyny od kiedy rozpoczyna się 6 miesiąc? Liczy się od skończonego 23 tygodnia?
Wg belly jestem w 6, ale to niemożliwe.Bella_Bella lubi tę wiadomość
-
pola89 wrote:Pochwalę się, że w końcu zaczęłam czuć delikatne kopniaczki
poczułam pierwszy raz w sobotę, ale byłam pewna, że to nie to
oczekiwałam motyla albo bąbelków
dopóki nie włączyłam w niedzielę detektora i jednocześnie poczułam i usłyszałam
teraz już wiem, że to jest właśnie to!
Nie zgadzam się jednocześnie ze stwierdzeniem, że jak się poczuje ruchy, to się wie, że to one. Dla tych, które są pierwszy raz w ciąży nie jest to wcale takie oczywiste.zq nie dlugo zaczne sie martwic
-
czekajacanacud1 wrote:kurde to tylko ja nadal nie czuje. bo jak cos pczuje to pozniej sie to juz nie powtarza
zq nie dlugo zaczne sie martwic
przede wszystkim na to jest jeszcze czas! A po drugie ja też czuję baaardzo rzadko
raz dziennie i bez określonej pory - jak się uda.
30 lat
AlicjaaA wrote:Dzięki Bella, a kocica zawsze pcha się do zdjęć
Myszaq- powodzenia, oby wszystko było ok. Infekcje dróg moczowych w ciąży często się zdarzają. Bądź dobrej myśli, my trzymamy kciuki.
Karolove, często się słyszy o tej plamce i zwykle własnie zanika. Fajnie, że tak bardziej optymistycznie do tego podchodzisz- mało się znamy ale z tego co widziałam to trochę panikara jesteś heheZróbcie badania dla własnego spokoju a z syneczkiem na pewno będzie ok
Anuśka, piękne widoki, w takich plenerach to nie dziwię się, że do kompa się nie chce i nie ma czasu podchodzićsmeg, AlicjaaA lubią tę wiadomość
-
witam się Kochane!
i ja napiszę, że miałam fatalną noc - od 3 się kręciłam i nie mogłam znaleźć miejsca, koło 6 też brzuch wydawał mi się twardy (ale dźgałam delikatnie i nie był jak kamień). może jest coś z pogodą albo z ciśnieniem - bo widzę, że nie tylko ja miałam taki problema truskawki też jadłam wczoraj
dżdżownica - kciuki zaciśnięte!
nadziejastru - na pewno wszystko ok! kilka moich znajomych też miało taką sytuację i było wszystko ok
udanych wizyt Mamunie!
i podbijam po raz kolejny - Kimmy odezwij się do nasWiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2017, 07:57
dżdżownica lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, może już padło to pytanie, nie pamiętam, czy miałyście mierzoną szyjkę na połówkowych? Ja mam połowkowe jutro i bardzo bym chciała wiedzieć, czy z szyjką od usg tydzień temu się coś zmieniło... Ostatnio mnie kłuje dosyć mocno, do tego ciągnie mnie brzuch po bokach, zwłaszcza z lewej strony, ale oprócz tego nie mam innych objawów więc tłumaczę to sobie wzrostem brzuszka. Bo troszkę urósł i waga też ruszyła, w sumie od początku ciąży mam +3,5kg. No i codziennie czuję ruchy, więc jestem w miarę spokojna
A do tego dziś osiągnęłyśmy półmetek