X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • almaanies Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny,
    Dzisiejszej nocy śniły mi się dziwne rzeczy i bolał mnie brzuch. Nie mogłam znaleźć odpowiedniej pozycji dla siebie. Wciąż jest twardy jak kamień, piję herbatę i wodę z cytryną mam nadzieje, że mi przejdzie. Wczoraj jadłąm truskawki, może to od nich?

Dziś zapowiadają upały, szczerze mówiąc nie mam zbytnio ubrań na taką pogodę, wszystko za małe. Czas wybrać się na zakupy.
    Do wizyty jeszcze tydzień, ale mi się dłuży ten czas....

Miłego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2017, 05:43

eikt9n733qx6yvg8.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie śpię też od godziny, poszłam siku i już nie dałam rady zasnąć :)

Myszaq trzymam kciuki, żeby było wszystko w porządku...

O jagody, jagodzianki, fajnie :)

KaroLove faktycznie spokojna jak na siebie :) Na pewno plamka zniknie i wszystko z serduchem będzie ok :)

Wczoraj zaczęłam przeglądać i szukać kosmetyków do kąpieli i balsamów dla dzidzusia, co polecacie? Ktoraś z Was może używała Oilatum? Nie wiem co wybrać, czytałam ten blog Sroka, dalej nie wiem, może z Hippa kosmetyki? I jeszcze kwestia chusteczek nawilżanych, też nie wiem jakie wybrać, byłam za Daddą z Biedry bo mi najabrdziej odpowiadają zapachem, ale na tym blogu wynika, że to zły wybór, bo skład nie taki i już mam mętlik w głowie :D

Miłego dnia! Powodzenia na wizytach!

KaroLove lubi tę wiadomość

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :) trzymajcie kciuki o 7.30 bo mój M ma operacje.
    Też dziś spać nie moglam, brzuch mnie bolał i jakoś tak dziwnie sama w łóżku tylko z piesem.

KaroLove napewno z synusiem będzie wszystko dobrze. Daj znać kiedy badanie.

KaroLove lubi tę wiadomość

1JyDp2.png
  • almaanies Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    Ja nie śpię też od godziny, poszłam siku i już nie dałam rady zasnąć :)

Myszaq trzymam kciuki, żeby było wszystko w porządku...

O jagody, jagodzianki, fajnie :)

KaroLove faktycznie spokojna jak na siebie :) Na pewno plamka zniknie i wszystko z serduchem będzie ok :)

Wczoraj zaczęłam przeglądać i szukać kosmetyków do kąpieli i balsamów dla dzidzusia, co polecacie? Ktoraś z Was może używała Oilatum? Nie wiem co wybrać, czytałam ten blog Sroka, dalej nie wiem, może z Hippa kosmetyki? I jeszcze kwestia chusteczek nawilżanych, też nie wiem jakie wybrać, byłam za Daddą z Biedry bo mi najabrdziej odpowiadają zapachem, ale na tym blogu wynika, że to zły wybór, bo skład nie taki i już mam mętlik w głowie :D

Miłego dnia! Powodzenia na wizytach!

Kosmetyki Babydream z Rossmanna mają bardzo dobre składy i są tanie. Ja je sobie chwalę nawet przed ciążą ich używałam.

nadziejastru lubi tę wiadomość

eikt9n733qx6yvg8.png
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Ja też już zrobiłam sobie pobudkę :) co do nocnych bóli brzucha, to ja dzisiaj nawet nospę wzięłam... Był bardzo twardy i napięty - nie mogłam spać :/ podejrzewam, że u mnie może mieć to związek ze wzmożonym wzrostem brzuszka :) przez ostatni tydzień odczuwam takie bóle i brzuch przez ten czas znacznie się powiększył :) mam nadzieję, że to to :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2017, 06:56

Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • almaanies Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola89 wrote:
    Hej :)
    Ja też już zrobiłam sobie pobudkę :) co do nocnych bóli brzucha, to ja dzisiaj nawet nospę wzięłam... Był bardzo twardy i napięty - nie mogłam spać :/ podejrzewam, że u mnie może mieć to związek ze wzmożonym wzrostem brzuszka :) przez ostatni tydzień odczuwam takie bóle i brzuch przez ten czas znacznie się powiększył :) mam nadzieję, że to to :)
    Może u mnie to ten sam powód. Oby. ;)

pola89 lubi tę wiadomość

eikt9n733qx6yvg8.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakoś bardzo na składy kosmetyków nie patrzyłam, ale zapamiętałam właśnie hipp i babydream. Hippa, nigdy nie używałam. Zaczynam od białych nivea, później niebieskie, a później babydream. Pod warunkiem, że wszystko będzie ok.
    Chusteczki dady, bardzo dużo uzywalam, często też te tańsze fitti z biedroniki. Dobry skład kojarzy mi się z (no i zapomniałam nazwe). W rossmanie, opakowanie 54szt., a kolor opakowania to jasno brazowy i mam jakieś opakowanie na początek. Za chusteczkami z babydream nie przepadałam, bo mało nasączone i kilka trzeba użyć żeby ogarnąć sprawę kupki ;)
    Do pupy najpierw bepanthen, a później alantan.

W ogóle w rossmanie, kto jeszcze nie ma, polecam kartę rossne, często z kartą coś jest takiej. No u sa rabaty, fakt, zaczyna się od 3%, ale jak np. mam już 10% (maksymalny), to CO2 tam taniej jest na produkty dziecięce ;)

Edit: te chusteczki to Tami

Pieluszki, zaczynam od Dada z biedronki, przy chlopakach, bardzo sobie chwalilam rozmiar 1, z biedronki, a ze przebiera się non stop to po co przepłacać ;) miały taka jakby siateczke, coś jak w pampersach tych białych, także dla mnie były super.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2017, 07:12

pola89, nadziejastru, MałaMi88 lubią tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • almaanies Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od kiedy rozpoczyna się 6 miesiąc? Liczy się od skończonego 23 tygodnia?
    Wg belly jestem w 6, ale to niemożliwe.

eikt9n733qx6yvg8.png
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwalę się, że w końcu zaczęłam czuć delikatne kopniaczki <3 poczułam pierwszy raz w sobotę, ale byłam pewna, że to nie to :P oczekiwałam motyla albo bąbelków :P dopóki nie włączyłam w niedzielę detektora i jednocześnie poczułam i usłyszałam :D teraz już wiem, że to jest właśnie to!
    Nie zgadzam się jednocześnie ze stwierdzeniem, że jak się poczuje ruchy, to się wie, że to one. Dla tych, które są pierwszy raz w ciąży nie jest to wcale takie oczywiste.

Anulka87, BurzaHormonów, nadziejastru, MałaMi88, Bella_Bella, E_w_c_i_a, monaJa, AlicjaaA, Caro, Anuśka19, Dziobuś, kiti lubią tę wiadomość

30 lat

27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • almaanies Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Ja jakoś bardzo na składy kosmetyków nie patrzyłam, ale zapamiętałam właśnie hipp i babydream. Hippa, nigdy nie używałam. Zaczynam od białych nivea, później niebieskie, a później babydream. Pod warunkiem, że wszystko będzie ok.
    Chusteczki dady, bardzo dużo uzywalam, często też te tańsze fitti z biedroniki. Dobry skład kojarzy mi się z (no i zapomniałam nazwe). W rossmanie, opakowanie 54szt., a kolor opakowania to jasno brazowy i mam jakieś opakowanie na początek. Za chusteczkami z babydream nie przepadałam, bo mało nasączone i kilka trzeba użyć żeby ogarnąć sprawę kupki ;)
    Do pupy najpierw bepanthen, a później alantan.

W ogóle w rossmanie, kto jeszcze nie ma, polecam kartę rossne, często z kartą coś jest takiej. No u sa rabaty, fakt, zaczyna się od 3%, ale jak np. mam już 10% (maksymalny), to CO2 tam taniej jest na produkty dziecięce ;)

Edition: te chusteczki to Tami

Chusteczki też Babydream te różowe albo Tami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2017, 07:12

eikt9n733qx6yvg8.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    almaanies wrote:
    Dziewczyny od kiedy rozpoczyna się 6 miesiąc? Liczy się od skończonego 23 tygodnia?
    Wg belly jestem w 6, ale to niemożliwe.
    Belly pokazuje 6miesiąc, od 22+0, a pozostałe źródła od 23+0, czyli tak jak piszesz 6 miesiąc od skonczonego 23 tc

Bella_Bella lubi tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola89 wrote:
    Pochwalę się, że w końcu zaczęłam czuć delikatne kopniaczki <3 poczułam pierwszy raz w sobotę, ale byłam pewna, że to nie to :P oczekiwałam motyla albo bąbelków :P dopóki nie włączyłam w niedzielę detektora i jednocześnie poczułam i usłyszałam :D teraz już wiem, że to jest właśnie to!
    Nie zgadzam się jednocześnie ze stwierdzeniem, że jak się poczuje ruchy, to się wie, że to one. Dla tych, które są pierwszy raz w ciąży nie jest to wcale takie oczywiste.
    kurde to tylko ja nadal nie czuje. bo jak cos pczuje to pozniej sie to juz nie powtarza :/ zq nie dlugo zaczne sie martwic :(

6sutskjolve431gm.png
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    kurde to tylko ja nadal nie czuje. bo jak cos pczuje to pozniej sie to juz nie powtarza :/ zq nie dlugo zaczne sie martwic :(
    Nie martw się <3 przede wszystkim na to jest jeszcze czas! A po drugie ja też czuję baaardzo rzadko :) raz dziennie i bez określonej pory - jak się uda.

30 lat

• dżdżownica Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dla młodego kupujemy hipp już od dawna. Wczesniej miał zawsze jakaś wysypke czy szorstka skórę a teraz nic, żadnych problemów. Jak mąż jedzie do Niemiec to zawsze kupi spory zapas :)

1JyDp2.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlicjaaA wrote:
    Dzięki Bella, a kocica zawsze pcha się do zdjęć ;-)

Myszaq- powodzenia, oby wszystko było ok. Infekcje dróg moczowych w ciąży często się zdarzają. Bądź dobrej myśli, my trzymamy kciuki.

Karolove, często się słyszy o tej plamce i zwykle własnie zanika. Fajnie, że tak bardziej optymistycznie do tego podchodzisz- mało się znamy ale z tego co widziałam to trochę panikara jesteś hehe ;-) Zróbcie badania dla własnego spokoju a z syneczkiem na pewno będzie ok :-)

Anuśka, piękne widoki, w takich plenerach to nie dziwię się, że do kompa się nie chce i nie ma czasu podchodzić ;-)
    No jestem ale lekarz mi to wytłumaczył, czytałam na mamie ginekolog i w zasadzie....nie ma czym się stresować :)

smeg, AlicjaaA lubią tę wiadomość

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie też ostatnio brzuch trochę boli i jest napięty. Może też dlatego że rośnie:) bo już czas na niego :)

1JyDp2.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi dziewczyny, liczycie wiek ciąży wg terminu miesiaczki czy tego z usg? Bo mi dr zmienił termin o 6 dni wcześniej i nie wiem jak liczyć w którym jestem tygodniu.

1JyDp2.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w połowie ciazy :)

dżdżownica, Anulka87, KasiaHaBe, MałaMi88, Caro, kiti lubią tę wiadomość

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • Anulka87 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się Kochane!

i ja napiszę, że miałam fatalną noc - od 3 się kręciłam i nie mogłam znaleźć miejsca, koło 6 też brzuch wydawał mi się twardy (ale dźgałam delikatnie i nie był jak kamień). może jest coś z pogodą albo z ciśnieniem - bo widzę, że nie tylko ja miałam taki problem ;) a truskawki też jadłam wczoraj ;)

dżdżownica - kciuki zaciśnięte!

nadziejastru - na pewno wszystko ok! kilka moich znajomych też miało taką sytuację i było wszystko ok :)

udanych wizyt Mamunie! <3

i podbijam po raz kolejny - Kimmy odezwij się do nas :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2017, 07:57

dżdżownica lubi tę wiadomość

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    Czekamy na Rodzeństwo...🥰
    preg.png
  • BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, może już padło to pytanie, nie pamiętam, czy miałyście mierzoną szyjkę na połówkowych? Ja mam połowkowe jutro i bardzo bym chciała wiedzieć, czy z szyjką od usg tydzień temu się coś zmieniło... Ostatnio mnie kłuje dosyć mocno, do tego ciągnie mnie brzuch po bokach, zwłaszcza z lewej strony, ale oprócz tego nie mam innych objawów więc tłumaczę to sobie wzrostem brzuszka. Bo troszkę urósł i waga też ruszyła, w sumie od początku ciąży mam +3,5kg. No i codziennie czuję ruchy, więc jestem w miarę spokojna ;)

A do tego dziś osiągnęłyśmy półmetek :)

zpbnzbmh7h9mfz19.png
‹‹ 800 801 802 803 804 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ