X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana :-)
    chyba jakaś plaga panuje, bo u mnie noc tez do d.. y. Ciągle się budziłam, kręciłam... masakra...
    Od kilku dni zauwazylam, że nie mogę się najeść... :-/ ciągle mnie ssie, taki wilczy głód. echh, a potem sie dziwić że kilogramy szybują w górę :-/
    Aaaaa i dziś mam połowę ciążuni za mną :-) jupiiiii :-)
    miłego dnia i powodzenia na wizytach! :-)

age.png
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola89 wrote:
    Nie martw się <3 przede wszystkim na to jest jeszcze czas! A po drugie ja też czuję baaardzo rzadko :) raz dziennie i bez określonej pory - jak się uda.
    ale raz dziennie a ja czasem kilka dni nic :(

6sutskjolve431gm.png
  • chcebardzobycmama Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny chcialam sie was spytac o brzuszki . Macie je wysoko osadzone czy jest moze ktoras z was ktory ten.brzuszek.ma.nisko I wszystko z ciaza ok?

grudzień2015 mama aniołka (*)
    październik2017 mama Oskarka <3
    maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png
  • Anulka87 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może to ten upał na nas działa? dobrze, że 8 i 9 miesiąc przypada na wrzesień, październik. chociaż czasem te miesiące też potrafiły być upalne... moja koleżanka rodziła pod koniec sierpnia rok temu - straaasznie się męczyła!

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    Czekamy na Rodzeństwo...🥰
    preg.png
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    A powiedzcie mi dziewczyny, liczycie wiek ciąży wg terminu miesiaczki czy tego z usg? Bo mi dr zmienił termin o 6 dni wcześniej i nie wiem jak liczyć w którym jestem tygodniu.
    Niestety nie pomogę... U mnie tu i tu jest identycznie

Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    ale raz dziennie a ja czasem kilka dni nic :(
    Takie przerwy też są normalne :* nie zamartwiaj się, bo maluszek to czuje ;)

czekajacanacud1 lubi tę wiadomość

Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • Anulka87 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na moim usg w 16 tygodniu miałam ciążę starszą o tydzień, ale ginka powiedziała, że nic nie zmienia - do porodu jeszcze sporo czasu, i jeszcze kilka razy może się zmienić.

pewnie teraz na połówkowym coś będzie więcej wiadomo - jeszcze 6 dni do połówkowego! oczywiście już zaczynam się bać :/ ale nawet jak w nocy nie mogę spać to sobie mówię cicho - jest dobrze, Maleństwo jest duże i zdrowe :P czasem Męża budzę i też musi mi to na głos powiedzieć ;) taki schizol ze mnie ;) więc - jest i będzie dobrze !!

MałaMi88 lubi tę wiadomość

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    Czekamy na Rodzeństwo...🥰
    preg.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    almaanies wrote:
    Dziewczyny od kiedy rozpoczyna się 6 miesiąc? Liczy się od skończonego 23 tygodnia?
    Wg belly jestem w 6, ale to niemożliwe.
    Hej mi Belly 6 miesiąc pokazał od 21t0dtakze od skończonego 21tyg

ckai9n73kv974yz0.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja witam się w 23 tyg:) co do spania to od kilku dni się męczę dosłownie, też że względu na bóle kręgosłupa. Masakra jakaś.

ckai9n73kv974yz0.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BurzaHormonów wrote:
    Dziewczyny, może już padło to pytanie, nie pamiętam, czy miałyście mierzoną szyjkę na połówkowych? Ja mam połowkowe jutro i bardzo bym chciała wiedzieć, czy z szyjką od usg tydzień temu się coś zmieniło... Ostatnio mnie kłuje dosyć mocno, do tego ciągnie mnie brzuch po bokach, zwłaszcza z lewej strony, ale oprócz tego nie mam innych objawów więc tłumaczę to sobie wzrostem brzuszka. Bo troszkę urósł i waga też ruszyła, w sumie od początku ciąży mam +3,5kg. No i codziennie czuję ruchy, więc jestem w miarę spokojna ;)

A do tego dziś osiągnęłyśmy półmetek :)

Hej, ja miałam mierzoną szyjkę. Pierw robił USG przez brzuch a później dopochwowo. Jeśli natomiast by Ci nie zmierzył lekarz sam z siebie to ja bym powiedziała, że chciałabym sprawdzić czy wszystko ok bo mam takie kłucia. Nie wyobrażam sobie by miał odmówić.
    dżdżownica wrote:
    A powiedzcie mi dziewczyny, liczycie wiek ciąży wg terminu miesiaczki czy tego z usg? Bo mi dr zmienił termin o 6 dni wcześniej i nie wiem jak liczyć w którym jestem tygodniu.

U mnie termin jest jeden dość blisko drugiego, bo 28 września, 30 września/1 października (zależy czy uwzględniają długość cyklu - miałam krótkie), osobiści marzę by to był ten 28 września, ale gin mówił, żeby iść tym 30 września jeśli miałam regularne cykle, bo przy USG to mimo wszystko maleństwa mają swój rytm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2017, 08:22

BurzaHormonów lubi tę wiadomość

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    Ja nie śpię też od godziny, poszłam siku i już nie dałam rady zasnąć :)

Myszaq trzymam kciuki, żeby było wszystko w porządku...

O jagody, jagodzianki, fajnie :)

KaroLove faktycznie spokojna jak na siebie :) Na pewno plamka zniknie i wszystko z serduchem będzie ok :)

Wczoraj zaczęłam przeglądać i szukać kosmetyków do kąpieli i balsamów dla dzidzusia, co polecacie? Ktoraś z Was może używała Oilatum? Nie wiem co wybrać, czytałam ten blog Sroka, dalej nie wiem, może z Hippa kosmetyki? I jeszcze kwestia chusteczek nawilżanych, też nie wiem jakie wybrać, byłam za Daddą z Biedry bo mi najabrdziej odpowiadają zapachem, ale na tym blogu wynika, że to zły wybór, bo skład nie taki i już mam mętlik w głowie :D

Miłego dnia! Powodzenia na wizytach!

Ja kosmetyki z Ziajki na początek, wiadomo że trzeba sprawdzić czy dziecku będą pasować. Chusteczki też miałam wziąć z Dadda ale też nie jestem pewna co do nich. Lubię jak ładnie pachnie ale wiem, że na początku substancję zapachowe mogą dziecko drażnić.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella ja właśnie sama z Ziaji używam i jestem zadowolona, ale też skład ma wiele do życzenia wg tej analizy na blogu i zaczęłam sie zastanawiać, więc póki co biorę pod uwagę hipp i babydream, ewentualnie nivea i zobaczymy co podpasuje małemu, a te chusteczki nawilżane tami mają dobrą opinię widzę, więc może na nie się zdecyduje :) choć w domu będę chciała używać wody przegotowanej do mycia pupci, a na wychodne tylko chusteczki, ale jak wyjdzie w praktyce, zobaczymy, w końcu to pierwszy maluch i przeczuwam, że będę się bała na ręce wziąc, a co mówić dopiero o pielęgnacji, ah przeraża mnie to, niby instynkt macierzyński ma podpowiadać, ale ciekawa jestem czy u każdej działa :D

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Połowa za nami :) Dzisiaj zaczynamy 21tc <3 Udanego dnia ;)

Anulka87, Caro, Dziobuś, kiti lubią tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • MałaMi88 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2017, 22:27

JzxGp2.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola89 wrote:
    Pochwalę się, że w końcu zaczęłam czuć delikatne kopniaczki <3 poczułam pierwszy raz w sobotę, ale byłam pewna, że to nie to :P oczekiwałam motyla albo bąbelków :P dopóki nie włączyłam w niedzielę detektora i jednocześnie poczułam i usłyszałam :D teraz już wiem, że to jest właśnie to!
    Nie zgadzam się jednocześnie ze stwierdzeniem, że jak się poczuje ruchy, to się wie, że to one. Dla tych, które są pierwszy raz w ciąży nie jest to wcale takie oczywiste.

Dla mnie było to oczywiste Poluś ;) Ale każda z nas odczuwa i odbiera je inaczej :) Super, że już czujesz, to niesamowite uczucie :)

pola89 lubi tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebardzobycmama wrote:
    Hej dziewczyny chcialam sie was spytac o brzuszki . Macie je wysoko osadzone czy jest moze ktoras z was ktory ten.brzuszek.ma.nisko I wszystko z ciaza ok?

Mój już poszedł w górę troszkę :)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    Bella ja właśnie sama z Ziaji używam i jestem zadowolona, ale też skład ma wiele do życzenia wg tej analizy na blogu i zaczęłam sie zastanawiać, więc póki co biorę pod uwagę hipp i babydream, ewentualnie nivea i zobaczymy co podpasuje małemu, a te chusteczki nawilżane tami mają dobrą opinię widzę, więc może na nie się zdecyduje :) choć w domu będę chciała używać wody przegotowanej do mycia pupci, a na wychodne tylko chusteczki, ale jak wyjdzie w praktyce, zobaczymy, w końcu to pierwszy maluch i przeczuwam, że będę się bała na ręce wziąc, a co mówić dopiero o pielęgnacji, ah przeraża mnie to, niby instynkt macierzyński ma podpowiadać, ale ciekawa jestem czy u każdej działa :D

Ja też początkowo stawiam głównie na wodę przygotowaną, zobaczymy jak wyjdzie ;) Masz gdzieś link może do tego artykułu ze składem tych kosmetyków dla noworodka?

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • MałaMi88 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2017, 22:27

JzxGp2.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu linki do tych analiz:

http://www.srokao.pl/2011/06/analiza-kosmetyki-dzieciece-kapiel.html?m=1#

http://www.srokao.pl/2011/10/analiza-kosmetyki-dzieciece-kremy_15.html?m=1

MałaMi88, Bella_Bella lubią tę wiadomość

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola89 wrote:
    Takie przerwy też są normalne :* nie zamartwiaj się, bo maluszek to czuje ;)
    wiem wiem ale kurde ten baniak tak mi rosnie a dzidziol ani nie zapuka. takie sobie wije wielkie mieszkanko tylko sZalec po nim nie chce :D

6sutskjolve431gm.png
‹‹ 801 802 803 804 805 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ