X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • Anulka87 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:
    Anulka, niestety nie pomyliłam się, lada chwila przekrocze 80kg :-/

Baassiia, mam 172cm ;-)

no to masz super figurę :) a brzusio też śliczny <3

Nieśmiała lubi tę wiadomość

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    Czekamy na Rodzeństwo...🥰
    preg.png
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:
    Z okazji połówki ciąży za mną wrzucam dzisiejsze foto. Waga zwariowala i pokazuje juz 79,2kg :-/ https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4b6b9e751cc1.jpg
    matko dziewczyno gdzie Ty masz te kg? chyba w uszach ;) ja mam juz taki brzuch ze maz mi wczoraj powiedzial ze skoro dzidzia ma 320g to bedzie jakies 10x wieksza do porodu i odrazu wymyslil ze brzuch bedzie 10x wiekszy a mnie az to przerazilo :P i chyba kupi mi taczki zeby mnie na koncu wozic :D

Caro, baassiia, Nieśmiała, MałaMi88, kiti lubią tę wiadomość

6sutskjolve431gm.png
  • aaniluap Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała, aż się nie chce wierzyć w te kilogramy!! Brzuszek ładniutki, ale pupa.... ach, marzenie :)

02502cdf1c.png
  • BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała, chyba masz wagę popsutą albo kości ze stali, ja waze 66kg, jestem tylko 2cm od ciebie niższa i pulpet jest ze mnie :p

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ale pogoda, cały dzień siedzę dziś na tarasie:) Właśnie oficjalnie zapisałam się na szkole rodzenia:) Ale się cieszę, juz sie doczekać nie mogę!!! :)

• chcebardzobycmama Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BurzaHormonów wrote:
    Ta położna to jakaś przypadkowa czy twoja? Bo ja z pobytu w szpitalu wyniosłam żeby nie brać do siebie gadaniny położnych. Gadają niepotrzebnie, tylko się człowiek przejmuje, ale żeby coś wyjaśnić to "proszę pytać lekarza". Także jeśli to nie jest twoja zaufana to się nie przejmuj, skoro lekarze nic nie mówią to najpewniej jest ok :)

Hmm :) wybralam sobie ja z posrod trzech ktore wybrac mialam ,nie znalam jej niegdy wczesniej i wczoraj pierwszy raz do mnie przyjechala . Ahh to najgorsze ,ze nawet lekarze nie uspokoja,nie powiedza co bedzie gdyby cos zle sie dzialo ,jakie dzialania podejma... tylko zakladaja z gory te najgorsze opcje a kazda matka martwi sie o swoje dziecko.

grudzień2015 mama aniołka (*)
    październik2017 mama Oskarka <3
    maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png

Wysłany: 30 maja 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcebardzobycmama, nie przejmuj sie, myślę że póki co nie ma czym. A ogólnie jak się czujesz? Czujesz ruchy? Masz jakieś dolegliwości?

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w ten upalny dzień. Ja właśnie zawiozłam auto do mechanika i musiałam wracać piechotą. Uffff prawie się rozpuściłam. Czy Wy Ty też tak wolno człapiecie?? Ja teraz chodzę 2 razy dłużej niż dawniej.

Co do daty porodu według miesiączki i według USG, to ja nie mam problemu i liczę według USG, bo miałam nieregularny okres i mi wychodzi 3 tygodnie różnicy, a data z USG idealnie pokrywa się z moimi obliczeniami kiedy był TEN dzień.

Widziałyście gdzieś może jakieś fajne body z tekstem ,,syneczek tatusia" lub coś takiego?? Jak się dowiedziałam wczoraj kogo będziemy mieć i zobaczyłam minę męża, to mnie naszła ochota na taki zakup.

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • chcebardzobycmama Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BurzaHormonów wrote:
    Chcebardzobycmama, nie przejmuj sie, myślę że póki co nie ma czym. A ogólnie jak się czujesz? Czujesz ruchy? Masz jakieś dolegliwości?
    Czuc sie dobrze czuje fizycznie:) tylko brzuch mi nadal twardnieje. Mam nadzidzieje ze wszystko bedzie okej :)

grudzień2015 mama aniołka (*)
    październik2017 mama Oskarka <3
    maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png
  • Anulka87 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakbyście były zainteresowane, to w rossmanie, z kartą rossnę, jest kawa mama coffee za 19,99 :)

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    preg.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała, wow!! Figurę masz rewelacyjną i też jestem w szoku jak piszesz o tych kg. Dwie czy rtzy str temu wstawiłam swoje zdjęcie i ja ważę 68 kg a mam 175 cm, w porównaniu z Tobą to ja pulpet z brzuchem wielkim ;-) Chyba kości masz takie ciężkie ;-)

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka87 wrote:
    jakbyście były zainteresowane, to w rossmanie, z kartą rossnę, jest kawa mama coffee za 19,99 :)

Lubicie tą kawę? Ja raz kupiłam saszetkę i jak dla mnie była ochydna..

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała! To nie możliwe. Ja mam 169 cm ważę 75 a wyglądam jak tłuścioch przy Tobie! Spraw sobie inną wagę ;P A już bardziej poważnie to marzę o takiej figurze.. mogłabym mieć wtedy i 10 kilo więcej, ale bym chciała tak wyglądać. Fantastyczna figura a brzuch masz taki jak ja w 2 miesiącu :D

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • MałaMi88 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2017, 22:27

JzxGp2.png
  • Anulka87 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlicjaaA wrote:
    Lubicie tą kawę? Ja raz kupiłam saszetkę i jak dla mnie była ochydna..

ja lubię czasem - dlatego poinformowałam, zwłaszcza, że promocja :) oczywiście wszystko wedle smaku. fajnie, jak mówimy sobie o promocjach dla Mamuś :)

MałaMi88 lubi tę wiadomość

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    preg.png
  • Anulka87 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w obwodzie nadal mam 98/99 - metra jeszcze nie mam :)

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    preg.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimoza ja mam body przystojniak po tatusiu :) jest też syneczek tatusia :)

http://lene.pl/niemowlak/ubranka-zabawne

Ja moze wolniej nie chodzę, ale szybciej się męczę i kurde ja to mam problem ciągle z zatykaniem uszu, masakra jakaś, mam wrażenie, że jak z kimś rozmawiam w sklepie przy kasie to ledwo dźwięki z siebie wydobywam :D

Właśnie wróciłam z galerii, bo miałam zdjęcia do albumu na rocznicę odebrać, zaraz się biorę za oglądanie, przy okazji dokupiłam 2 kompleciki ze śpiochami, bo właśnie ogarnęłam, że śpiochów mam tylko 1 parę, pajaca i takie plansze kontrastowe.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/732de586fc1b.jpg

Anulka87, AlicjaaA, JustNatalie, Gabisonka, kiti lubią tę wiadomość

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(

Wysłany: 30 maja 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebardzobycmama wrote:
    Czuc sie dobrze czuje fizycznie:) tylko brzuch mi nadal twardnieje. Mam nadzidzieje ze wszystko bedzie okej :)

mam nadzieję, że wkrótce i brzuch wróci do normy, a poza tym jak się dobrze czujesz, to ciesz się ciążą :)

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi88 wrote:
    Ja dzis wygrzebalam notes i 3dni przed porodem mialam w brzuchu 133cm. Z ciekawosci wyciagnelam centymetr odmierzylam 133 i az zabluznilam jaki ze mnie grubas byl :-P a zaczelam o 10kg mniejsza waga niz teraz strach sie bac! Obecnie mam 95cm a tu jak taki bebzon mi wywali to meleksem zaczne jezdzic :-P a zeby mnie z lozka wyciagnac to podnosnik bedzie potrzebny :-P
    nawet mi nie gadaj :D ja juz mam ok 94cm w pasie jak sie mierzylam ostatnio. wiesz ja mam to w dupie czy bede mala zgrabna (haha ja i zgrabna) czy beda mnie mierzyc i wazyc w metrach ;)ale mam osoby w rodzince na podobnym etapie ciazy i piorostu wkurwia mnie to ciagle porownywanie. niech sie odwala od mojego bombelka :)

MałaMi88 lubi tę wiadomość

6sutskjolve431gm.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka87 wrote:
    ja lubię czasem - dlatego poinformowałam, zwłaszcza, że promocja :) oczywiście wszystko wedle smaku. fajnie, jak mówimy sobie o promocjach dla Mamuś :)

Jasne, oczywiście że fajnie jak się tu dzieli info o promocjach, ja od was dowiedzialam się wtedy o lidlu, że dla dzieci. Zapytałam tylko tak z ciekawości czy to tylko mi nie podpasowala ta kawa, gusta są różne ;-) Ja ogóle uwielbiam kawę, żadna inka i bezkofeinowa nie jest w stanie mnie zadowolić ;-)

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
‹‹ 803 804 805 806 807 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ