Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Caro wrote:Dziewczyny, wiem że niektóre z Was walczą z infekcjami. Czy któraś mogłaby mi powiedzieć jak groźne jest to i czy od razu wchodzi antybiotyk? Czułam że jest coś nie tak..
- leukocyty 8-10 w polu widzenia
- bakterie: bardzo liczne
Mam dzisiaj wizytę, ale trochę się niepokoje.
Ja nie miałam jeszcze problemów z infekcją pęcherza, ale w czasie starań o ciążę złapałam zapalenie i wtedy lekarz przepisał mi taki jednodawkowy antybiotyk. Rozpuszczało się go w kieliszku wody, piło przed snem i rano byłam zdrowa;) nawet był smacznyA dostałam taki właśnie dlatego, że poinformowałam lekarza, że mogę być w hipotetycznej ciąży.
Także nie przejmuj się, tym bardziej że dziś masz wizyte i już zaraz będziesz mogła działaćBędzie dobrze.
-
Nieśmiała wow jaka figura i faktycznie waga chyba popsuta
Piękne macie brzuszkimi już tak wysadziło do przodu że boje się co to będzie później, chyba też będę go wozić taczkami. Przynajmniej z wagą nie jest źle bo narazie +2.5 kg
-
Co do kosmetyków to też używam hipp i babydream, chusteczki z pampersa, a pampersy na poczatku z babydream a teraz tylko z pampersa bo te wieksze już sie nie sprawdziły. Ale dziewczyny dobrze piszą że na poczatek nie warto robić dużych zapasów bo nie wiadomo co maluszkowi podpasuje.
-
KarolaFasola dalej jesteś w szpitalu? jak sytuacja?
-
nick nieaktualnyBurzaHormonów no to pewnie był to Monural, biorę go od ponad miesiąca. Jest to najbezpieczniejszy antybiotyk na zakażenie dróg moczowych, ponieważ nie przenika do krwi, co za tym idzie nie przenika przez łożysko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2017, 16:25
-
Bella_Bella wrote:Pytanie do Dziewczyn, które zamknęły już wyprawkę ciuchowa dla dziecka. Czy moglybyscie napisać ile sztuk jakiego ciuszka i w jakim rozmiarze kupilyscie?
Bella jak tam? jak bebolek?dzidzia daje sie odzywa?
mojej nie czuje za bardzo ale na bank uwila se apartament po prawej stronie
-
Mnie też denerwują takie komentarze na temat wyglądu, wiadomo, że brzuch rośnie, ale nie przez obżarstwo, a przez to, że nosimy w sobie nasze kochane dzieciątka.Ja nigdy żadnej ciężarnej nie powiedziałam nic co mogłoby ją urazić, zawsze staram się jakoś skomplementować, bo kobiety w ciąży ogólnie budzą we mnie pozytywne uczucia
Ja dla swojego synka z kosmetyków używam tylko oilatum, emolium albo oillan.Po hippach, niveach i innych których próbowaliśmy pojawia się sucha skórka albo jakieś czerwone placki.Do pupki sudocrem, bo po wszystkich innych miał odparzenia.Pieluchy teraz tylko pampers, a te najmniejsze kupowałam babydream, bo są krótsze niż pampki i nie trzeba było ich podwijać, żeby nie zahaczały o pępuszekChusteczki nawilżane to zazwyczaj z kindii, bo cenę mają fajną, przyjemnie pachną i są dobrze nawilżone.Na początku też kupowałam chusteczki pampers i bambino.A tak na samym początku to mojemu chusteczki wcale nie służyły, więc tyłeczek obmywaliśmy wacikami zmoczonymi w wodzie.
Dziś wreszcie przejrzałam ubranka po synku, spisałam ile czego mam, zrobiłam listę z tym czego mi brakuje i co trzeba dokupić.Jednak trochę mi smutno, że córeczka nie będzie miała wszystkiego nowego tylko będzie nosić te szarości i błękity po braciuszku.Jemu kupowałam typowo chłopięce ubrania, te najmniejsze są praktycznie nowiutkie i szkoda teraz ich nie wykorzystać.Oczywiście trochę różowych cudeniek też kupiłam już i coś na pewno jeszcze dokupię, ale nie zaszaleję tak jak z synkiem.
-
nadziejastru wrote:mimoza ja mam body przystojniak po tatusiu
jest też syneczek tatusia
http://lene.pl/niemowlak/ubranka-zabawne
Ja moze wolniej nie chodzę, ale szybciej się męczę i kurde ja to mam problem ciągle z zatykaniem uszu, masakra jakaś, mam wrażenie, że jak z kimś rozmawiam w sklepie przy kasie to ledwo dźwięki z siebie wydobywam
Właśnie wróciłam z galerii, bo miałam zdjęcia do albumu na rocznicę odebrać, zaraz się biorę za oglądanie, przy okazji dokupiłam 2 kompleciki ze śpiochami, bo właśnie ogarnęłam, że śpiochów mam tylko 1 parę, pajaca i takie plansze kontrastowe.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/732de586fc1b.jpg
Śliczne ciuszkiCaptain cutie zupełnie rozkłada na łopatki
Nieśmiała wrote:ja Ci powiem że u mojego D w rodzinie teraz tylko ja jestem w ciąży i jedba kuzynka, która zaraz rodzi. ale nie o niej mowa. Zawsze jak tesciowa mnie widzi to slysze "o cześć grubasku". niby mowi to miło, ale mnie to wkurwia, bo zawsze się uważałam za pulchną, to jak sie teściowa dowiedziala o ciazy, to mi zaczęła dogadywac, ze teraz to bede płakać nad każdą fałdką jaka mi przyjdzie. zawsze jakies zjebane teksty walnie. Echhhh wkurwia mnie i tyle. Pomijając fakt ze sama ma brzuch jakby miala 9 miesiac z czworaczkami....
U mnie teściowa tak do mnie i babcia moja.. wszyscy patrzą mi na wagę bo moja mama jest bardzo otyła.. nie trochę tylko tak baaaaaaardzo i każdy mi dowala teraz.. ;/ Natomiast teściowa w weekend się zreflektowała po pytaniach czy gruba bo stwierdziła, że pięknie wyglądam i w żadnym wypadku nie na skończone 5 miesięcy. Ona podobno w ciąży przytyła ponad 30 kilo, tylko ta kobieta ma niesamowitą przemianę i wszystko zrzuciła. Dla niej dwa kilo w jedną czy drugą nie robią różnicy.. u mnie zwalić kilogram to droga przez mękę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2017, 19:27
nadziejastru lubi tę wiadomość
-
Caro wrote:Dziewczyny, wiem że niektóre z Was walczą z infekcjami. Czy któraś mogłaby mi powiedzieć jak groźne jest to i czy od razu wchodzi antybiotyk? Czułam że jest coś nie tak..
- leukocyty 8-10 w polu widzenia
- bakterie: bardzo liczne
Mam dzisiaj wizytę, ale trochę się niepokoje.
Ja przy takich wynikach moczu dostałam saszetkę do wypicia afesulfarmu i przeszło. Nie wydaje mi się by było groźne ale działać trzeba. -
Ja dziś też truskawki, 10zł/kg
pierwsze moje w tym roku
no i smak jakby z pola, ale pewnie też z folii, no nic ważne, że spróbowane!
czereśni mi nie było dane póki co, to chociaż truski
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/63efcf5ab0c9.jpgkiti, MałaMi88 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny z tymi truskawkami to tak ostrożnie, no chyba, że kupujecie z pewnego źródła.Mój sąsiad potrafi jednego dnia je opryskać, a następnego już są na targu sprzedawane i zachwala, że ekologiczne
Ludzie dla zysku nie myślą o konsekwencjach
MałaMi88 lubi tę wiadomość
-
Dzięki Wam Dziewczyny za wszystkie rady:*
Jestem już po wizycie. Gin powiedział, że w badaniu ogólnym wszystko wygląda ok i że na razie zobaczymy z FemiSept Uro. Taki ziołowy lek z żurawiną, pietruszką i wit C. Po dzisiejszej wizycie jestem też spokojniejsza, bo miałam ostatnio również takie twardnienia itp i jakieś kłucia w okolicy szyjki i już miałam wizję skracającej się a tu szyjka nawet się znowu wydłużyła do 5cm. Mała waży 330g, po krwiaku nie ma śladu i poza tym wszystko okOby tak do samego końca!
Patulla 13.06 już jestem chyba wpisana, to jeszcze dodatkowo następna 27.06nadziejastru, E_w_c_i_a, pola89, MałaMi88, Anuśka19, JustNatalie, aaniluap, Bella_Bella, BurzaHormonów, kiti lubią tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)