Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
chcebardzobycmama wrote:Mi w 13tc wyszla kosmowka na.przedniej scianie macicy co by moglo oznaczac ze lozysko bedzie tez na przedniej scianie . Na usg w 20tyg lozysko umiejscowionie na tyle
wiec nie wiem czy to lozysko sie przemieszcza czy nie,moze zadzwon do swojej poloznej ona ci wszystko wytlumaczy
No generalnie łożysko przemieszcza się wraz ze wzrostem macicy, dlatego jesli jest nisko w połowie ciąży to w większości przypadków się podnosi do porodu. No i przodujące nie ma nic wspólnego z łożyskiem na przedniej ścianie, to dwie różne rzeczy -
chcebardzobycmama wrote:A jak masz na opisie usg? Dokladnie masz napisane lozysko przodujace czy lozysko na przedniej scianie?
Jesli rzeczywiscie jest to lozysko przodujace to musisz mniej chodzic,bardziej na siebie uwazac ,oszczedzac sie no i porod jest przez cc,jezeli jest to lozysko umiejscowione na przedniej scianie to nie ma obaw.
Mi w 13tc wyszla kosmowka na.przedniej scianie macicy co by moglo oznaczac ze lozysko bedzie tez na przedniej scianie . Na usg w 20tyg lozysko umiejscowionie na tylewiec nie wiem czy to lozysko sie przemieszcza czy nie,moze zadzwon do swojej poloznej ona ci wszystko wytlumaczy
łożysko przodujące nie na przedniej ścianie... i jeszcze powiedział że jest nisko... -
nick nieaktualnyGabisonka wrote:Witam się z Wami w 22 tygodniu
coraz szybciej ten czas mi leci
Dziewczyny pojawił się kiedyś u nas temat zaparć, wtedy nie potrzebowałam informacji jak sobie z tym radzić, a teraz spotkało to i mnie. Macie jakieś sposoby? Któraś z Was wspominała o siemieniu lnianym, bardzo go lubię, więc może on by mi pomógł. Tylko nie mam pojęcia jak go stosować
Z mojego doswiadczenia: siemię lniane (posypuje sobie solidnie kanapki) otręby, pieczywo koniecznie ciemne,razowe, śliwki suszone, jabłka, kiwi (choćna mnie nie działa), łykam też codziennie probiotyk, bo czytałam, że może pomóc. Lekarka rodzinna poleciła mi jakby był większy problem syrop lactuloza, (bez recepty, można w ciąży). U mnie to różnie. Czasem te rzeczy pomagają czasem nie, ale ja zawsze miałam z tym problem, a w ciąży to szkoda gadaćGabisonka lubi tę wiadomość
-
Gabisonka wrote:Witam się z Wami w 22 tygodniu
coraz szybciej ten czas mi leci
Dziewczyny pojawił się kiedyś u nas temat zaparć, wtedy nie potrzebowałam informacji jak sobie z tym radzić, a teraz spotkało to i mnie. Macie jakieś sposoby? Któraś z Was wspominała o siemieniu lnianym, bardzo go lubię, więc może on by mi pomógł. Tylko nie mam pojęcia jak go stosować
Ja w takich sytuacjach mega mega zaparciowychprzygotowywałam wieczorem 2 łyżki siemienia zalane wrzątkiem w szklance. Jak napęczniało to dolewałam trochę syropu dla smaki i rano toaleta
Dodatkowo super działa też LaxiMama - do kupienia w aptece. Można to na sucho lub w postaci kisielu. Polecam! No i jak już w miarę się u mnie uregulowało to codziennie rano przed posiłkiem ciepła woda z cytryną i miodem, i co 3 dni to siemie.
Gabisonka lubi tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
monaJa wrote:Gdzie czujecie i widzicie kopnięcia bo mój bąbel od kilku dni upatrzył sobie mój pęcherz i szyjkę chwilami jak przywali po pęcherzu to czuję aż cewkę a po szyjce też rządna przyjemność być skopanym.
Oj mógłby koziołka fikołka zrobićmonaJa lubi tę wiadomość
-
MałaMi88 wrote:A w ogole chcialam Wam napisac unikajcie oliwki bambino takiej zoltej w przezroczystym opakowaniu z rozowa naklejka. Fajna jest ale bardzo brudzi ubranka. Ja mnostwo sily wlozylam w to zeby doprac ubranka ale nawet teraz po kilku latach wyciagnelam ubranka po corci i znow wyszly plamy. Na ubrankach z nast rozmiaru nie mam tego problemu bo juz przestalam jej uzywac.
Wrzucialm do pralki z odplamiaczem i srodkami wybielajacymi i nie wiem czy zejda, zobaczymy.
MonaJa dokladnie tak tez mi położna mówiła że jeżeli dziecko ma ładną skórę to im kosmetyków mniej tym lepiej bo takim smarowanie możemy sie przyczynić do tego że w przyszłości nasze dziecko będzie miało suchą skórę. Co innego jeżeli od poczatku skóra wymaga natluszczania; -)Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2017, 15:14
monaJa, MałaMi88 lubią tę wiadomość
-
MałaMi88 wrote:kiti plamy zostaly ;-( musze sprobowac jeszcze z wybielaczem z biedry. Kurcze jestem wsciekla. Bardzo zalezy mi na jednych spiochach i pajacu.
Ja corcie smarowac musislam. Bo miala bardzo sucha skore mimo stosowania emolentow i pediatra kazala nam dodatkowo natluszczac skórę
Kurczę a ja właśnie wstawiłam pralkę z ciuszkami które mi się podobają ale też właśnie mają plamy po oliwce. Zobaczymy jaki będzie efekt.. Puściłam na taki dłuższy program.początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
25.06.2021 ⏸️
Dziewczyny, chcialam się tylko zameldować po wizycie. Z dzidziusiem i ze mną wszystko ok:) z 75% jest juz 100%, że chłopiec
wszystkie parametry prawidlowe:) maleństwo waży 364g:) i wychodzi na to, że ciut starszy:) wg USG 20w5d
Jestem mało aktywna, bo remontujemy łazienkę, jest straszny bałagan, ale prawie kończymymam 50 stron do nadrobienia...mam nadzieje, ze w niedziele juz na spokojnie usiadę i nadrobie:)
Machamy ciociom:)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0cb75d8e3f95.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2017, 16:45
JustNatalie, aaniluap, dżdżownica, pola89, MałaMi88, Anuśka19, monaJa, E_w_c_i_a, Natikka123, madlene88, kiti, Dziobuś lubią tę wiadomość
-
kasia2903 wrote:łożysko przodujące nie na przedniej ścianie... i jeszcze powiedział że jest nisko...
No to nie martw sie na razie ,duzo odpoczywaj ,tak jak dziewczyny mowia ,moze to lozysko sie jeszcze podniesc ,wszystko wyjasni dopiero kolejne usggrudzień2015 mama aniołka (*)
październik2017 mama Oskarka
maj2019 mama Mikusia
-
Dziewczyny, uprzejmie donoszę, że na stronie smyka wyprzdaż 30%. Łączy się z rabatami i przecenami więc jak coś kosztuje po przecenie 20 zł to jeszcze od tego 30% mniej. Ja już zamówiłam
Tyle ładnych rzeczy tam
a miałam nie kupować.
MałaMi88, dżdżownica, Caro, monaJa, pola89, Bella_Bella, madlene88, kiti, smeg lubią tę wiadomość
-
Caro wrote:Ja w takich sytuacjach mega mega zaparciowych
przygotowywałam wieczorem 2 łyżki siemienia zalane wrzątkiem w szklance. Jak napęczniało to dolewałam trochę syropu dla smaki i rano toaleta
Dodatkowo super działa też LaxiMama - do kupienia w aptece. Można to na sucho lub w postaci kisielu. Polecam! No i jak już w miarę się u mnie uregulowało to codziennie rano przed posiłkiem ciepła woda z cytryną i miodem, i co 3 dni to siemie.
-
madlene88 wrote:A ja od kad biorę asmag forte i witaminy zaparć niemam. A wręcz zbyt wolne kupki. Może i dobrze. Z tym że codzień jem serki i jogurty.
madlene88 lubi tę wiadomość
-
Gabisonka wrote:Ale pijesz to siemie rano czy wieczorem?
Zazwyczaj wieczorem. Już po kolacji. Jako taki ostatni posiłek. A jak jest ciężko to w ciągu dnia czasem sobie strzelepoczątek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
25.06.2021 ⏸️
MałaMi88 wrote:Ale te plamy od oliwki robia sie zolte. Wiec plyn chyba nie zadziala.
Caro jak zejda Ci plamy to daj znac w czym pralas
Ogólnie część plam zeszła, a te mocniejsze zrobiły się bledszeMoże druga tura im się przyda
Wrzuciłam do pralki dwie kapsułki Persil, trochę złotego Perwolla, płynu do płukania i włączyłam program dziecięcy na 2:30 w 95 stopniach.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2017, 19:23
kiti lubi tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)