X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa i dziewczyny, jak ktoras ma u siebie tesco, to w gazetce tesco tej za 1gr jest próbka mleczka do prania lovela. Ma prawie 100ml. ja tam sobie juz uzbieralam 8szt ;-)

age.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:
    aa i dziewczyny, jak ktoras ma u siebie tesco, to w gazetce tesco tej za 1gr jest próbka mleczka do prania lovela. Ma prawie 100ml. ja tam sobie juz uzbieralam 8szt ;-)

A co trzeba zrobić żeby to odebrać? Gazetki są w sklepie? Bo u nas nie można roznosic gazetek i nigdy nic nie mam :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2017, 08:37

1JyDp2.png
  • Caro Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :*

madlene88 śliczna jest ta komoda!! :-D A że sama ją skręciłaś to wielki szacun! A powiedz mi ten przewijak jest przykręcany tak?

Anulka noo żebyś wiedziała, że tylko takie problemy :-P Małż już mi grzmi, żebym czasem zakupów już nie robiła a ja wczoraj nie mogłam się opanować i zamówiłam sobie w tej promocji ze Smyka :-D

Ahh szkoda, że u mnie nie ma Tesco ;-)

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Ja słyszałam, według instrukcji jest to bardzo proste. A jest sens już zaczynać?

Wydaje mi się,ze masowanie krocza dopiero w statnich tyodniach się stosuje, natomiast Kegla im wcześniej tym lepiej :)

monaJa, Bella_Bella lubią tę wiadomość

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • monaJa Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Nas dzidziuś nadal pozostaje dzidziusiem, nie jest jeszcze ani dziewczynką, ni chłopcem ;)

No tak jak i mój jeszcze tajemniczy tylko ja muszę do 20 poczekać buuu długo .

m3sxk0s3rkvlrf2m.png
    synek <3
    d5afs8qthepg0v77.png

Wysłany: 3 czerwca 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    A to wystarczy, że tak to ujme, kilka razy dziennie zacisnąć i przytrzymać? Czy jest jakiś sposób polecany dla kobiet w ciąży?

Teoretycznie mięśnie Kegla można ćwiczyć w każdej pozycji, podczas różnych zajęć. Ale na necie są też różne sposoby. Ja ćwiczę 3 x dziennie, najpierw 20 x zaciskam i liczę do 10, a potem 20 razy szybko. Najczęściej na siedząco lub stojąco. Choc czasem tez w trakcie spaceru jak mi się przypomni.

Bella_Bella lubi tę wiadomość

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ad szumisia to jak ktos ma.madmiar gotowki to czemu nie :p ja dostalam jako prezent, sama bym tego nie kupila bo wg mnie cena z kosmosu :p mam tego wishbear

Sama funkcja szumu przydatna tylko, ze z tej firmy, wylacza sie po 40min... i wtedy bardzo czesto moja sie budzila... wiec dupa, dupa, dupa...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2017, 09:37

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • monaJa Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:

Żeby odebrać to co muszę zakupy czy jakieś kupony ? Czy w gazetce jest no jak tak to tylko ze sklepu bo gazetek Tesco u mnie nie przynoszą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2017, 09:42

m3sxk0s3rkvlrf2m.png
    synek <3
    d5afs8qthepg0v77.png

Wysłany: 3 czerwca 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Ja na całym obszarze podbrzusza :) Więc macha chyba rączkami i nóżkami :D Bo czuje na dole i widzę przy wzgorku i dosłownie po kilku sekundach po prawej stronie na wysokości pępka i zaraz po lewej przy samym pępku :D To jak leżę. A jak siedzę to czuję tylko takie wewnątrz właśnie przy pecherzu czy szyjce.

Ja mam tak samo, raz w jednym miejscu, a zaraz w innym. Choć najczęściej z prawej strony, więc może coś w tym jest, że dziewczynki wolą ta stronę. No a ja stoję to czuję bardzo nisko.
    Teraz właśnie leżę i mała mi hula pod pępkiem :D

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Ad szumisia to jak ktos ma.madmiar gotowki to czemu nie :p ja dostalam jako prezent, sama bym tego nie kupila bo wg mnie cena z kosmosu :p mam tego wishbear

Sama funkcja szumu przydatna tylko, ze z tej firmy, wylacza sie po 40min... i wtedy bardzo czesto moja sie budzila... wiec dupa, dupa, dupa...

Tez ten wlasnie chce kupic. Teraz jest jakiś nowy z sensorem płaczu. Ze jak tylko dziecko zaplecze to się włącza.

1JyDp2.png
  • monaJa Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BurzaHormonów wrote:
    Ja mam tak samo, raz w jednym miejscu, a zaraz w innym. Choć najczęściej z prawej strony, więc może coś w tym jest, że dziewczynki wolą ta stronę. No a ja stoję to czuję bardzo nisko.

No zobaczymy czy się sprawdzi u mnie bo jeszcze nie znam płci a buszuje przeważnie z lewej i tak jak piszesz że jak chodzisz to daje po dolnych partiach a dziś rano jak leżałam to nad pępkiem z lewej strony aż tel coś nagrałam jak brzuchol podskakuje :-)

BurzaHormonów lubi tę wiadomość

m3sxk0s3rkvlrf2m.png
    synek <3
    d5afs8qthepg0v77.png

Wysłany: 3 czerwca 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie szumisia to ja raczej się nie skuszę, szkoda mi wywalać kasę na takie gadżety, które nie są niezbędne. Wolę zainwestować w coś bardziej przydatnego. A odnośnie szumów to posłużę sie aplikacją, na pewno jakaś jest, albo będę puszczać spokojną muzykę. U mojej kuzynki się to sprawdziło.

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • monaJa Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo szkoda kasy na szumimisia wolę na coś innego wydać.A na YouTube masę takich uspakajających i też puszczałam .A u mnie dzieci też lubiały odgłos suszarki do włosów czy odkurzacza :-) a w lecie zawsze wystawiałam wózek do ogrodu i dziecko spało jaktalala ;-)

m3sxk0s3rkvlrf2m.png
    synek <3
    d5afs8qthepg0v77.png

• pola89 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaJa wrote:
    No zobaczymy czy się sprawdzi u mnie bo jeszcze nie znam płci a buszuje przeważnie z lewej i tak jak piszesz że jak chodzisz to daje po dolnych partiach a dziś rano jak leżałam to nad pępkiem z lewej strony aż tel coś nagrałam jak brzuchol podskakuje :-)
    U mnie prawdopodobnie będzie chłopak, a ruchy narazie czuję tylko z prawej strony, ewentualnie środek :D zobaczymy, czy po połówkowym Adaś okaże się Olą :P najdziwniejsze jest to, że macicę mam przesuniętą w lewo, a wszystko czuję z prawej strony :D

Gabisonka lubi tę wiadomość

Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Tylko na stronie czy w sklepie stacjonarnym też? :)

W stacjonarnym chyba tylko do dziś ale gwarancji nie dam, a na stronie do jutra.

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlene88 wrote:
    Tak kochana sama:) zajęło mi to 3 godziny ale bardzo lubię skręcac ogólnie meble itp więc sama przyjemność. Jestem takim małym majsterkowiczem,mąż w większości w delegacjach więc sama sobie radze:) "jak mogę hehe. Teściowa jest zawsze pełna podziwu że jestem wszechstronnie utalentowana hahahahaha.
    Zamawiałam na allegro bo taniej niż po sklepach. Szafę i łóżeczko z tej seri też wyhacze gdzies na allegro.

Fajnie widzieć, że są jeszcze babeczki, które też skręcają meble :D. Ja 3 lata temu skręciłam wszystkie meblem kuchenne poza szafką na lodówkę bo była za duża i potrzebne dwie osoby, to teściowa za głowę się łapała i pytała gdzie się nauczyłam :D.. Teraz w szoku, że ja mimo ciąży w trasy jeżdżę samochodem, a mąż na pasażera ;D Cóż poradzić, że nie cierpię jeździć jako pasażer bo mam chorobę lokomocyjną. Gratuluję pięknej komody i fachowego poskładania :)

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może by... wrote:
    Fajnie widzieć, że są jeszcze babeczki, które też skręcają meble :D. Ja 3 lata temu skręciłam wszystkie meblem kuchenne poza szafką na lodówkę bo była za duża i potrzebne dwie osoby, to teściowa za głowę się łapała i pytała gdzie się nauczyłam :D.. Teraz w szoku, że ja mimo ciąży w trasy jeżdżę samochodem, a mąż na pasażera ;D Cóż poradzić, że nie cierpię jeździć jako pasażer bo mam chorobę lokomocyjną. Gratuluję pięknej komody i fachowego poskładania :)

To ja też dołączam do tego zacnego grona :) jakiś czas temu skrecalismy komodę to mój M mi śrubki podawał tylko ;) ogólnie prac manualnych nie lubię ale jak meble skręcić czy prąd w gniazdku podłączyć to jestem pierwsza :)

1JyDp2.png
  • Gabisonka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BurzaHormonów wrote:
    U mnie maluch kopie cały czas z prawej strony i bardzo rzadko czuję go z lewej. Więc u mnie ta teoria się nie sprawdza, bo mamy synka ;)

kjmn3e5ex9pbdr9d.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabisonka ale masz pieseczka cudownego :)

1JyDp2.png
  • monaJa Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola89 wrote:
    U mnie prawdopodobnie będzie chłopak, a ruchy narazie czuję tylko z prawej strony, ewentualnie środek :D zobaczymy, czy po połówkowym Adaś okaże się Olą :P najdziwniejsze jest to, że macicę mam przesuniętą w lewo, a wszystko czuję z prawej strony :D

To nie jest dziwne to jest prawidłowe ja też tak mam i ytałam gina czy z tą moją macicą coś nie tak bo jakoś z lewej bardziej a on mi mówi że kobiety myślą że macicę są symetryczne równe itd a tak nie jest dość że różnią się sobą to jeszcze właśnie ma tędęcję do skrętu albo w prawo albo w lewo do przodu lub tył ;-)

m3sxk0s3rkvlrf2m.png
    synek <3
    d5afs8qthepg0v77.png

‹‹ 827 828 829 830 831 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ