Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa i dziewczyny, jak ktoras ma u siebie tesco, to w gazetce tesco tej za 1gr jest próbka mleczka do prania lovela. Ma prawie 100ml. ja tam sobie juz uzbieralam 8szt ;-)

age.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:
    aa i dziewczyny, jak ktoras ma u siebie tesco, to w gazetce tesco tej za 1gr jest próbka mleczka do prania lovela. Ma prawie 100ml. ja tam sobie juz uzbieralam 8szt ;-)

A co trzeba zrobić żeby to odebrać? Gazetki są w sklepie? Bo u nas nie można roznosic gazetek i nigdy nic nie mam :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2017, 08:37

1JyDp2.png
  • Caro Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :*

madlene88 śliczna jest ta komoda!! :-D A że sama ją skręciłaś to wielki szacun! A powiedz mi ten przewijak jest przykręcany tak?

Anulka noo żebyś wiedziała, że tylko takie problemy :-P Małż już mi grzmi, żebym czasem zakupów już nie robiła a ja wczoraj nie mogłam się opanować i zamówiłam sobie w tej promocji ze Smyka :-D

Ahh szkoda, że u mnie nie ma Tesco ;-)

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Ja słyszałam, według instrukcji jest to bardzo proste. A jest sens już zaczynać?

Wydaje mi się,ze masowanie krocza dopiero w statnich tyodniach się stosuje, natomiast Kegla im wcześniej tym lepiej :)

monaJa, Bella_Bella lubią tę wiadomość

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • monaJa Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Nas dzidziuś nadal pozostaje dzidziusiem, nie jest jeszcze ani dziewczynką, ni chłopcem ;)

No tak jak i mój jeszcze tajemniczy tylko ja muszę do 20 poczekać buuu długo .

m3sxk0s3rkvlrf2m.png
    synek <3
    d5afs8qthepg0v77.png

Wysłany: 3 czerwca 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    A to wystarczy, że tak to ujme, kilka razy dziennie zacisnąć i przytrzymać? Czy jest jakiś sposób polecany dla kobiet w ciąży?

Teoretycznie mięśnie Kegla można ćwiczyć w każdej pozycji, podczas różnych zajęć. Ale na necie są też różne sposoby. Ja ćwiczę 3 x dziennie, najpierw 20 x zaciskam i liczę do 10, a potem 20 razy szybko. Najczęściej na siedząco lub stojąco. Choc czasem tez w trakcie spaceru jak mi się przypomni.

Bella_Bella lubi tę wiadomość

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ad szumisia to jak ktos ma.madmiar gotowki to czemu nie :p ja dostalam jako prezent, sama bym tego nie kupila bo wg mnie cena z kosmosu :p mam tego wishbear

Sama funkcja szumu przydatna tylko, ze z tej firmy, wylacza sie po 40min... i wtedy bardzo czesto moja sie budzila... wiec dupa, dupa, dupa...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2017, 09:37

3.2016 dziewczynka
    9.2017 chlopiec
  • monaJa Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:

Żeby odebrać to co muszę zakupy czy jakieś kupony ? Czy w gazetce jest no jak tak to tylko ze sklepu bo gazetek Tesco u mnie nie przynoszą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2017, 09:42

m3sxk0s3rkvlrf2m.png
    synek <3
    d5afs8qthepg0v77.png

Wysłany: 3 czerwca 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Ja na całym obszarze podbrzusza :) Więc macha chyba rączkami i nóżkami :D Bo czuje na dole i widzę przy wzgorku i dosłownie po kilku sekundach po prawej stronie na wysokości pępka i zaraz po lewej przy samym pępku :D To jak leżę. A jak siedzę to czuję tylko takie wewnątrz właśnie przy pecherzu czy szyjce.

Ja mam tak samo, raz w jednym miejscu, a zaraz w innym. Choć najczęściej z prawej strony, więc może coś w tym jest, że dziewczynki wolą ta stronę. No a ja stoję to czuję bardzo nisko.
    Teraz właśnie leżę i mała mi hula pod pępkiem :D

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Ad szumisia to jak ktos ma.madmiar gotowki to czemu nie :p ja dostalam jako prezent, sama bym tego nie kupila bo wg mnie cena z kosmosu :p mam tego wishbear

Sama funkcja szumu przydatna tylko, ze z tej firmy, wylacza sie po 40min... i wtedy bardzo czesto moja sie budzila... wiec dupa, dupa, dupa...

Tez ten wlasnie chce kupic. Teraz jest jakiś nowy z sensorem płaczu. Ze jak tylko dziecko zaplecze to się włącza.

1JyDp2.png
  • monaJa Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BurzaHormonów wrote:
    Ja mam tak samo, raz w jednym miejscu, a zaraz w innym. Choć najczęściej z prawej strony, więc może coś w tym jest, że dziewczynki wolą ta stronę. No a ja stoję to czuję bardzo nisko.

No zobaczymy czy się sprawdzi u mnie bo jeszcze nie znam płci a buszuje przeważnie z lewej i tak jak piszesz że jak chodzisz to daje po dolnych partiach a dziś rano jak leżałam to nad pępkiem z lewej strony aż tel coś nagrałam jak brzuchol podskakuje :-)

BurzaHormonów lubi tę wiadomość

m3sxk0s3rkvlrf2m.png
    synek <3
    d5afs8qthepg0v77.png

Wysłany: 3 czerwca 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie szumisia to ja raczej się nie skuszę, szkoda mi wywalać kasę na takie gadżety, które nie są niezbędne. Wolę zainwestować w coś bardziej przydatnego. A odnośnie szumów to posłużę sie aplikacją, na pewno jakaś jest, albo będę puszczać spokojną muzykę. U mojej kuzynki się to sprawdziło.

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • monaJa Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo szkoda kasy na szumimisia wolę na coś innego wydać.A na YouTube masę takich uspakajających i też puszczałam .A u mnie dzieci też lubiały odgłos suszarki do włosów czy odkurzacza :-) a w lecie zawsze wystawiałam wózek do ogrodu i dziecko spało jaktalala ;-)

m3sxk0s3rkvlrf2m.png
    synek <3
    d5afs8qthepg0v77.png

• pola89 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaJa wrote:
    No zobaczymy czy się sprawdzi u mnie bo jeszcze nie znam płci a buszuje przeważnie z lewej i tak jak piszesz że jak chodzisz to daje po dolnych partiach a dziś rano jak leżałam to nad pępkiem z lewej strony aż tel coś nagrałam jak brzuchol podskakuje :-)
    U mnie prawdopodobnie będzie chłopak, a ruchy narazie czuję tylko z prawej strony, ewentualnie środek :D zobaczymy, czy po połówkowym Adaś okaże się Olą :P najdziwniejsze jest to, że macicę mam przesuniętą w lewo, a wszystko czuję z prawej strony :D

Gabisonka lubi tę wiadomość

Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Tylko na stronie czy w sklepie stacjonarnym też? :)

W stacjonarnym chyba tylko do dziś ale gwarancji nie dam, a na stronie do jutra.

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlene88 wrote:
    Tak kochana sama:) zajęło mi to 3 godziny ale bardzo lubię skręcac ogólnie meble itp więc sama przyjemność. Jestem takim małym majsterkowiczem,mąż w większości w delegacjach więc sama sobie radze:) "jak mogę hehe. Teściowa jest zawsze pełna podziwu że jestem wszechstronnie utalentowana hahahahaha.
    Zamawiałam na allegro bo taniej niż po sklepach. Szafę i łóżeczko z tej seri też wyhacze gdzies na allegro.

Fajnie widzieć, że są jeszcze babeczki, które też skręcają meble :D. Ja 3 lata temu skręciłam wszystkie meblem kuchenne poza szafką na lodówkę bo była za duża i potrzebne dwie osoby, to teściowa za głowę się łapała i pytała gdzie się nauczyłam :D.. Teraz w szoku, że ja mimo ciąży w trasy jeżdżę samochodem, a mąż na pasażera ;D Cóż poradzić, że nie cierpię jeździć jako pasażer bo mam chorobę lokomocyjną. Gratuluję pięknej komody i fachowego poskładania :)

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może by... wrote:
    Fajnie widzieć, że są jeszcze babeczki, które też skręcają meble :D. Ja 3 lata temu skręciłam wszystkie meblem kuchenne poza szafką na lodówkę bo była za duża i potrzebne dwie osoby, to teściowa za głowę się łapała i pytała gdzie się nauczyłam :D.. Teraz w szoku, że ja mimo ciąży w trasy jeżdżę samochodem, a mąż na pasażera ;D Cóż poradzić, że nie cierpię jeździć jako pasażer bo mam chorobę lokomocyjną. Gratuluję pięknej komody i fachowego poskładania :)

To ja też dołączam do tego zacnego grona :) jakiś czas temu skrecalismy komodę to mój M mi śrubki podawał tylko ;) ogólnie prac manualnych nie lubię ale jak meble skręcić czy prąd w gniazdku podłączyć to jestem pierwsza :)

1JyDp2.png
  • Gabisonka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BurzaHormonów wrote:
    U mnie maluch kopie cały czas z prawej strony i bardzo rzadko czuję go z lewej. Więc u mnie ta teoria się nie sprawdza, bo mamy synka ;)

kjmn3e5ex9pbdr9d.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabisonka ale masz pieseczka cudownego :)

1JyDp2.png
  • monaJa Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola89 wrote:
    U mnie prawdopodobnie będzie chłopak, a ruchy narazie czuję tylko z prawej strony, ewentualnie środek :D zobaczymy, czy po połówkowym Adaś okaże się Olą :P najdziwniejsze jest to, że macicę mam przesuniętą w lewo, a wszystko czuję z prawej strony :D

To nie jest dziwne to jest prawidłowe ja też tak mam i ytałam gina czy z tą moją macicą coś nie tak bo jakoś z lewej bardziej a on mi mówi że kobiety myślą że macicę są symetryczne równe itd a tak nie jest dość że różnią się sobą to jeszcze właśnie ma tędęcję do skrętu albo w prawo albo w lewo do przodu lub tył ;-)

m3sxk0s3rkvlrf2m.png
    synek <3
    d5afs8qthepg0v77.png

‹‹ 827 828 829 830 831 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ