X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • Gabisonka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    Gabisonka ale masz pieseczka cudownego :)
    Spaniele rządzą!:P Twoja też jest piękniutka i te uszka...cudo!:D

kjmn3e5ex9pbdr9d.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziś :) Mi gin mówił, że mam łożysko tył I, nie wiem co oznacza I, dopytam się później, dzidziuś położenie główkowe, tylko, że nisko, ale póki co gin też nie mówił, że to źle...

Miłego dnia, udanych wizyt. My dziś z mężem dalej remont sypialnia, mam nadzieję, że w 2 tygodnie będzie gotowa, a potem w końcu upragniony pokoik jak wróci z kolejnej delegacji, chciałabym już pod koniec lipca mieć gotowy...

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • patulla Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejastru, łożysko I oznacza pierwszy stopień dojrzałości, czyli jak najbardziej ok na tym etapie :)

nadziejastru lubi tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie Małgosia chyba nadrobiła nadal jest młodsza o tydzień ale już mieści się w swoich centylach co jest mega plusem :-) ❤ 561 g szczęścia niby nadal nie jest wielkoludem ale już postep i na tym koniec dobrych wieści ma zastój na prawej nerce na następnej wizycie będziemy do kontrolować.... Czy ja mam jakiegos życiowego pecha czy cos

monaJa, nadziejastru, E_w_c_i_a, madlene88, JustNatalie, patulla, Dziobuś lubią tę wiadomość

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Hej Dziewczyny :*

madlene88 śliczna jest ta komoda!! :-D A że sama ją skręciłaś to wielki szacun! A powiedz mi ten przewijak jest przykręcany tak?

Anulka noo żebyś wiedziała, że tylko takie problemy :-P Małż już mi grzmi, żebym czasem zakupów już nie robiła a ja wczoraj nie mogłam się opanować i zamówiłam sobie w tej promocji ze Smyka :-D

Ahh szkoda, że u mnie nie ma Tesco ;-)
    Tak tak przewijaka jest przykrecany aby było bezpieczniej i na dodatkowych kołeczkach. Kiedy dzieciak wyrośnie zostaje piękna komoda:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2017, 18:48

Caro lubi tę wiadomość

ckai9n73kv974yz0.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może by... wrote:
    Fajnie widzieć, że są jeszcze babeczki, które też skręcają meble :D. Ja 3 lata temu skręciłam wszystkie meblem kuchenne poza szafką na lodówkę bo była za duża i potrzebne dwie osoby, to teściowa za głowę się łapała i pytała gdzie się nauczyłam :D.. Teraz w szoku, że ja mimo ciąży w trasy jeżdżę samochodem, a mąż na pasażera ;D Cóż poradzić, że nie cierpię jeździć jako pasażer bo mam chorobę lokomocyjną. Gratuluję pięknej komody i fachowego poskładania :)
    To tak jak ja też w trasę jeżdżę ja:) już taka poprostu jestem że zawsze robię większość sama hehe może to dobrze może to zle:(ale raczej pozytywnie. Więc z wszystkim damy rade:)

ckai9n73kv974yz0.png
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaJa wrote:
    To nie jest dziwne to jest prawidłowe ja też tak mam i ytałam gina czy z tą moją macicą coś nie tak bo jakoś z lewej bardziej a on mi mówi że kobiety myślą że macicę są symetryczne równe itd a tak nie jest dość że różnią się sobą to jeszcze właśnie ma tędęcję do skrętu albo w prawo albo w lewo do przodu lub tył ;-)
    Wiem, wiem :) chodzi mi tylko o to, że macica przesunięta jest w lewo, a ruchy wszystkie czuję po prawej :) chyba, że to tak właśnie powinno być :P

Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwcia mój też ma zastój na 1 nerce, ale gin bez nerwów powiedział żeby podchodzić i że to nic takiego, a na nastepnej wizycie sie przyjrzy jeszcze raz

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Je nie wierze w takie objawy płci, o tej prawej stronie napisałam dla żartu ;) odnośnie mebli właśnie robimy z mężem drugie podejście do szafy, za pierwszym razem wyszło nam krzywo z jednej strony i nie wiemy czy to szafa krzywa czy podłoga. Jak sprwdzamy poziom to niby ok, a efekt końcowy krzywy :p takie z nas majstry :p

madlene88 lubi tę wiadomość

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka! Chcialam sie przypomniec! Czytam Was, ale nie bardzo mam czas sie udzielac. Za miesiac bede na zwolnieniu wtedy sprobuje sie wlaczyc do dyskysji.

Pozdrawiamy z Piotrusiem (na razie imie robocze)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2017, 13:00

dżdżownica, kiti, monaJa, patulla, Dziobuś lubią tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robocze ale bardzo ładne :) my mamy Piotrusia :)

Lola83 lubi tę wiadomość

1JyDp2.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabisonka wrote:
    Spaniele rządzą!:P Twoja też jest piękniutka i te uszka...cudo!:D

Ostatnio kobitka mnie zapytała czy to jest spaniel miniaturka :) uśmiałam się do łez :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2017, 13:24

1JyDp2.png

Wysłany: 3 czerwca 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam mężusia Piotrusia <3

Lola83 lubi tę wiadomość

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • Barbie24 Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie w planach zakup monitora oddechu?

Wysłany: 3 czerwca 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barbie24 wrote:

Ja póki co nie mam, ale też się jakoś specjalnie nie zastanawiałam nad tym jeszcze.

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • Zielona_konczynka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barbie24 wrote:

Ja też nie mam , wcześniej nie kupowałam i teraz też uważam, że nie będzie potrzebny.

3i49io4p7lvf8hsy.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tych próbek z tesco... bo dopiero dorwalam internet i zauwazylam, że pytaly niektore. Ogolnie w tesco jest taki klub tescowy Clubcard i w tym klubie są rozne znizki i bony na zakupy. I tesco jako sieć sprzedaje takie gazety kwartalnie bodajze, (cos jak Claudia takie kolorowe z ciekawostkami czasem, jakies rady itp). no i te gazetki sa po 4,99zl a dla klubiwiczow właśnie po 1gr. a Akuray w obecnym wydaniu w srodku jest artykul o praniu dla alergikow i dołączona jest probka 94ml mleczka lovela. Wiec przy ikazji zakupow ja sobie kupowalam po kilka sztuk tych gazetek za 1gr po to zeby plyny uzbierać ;-)
    wiec w sumie prawie litr plynu do prania za 8gr to sie oplaca :-D

MałaMi88, monaJa lubią tę wiadomość

age.png
  • kiti Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Oliwka dodatkowo zapycha pory i dziecko może się bardziej pocic, mogą powstawać krostki i wysypki. Bardziej polecam emolienty i kremy ;)
    To u mnie na szczescie nie bylo czegos takiego ale racja szybko przezuciłam sie na kremy ;-) Czlowiek już teraz trochę madrzejszy.

Dzieki dziewczyny za opd w sprawie plam, musze spróbować z ta wysoka temp. U mnie dodatkowow doprawiła je bratowa bo pozyczałam jej ciuszki.

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
  • Gabisonka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    Ostatnio kobitka mnie zapytała czy to jest spaniel miniaturka :) uśmiałam się do łez :)
    Hahaha jak ktoś się nie zna to może pomylić :D Myśleliśmy również o King Charles Spanielku, ale chcieliśmy jednak nieco większego pieska i tak we wrześniu pojawiła się nasza Lia :) a kiedy Twoja się urodziła? Bo z tego co pamiętam to Twoja też jeszcze roczku nie ma, chyba podobnie miały pierwszą cieczkę :)

kjmn3e5ex9pbdr9d.png
  • Zuzia_2017 Przyjaciółka

Wysłany: 3 czerwca 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczy, mozna dolaczyc ? W czeartek mielismy badania polowkowe niby w 2OTYG a nasze malenstwo dopieri 18 tydz. I 250g wstepne plany poridowe na 24 pazdiernik. Zmartwilo mnie jednak polozenie lozyska tylo 8mm od ujscia szyjki macicy czyli lozysko nisko schodzace. Czy ktoras ma podobnie? Czy sa jakies szczegolne wskazania w tej sytuacju?

Zauza
‹‹ 828 829 830 831 832 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ