X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • Barbie24 Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy kciuki zaciśnięte za Waszą czwóreczkę.Będzie dobrze, najważniejsze, że jesteś pod stałą kontrolą.Trzymaj się ciepło i dawaj znać w miarę możliwości co u Was.Ściskam :*

• Kimmy Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :)
    Twardnienia na szczęście ustąpiły. Ale to ciśnienie jest ciągle nie pewne bo jak przestaje działać lek to zaczyna mocno skakać. Dodatkowo zrobiły mi się obrzęki na nogach. Do domu na razie na pewno nie wyjdę. Lekarze obawiają się rzucawki więc wola mnie trzymać w szpitalu i mieć ciągle pod kontrolą . Masakra z tym ciśnieniem. Moje tętno tez dosyc skacze już przez te leki chyba ale jeszcze w normach.
    Jak sobie poczytałam o skutkach nadciśnienia to nic tylko się zalamac. Do domu nie wyjdę chyba nawet jak będą chcieli mnie wypisać bo boję się że coś mi się stanie jak będę sama.
    Faszeruja mnie tu głównie labetalolem bo najlepiej na mnie dziala, raz dostałam coś silniejszego jeszcze diha coś tam nie pamiętam nazwy.
    I tak strasznie źle mi się zasypia bo ciągle słyszę tętno i mocne walenie serca w uszach.
    Dobra koniec mojego narzekania. Tyle juz wytrzymalam to jeszcze te kilka tygodni muszę wytrzymać.

f5b59272af.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy trzymaj się! Dużo musisz wytrzymać ale za to jaka potrójna nagroda :D

AlicjaaA lubi tę wiadomość

1JyDp2.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy trzymaj sie. Wszystko musi byc dobrze

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• Zuzia_2017 Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaJa wrote:
    Witaj mamy ten sam tydzień i termin porodu :-) ale połuwkowe dopiero 20 super to daj znać jak bedziesz juz po połowkowych to porownamy wyniki :) ciesz sie bardzo i zycze powodzenia

monaJa lubi tę wiadomość

Zauza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy wrote:
    Dziękuję :)
    Twardnienia na szczęście ustąpiły. Ale to ciśnienie jest ciągle nie pewne bo jak przestaje działać lek to zaczyna mocno skakać. Dodatkowo zrobiły mi się obrzęki na nogach. Do domu na razie na pewno nie wyjdę. Lekarze obawiają się rzucawki więc wola mnie trzymać w szpitalu i mieć ciągle pod kontrolą . Masakra z tym ciśnieniem. Moje tętno tez dosyc skacze już przez te leki chyba ale jeszcze w normach.
    Jak sobie poczytałam o skutkach nadciśnienia to nic tylko się zalamac. Do domu nie wyjdę chyba nawet jak będą chcieli mnie wypisać bo boję się że coś mi się stanie jak będę sama.
    Faszeruja mnie tu głównie labetalolem bo najlepiej na mnie dziala, raz dostałam coś silniejszego jeszcze diha coś tam nie pamiętam nazwy.
    I tak strasznie źle mi się zasypia bo ciągle słyszę tętno i mocne walenie serca w uszach.
    Dobra koniec mojego narzekania. Tyle juz wytrzymalam to jeszcze te kilka tygodni muszę wytrzymać.

Trzymaj się! Będzie dobrze :-)

• India26 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy kciuki Kimmy trzymajcie się razem i oby było dobrze!

59a17bd566875.png
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 21tyg :-)
    Przesyłam pierwsze jagódki sezonu 2017
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/348d3e8967b5.jpg

KIMMY kciuki za Wasz wielopak :-*

kiti, patulla, monaJa, MałaMi88 lubią tę wiadomość

p19udqk3biqtk3ub.png
  • MałaMi88 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2017, 22:29

JzxGp2.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi88 wrote:
    Czyli oddadza Wam w stanie deweloperskim. My za ok miesiac wchodzimy z wykonczeniem ale duzo chcemy zrobic sami. Dlatego przeciagnie sie nam do grudnia. Ja uwielbiam takie wykonczenia lubimy robic sami jakby ktos nam robil wykonczenie to jestem zbyt dokladna i znajde kazda krzywa pierdole :-P

Deweloperski podwyższony. Na zewnątrz wszystko będzie na gotowo, a w środku już tynki na ścianach, biały montaż, rolety podłączone, ogrzewanie podłogowe na gotowo. Zostaną nam łazienki, podłogi, kuchnia. Ale my bierzemy ekipe ktora wszystko zrobi. Ja lubie takie prace ale moj mąż tak tego nie cierpi że szok. Mam nadzieję że w miesiąc się wyrobimy. A już pracowałam z tymi ludźmi więc wiedzą że każda smuge na ścianie pokaże palcem :)

MałaMi88 lubi tę wiadomość

1JyDp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny przyszła mi dzisiaj wanienka i jeśli jeszcze o tym nie myślałyście z całego serca polecam wanienkę wieloryb skip hop! Jest bardzo zgrabna, nie duża, ma miękką wyściółkę i rośnie wrac z dzieckiem. Miedzy 0-3 miesiące tak na prawdę dzieciątko leży na miękkim leżaczku, a nie na tych plastikowych czy gumowych wkładkach. Jest bardzo pożądanie wykonana, lekka. Kładąc dzieciątko na tym hamaczku obie ręce mamy wolne, ponieważ hamak jest odszyty takimi wałeczkami, że nie ma możliwości by się wyślizgło. Poza tym materiał jest ciepły i przyjemny w dotyku. Wiadomo jak na wanienkę nie kosztuje mało bo 200 zł ale moim zdaniem jest super. Jest pare filmików na you tube z tą wanienką i szczerze znalazłam tylko dobre opinie;) Śmiało polecam :)

dżdżownica, MałaMi88, KasiaHaBe, madlene88, almaanies, Dziobuś lubią tę wiadomość

• nadziejastru Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaszalałaś z tą wanienką :) fajna :) Ja mimo wszystko kupuję zwykłą za 30 zł :)

India26, Bella_Bella lubią tę wiadomość

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe rewelacyjna ta wanienka :) też ją kupimy. Dzięki wielkie :*

Agnesqe lubi tę wiadomość

1JyDp2.png
  • Gabisonka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe my też kupujemy tę wanienkę :) Już parę osób mi ją polecało :)

dżdżownica, Agnesqe lubią tę wiadomość

kjmn3e5ex9pbdr9d.png
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajna ta wanienka a czy mozna ustawic ja na stojaku? Bo ja nie mam na czym jej w lazience postawic a w duzej wannie to chyba niewygodnie.

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się z rana
    dzis wizyta:-) aaaaaa.. nie mogę się doczekać ;-)
    ze stresu od wczoraj nie czuję maluszka
    ciekawe czy moje maleństwo dziś ujawni czy jest chłopcem czy dziewczynką ;-)
    powodzenia pozostałym wizytującym :-)
    a reszcie slonecznego dnia życzę, bo u mnie pochmurno

pola89, monaJa, Anuśka19, aaniluap, dżdżownica, E_w_c_i_a, MałaMi88, JustNatalie, Natikka123, patulla, kiti, madlene88, Dziobuś lubią tę wiadomość

age.png
  • almaanies Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane życzę Wam udanych wizyt i miłego dnia!

Wanienka super tylko trochę droga, muszę się nad nią zastanowić ;)

madlene88 lubi tę wiadomość

eikt9n733qx6yvg8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2017, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Już jutro połówkowe, już sie nie mogę doczekać! Tyle czasu już się z curunią nie widziałam... Powodzenia na dzisiejszych wizytach! A całej reszcie mamuń miłego dnia!:)

• candela Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy trzymaj się!
    Współczuję pobytu w szpitalu zwłaszcza że taka piękna pogoda za oknem.
    Gibsonka moim zdaniem to co opisujesz to siara. Wszystko w porządku :)
    Dziewczyny zazdroszczę wam tej budowy domu. My nadal na wynajmowanym i nie wiem kiedy to się zmieni bo nie potrafimy się zdecydować czy zostać w Niemczech czy wracać do Polski.

Po moim pobycie w szpitalu przyjechała teściowa pomoc mi przy synku żebym go nie musiała dźwigać. I tak mnie zdenerwowała ostatnio że się cała trzęsłam i przeplakalam pół dnia.
    Z dobrych wieści drugorodny już tak kopie że nie tylko go czuć ale i widać :)
    Mój mąż dał propozycję imienia - Albert.

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    druga ciąża <3 złoty strzał!
    RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • India26 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak możecie sobie pozwolić na takie wanienki to wam zazdroszcze, my oszczędzamy na wszystkim (no poza lekarzem, bo wiadomo zdrowie najważniejsze), a mój M to nie wiem, w ogóle nie widzi potrzeby kupowania niczego jeszcze, jakoś tak mi smutno trochę przez to. Kupiliśmy wózek jak wam wcześniej mówiłam, ja oczywiście go poskładałam, pomacałam, pojeździłam itd., a on spojrzał i koniec. A jak mu go kazałam złożyć, bo nie mam gdzie prania wywiesić, a nie chciałam tego wszystkiego dźwigać do i pakować do pudeł (taa wynajmujemy nieustawne, ale tanie mieszkanie, nie widzę tego jak się tu z dzieckiem zmieścimy) to stwierdził po co tu tyle części jest Ty przesadzasz. :( wózek to jedyna rzecz jaką kupiłam do tej pory :(

59a17bd566875.png
‹‹ 831 832 833 834 835 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ