X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    almaanies wrote:
    Ja jeszcze 1,5 tyg i też będę leniuchować.
    Mam zamiar iść na zwolnienie od lipca, dziewczyny czy to oznacz, że podczas wakacji w ogóle nie mogę się nigdzie z domu ruszyć???

Chciałam mieć doliczony do macierzyńskiego jeszcze urlop ( wakacje), dlatego chce iść na zwolnienie lipcu ale z drugiej strony jak mam siedzieć do października w domu to średnio mi się to uśmiecha, tym bardziej, że mieszkam z dala od swojej rodziny (400km), a chciałabym sobie na 2 tyg przynajmniej pojechać w odwiedziny, odpocząć.
    chyba mozesz zglosic w zusie ze na 2 tyg bedziesz pod innym adresem.
    generalnie jak jestes na l4 to masz chodzacr ale po domu a nie po miescie. bo moj dr mowi ze jak chce po miescie to zeby isc do pracy. mowi ze do 15 nibybw domu siedziec. ale wsrod moich zbajomych kontrole z zusu u ciezarnych sa raczej rzadkie. ja tam sobie glowy nie zawracam mam zamiar wychodzic chociaz na zakupy i z psem.
    znowu inna dziewxzyna pracujaca w zusie w innym miescie mowi ze jak sie ma ciazowe i chodzace to moga naskoczyc. ale ile w tym prawdy ti nie wiem. wiem za to ze do kontroli losuje komputer ;)
    ja na wakacje sie nigdzie nie wybieram. po porodzie ide na macierzynski na rok i na zalegly urlop to wypadnie jakies 2 miesiace mi :)

6sutskjolve431gm.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogą niestety naskoczyc, bo mi wstrzymali zwolnienie bo mnie było mnie w domu. Teraz czekam aż uznają moje wyjaśnienia.

1JyDp2.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no w końcu naprawili, ciekawe na jak długo, bo niedawno też były problemy...

Witam się i ja :) My w weekend świętowaliśmy 1 rocznicę :) remont sypialni coraz bliżej końca, myślę, że uda się już ułożyć panele w sobotę :)

Co do wózków to najlepiej obejrzeć na żywo i się nim "przejechać". My mamy tutek grander lift.

A z tym zusem to ja codziennie wychodzę z psem na 2-3h i robię zakupy, zazwyczaj jestem sama w domu, bo mąż w delagacji i nie będę siedzieć w domu jak w więzieniu :D na zwolnieniu jestem od lutego, żadnych kontroli, w tamtym roku też byłam długo i nic, także nawet jak się trafi, to trudno, ale prawdopodobieństwo jest niewielkie i nie będę przez to uwiązana w domu... No i tez nikomu nie zgłaszam jak wyjeżdzam do rodziny :)

Miłego dnia! :) Ja już odliczam dni do wizyty, jeszcze 3...

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i chwalę się zamówiłam literki z imieniem J-U-L-I-A-N-E-K i pościel do łóżeczka :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/be3e9350b250.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7135b06402a8.png

pola89, dżdżownica, monaJa, MałaMi88, kiti, Caro, madlene88, AlicjaaA, patulla, almaanies, KaroLove, Treselle lubią tę wiadomość

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • monaJa Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:-)
    Wreszcieeeee.... Ileż może trwać awaria:-(

Co do jędzy teściowej to dałyście fajny pomysł oddać albo poczęstować i właśnie nie oddam bo bym nie miała tej satysfakcji widząc jak je je ale jędze zaproszę na grilla choć wierzcie mi że na samą myśl mnie drze blle ale zepne się i przyjmę z uśmiechem i pełną gościnnością i wtedy poczęstuję tymi czekoladkami a w myślach tylko żryj żryj choć zamiast czekoladek to miała bym ochotę podać jej zzieleniałą kiełbasę :-)

nadziejastru, MałaMi88, Treselle, Kimmy lubią tę wiadomość

m3sxk0s3rkvlrf2m.png
    synek <3
    d5afs8qthepg0v77.png

• chcebardzobycmama Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    almaanies wrote:
    Witajcie dziewczyny, mam nadzieję, że to koniec awarii na forum;)
    W weekend kupiłam sporo ubranek dla dzieciątka, w zasadzie z ubrań mam już wszystko. Teraz muszę się zająć wyborem wózka, jakie są wasze typy?

Z czego pamietam to u twojego dzieciatka byl problem z zastojem . I jak tam? Wiadomo cos jak z tym zastojem ?? Mialas robione usg "powtorkowe "

grudzień2015 mama aniołka (*)
    październik2017 mama Oskarka <3
    maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja teraz po weekendzie odzyskałam szacunek do mojej tesciowej. Do tej pory uważała że dieta bezglutenowa dla młodego to mój głupi wymysł, że mam dziwne podejście do odżywiania bo nie daje mu słodyczy. Czasami mi się wydawało że uważa że ja chcę źle dla tego dziecka. Kiedyś mi nawet powiedziała że on stoi na baczność jak mnie widzi. A teraz młody był u niej na weekend to nawet z Niemiec przywiozła nam zapas chleba bg, i bardzo pilnowała jego diety. I dzwoniła kilka razy do mnie zapytać co może kupić i jak coś przygotować.

1JyDp2.png

Wysłany: 13 czerwca 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaJa wrote:
    Witam:-)
    Wreszcieeeee.... Ileż może trwać awaria:-(

Co do jędzy teściowej to dałyście fajny pomysł oddać albo poczęstować i właśnie nie oddam bo bym nie miała tej satysfakcji widząc jak je je ale jędze zaproszę na grilla choć wierzcie mi że na samą myśl mnie drze blle ale zepne się i przyjmę z uśmiechem i pełną gościnnością i wtedy poczęstuję tymi czekoladkami a w myślach tylko żryj żryj choć zamiast czekoladek to miała bym ochotę podać jej zzieleniałą kiełbasę :-)
    ja bym jeszcze przy gosciach powiedziala ze to od mamusi i dopiero otwarla a tam czekoladki beda mialy bialy nalot ze starosci i bedzie szydera co za gowno dala. cos w stylu 'a terac cos dla oslody czekoladki od tesciowej' a zeby dolac oliwy do ognia jak beda biale zdziwilabym sie i jakby dziwnie wygladaly to bym powiedziala ze sprawdze date waznosci a tam jak przeterminiwane haha i bym stwierdzila ze przeciez czekolada nie moze sie przeterminowac i pierwsza poczestowalabym tesciowa :D niech jedzy stanie w gardle w poprzek :D

chcebardzobycmama, MałaMi88, Agnesqe, patulla, aaniluap, monaJa, Kimmy lubią tę wiadomość

6sutskjolve431gm.png
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    A i chwalę się zamówiłam literki z imieniem J-U-L-I-A-N-E-K i pościel do łóżeczka :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/be3e9350b250.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7135b06402a8.png
    Jaki wymiar poscieli wzielas?

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤

Wysłany: 13 czerwca 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    Nie mogą niestety naskoczyc, bo mi wstrzymali zwolnienie bo mnie było mnie w domu. Teraz czekam aż uznają moje wyjaśnienia.
    ja jak mnie nakryja ze mnie nie bylo za kazdym razem bede mowic ze spalam i jak mi udowodnia?
    a Ty czasem nie masz wlasnej dzialalnosci?

6sutskjolve431gm.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    120x90 :)

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
  • zuzanna Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami i ja. Dziewczyny co do tych kontroli z ZUS to gdy jest na zwolnieniu 2 ze można chodzić to tez sprawdzają? Bez sensu to jest...

ponad 3 lata starań...
    01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
    11.01.16 1 IUI :-(, 28.04.16 2 IUI :-(
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    ja jak mnie nakryja ze mnie nie bylo za kazdym razem bede mowic ze spalam i jak mi udowodnia?
    a Ty czasem nie masz wlasnej dzialalnosci?

Mam i dlatego dla zusu jestem przestępcą ;)

monaJa lubi tę wiadomość

1JyDp2.png

Wysłany: 13 czerwca 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    Mam i dlatego dla zusu jestem przestępcą ;)
    no wlasnie kochana dlatego masz kontrole w ciazy... dla ludzi na etacie normlanie raczej nie zagladaja.
    zawsze mnie to zastanawia czemu do tych na dzialalnosci sie tak przypierdzielaja...

6sutskjolve431gm.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane oj jak dobrze że jesteście. Witam się w 25 tyg siedzę dobie w poradni po wypiciu glukozy. Paniom podziękowałam za dobre śniadanko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2017, 10:24

ckai9n73kv974yz0.png
  • Anulka87 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Kochane! jak dawno Was nie widziałam :)

ja właśnie wróciłam do domku po krzywej cukrowej - nie było tak źle! mi bardzo smakowała! nie padłam z głodu, nawet po krzywej wzięłam euthyrox i odczekałam pół godziny na śniadanko :) - tak sugerowała endo :) Maleństwu też smakowała glukoza, czułam fikanie nawet, jak siedziałam :) teraz tylko trzymanie kciuków, żeby nie wyszła cukrzyca ciążowa :)

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    Czekamy na Rodzeństwo...🥰
    preg.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dzień dobry w końcu :-D
    Ale te dni bez forum byly dziwne :-P
    U nas z dnia na dzien coraz mocniejsze kopniaki, w koncy czuję je podczas stania ;-)
    Ja glukozę bede piła w 24-25 tc dopiero. Tak mi lekarz zalecil, nie wiem czemu.
    Aaaa i mam juz pierwsze zakupy dla księżniczki
    :-D ale frajda ;-)

age.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa no i 23tc czas start :-)

MałaMi88 lubi tę wiadomość

age.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka87 wrote:
    cześć Kochane! jak dawno Was nie widziałam :)

ja właśnie wróciłam do domku po krzywej cukrowej - nie było tak źle! mi bardzo smakowała! nie padłam z głodu, nawet po krzywej wzięłam euthyrox i odczekałam pół godziny na śniadanko :) - tak sugerowała endo :) Maleństwu też smakowała glukoza, czułam fikanie nawet, jak siedziałam :) teraz tylko trzymanie kciuków, żeby nie wyszła cukrzyca ciążowa :)
    No ja też wróciłam i troszku jestem załamana booo.. Pani w przychodni mi niepowiedziala zw powinnam przyjść po godzinie tylko po 2 tak byłam poinformowana od innej ii po 2 pobrala ale powiedziała że powinnam byc po godzinie i znów po 2 że to swą pomiary. No cóż w piątek będę badania omawiać z lekarzem wie c może mi będzie kazał powtórzyć.... Ach stres od rama

ckai9n73kv974yz0.png
  • Anulka87 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlene88 wrote:
    No ja też wróciłam i troszku jestem załamana booo.. Pani w przychodni mi niepowiedziala zw powinnam przyjść po godzinie tylko po 2 tak byłam poinformowana od innej ii po 2 pobrala ale powiedziała że powinnam byc po godzinie i znów po 2 że to swą pomiary. No cóż w piątek będę badania omawiać z lekarzem wie c może mi będzie kazał powtórzyć.... Ach stres od rama

ja miałam najpierw z palucha, potem wypiłam glukozę i po godzinie miałam z krwi, i po dwóch znowu z krwi. kurcze, to jakieś mało komunikatywne te pielęgniarki u Ciebie :/ nie dość, że samo badanie komfortowe nie jest, to jeszcze dodatkowy stres :/

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    Czekamy na Rodzeństwo...🥰
    preg.png
‹‹ 859 860 861 862 863 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ