X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki :) Wczoraj byliśmy na usg połówkowym. Franio waży 486 gram i jest ruchliwym maleństwem. Doktor bardzo długo badał serduszko i się w nie wpatrywał, już zaczynałam się martwić, prawdę powiedziawszy to do tej pory czuje lekki niepokój ze względu na jeden wykres przy wynikach. Jednak na końcu dostaliśmy informację, że Dzidziuś zdrowy i mamy się zjawić na kolejne usg między 28tc a 32tc. Widziałam nóżkę, rączkę i pięknie bijące serduszko. Franek oprócz kopniaków zaczyna się chyba przeciągać bo się wypycha często z rana i robi taką powolną falę na brzuchu :) <3 Kilogramów niestety mi nie przybywa :/ Za mało jem :( Często omijam obiady... Ale poprawię się, obiecuje! Za to brzucholek rośnie, że aż inni się dziwią ;) Samopoczucie mam bardzo dobre, jestem szczęśliwą ciężarówką :) Pozdrawiam Was cieplutko <3

Dołączam zdjęcie tego wykresu, który mnie niepokoi. Może któraś z Was coś powie na ten temat. A właściwie są dwa wykresy gdzie wynik jest na poziomie najniższym. Pozostałe są na środkowym, czyli wnioskuje, że w normie. Wizytę u mojej ginekolog mam dopiero 29 czerwca więc zanim się dowiem coś więcej to trochę czasu minie.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bcb5f54a9e43.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/104f18e8fc82.jpg

patulla, monaJa, MałaMi88, kiti, nadziejastru, Caro, Dziobuś, AlicjaaA, Kimmy lubią tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Barbie24 Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!Ale był post od forum, nie było czego poczytać w wolnej chwili :/

Ja wczoraj byłam na krzywej cukrowej.Czas szybko zleciał, pogadałam z inną mamą, która też tą krzywą robiła, także się nie wynudziłam.Czułam się super po glukozie, wypiłam bez problemu.Od tego czasu jak mi cukier wyszedł w moczu raczej omijam słodycze, więc ta glukoza nawet mi smakowała.
    Madlene dziwne, że Cię nie poinformowali jak to powinno wyglądać.Podejrzewam, że lekarz może kazać powtórzyć Ci badania :/ W ogóle dla mnie w tych punktach pobrań to porażka.Ja się oczywiście przygotowałam, miałam swoją glukozę, swoją wodę przegotowaną, nawet łyżeczkę do rozmieszania tego, więc u mnie nie było problemu, ale ta dziewczyna, która też przyszła na tą krzywą była zupełnie nieprzygotowana i dopiero latała w panice do apteki po glukozę, potem nie mogła się doprosić o wodę, automat oczywiście pusty...Ech :/ A kasę za pobranie to chętnie biorą :/

Dziewczyny będę miała prawdopodobnie do odsprzedania komplet pościeli miminu różowo-szary w kropeczki.Coś takiego https://www.ceneo.pl/47765478 tylko w zestawie jest 5 części: ochraniacz, poszewka na kołdrę i poduszkę, kołdra i podusia.Ja kupiłam właśnie jeden taki komplet, na żywo jest prześliczny, a w drugi komplet kupiłam w inny wzór.A dziś się dowiedziałam, że moja mama też kupiła kilka dni temu taki komplecik i mam dwa takie same.Nie wiem czy uda jej się go oddać, ale jeśli nie to będę chciała sprzedać.I myślę, że cena 90 zł + kw, więc jeśli ktoś chętny to dajcie znać :)

• madlene88 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka87 wrote:
    ja miałam najpierw z palucha, potem wypiłam glukozę i po godzinie miałam z krwi, i po dwóch znowu z krwi. kurcze, to jakieś mało komunikatywne te pielęgniarki u Ciebie :/ nie dość, że samo badanie komfortowe nie jest, to jeszcze dodatkowy stres :/
    Mam nadzieję że nie będę musiała powtarzać...

ckai9n73kv974yz0.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barbie24 wrote:
    Witajcie!Ale był post od forum, nie było czego poczytać w wolnej chwili :/

Ja wczoraj byłam na krzywej cukrowej.Czas szybko zleciał, pogadałam z inną mamą, która też tą krzywą robiła, także się nie wynudziłam.Czułam się super po glukozie, wypiłam bez problemu.Od tego czasu jak mi cukier wyszedł w moczu raczej omijam słodycze, więc ta glukoza nawet mi smakowała.
    Madlene dziwne, że Cię nie poinformowali jak to powinno wyglądać.Podejrzewam, że lekarz może kazać powtórzyć Ci badania :/ W ogóle dla mnie w tych punktach pobrań to porażka.Ja się oczywiście przygotowałam, miałam swoją glukozę, swoją wodę przegotowaną, nawet łyżeczkę do rozmieszania tego, więc u mnie nie było problemu, ale ta dziewczyna, która też przyszła na tą krzywą była zupełnie nieprzygotowana i dopiero latała w panice do apteki po glukozę, potem nie mogła się doprosić o wodę, automat oczywiście pusty...Ech :/ A kasę za pobranie to chętnie biorą :/

Dziewczyny będę miała prawdopodobnie do odsprzedania komplet pościeli miminu różowo-szary w kropeczki.Coś takiego https://www.ceneo.pl/47765478 tylko w zestawie jest 5 części: ochraniacz, poszewka na kołdrę i poduszkę, kołdra i podusia.Ja kupiłam właśnie jeden taki komplet, na żywo jest prześliczny, a w drugi komplet kupiłam w inny wzór.A dziś się dowiedziałam, że moja mama też kupiła kilka dni temu taki komplecik i mam dwa takie same.Nie wiem czy uda jej się go oddać, ale jeśli nie to będę chciała sprzedać.I myślę, że cena 90 zł + kw, więc jeśli ktoś chętny to dajcie znać :)
    No właśnie boję się że będę musiała powtarzać... Dowiem się już w piątek... ten 13 ty jest dla mnie mega pechowy. Wczoraj kupiłam pojemnik na mocz w aptece skałami rano a tu on nieszczelny na zgrzaniu u samego dołu. No i pojechałam bez próbki moczu, myślę to nic, jutro muszę dowieść ale ta glukoza mnie dobila... Jestem zła...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2017, 11:35

ckai9n73kv974yz0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Mimo, że forum nie działało to po kilka razy wchodziłam, tak odruchowo ;p Dziwnie było bez forum, może nie udzielam się często, ale zawsze czytam :) Dzisiaj zaczynamy 22 tydzień! Ale jestem szczęśliwa im więcej tygodni ciąży tym jestem spokojniejsza i szczęśliwsza :)

dżdżownica, madlene88, monaJa, 0202oliwcia, Dziobuś lubią tę wiadomość

• patulla Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an-NajbliFc5FbcszeF20wizyty-000000ffffffxxxxxx17032-1-0-200-green007.gif

12.06(poniedziałek) Bella_Bella (połówkowe), pola89 (połówkowe), Myszaq
    13.06(wtorek) Caro (połówkowe), czakajacanacud1 (połówkowe)
    14.06(środa) aaniluap
    16.06(piątek) dżdżownica, nadziejastru
    19.06(ponidziałek) monaJa
    20.06(wtorek) monaJa (połówkowe), India26
    21.06(środa) Barbie24, aaniluap, Natikka123, pola89, Dziobuś, A może by...
    22.06(czwartek) A może by..., Veira, Pampcia, patulla
    26.06(poniedziałek)
    27.06(wtorek) BurzaHormonów, kiti, Caro, AlicjaaA
    28.06(środa) KasiaHaBe
    29.06(czwartek) Bella_Bella, Anuśka19 (połówkowe)
    30.06(piątek) Treselle
    01.07(sobota) 0202oliwcia
    04.07(wtorek) zuzanna
    05.07(środa) Agnesqe, almaanies, E_w_c_i_a
    12.07(środa) aaniluap
    17.08(czwartek) KasiaHaBe (IIIgenetyczne)

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Fajnie, że forum już działa, choć ja i tak puki co odstawiona trochę będę, bo mam w domu synka cale dnie. Babki ze żłobka wczoraj zadzwonily, że mocno kaszle więc żeby zabrać. No i do końca tygodnia siedzimy w domu. Także koniec mojego odpoczynku i unikania stresów, bo zajmowanie sie dwulatkiem z etapem 'buntu' to orka na ugorze ;-P

Świetne te wasze ciuszki i literki z pościelą Nadziejastru.

Widzę, że krzywa cukrowa na tapecie, ja też przed 27 czerwca muszę zrobić.

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, dziwnie, dziwnie bez forum :P

Witam się i ja :)
    Maluszek w brzuszku szaleje co raz bardziej, więc fajnie. Idę w przyszłym tygodniu dodatkowo na wizytę do innego lekarza, nie mogę doczekać się, kto tam w brzuszku mieszka :P I tak w ogóle to chcę mieć pewność, że wszystko jest ok :)

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Cieszę się bardzo, że wreszcie jest forum.. Brakowało mi Was bardzo. U mnie 25 tydzień leci i jakoś ciężko mi w to uwierzyć. Za dwa tyg. koniec II trymestru. Brzuszek już co raz większy i niestety zaczęłam mieć zadyszkę. Dużo zależy od tego jak się malec ułoży bo potrafię mieć i w czasie mówienia, a czasami wcale. Bardzo się boję III trymestru. Waga mi od dwóch tygodni ruszyła do przodu - mam już 1,5 kg na plusie od 22 maja ;/ więc trochę dużo wg mnie biorąc pod uwagę, że do 22 maja przytyłam 2 kg. Wiem, że niby 3,5 kg to nie dramat, ale bardziej martwi mnie tempo przyrostu niż jego wynik. Gdyby to tak było 0,8 kg - 1 kg to inaczej, a tu wg mnie dużo. Ja też drobinką nie jestem i tak patrzę na swoje zdjęcia to jestem niestety trochę spuchnięta na twarzy. Ręce też mi już puchną bo obrączkę musiałam zdjąć i ubieram tylko jak gdzieś wychodzę :( Pierwszy raz po 5 latach nie mogę nosić obrączki.

Patulla, Twój awatar to Twój obecny brzuszek? Jest śliczny... taki okrąglutki. Mój wygląda jak u grubaska :(.

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlicjaaA wrote:
    Hejka. Fajnie, że forum już działa, choć ja i tak puki co odstawiona trochę będę, bo mam w domu synka cale dnie. Babki ze żłobka wczoraj zadzwonily, że mocno kaszle więc żeby zabrać. No i do końca tygodnia siedzimy w domu. Także koniec mojego odpoczynku i unikania stresów, bo zajmowanie sie dwulatkiem z etapem 'buntu' to orka na ugorze ;-P

Świetne te wasze ciuszki i literki z pościelą Nadziejastru.

Widzę, że krzywa cukrowa na tapecie, ja też przed 27 czerwca muszę zrobić.

Nie martw się, będzie tylko gorzej :) fochy sześciolatka są trudniejsze do zniesienia :) bo czasem jak coś odpowie to nie wiem czy śmiać się czy płakać. Kiedyś mu tłumacze że nie mogę mu kupić klocków bo nie mam pieniążków a on do mnie "to idź do pracy i zarób". :)

nadziejastru lubi tę wiadomość

1JyDp2.png
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    an-NajbliFc5FbcszeF20wizyty-000000ffffffxxxxxx17032-1-0-200-green007.gif

12.06(poniedziałek) Bella_Bella (połówkowe), pola89 (połówkowe), Myszaq
    13.06(wtorek) Caro (połówkowe), czakajacanacud1 (połówkowe)
    14.06(środa) aaniluap
    16.06(piątek) dżdżownica, nadziejastru
    19.06(ponidziałek) monaJa
    20.06(wtorek) monaJa (połówkowe), India26
    21.06(środa) Barbie24, aaniluap, Natikka123, pola89, Dziobuś, A może by...
    22.06(czwartek) A może by..., Veira, Pampcia, patulla
    26.06(poniedziałek)
    27.06(wtorek) BurzaHormonów, kiti, Caro, AlicjaaA
    28.06(środa) KasiaHaBe
    29.06(czwartek) Bella_Bella, Anuśka19 (połówkowe)
    30.06(piątek) Treselle
    01.07(sobota) 0202oliwcia
    04.07(wtorek) zuzanna
    05.07(środa) Agnesqe, almaanies, E_w_c_i_a
    12.07(środa) aaniluap
    17.08(czwartek) KasiaHaBe (IIIgenetyczne)
    ja juz po w tamtwn czw pisalam :) kolejna wizyra 6 lipca

6sutskjolve431gm.png
  • zuzanna Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekajacnacud a jak u Ciebie są juz ruchy? Bo z tego co kojarzę to masz tak jak ja łożysko na przedniej ścianie i jeszcze niedawno nie czulas?

ponad 3 lata starań...
    01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
    11.01.16 1 IUI :-(, 28.04.16 2 IUI :-(
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • zuzanna Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już czuję w sumie codziennie
    Czasem mniej ale tak z rana czy wieczorem juz nawet można wychwycić jak brzusio skacze :-)

ponad 3 lata starań...
    01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
    11.01.16 1 IUI :-(, 28.04.16 2 IUI :-(
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • aaniluap Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co z KaroLove? Od jakiegoś czasu się nie udziela, a nie pamiętam czy pisała że gdzieś wyjeżdża. Miała chyba robić echo serduszka ale nie napisała jak po badaniu. Możliwe że przegapiłam jej wpisy przez te awarie...

nadziejastru, KaroLove, monaJa lubią tę wiadomość

02502cdf1c.png
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey :)
    Dziwnie było bez forum. Tak smutno.
    Mnie wczoraj wkurzyła laska z którą umówiliśmy się na oglądanie mieszkania. Nie poinformowała nas, że ogłoszenie nieaktualne, ani nie odbierała od nas tel. Dopiero jak napisałam jej sms, to odpisała, że nieaktualne. Fajnie tylko, że byliśmy umówieni na 20 pod mieszkaniem i gdyby nie to,że ja zawsze wolę się upewnić, to pojechalibyśmy niepotrzebnie na drugi koniec Krakowa.
    Szukanie mieszkania jest straszne. Jak ja bym chciała już mieć własne. :(
    Czy wasze maluchy też teraz jakoś bardziej szaleją??? Mój wczoraj i dzisiaj tak szalał, że sama nie wiedziałam, czy mam rewolucje w brzuchu, czy to on.

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzanna wrote:
    Czekajacnacud a jak u Ciebie są juz ruchy? Bo z tego co kojarzę to masz tak jak ja łożysko na przedniej ścianie i jeszcze niedawno nie czulas?
    teraz juz czuje raczej jak przez poduszke ale czuje w miare i to kilka razy dziennie. pod konjec tamtego tyg dzidzia dala tango ze brzuch skakal ale to tylko raz :)
    ogolnie teraz jakbczuje czesciej to musze stwierdzic ze takie ruchy czulam wczesniej ale sporadycznie ;)

6sutskjolve431gm.png
  • MałaMi88 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2017, 22:31

JzxGp2.png
  • almaanies Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebardzobycmama wrote:
    Z czego pamietam to u twojego dzieciatka byl problem z zastojem . I jak tam? Wiadomo cos jak z tym zastojem ?? Mialas robione usg "powtorkowe "
    Kochana z moim dzieciątkiem nie ma problemów, pomyliłaś osoby :)

eikt9n733qx6yvg8.png
  • patulla Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    ja juz po w tamtwn czw pisalam :) kolejna wizyra 6 lipca
    Przepraszam, wiedziałam, że ktoś mi umknął, uzupełnię ;)

A może by..., tak aktualny, już,całkiem spory brzusio ;)
    Na wagę nie wchodzę, bo w ciąży stres nie wskazany :P II trymestr to chyba największy przyrost wagi :/

czekajacanacud1 lubi tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • aaniluap Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to mój bebzol w ostatnim dniu 22.tygodnia

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ca3ab2e9ae27.jpg

Rozlewa się na boki zamiast rosnąć w przód, ale w obcislych ubraniach nie ma wątpliwości że coś jest na rzeczy.
    Wybaczcie negliż ale to miało być zdjecie tylko dla męża.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2017, 13:17

Barbie24, madlene88, pola89, AlicjaaA, MałaMi88, patulla, Treselle, Dziobuś, Kimmy lubią tę wiadomość

02502cdf1c.png
‹‹ 860 861 862 863 864 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ