Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
MałaMi88 wrote:Ja na poczatku l4vrozmawialam ze znajoma w Zusie jak to jest z tymi kontrolami ciezarnych mowila ze kontroluja osoby z wlasna dzialalnoscia (chodzi tu glownie o to czy na l4 nie pracują) , kontroluja osoby z krotkimi umowami/ dopiero co zatrudnione i osoby ktore przed pojsciem na l4 mialy jakas spora podwyżkę.
to kontroli sie raczej nie spodziewam
MałaMi88 lubi tę wiadomość
-
Bella_Bella wrote:Nic złego się nie stało. Powiedzmy, że rezygnuje z wątku dla własnego spokoju ducha
Chcę też zająć się bardziej sobą i realizacją planów, które są jeszcze przed porodem. Będę się odzywać po wizytach z informacją czy wszystko w porządku. Oczywiście w razie czego piszcie wiadomości prywatne
-
almaanies wrote:Kochana z moim dzieciątkiem nie ma problemów, pomyliłaś osoby
O kurcze to przepraszam
Widzialam tutaj ze jakas dziewczyna o tym pisala ,albo grupy pomylilamgrudzień2015 mama aniołka (*)
październik2017 mama Oskarka
maj2019 mama Mikusia
-
mimoza wrote:Hey
Dziwnie było bez forum. Tak smutno.
Mnie wczoraj wkurzyła laska z którą umówiliśmy się na oglądanie mieszkania. Nie poinformowała nas, że ogłoszenie nieaktualne, ani nie odbierała od nas tel. Dopiero jak napisałam jej sms, to odpisała, że nieaktualne. Fajnie tylko, że byliśmy umówieni na 20 pod mieszkaniem i gdyby nie to,że ja zawsze wolę się upewnić, to pojechalibyśmy niepotrzebnie na drugi koniec Krakowa.
Szukanie mieszkania jest straszne. Jak ja bym chciała już mieć własne.
Czy wasze maluchy też teraz jakoś bardziej szaleją??? Mój wczoraj i dzisiaj tak szalał, że sama nie wiedziałam, czy mam rewolucje w brzuchu, czy to on.
Mój niesamowicie czasami szaleje, a czasami udaje grzecznego chłopca.. Nie wiem szczerze już co wolę :)Codziennie go czuję, to bez dwóch zdań i czuję już jak się wierci w brzuszku i wyciąga. Śmieszne uczucie.
Co do mieszkania to nie zazdroszczę. W zeszłym roku kupiliśmy jakimś cudem dom, ale celowaliśmy też w mieszkanie. To była droga przez mękę.. Kiedyś jak sobie to wyobrażałam to myślałam, że będzie to przyjemny proces.. nie był. Natomiast później wszystkie formalności i remont.. jeszcze gorzej. Remont ciągle się ciągnie, koszty przewyższają nasze możliwości i to tak trwa. Chciałabym by było już ślicznie, niestety dużo jeszcze przed nami.
patulla wrote:Przepraszam, wiedziałam, że ktoś mi umknął, uzupełnię
A może by..., tak aktualny, już,całkiem spory brzusio
Na wagę nie wchodzę, bo w ciąży stres nie wskazanyII trymestr to chyba największy przyrost wagi
No niby tak, tylko tak jak mówię, martwi mnie jego nagłe tempo, gdzie jednak piszą, że powinien być tak ok 300 g. na tydzień. U mnie jest większy niż 300 g. a co więcej już kończy się ten II trymestr więc chyba powinien spowalniać.. czy to tak nie działa?
aaniluap wrote:A to mój bebzol w ostatnim dniu 22.tygodnia
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ca3ab2e9ae27.jpg
Rozlewa się na boki zamiast rosnąć w przód, ale w obcislych ubraniach nie ma wątpliwości że coś jest na rzeczy.
Wybaczcie negliż ale to miało być zdjecie tylko dla męża.
Aniula, nie wiem co Ci się rozlewa na boki, ale zdecydowanie nie brzuch
! Mąż po takiej fotce to chyba miał problemy z koncentracją
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2017, 15:05
-
Zgadza się u mnie Małgosia ma zastój na prawej nerce wizytę mam dopiero 1 lipca wiec wtedy się dowiem ..... Mam nadzieje ze jest lepiej dziś byłam na glukozie makabra no ale jakos podolałam jutro wyniki mam nadzieje że będą ok
Nadzieja trzymam kciuki i czekam na pozytywne wieści z waszej strony
Synek Piotruś 2019Córeczka Oliwia 2013
. Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
Hej Dziewczyny :**
Ale było nuudno przez tą awarię. Co jakiś czas wychodziłam, a tu "przepraszamy bla bla bla". Chyba nie mogli dojść do ładu
Dzisiaj mam wizytę - połówkowe i już nie mogę się doczekać, a jednocześnie mam nadzieję, że wszystkie wyniki będą dobre. Mała kopie jak szalonaChoć czasem są dni kiedy jest mega spokojna a ja oczywiście mam od razu czarne myśli, a potem okazuje że za dzień, dwa nadrabia ze zdwojoną siłą
Bella dobrze że chociaż na gospodyniach zostajesz :*
aaniluap Ty chudzinko
Oliwcia nadzieja trzymam kciuki za Wasze maluszki i mam nadzieję na same dobre wieści.
0202oliwcia, nadziejastru, MałaMi88, aaniluap lubią tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
A może by... U mnie waga praktycznie stanęła po 32-34 tc, ale też woda nie zatrzymywala się co u niektórych robi duży przyrost wagi na końcówce ciąży.
Aaniluap, normalnie nie mogę się napatrzeć, jak można mieć, a raczej nie mieć, taki brzuszek w 22 tcNormalnie mogłabyś pójść do programu typu "ciążą z zaskoczenia"
Na glukoze, czy tam test obciążenia glukozą mamy jeszcze czas, chyba zwykle zalecają po 24 tc, bo wtedy mogą zaczynać się kłopoty z cukrami. Ja tez jeszcze skierowania na nią nie mam, a wizytę mam pod koniec czerwca.
-
patulla wrote:A może by... U mnie waga praktycznie stanęła po 32-34 tc, ale też woda nie zatrzymywala się co u niektórych robi duży przyrost wagi na końcówce ciąży.
Aaniluap, normalnie nie mogę się napatrzeć, jak można mieć, a raczej nie mieć, taki brzuszek w 22 tcNormalnie mogłabyś pójść do programu typu "ciążą z zaskoczenia"
Na glukoze, czy tam test obciążenia glukozą mamy jeszcze czas, chyba zwykle zalecają po 24 tc, bo wtedy mogą zaczynać się kłopoty z cukrami. Ja tez jeszcze skierowania na nią nie mam, a wizytę mam pod koniec czerwca.
Ojjj, ja tak chciałam przytyć max 8 kg, ale jak w tym tempie będą mi przybywać kilogramy to nie sądzę bym się zmieściła. Zobaczymy jak to będzie w moim przypadku. Oby później udało się jak najwięcej zrzucić po ciąży. W tym roku 30 więc chciałabym jakoś lepiej wyglądać na tych urodzinach. -
czekajacanacud1 wrote:dziewczyny jaka jestem glodna a tu ok godzina zanim zjem obiad o mammooooo ale mnie ssie
dzis robie kopytka ze szpinakiem o
plus sos czosbkowo serowy -
madlene88 wrote:Ooo kopytka że szpinakiem a jak robisz uwielbiam kopytka i szpinak ale tej wersji jeszcze nie jadlam
madlene88 lubi tę wiadomość
-
Co do aktywności mojego malucha to jestem przerażona co będzie dalej jak juz teraz wierci się jak szalony
póki co nie boli, ale jest malutki... mam nadzieje, ze nie da wycisku mamusi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2017, 19:04
Dziobuś lubi tę wiadomość
-
aaniluap wrote:A to mój bebzol w ostatnim dniu 22.tygodnia
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ca3ab2e9ae27.jpg
Rozlewa się na boki zamiast rosnąć w przód, ale w obcislych ubraniach nie ma wątpliwości że coś jest na rzeczy.
Wybaczcie negliż ale to miało być zdjecie tylko dla męża.
Jesteśmy na podobnym etapie, a brzuszek mam dwa razy większy, mimo, że przed ciążą był płaski jak deska<zazdro>
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/80e0241ebcd3.jpg
PS. za to imię mamy to samoWiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2017, 20:58
almaanies, Dziobuś, MałaMi88 lubią tę wiadomość