X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi88 wrote:
    Ja na poczatku l4vrozmawialam ze znajoma w Zusie jak to jest z tymi kontrolami ciezarnych mowila ze kontroluja osoby z wlasna dzialalnoscia (chodzi tu glownie o to czy na l4 nie pracują) , kontroluja osoby z krotkimi umowami/ dopiero co zatrudnione i osoby ktore przed pojsciem na l4 mialy jakas spora podwyżkę.
    no to zaden z powyzszych mnie nie dotyczy heheh :D to kontroli sie raczej nie spodziewam :D

MałaMi88 lubi tę wiadomość

6sutskjolve431gm.png

Wysłany: 13 czerwca 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Nic złego się nie stało. Powiedzmy, że rezygnuje z wątku dla własnego spokoju ducha ;) Chcę też zająć się bardziej sobą i realizacją planów, które są jeszcze przed porodem. Będę się odzywać po wizytach z informacją czy wszystko w porządku. Oczywiście w razie czego piszcie wiadomości prywatne ;)
    Bella bede pisac priv a z gospodyn tez odchodzisz?

6sutskjolve431gm.png
  • chcebardzobycmama Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    almaanies wrote:
    Kochana z moim dzieciątkiem nie ma problemów, pomyliłaś osoby :)

O kurcze to przepraszam :)
    Widzialam tutaj ze jakas dziewczyna o tym pisala ,albo grupy pomylilam :)

grudzień2015 mama aniołka (*)
    październik2017 mama Oskarka <3
    maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    Bella bede pisac priv a z gospodyn tez odchodzisz?

Z gospodyń i zafasolkowanych nie, tam zostaję :)

Caro, czekajacanacud1 lubią tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebardzobycmama Oliwcia pisała :) i mój synuś też ma zastój na jednej nerce, w piątek ide do ginekologa, będę coś więcej wiedziała

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimoza wrote:
    Hey :)
    Dziwnie było bez forum. Tak smutno.
    Mnie wczoraj wkurzyła laska z którą umówiliśmy się na oglądanie mieszkania. Nie poinformowała nas, że ogłoszenie nieaktualne, ani nie odbierała od nas tel. Dopiero jak napisałam jej sms, to odpisała, że nieaktualne. Fajnie tylko, że byliśmy umówieni na 20 pod mieszkaniem i gdyby nie to,że ja zawsze wolę się upewnić, to pojechalibyśmy niepotrzebnie na drugi koniec Krakowa.
    Szukanie mieszkania jest straszne. Jak ja bym chciała już mieć własne. :(
    Czy wasze maluchy też teraz jakoś bardziej szaleją??? Mój wczoraj i dzisiaj tak szalał, że sama nie wiedziałam, czy mam rewolucje w brzuchu, czy to on.

Mój niesamowicie czasami szaleje, a czasami udaje grzecznego chłopca.. Nie wiem szczerze już co wolę :)Codziennie go czuję, to bez dwóch zdań i czuję już jak się wierci w brzuszku i wyciąga. Śmieszne uczucie.

Co do mieszkania to nie zazdroszczę. W zeszłym roku kupiliśmy jakimś cudem dom, ale celowaliśmy też w mieszkanie. To była droga przez mękę.. Kiedyś jak sobie to wyobrażałam to myślałam, że będzie to przyjemny proces.. nie był. Natomiast później wszystkie formalności i remont.. jeszcze gorzej. Remont ciągle się ciągnie, koszty przewyższają nasze możliwości i to tak trwa. Chciałabym by było już ślicznie, niestety dużo jeszcze przed nami.
    patulla wrote:
    Przepraszam, wiedziałam, że ktoś mi umknął, uzupełnię ;)

A może by..., tak aktualny, już,całkiem spory brzusio ;)
    Na wagę nie wchodzę, bo w ciąży stres nie wskazany :P II trymestr to chyba największy przyrost wagi :/

No niby tak, tylko tak jak mówię, martwi mnie jego nagłe tempo, gdzie jednak piszą, że powinien być tak ok 300 g. na tydzień. U mnie jest większy niż 300 g. a co więcej już kończy się ten II trymestr więc chyba powinien spowalniać :(.. czy to tak nie działa?
    aaniluap wrote:
    A to mój bebzol w ostatnim dniu 22.tygodnia

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ca3ab2e9ae27.jpg

Rozlewa się na boki zamiast rosnąć w przód, ale w obcislych ubraniach nie ma wątpliwości że coś jest na rzeczy.
    Wybaczcie negliż ale to miało być zdjecie tylko dla męża.

Aniula, nie wiem co Ci się rozlewa na boki :D, ale zdecydowanie nie brzuch :D! Mąż po takiej fotce to chyba miał problemy z koncentracją :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2017, 15:05

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadza się u mnie Małgosia ma zastój na prawej nerce wizytę mam dopiero 1 lipca wiec wtedy się dowiem ..... Mam nadzieje ze jest lepiej dziś byłam na glukozie makabra no ale jakos podolałam jutro wyniki mam nadzieje że będą ok

Nadzieja trzymam kciuki i czekam na pozytywne wieści z waszej strony

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • Caro Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :**

Ale było nuudno przez tą awarię. Co jakiś czas wychodziłam, a tu "przepraszamy bla bla bla". Chyba nie mogli dojść do ładu ;-)

Dzisiaj mam wizytę - połówkowe i już nie mogę się doczekać, a jednocześnie mam nadzieję, że wszystkie wyniki będą dobre. Mała kopie jak szalona <3 Choć czasem są dni kiedy jest mega spokojna a ja oczywiście mam od razu czarne myśli, a potem okazuje że za dzień, dwa nadrabia ze zdwojoną siłą :-)

Bella dobrze że chociaż na gospodyniach zostajesz :*

aaniluap Ty chudzinko :-D :-D

Oliwcia nadzieja trzymam kciuki za Wasze maluszki i mam nadzieję na same dobre wieści.

0202oliwcia, nadziejastru, MałaMi88, aaniluap lubią tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • patulla Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może by... U mnie waga praktycznie stanęła po 32-34 tc, ale też woda nie zatrzymywala się co u niektórych robi duży przyrost wagi na końcówce ciąży.

Aaniluap, normalnie nie mogę się napatrzeć, jak można mieć, a raczej nie mieć, taki brzuszek w 22 tc ;) Normalnie mogłabyś pójść do programu typu "ciążą z zaskoczenia" ;)

Na glukoze, czy tam test obciążenia glukozą mamy jeszcze czas, chyba zwykle zalecają po 24 tc, bo wtedy mogą zaczynać się kłopoty z cukrami. Ja tez jeszcze skierowania na nią nie mam, a wizytę mam pod koniec czerwca.

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png

Wysłany: 13 czerwca 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jaka jestem glodna a tu ok godzina zanim zjem obiad o mammooooo ale mnie ssie :D
    dzis robie kopytka ze szpinakiem o
    plus sos czosbkowo serowy :D

6sutskjolve431gm.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    A może by... U mnie waga praktycznie stanęła po 32-34 tc, ale też woda nie zatrzymywala się co u niektórych robi duży przyrost wagi na końcówce ciąży.

Aaniluap, normalnie nie mogę się napatrzeć, jak można mieć, a raczej nie mieć, taki brzuszek w 22 tc ;) Normalnie mogłabyś pójść do programu typu "ciążą z zaskoczenia" ;)

Na glukoze, czy tam test obciążenia glukozą mamy jeszcze czas, chyba zwykle zalecają po 24 tc, bo wtedy mogą zaczynać się kłopoty z cukrami. Ja tez jeszcze skierowania na nią nie mam, a wizytę mam pod koniec czerwca.

Ojjj, ja tak chciałam przytyć max 8 kg, ale jak w tym tempie będą mi przybywać kilogramy to nie sądzę bym się zmieściła. Zobaczymy jak to będzie w moim przypadku. Oby później udało się jak najwięcej zrzucić po ciąży. W tym roku 30 więc chciałabym jakoś lepiej wyglądać na tych urodzinach.

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    dziewczyny jaka jestem glodna a tu ok godzina zanim zjem obiad o mammooooo ale mnie ssie :D
    dzis robie kopytka ze szpinakiem o
    plus sos czosbkowo serowy :D
    Ooo kopytka że szpinakiem a jak robisz uwielbiam kopytka i szpinak ale tej wersji jeszcze nie jadlam

ckai9n73kv974yz0.png

Wysłany: 13 czerwca 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlene88 wrote:
    Ooo kopytka że szpinakiem a jak robisz uwielbiam kopytka i szpinak ale tej wersji jeszcze nie jadlam
    oprocz standardowego przepisu kupuje rozdrbniony szpinak odoarowuje go z czosnkiem sola i pieprzem stygnie i normalnie do ciasta. calosc zagniatam :)

madlene88 lubi tę wiadomość

6sutskjolve431gm.png
  • MałaMi88 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2017, 22:31

JzxGp2.png
  • MałaMi88 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

JzxGp2.png
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również mam przed kolejną wizytą. Glukozę żeby kupić to wiem, wodę tez zabiorę, ale żeby jeszcze swoją łyżeczkę do rozmieszania? :) może kubek jeszcze...masakra :)

monaJa, MałaMi88 lubią tę wiadomość

dqpr3e5e0v8168du.png
  • MałaMi88 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Treselle lubi tę wiadomość

JzxGp2.png
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do aktywności mojego malucha to jestem przerażona co będzie dalej jak juz teraz wierci się jak szalony :) póki co nie boli, ale jest malutki... mam nadzieje, ze nie da wycisku mamusi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2017, 19:04

Dziobuś lubi tę wiadomość

dqpr3e5e0v8168du.png
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaniluap wrote:
    A to mój bebzol w ostatnim dniu 22.tygodnia

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ca3ab2e9ae27.jpg

Rozlewa się na boki zamiast rosnąć w przód, ale w obcislych ubraniach nie ma wątpliwości że coś jest na rzeczy.
    Wybaczcie negliż ale to miało być zdjecie tylko dla męża.
    Ja tu widzę tylko lekkie wzdęcie ;)
    Jesteśmy na podobnym etapie, a brzuszek mam dwa razy większy, mimo, że przed ciążą był płaski jak deska :D <zazdro> :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/80e0241ebcd3.jpg

PS. za to imię mamy to samo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2017, 20:58

almaanies, Dziobuś, MałaMi88 lubią tę wiadomość

dqpr3e5e0v8168du.png
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:
    Anuska 6 miesiąc chyba po skończonym 22 tc czyli od zaczetego 23
    Karola tak mi belly pokazuje i tak napisałam ;-)

p19udqk3biqtk3ub.png
‹‹ 862 863 864 865 866 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ