X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

przyjmiecie mnie do swego grona ??
    Też mam termin na październik.

E_w_c_i_a, mimoza, Dziobuś, monaJa, MałaMi88, Anuśka19, nadziejastru, kiti, Kimmy lubią tę wiadomość

iv09mg7ynbajyosc.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może by... wrote:
    Ojjj, ja tak chciałam przytyć max 8 kg, ale jak w tym tempie będą mi przybywać kilogramy to nie sądzę bym się zmieściła. Zobaczymy jak to będzie w moim przypadku. Oby później udało się jak najwięcej zrzucić po ciąży. W tym roku 30 więc chciałabym jakoś lepiej wyglądać na tych urodzinach.
    Ja zakladalam 10 kg, ale pewnie mi się nie uda :P No cóż :/

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika2009 wrote:
    Cześć dziewczyny,

Zapraszamy :)
    Ps. Piszę w imieniu nas wszystkich, ale myślę, że dziewczyny myślą podobnie ;)

MałaMi88, madlene88, Barbie24, dżdżownica, monaJa, Caro, cheysula lubią tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy :)
    Uff ja dopiero załatwiłam zawodowe sprawy i padam, właśnie uciekam do łóżeczka, nie mogę się doczekać aż się położę :)

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika2009 wrote:
    Cześć dziewczyny,

Hej mika:) który tydzień? Jak się czujesz?

ckai9n73kv974yz0.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Ja zakladalam 10 kg, ale pewnie mi się nie uda :P No cóż :/

Ja zakładam 12 a już mi pokazuje 6 na plusie :(

1JyDp2.png
  • almaanies Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wciąż na wadze 7 na plusie, od miesiąca waga + 0,5 - 0,5kg. W 3 trymestrze się chyba najwięcej przybiera?

eikt9n733qx6yvg8.png
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    almaanies wrote:
    Ja wciąż na wadze 7 na plusie, od miesiąca waga + 0,5 - 0,5kg. W 3 trymestrze się chyba najwięcej przybiera?
    chyba teoretycznie w drugim ;) ale w praktyce najwiecej lasek tyje w 3 i ta cholerna woda sie odklada...
    ja mam +6kg mam nadzieje ze bedzie max 12

dżdżownica lubi tę wiadomość

6sutskjolve431gm.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się piękne:) no plany mamy wszystkie jak najmniej przytyć hmm no zobaczymy :) u mnie 6,5 kg na plusie w 25 tyg ciazy,no zobaczymy co dalej. Planowałam też Góra 12kg.Wszyscy mi mówią że najgorzej w 3trymestrze czego się okropnie boję....

ckai9n73kv974yz0.png
  • Caro Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :**

Chyba dzisiaj się szykuje ładna pogoda. Małż wychodząc do pracy zostawił otwarty balkon, a to dobry znak ;-)

Melduję po wczorajszej wizycie. Ogólnie Mała jest zdrowiutkim i ruchliwym dzieciem ;-) Serduszko i inne parametry wyszły w normie. Waży 448g. Szyjka 4,2cm. Gin dojrzał, że łożysko jest dość nisko usadowione.. (jak nie urok to ... wiadomo) i może zacząć napierać na szyjkę a dodatkowo w miejscu gdzie był krwiak i gin zawsze podkreśla że jest to "słabsze" miejsce. Także nadal leżing na caaałego żeby nie doszło do niewydolności szyjki.. Nic nowego :-/ Duphaston to będę wcinać do samego końca chyba hehe. Gin zapowiedział, że mam wytrzymać chociaż do połowy września.. Ruszamy pełną parą z remontem, bo jak brzuch zacznie rosnąć i Mała również to nacisk może się okazać za duży i jeszcze będę musiała znowu się położyć całkowicie plackiem..

U mnie, przy właściwie zerowym wysiłku i ciągłym leżeniu, bo nie wychodzę z domu wcale, na wadze +5kg. A jem.. O człowieku. Za trzech :-D :-D Chociaż moim głównym pożywieniem są pomidory w ilości ogromnej i biały twaróg plus do tego herbata z obłędną ilością cytryny ;-)

aaniluap, Dziobuś, MałaMi88, pola89, madlene88, kiti lubią tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • MałaMi88 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2017, 22:31

JzxGp2.png
  • Anulka87 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Mamunie!

Mika2009 rozgość się i opowiedź coś o sobie :)

Caro - czyli, generalnie, jest dobrze! :) to Ty korzystaj z tego odpoczynku, bo kto wie, może jeszcze pod koniec roku zatęsknisz za tym leżingiem ;)

mi jeszcze nikt nie powiedział o stopniu dojrzałości łożyska, hm?

powiem Wam, że wczoraj chyba cały dzień moje Maleństwo fikało! chyba po tej glukozie :P

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    Czekamy na Rodzeństwo...🥰
    preg.png
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, miło mi :)

to ja tak krótko o sobie a potem trochę Was poczytam :)
    Jestem wg OM 20t i 4 dniu, i czekam na córcię :)Póki co nie narzekam ... najgorsze były pierwsze miesiące a teraz w miarę OK. Dzidzia rozwija się wzorowo co mnie bardzo cieszy :)
    Mam już starszą córkę ma 7 lat i bardzo się cieszy, że niebawem będzie mieć siostrzyczkę.

Kimmy lubi tę wiadomość

iv09mg7ynbajyosc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;) Mam pytanko, chodzi mi o linea nigra. Czy którejś z was wyszła już ta ciemniejsza linia na brzuszku?
    Miłego dnia i samych przyjemnych kopniaczków :*

• Mika2009 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi - na tym etapie ciąży wszystko ok z Twoim łożyskiem :)
    Caro - no jak trzeba leniuchować to trzeba ! Będzie dobrze !
    Agnesqe - u mnie jeszcze brak lini.

Piszecie o kg na + u mnie obecnie 6 kg ale będąc w ciąży w Miką (moja 7 latka) przy porodzie ważyłam 20 !! Na szczęście po 4 miesiącach wyglądałam lepiej jak przed ciążą :)I teraz też liczę na podobny efekt choć już nie te latka :)

iv09mg7ynbajyosc.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Hej :**

Chyba dzisiaj się szykuje ładna pogoda. Małż wychodząc do pracy zostawił otwarty balkon, a to dobry znak ;-)

Melduję po wczorajszej wizycie. Ogólnie Mała jest zdrowiutkim i ruchliwym dzieciem ;-) Serduszko i inne parametry wyszły w normie. Waży 448g. Szyjka 4,2cm. Gin dojrzał, że łożysko jest dość nisko usadowione.. (jak nie urok to ... wiadomo) i może zacząć napierać na szyjkę a dodatkowo w miejscu gdzie był krwiak i gin zawsze podkreśla że jest to "słabsze" miejsce. Także nadal leżing na caaałego żeby nie doszło do niewydolności szyjki.. Nic nowego :-/ Duphaston to będę wcinać do samego końca chyba hehe. Gin zapowiedział, że mam wytrzymać chociaż do połowy września.. Ruszamy pełną parą z remontem, bo jak brzuch zacznie rosnąć i Mała również to nacisk może się okazać za duży i jeszcze będę musiała znowu się położyć całkowicie plackiem..

U mnie, przy właściwie zerowym wysiłku i ciągłym leżeniu, bo nie wychodzę z domu wcale, na wadze +5kg. A jem.. O człowieku. Za trzech :-D :-D Chociaż moim głównym pożywieniem są pomidory w ilości ogromnej i biały twaróg plus do tego herbata z obłędną ilością cytryny ;-)

Ja dziś na śniadanie również biały twaróg z pomidorem i jajkiem. Chociaż nie mogę powiedzieć by mi to dobrze wchodziło. Kilka dni temu jadłam i mega mi smakowało, a teraz jem żeby nie wyrzucić no i bo zdrowe... U mnie waga strasznie idzie w górę więc muszę zacząć uważać dużo bardziej. Włączył mi się pochłaniacz wszystkiego niezdrowego ;/

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:
    Hej dziewczyny ;) Mam pytanko, chodzi mi o linea nigra. Czy którejś z was wyszła już ta ciemniejsza linia na brzuszku?
    Miłego dnia i samych przyjemnych kopniaczków :*
    mi wyszla ona w 1 trym teraz jeszcze sciemniala ale wg mnie nadal jest jasna ;)

6sutskjolve431gm.png
  • MałaMi88 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2017, 22:31

JzxGp2.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziś :)

Mi wyszła, ale nie jest aż tak bardzo ciemna, widać cień, w sumie już dawno mi wyszła :) większy pasek mam wyżej z linii włosów haha bo te mi zgęstniały i ściemniały :D

Powodzenia na wizytach!

Ja dziś na śniadanie też pomidorki :) Wczoraj zrobiłam kotlety mielone i dziś nie muszę gotować <duma> ogólnie nie lubię gotować codziennie wrr... a jutro obiad u rodziców, także jest dobrze haha :D taka mała rzecz, a cieszy :)

Wczoraj o 23 mój mały się rozszalał i odpukiwał na męża zaczepki, znów się uśmialiśmy :)

A mnie znów straszy przyjaciółka, że jak urodzi się mały to nie będę miała swojego życia i będę wiecznie niezadowolona, bo ona nie ma czasu na nic... mimo, że mieszka z rodzicami, babcią, siostrą i jej pomagają hm... Ja zamierzam po połogu wrócić do biegania od razu i myślę, że godzinę czy dwie to na spokojnie uda mi się znaleźć co 2 dzień i mąż się małym zajmie? Czy zbyt kolorowo sobie to wyobrażam? :O

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • patulla Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyjaciółka gada głupoty. Jak się chce to się wszystko uda :D

nadziejastru, kiti lubią tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
‹‹ 863 864 865 866 867 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ