X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

przyjmiecie mnie do swego grona ??
    Też mam termin na październik.

E_w_c_i_a, mimoza, Dziobuś, monaJa, MałaMi88, Anuśka19, nadziejastru, kiti, Kimmy lubią tę wiadomość

iv09mg7ynbajyosc.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może by... wrote:
    Ojjj, ja tak chciałam przytyć max 8 kg, ale jak w tym tempie będą mi przybywać kilogramy to nie sądzę bym się zmieściła. Zobaczymy jak to będzie w moim przypadku. Oby później udało się jak najwięcej zrzucić po ciąży. W tym roku 30 więc chciałabym jakoś lepiej wyglądać na tych urodzinach.
    Ja zakladalam 10 kg, ale pewnie mi się nie uda :P No cóż :/

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika2009 wrote:
    Cześć dziewczyny,

Zapraszamy :)
    Ps. Piszę w imieniu nas wszystkich, ale myślę, że dziewczyny myślą podobnie ;)

MałaMi88, madlene88, Barbie24, dżdżownica, monaJa, Caro, cheysula lubią tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy :)
    Uff ja dopiero załatwiłam zawodowe sprawy i padam, właśnie uciekam do łóżeczka, nie mogę się doczekać aż się położę :)

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika2009 wrote:
    Cześć dziewczyny,

Hej mika:) który tydzień? Jak się czujesz?

ckai9n73kv974yz0.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Ja zakladalam 10 kg, ale pewnie mi się nie uda :P No cóż :/

Ja zakładam 12 a już mi pokazuje 6 na plusie :(

1JyDp2.png
  • almaanies Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wciąż na wadze 7 na plusie, od miesiąca waga + 0,5 - 0,5kg. W 3 trymestrze się chyba najwięcej przybiera?

eikt9n733qx6yvg8.png
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    almaanies wrote:
    Ja wciąż na wadze 7 na plusie, od miesiąca waga + 0,5 - 0,5kg. W 3 trymestrze się chyba najwięcej przybiera?
    chyba teoretycznie w drugim ;) ale w praktyce najwiecej lasek tyje w 3 i ta cholerna woda sie odklada...
    ja mam +6kg mam nadzieje ze bedzie max 12

dżdżownica lubi tę wiadomość

6sutskjolve431gm.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się piękne:) no plany mamy wszystkie jak najmniej przytyć hmm no zobaczymy :) u mnie 6,5 kg na plusie w 25 tyg ciazy,no zobaczymy co dalej. Planowałam też Góra 12kg.Wszyscy mi mówią że najgorzej w 3trymestrze czego się okropnie boję....

ckai9n73kv974yz0.png
  • Caro Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :**

Chyba dzisiaj się szykuje ładna pogoda. Małż wychodząc do pracy zostawił otwarty balkon, a to dobry znak ;-)

Melduję po wczorajszej wizycie. Ogólnie Mała jest zdrowiutkim i ruchliwym dzieciem ;-) Serduszko i inne parametry wyszły w normie. Waży 448g. Szyjka 4,2cm. Gin dojrzał, że łożysko jest dość nisko usadowione.. (jak nie urok to ... wiadomo) i może zacząć napierać na szyjkę a dodatkowo w miejscu gdzie był krwiak i gin zawsze podkreśla że jest to "słabsze" miejsce. Także nadal leżing na caaałego żeby nie doszło do niewydolności szyjki.. Nic nowego :-/ Duphaston to będę wcinać do samego końca chyba hehe. Gin zapowiedział, że mam wytrzymać chociaż do połowy września.. Ruszamy pełną parą z remontem, bo jak brzuch zacznie rosnąć i Mała również to nacisk może się okazać za duży i jeszcze będę musiała znowu się położyć całkowicie plackiem..

U mnie, przy właściwie zerowym wysiłku i ciągłym leżeniu, bo nie wychodzę z domu wcale, na wadze +5kg. A jem.. O człowieku. Za trzech :-D :-D Chociaż moim głównym pożywieniem są pomidory w ilości ogromnej i biały twaróg plus do tego herbata z obłędną ilością cytryny ;-)

aaniluap, Dziobuś, MałaMi88, pola89, madlene88, kiti lubią tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • MałaMi88 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2017, 22:31

JzxGp2.png
  • Anulka87 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Mamunie!

Mika2009 rozgość się i opowiedź coś o sobie :)

Caro - czyli, generalnie, jest dobrze! :) to Ty korzystaj z tego odpoczynku, bo kto wie, może jeszcze pod koniec roku zatęsknisz za tym leżingiem ;)

mi jeszcze nikt nie powiedział o stopniu dojrzałości łożyska, hm?

powiem Wam, że wczoraj chyba cały dzień moje Maleństwo fikało! chyba po tej glukozie :P

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    Czekamy na Rodzeństwo...🥰
    preg.png
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, miło mi :)

to ja tak krótko o sobie a potem trochę Was poczytam :)
    Jestem wg OM 20t i 4 dniu, i czekam na córcię :)Póki co nie narzekam ... najgorsze były pierwsze miesiące a teraz w miarę OK. Dzidzia rozwija się wzorowo co mnie bardzo cieszy :)
    Mam już starszą córkę ma 7 lat i bardzo się cieszy, że niebawem będzie mieć siostrzyczkę.

Kimmy lubi tę wiadomość

iv09mg7ynbajyosc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;) Mam pytanko, chodzi mi o linea nigra. Czy którejś z was wyszła już ta ciemniejsza linia na brzuszku?
    Miłego dnia i samych przyjemnych kopniaczków :*

• Mika2009 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi - na tym etapie ciąży wszystko ok z Twoim łożyskiem :)
    Caro - no jak trzeba leniuchować to trzeba ! Będzie dobrze !
    Agnesqe - u mnie jeszcze brak lini.

Piszecie o kg na + u mnie obecnie 6 kg ale będąc w ciąży w Miką (moja 7 latka) przy porodzie ważyłam 20 !! Na szczęście po 4 miesiącach wyglądałam lepiej jak przed ciążą :)I teraz też liczę na podobny efekt choć już nie te latka :)

iv09mg7ynbajyosc.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Hej :**

Chyba dzisiaj się szykuje ładna pogoda. Małż wychodząc do pracy zostawił otwarty balkon, a to dobry znak ;-)

Melduję po wczorajszej wizycie. Ogólnie Mała jest zdrowiutkim i ruchliwym dzieciem ;-) Serduszko i inne parametry wyszły w normie. Waży 448g. Szyjka 4,2cm. Gin dojrzał, że łożysko jest dość nisko usadowione.. (jak nie urok to ... wiadomo) i może zacząć napierać na szyjkę a dodatkowo w miejscu gdzie był krwiak i gin zawsze podkreśla że jest to "słabsze" miejsce. Także nadal leżing na caaałego żeby nie doszło do niewydolności szyjki.. Nic nowego :-/ Duphaston to będę wcinać do samego końca chyba hehe. Gin zapowiedział, że mam wytrzymać chociaż do połowy września.. Ruszamy pełną parą z remontem, bo jak brzuch zacznie rosnąć i Mała również to nacisk może się okazać za duży i jeszcze będę musiała znowu się położyć całkowicie plackiem..

U mnie, przy właściwie zerowym wysiłku i ciągłym leżeniu, bo nie wychodzę z domu wcale, na wadze +5kg. A jem.. O człowieku. Za trzech :-D :-D Chociaż moim głównym pożywieniem są pomidory w ilości ogromnej i biały twaróg plus do tego herbata z obłędną ilością cytryny ;-)

Ja dziś na śniadanie również biały twaróg z pomidorem i jajkiem. Chociaż nie mogę powiedzieć by mi to dobrze wchodziło. Kilka dni temu jadłam i mega mi smakowało, a teraz jem żeby nie wyrzucić no i bo zdrowe... U mnie waga strasznie idzie w górę więc muszę zacząć uważać dużo bardziej. Włączył mi się pochłaniacz wszystkiego niezdrowego ;/

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:
    Hej dziewczyny ;) Mam pytanko, chodzi mi o linea nigra. Czy którejś z was wyszła już ta ciemniejsza linia na brzuszku?
    Miłego dnia i samych przyjemnych kopniaczków :*
    mi wyszla ona w 1 trym teraz jeszcze sciemniala ale wg mnie nadal jest jasna ;)

6sutskjolve431gm.png
  • MałaMi88 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2017, 22:31

JzxGp2.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziś :)

Mi wyszła, ale nie jest aż tak bardzo ciemna, widać cień, w sumie już dawno mi wyszła :) większy pasek mam wyżej z linii włosów haha bo te mi zgęstniały i ściemniały :D

Powodzenia na wizytach!

Ja dziś na śniadanie też pomidorki :) Wczoraj zrobiłam kotlety mielone i dziś nie muszę gotować <duma> ogólnie nie lubię gotować codziennie wrr... a jutro obiad u rodziców, także jest dobrze haha :D taka mała rzecz, a cieszy :)

Wczoraj o 23 mój mały się rozszalał i odpukiwał na męża zaczepki, znów się uśmialiśmy :)

A mnie znów straszy przyjaciółka, że jak urodzi się mały to nie będę miała swojego życia i będę wiecznie niezadowolona, bo ona nie ma czasu na nic... mimo, że mieszka z rodzicami, babcią, siostrą i jej pomagają hm... Ja zamierzam po połogu wrócić do biegania od razu i myślę, że godzinę czy dwie to na spokojnie uda mi się znaleźć co 2 dzień i mąż się małym zajmie? Czy zbyt kolorowo sobie to wyobrażam? :O

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • patulla Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyjaciółka gada głupoty. Jak się chce to się wszystko uda :D

nadziejastru, kiti lubią tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
‹‹ 863 864 865 866 867 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ