WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry, my dzisiaj pewnie plac zabaw i lody :)

Milego dnia!

madlene88, zocha17.1983 lubią tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się Mordki ja dziś od 7 z groszami na nogach bo jesteśmy od wczoraj na wsi a tu nieda się dłużej pospać :-)
    Plan na dziś nic nie robić :-) męża niema bo w delegacji pogoda do niczego pochmurno zaraz pewnie będzie padało
    Miłego dzionka dla Was

madlene88 lubi tę wiadomość

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • patulla Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :)
    Pogoda średnia, pewnie popada, w sumie już padło :P

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie w kolejny tydz ciesze sie ze mam za soba bariere przezywalnosci zawsze to jakis plusik :) u mnie slonko i goraco jak cholera :) leżujemy w domu rolery w dol i odpoczywamy.
    objadlam sie ciastkiem i kawka pozniej obiad tez malo zdrowe bo pizza hehe. u mnie w weekend to rozpusta ale ja tam sobie tlumacze ze nie objadam sie na full chyba jeden kawalek na obiad to nie grzech?;)

6sutskjolve431gm.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    witam sie w kolejny tydz ciesze sie ze mam za soba bariere przezywalnosci zawsze to jakis plusik :) u mnie slonko i goraco jak cholera :) leżujemy w domu rolery w dol i odpoczywamy.
    objadlam sie ciastkiem i kawka pozniej obiad tez malo zdrowe bo pizza hehe. u mnie w weekend to rozpusta ale ja tam sobie tlumacze ze nie objadam sie na full chyba jeden kawalek na obiad to nie grzech?;)
    Tylko jeden kawałek ?!? Toć to grzech zjeść tylko jeden :D

czekajacanacud1, aaniluap, India26, Barbie24, Mandalena lubią tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • zuzanna Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    Zazdroszczę tego ciastka. Tez sobie czasem coś pozwolę ale z racji cukrzycy ciążowej to dla mnie zakazane. Dziś cukier od rana wysoki wiec nic nie mogę szaleć. Ale czego się nie robi dla maluszka...

ponad 3 lata starań...
    01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
    11.01.16 1 IUI :-(, 28.04.16 2 IUI :-(
    eiktdqk3hdkjj4b6.png

Wysłany: 25 czerwca 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeden jeden bo nawetnna glodnego wcisne max 2 ale pozniej ide jeszcze na lody :D

co do cukrzycy jakie mialas objawy? ja jeszcze glukozu nie robilam teraz na wizycie mi zleci wiec poki moge i nic nie wiem to jem :D

6sutskjolve431gm.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    jeden jeden bo nawetnna glodnego wcisne max 2 ale pozniej ide jeszcze na lody :D

co do cukrzycy jakie mialas objawy? ja jeszcze glukozu nie robilam teraz na wizycie mi zleci wiec poki moge i nic nie wiem to jem :D

Tylko jeden?!? Czy tylko ja zjadam spokojnie pół dużej pizzy sama :) ?

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Barbie24 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Ja dzis tez samopoczucie jak zombi. U mnie burzowo wiec dlatego. Corcia tez latala caly dzien jak "truten" i nie wiedziala czego sie czepic... juz nie wiem czy chora czy co...

Ja to sobie czasem mysle, ze psychicznie nie nadaje sie na mame bo strzsnie przezywam jak jej zle, zamartwiam sie okropnie. A jeszcze ona nie jest najprostrza w obsludze. Mam wrazenie, ze inne kobiety tak sie nie zadreczaja i nie wpatruja wsię kazdy zly dzien malucha.

Basia dokładnie to samo wczoraj mówiłam mężowi, że ja się nie nadaję na matkę, bo wszystko za bardzo przeżywam.Każde uderzenie czy nawet jak mały sobie nic nie zrobi, ale było jakieś zagrożenie to ja strasznie biorę do siebie i aż się we mnie gotuje.Widzę, że nie jestem jedyna z takimi myślami...Ja im bliżej porodu tym bardziej boję się jak ja sobie dam radę z dwójeczką.

Mandalena lubi tę wiadomość

• Mika2009 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

czy któraś z Was miała może w ciąży, świąd skóry ... od wczoraj wieczora swędzi mnie skóra brzucha, ud, pod kolanami - tu dość mocno oraz na zgięciach rąk ... przed wczoraj miałam potworny ból żołądka po nospie i paracetamolu przeszło, kolejnego dnia pojawił się świąd. Skóra jest zaczerwieniona ale nie mam żadnej wysypki, w 17tc miałam wysypkę i podobny świąd ale okazało się to uczulenie. Teraz wszystko mnie swędzi/ piecze jak bym spaliła sobie ciało na słońcu.
    Nie wiem czy się wstrzymać do jutra - i zrobić sobie mocz, morfologie, CRP i próby wątrobowe czy dziś jechać do szpitala na dyżur ? Wzięłam wapno i póki co jeszcze efektu nie ma :(

iv09mg7ynbajyosc.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika2009 wrote:
    Hej dziewczyny,

czy któraś z Was miała może w ciąży, świąd skóry ... od wczoraj wieczora swędzi mnie skóra brzucha, ud, pod kolanami - tu dość mocno oraz na zgięciach rąk ... przed wczoraj miałam potworny ból żołądka po nospie i paracetamolu przeszło, kolejnego dnia pojawił się świąd. Skóra jest zaczerwieniona ale nie mam żadnej wysypki, w 17tc miałam wysypkę i podobny świąd ale okazało się to uczulenie. Teraz wszystko mnie swędzi/ piecze jak bym spaliła sobie ciało na słońcu.
    Nie wiem czy się wstrzymać do jutra - i zrobić sobie mocz, morfologie, CRP i próby wątrobowe czy dziś jechać do szpitala na dyżur ? Wzięłam wapno i póki co jeszcze efektu nie ma :(

Ciężka sprawa... hmmm... jeżeli na prawdę bardzo swędzi to może jednak lepiej na IP sprawdzić.

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla - no chyba pojadę ale dopiero wieczorem ... moi pojechali na piknik lotniczy a sama jakoś nie czuje się na siłach jechać do szpitala... w sumie świąd nie jest tragiczny bardziej obserwuje że puchną mi nogi :( do tego hormony i ryczę jak małe dziecko :(
    Myślę jeszcze czy to nie reakcja na furaginę - bo i z nerkami u mnie tak sobie.
    Idę skupić się na gotowaniu a wieczorem podrzucę Maję do rodziców i jak się nic nie zmieni pojadę.

iv09mg7ynbajyosc.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika2009 wrote:
    Patulla - no chyba pojadę ale dopiero wieczorem ... moi pojechali na piknik lotniczy a sama jakoś nie czuje się na siłach jechać do szpitala... w sumie świąd nie jest tragiczny bardziej obserwuje że puchną mi nogi :( do tego hormony i ryczę jak małe dziecko :(
    Myślę jeszcze czy to nie reakcja na furaginę - bo i z nerkami u mnie tak sobie.
    Idę skupić się na gotowaniu a wieczorem podrzucę Maję do rodziców i jak się nic nie zmieni pojadę.
    W ciąży swędzenie skóry z czymś tam się może wiązać, ale nie wiem jak to się nazywa, bo osobiście nie miałam z tym do czynienia. Ale może to być reakcja alergiczna też

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie, kurcze może być coś to błahego a może bardzo niebezpiecznego ... pytałam się sąsiadki (jest dermatologiem) oceniła że to reakcja alergiczna. Oby tak było kilka dni wapna i diety i powinno być OK. Ale jak przejadę się do szpitala to może będę spokojniejsza.

iv09mg7ynbajyosc.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka ma cholestaze ciążową właśnie... objawy to swędzenie skóry i problem ze snem, grozili jej szpitalem do końca ciąży (zostało jej 1,5 miesiąca), ale po lekach się poprawiły wyniki i jest już lepiej :) Lepiej sprawdzić takie niepokojące objawy.

Ja się witam dopiero teraz, kilka h spędziłam dziś na stadionie i kibicowałam znajomym, słońce prażyło, trochę mi było smutno, że też nie biegnę, ale za rok sobie odbije :) fajnie tak spotkać przyjaciół i prawie 100 znajomych biegaczy i z każdym zamienić kilka zdań, czuje, że żyje wtedy, bo w domu nuda, tesknie za nimi :D Ale jeszcze trochę i listopad zaczynam treningi, a w marcu pierwszy start na 10 km! :)

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakiej wielkosci wanienki kupujecie?

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • Caro Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny:**

Paskudna pogoda dzisiaj u mnie.. Ale za to wzięłam się z Małżem za segregowanie kartonów i już trochę poluzniło się w pokoju Małej :-) Zostały właściwie pojemniki z ciuszkami, ale to będę rozpakowywac jak będę prać. Uff widać postęp hihi.

Mika jeżeli chodzi o to swędzenie to strzelam w jakąś reakcję alegriczną. Z tego co słyszałam to choleostaza zaczyna się od swędzenia głównie rąk i stóp ale wiadomo, że każdy organizm jest inny. Tak czy inaczej wybrałabym się na IP albo skontaktowała z ginem. Bynajmniej nie denerwuj się:*

natty85 właściwie jeszcze nie myślałam nad wanienką, ale chyba jakaś taką standardową :-)

Dzisiaj poszalałam :-D Zjadłam zapiekankę z mega składem :-P Pieczarki, bekon, ser, jajko, ogórek, pomidor, szczypiorek. Pyszotka! Oby mój żołądek przyjął to bez zwrotu :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2017, 17:23

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • India26 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    Jakiej wielkosci wanienki kupujecie?

ja właśnie wczoraj oglądałam wanienki i też nie mam pojęcia co kupić zakres waha się od chyba 80-110 cm i bądź tu mądry człowieku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2017, 17:31

59a17bd566875.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pogoda piękna i powiem wam że jestem z siebie dumna, mieliśmy jechać do ojcowa, a pojechslismy do Ciężkowic i przeszłam całe szlaki w skamieniałym miasteczku. Polecam:)
    Co do swędzenia skóry w ciąży to zależne jak bardzo swędzi. Może być to albo właśnie cholestaza,cukier wysoki bo i tak się zdarza że swędzi, albo może poprostu twoja skóra się intensywnie się teraz rozciąga i swędzi. Powodów jest wiele, musisz sprawdzic na Ip

KasiaHaBe lubi tę wiadomość

ckai9n73kv974yz0.png

Wysłany: 25 czerwca 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do wanienek ja biore duza ze stelazem bo po co kupowac mala i pozniej zmieniac?
    nawet nie kupuje bo dostane i dokupie stelaz :) ogolnie to grosze kosztuje takze jak kto woli jakos bardzo sama wanienka budzetu nie szarpnie juz stelaz jest drozszy :)

6sutskjolve431gm.png
‹‹ 904 905 906 907 908 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ