Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja nie wiem ile waży moja kruszyna, na połówkowych tylko się dowiedziałam, że 385 g i od tamtej pory nic nie wiem
Na kolejnej wizycie lekarka już MUSI mi podać wagę, bo inaczej z gabinetu nie wyjdę
Patulla pocieszające, że z tym bólem nie jestem sama
Właśnie belly poinformowało mnie, że wkroczyłam w 3 trymestr.Nie wiem kiedy to zleciało i niestety im bliżej terminu tym bardziej się bojęPoczytałam dziś trochę o cesarkach, bo niby na cesarkę się tym razem decyduję i też nie będzie kolorowo.Przez jakiś czas nie będę mogła dźwigać, co odczuje głównie mój pierworodny
Nagle wrócę do domu z drugim dzieckiem, a swojego synka nie będę mogła nawet wziąć na ręce
To będzie straszne. Nie wiem jak sobie poradzę z dwójką małych dzieci kiedy będę musiała się oszczędzać.
Cesarkę będę miała umówioną w szpitalu gdzie dojazd trwa około godziny jeśli nie ma korków, a co w przypadku jeśli poród zacznie się wcześniej?Za drugim razem podobno wszystko dzieje się szybciej, więc bałabym się, że nie zdążę dojechać.Poza tym to moja ginka ma mnie umówić do swojego kolegi na cesarkę, a jeśli wszystko zaczęłoby się w dniu kiedy on nie będzie pracował to nie wiem czy ktoś inny się podejmie.
I jeszcze te chore opłaty.Za pokój jednoosobowy 400 zł/doba.Przez kilka dni ładna kwota się uzbiera.
I tak co chwilę jakaś wątpliwość mnie dopada
Ech...Wyżaliłam się. -
0202oliwcia wrote:No u mnie dupa weszłam w ta ostatnia zakladke a tam mam tylko tableke w której kolejno
Rodzaj swiadczenia = numer sprawy = data decyzji = okres wnioskowany i tyle .... A w nosie chyba juz to mam po prostu poczekam na wpływ pieniazkow na konto i tyledaj screen na forum to sobie popatrze
-
Witam z rana
Ja mam za sobą przespaną noc, jupiii
Dz8siaj idę do okulisty, zeby pomierzył co trzeba i okreslil czy mogę rodzic sn.
Po tym mam szkole rodzenia. Jeszcze pozniej idez Chlopem do Kosciola powypytywac o slubale dzien sie zapowiada
pierdziele dzisiaj nic nie sprzatam
Milego!smeg, patulla, MałaMi88, pola89, Dziobuś lubią tę wiadomość
-
dzień doberek!
ja też nie wiem, co u mojego Maleństwaostatnie usg miałam na początku czerwca, kolejne - wybłagane, 26 lipca, jak żyć? zwłaszcza, że ostatnio (od niedzieli wieczór, jak wróciłam do domku) prawie nie czuję ruchów - fakt, że w dzień dużo chodzę i mało leżę. jak byłam u Mamy i tylko leżałam i pachniałam, to czułam, oj czułam
na szczęście wczoraj wieczorem dało znać, więc troszkę mi lepiej! a już mówiłam wczoraj do Męża, że jak do dziś nic nie poczuję, to jedziemy na IP. mój Mąż uważa, że Maleństwo jest za nim - lubi dużo spać
-
czekajacanacud1 wrote:chyba ze ja jeszcze tego nie mam bo poki co nie zus mi wyplacal chorobowe tylko pracodawca
Synek Piotruś 2019Córeczka Oliwia 2013
. Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
Anulka87 wrote:dzień doberek!
ja też nie wiem, co u mojego Maleństwaostatnie usg miałam na początku czerwca, kolejne - wybłagane, 26 lipca, jak żyć? zwłaszcza, że ostatnio (od niedzieli wieczór, jak wróciłam do domku) prawie nie czuję ruchów - fakt, że w dzień dużo chodzę i mało leżę. jak byłam u Mamy i tylko leżałam i pachniałam, to czułam, oj czułam
na szczęście wczoraj wieczorem dało znać, więc troszkę mi lepiej! a już mówiłam wczoraj do Męża, że jak do dziś nic nie poczuję, to jedziemy na IP. mój Mąż uważa, że Maleństwo jest za nim - lubi dużo spać
jedyny plus z pobytu w szpitalu
-
Witam się w 3trymestrze 28tyg i7miesiacu:)
Ja po wczorajszych namowach założyłam profil na pue ZUS. ALEee wkurzyła się jak zobaczyłam że muszę jechać potwierdzić dane do ZUSu. Powiedzcie mi czy logowanie przez stronę banku jest bezpieczne?0202oliwcia lubi tę wiadomość
-
madlene88 wrote:Witam się w 3trymestrze 28tyg i7miesiacu:)
Ja po wczorajszych namowach założyłam profil na pue ZUS. ALEee wkurzyła się jak zobaczyłam że muszę jechać potwierdzić dane do ZUSu. Powiedzcie mi czy logowanie przez stronę banku jest bezpieczne?madlene88 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny od kilku dni zauwazylam,, ze co jakis czas wypływa mi duzo ilosc sluzu(?). Normalnie sobie siedze lub stpje, caly dzien spoko a nagle jeeeb i leci mi tak z łyżka stolowa na raz. Rzadkie to to jest, czasem lekko mleczne, czasem przezroczyste. Sorki za opis ale chcem jak najdokładniej opisac. Myslicie ze to wody mi tak po trochu uciekają? Wizyta dopiero 13.07. Panikowac czy nie?
Dodam jeszcze ze nic mnie nie piecze, nie swędzi, a ten "wyciek" nie smierdzi ani nic.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2017, 09:03
-
A powiedzcie mi czy warto kupowac szlafrok do szpitala? Jak tak mysle, to w połowie października będzie dosc cieplo, tym bardziej w szpitalu gdzie zawsze jest duszko. Tak mi sie wydaje. I teraz nie wiem czy kupować szlafrok taki cieply cieply czy taki bardziej zwiewny i cienki? Czy moze wogole?
-
Szlafrok Tak, bo kobieta po porodzie ma różne wahania
Na porodówce można się nim trochę okryć, bo może nam być zimno momentami. Przydają się też skarpetki
Ja rodzilam w kwietniu to miałam cieplejszy, bo akurat taki miałam, teraz też go wezmę. Później nie zawsze go zakładałam, ale jak mówię, czasami można się nim dodatkowo okryć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2017, 09:29