Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się, dziś rano byłam na krzywej i mi się nudziło, zapomniałam książki, wypiłam bez problemu bez cytryny zwykłą glukozę, nic mi nie było niedobrze, jutro wyniki i mam przeczucie, że bedzie ta cukrzyca...
Pogoda u mnie w sumie ciepło, na długie spodnie/legginsy i krótki rękawek, cos kropi od czasu do czasu, ale słońce świeci, więc pogoda nie dołuje
Sluzu też mam więcej i mam takie wycieki, no ale jakoś nie mysle, ze to coś źle, długo już mam więcej tego śluzu, a gin mówi, że wszystko ok
Co do prania, to ja czekam aż mam wróci pod koniec sierpnia z Holandii i mi wypierze i uprasuje, jest chętna także dla mnie bomba, prasowanie to zło!
Zaraz się biorę za ciasto na przyjazd męża, ostatnio robiłam 1 raz korę orzechową z delicjami i jest megaaa, a akurat go nie było, więc zrobię jeszcze raz, chociaż zdrowa nie tak bardzo, tylko ja cukru nie daje tak jak w przepisach, bo same w sobie wiórki kokosowe, sok z brzoskwiń i delicje sa słodkie
Zaczynam odliczać do wizyty jeszcze 10 dni haha a 9 dni do 1 spotkania w szkole rodzeniaJak dobrze pójdzie i mąż nie wróci w poniedziałek do Bukaresztu, tylko dopiero tydzień później to się załapie na to i na to
-
natty A takie cudeńka mi ostatnio jedna babeczka z FB zrobiła
Kolorystyka oczywiście pod pokój
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/740300eb5407.png
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9d635022ad8b.pngnadziejastru, natty85, Gabisonka, 0202oliwcia, E_w_c_i_a, MałaMi88, pola89, AlicjaaA, Dziobuś, smeg lubią tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Super
dasz namiary. Ja myslalam o takich literkach na sciane
Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
natty85 wrote:Super
dasz namiary. Ja myslalam o takich literkach na sciane
"Drewutnia - tworzone z pasją" taki profil na FBTeż chciałam literki na ścianę i ogólnie bardzo mi się podobają, ale potem stwierdziłam że na ścianę powiesze jakieś obrazki w formie tryptyku, a klocuszkami to Mała będzie się mogła nawet pobawić
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
25.06.2021 ⏸️
Mika2009 wrote:hmm no nieźle. Słuchaj jak chcesz to ja chodzę oprócz prywatnego do gin. państwowo i szczerze mogę tą kobietkę polecić. Tylko, że się do niej czeka. Mianowicie przychodzisz i czekasz czasem 3 h. Masa dziewczyn w ciąży do niej chodzi. I sobie ją chwalą.
Widzę że się nieźle rozkręcacie... ja planowałam pranie na wrzesień a o torbie do szpitala nie myślałam jeszcze. Jedyne co mam to listy ale to z 1 ciąży wiec będzie łatwiej.
Teraz zamiast myśleć o wyprawce muszę kupić samochód - co wcale łatwe nie jest ;/
Poproszę o namiary na nią
Mówiłam, że jestem w ciąży. Pani powiedziała, że mają w przychodni tylko ją i są mega kolejki i bym poszukała kogoś innego. Jak nie znajdę nikogo, to pójdę tam osobiście. Wygląda, że człowiek musi sobie teraz nawet do przodu ciąże planować i wizyty u gin
Powiem Wam, że jak patrzę na tych lekarzy na NFZ na znanylekarz, to średnie około 2 i niżej.
Antosia i Antoś to popularne ostatnio imionaMy będziemy mieć Antosia. Właśnie przez popularność mieliśmy jednak zmienić, ale wszystkie znaki na ziemi i niebie wskazują nam jednak, że to Antoś.
-
mimoza wrote:Poproszę o namiary na nią
Mówiłam, że jestem w ciąży. Pani powiedziała, że mają w przychodni tylko ją i są mega kolejki i bym poszukała kogoś innego. Jak nie znajdę nikogo, to pójdę tam osobiście. Wygląda, że człowiek musi sobie teraz nawet do przodu ciąże planować i wizyty u gin
Powiem Wam, że jak patrzę na tych lekarzy na NFZ na znanylekarz, to średnie około 2 i niżej.
Antosia i Antoś to popularne ostatnio imionaMy będziemy mieć Antosia. Właśnie przez popularność mieliśmy jednak zmienić, ale wszystkie znaki na ziemi i niebie wskazują nam jednak, że to Antoś.
-
Hej dziewczyny, czytam Was regularnie, ale ostatnio nie miałam jakoś siły by pisać. Stresuję się co raz bardziej wizytą w czwartek i tymi nereczkami maluszka. Odbiera mi to dużo spokoju. Jestem dobrej myśli ale wiem, że może być rożnie i trzeba będzie stawić czoła. Dla tego maluszka zrobię wszystko.
Moja waga na dzień dzisiejszy dalej 3,5 kg na plusie i mam nadzieję, że maksymalnie to jednak już będzie tylko kolejne 3,5 kg. Od 4 tyg. stoi i niech sobie tak stoi skoro mały rośnie prawidłowo.
Caro wrote:natty A takie cudeńka mi ostatnio jedna babeczka z FB zrobiłaKolorystyka oczywiście pod pokój
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/740300eb5407.png
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9d635022ad8b.png
Bardzo fajne klockiMoże też takie zorganizuję
Można wiedzieć ile zapłaciłaś i jaki rozmiar boków ma pojedynczy klocek?
Gabisonka wrote:A pierzecie od razu do rozmiaru 68? czy do 62, a te większe już po urodzeniu?bo dużo znajomych prało do 68, ale nie wiem czy to nie jest za wcześnie...przecież to rozmiar dopiero na 3/4 miesięczne dziecko
Ja też będę prać do 68. Tym bardziej, że jakoś zakładam rozmiar malucha taki jak mojego męża po urodzeniu czyli 60 cm więc sądzę, że może szybciej urosnąć do tego 68Dwie szuflady zrobię z tymi rozmiarami a resztę schowam do szafy i tyle
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2017, 13:33
-
Gabisonka wrote:A pierzecie od razu do rozmiaru 68? czy do 62, a te większe już po urodzeniu?
bo dużo znajomych prało do 68, ale nie wiem czy to nie jest za wcześnie...przecież to rozmiar dopiero na 3/4 miesięczne dziecko
Ja tam mam w domu do rozmiaru 68, nawet kilka 74. Wszystko piorę i prasuje co by mieć spokójGabisonka lubi tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
25.06.2021 ⏸️
A może by.. te klocuszki mają 4,5cm i koszt takiego jednego to 5zł. Można wybrać dowolną kolorystykę
Trzymam kciukasy za czwartkową wizytę :*początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
25.06.2021 ⏸️
Ja wszystkie, czyli do 80 upiorę (tak wiem, że zaszalałam z rozmiarem 80 już haha, ale wolałam juz brać większe niż mieć nadmiar małych, już nie kupuje wiecej ubranek
) znaczy mama upierze
a później jeszcze raz te większe
jeszcze te kocyki i ręczniki trzeba będzie wyprać, oj trochę tego będzie
a tak z ciekawości patrzyłam dziś w Auchan ceny proszków Lovela 1kg ponad 30zł, drogo
i to niby promocja jakaś...
-
A co do wózków Bebetto to ja się zastanawiam nad Holandii lub torino, luka też spoko, one ogólnie są dosyć twarde w zawieszeniu, za murano lub toto namiekszych resorach trzeba dać już sporo. A ja myślę żeby tym wózkami pojeździć gondola 4 miesiące, spacerówka też kilka i kupić tzw parasolke, napewno kupię 2w1 któryś i osobno lepszy fotelik
-
Caro, to też chyba zamówię
myślałam, że to droższa sprawa i czy nie zrobić samej, ale w tej sytuacji na pewno bardziej opłaca się kupić. Same klocki nim znajdę takie drewniane to będą kosztowały mnie więcej niż tutaj razem z robocizną
. Bardzo ładne to jest
Caro lubi tę wiadomość
-
madlene88 wrote:A co do wózków Bebetto to ja się zastanawiam nad Holandii lub torino, luka też spoko, one ogólnie są dosyć twarde w zawieszeniu, za murano lub toto namiekszych resorach trzeba dać już sporo. A ja myślę żeby tym wózkami pojeździć gondola 4 miesiące, spacerówka też kilka i kupić tzw parasolke, napewno kupię 2w1 któryś i osobno lepszy fotelik
a tak sie zarzekalam ze bebetto nie
kupilam 3w1 uzywke z ponad roczna gwarancja wiec dla mnie spoko i cena tez spoko tylko srednio pasowal mi wozek fotelikiem nie maxi cosi ale coZ nie mozna miec wszystkiego zreszta w foteliku nie za wiele pojezdzi a pozniej mam zamiar kupic recaro tzn mazulek sie uparł
-
czekajacanacud1 wrote:ja mam juz w domu luca sline fajny jest
a tak sie zarzekalam ze bebetto nie
kupilam 3w1 uzywke z ponad roczna gwarancja wiec dla mnie spoko i cena tez spoko tylko srednio pasowal mi wozek fotelikiem nie maxi cosi ale coZ nie mozna miec wszystkiego zreszta w foteliku nie za wiele pojezdzi a pozniej mam zamiar kupic recaro tzn mazulek sie uparł
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2017, 14:34
-
patulla wrote:Pranie gdzieś w sierpniu planuję. A o terminie, a raczej o tym żeby w szafie gdzieś osobno było coś na w razie czego.
Ale najpierw muszę pomyśleć o zmianie mebli w dużym pokoju, żeby było miejsce na ubrania Małejmeza o to nawet nie proszę bo zrobi tylko bałagan
patulla lubi tę wiadomość
-
patulla wrote:Pranie gdzieś w sierpniu planuję. A o terminie, a raczej o tym żeby w szafie gdzieś osobno było coś na w razie czego.
Ale najpierw muszę pomyśleć o zmianie mebli w dużym pokoju, żeby było miejsce na ubrania Małejmeza o to nawet nie proszę bo zrobi tylko bałagan