Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Treselle dzięki wielkie. A co do lezaczka Tiny love to opinie do spania dla noworodka są różne, jedne polecają drugie nie...
Nieśmiała ja też zauważyłam zwiększona ilość Śluzu j przeważnie jest to biały śluz progesteronowy:) spokojnie. Ci Di szlafroka to myślę nad takim cienkim bawełnianym żeby właśnie kupic:) bo w domu mam taki frotte ale za ciepły myślę że będzie,bo na takich oddziałach jest naprawdę gorąco. Ale czasem nawet aby na korytarz wyjść jest dobrze mieć szlafrok:)
W kości ogonowej ból odczuwam sporadycznie, np kiedy siedzę dłużej w niewygodnej pozycji:)
-
madlene88 wrote:Witam się w 3trymestrze 28tyg i7miesiacu:)
Ja po wczorajszych namowach założyłam profil na pue ZUS. ALEee wkurzyła się jak zobaczyłam że muszę jechać potwierdzić dane do ZUSu. Powiedzcie mi czy logowanie przez stronę banku jest bezpieczne?madlene88 lubi tę wiadomość
Synek Piotruś 2019Córeczka Oliwia 2013
. Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
Dziewczyny może i dobrze że takie mamy lato bo może nas mniej zmęczy ta ciąża. Chociaż hmm w sobotę miałam takie przejścia z sobą. Mdlalam na stojąco, zawroty głowy ciemno przed oczami,nawet jak się położyłam to miałam taki helikopter że myślałam że zejde:) mieliśmy na pogotowie jechać,ale ostatecznie wyczytal8smy na necie iż może dzidziuś naciskać na zyle glowna co powoduje u mamusi niedotlenienie,wstałam zaczęłam chodzić, mała się zaczęła kręcić zmieniła pozycje i mi się poprawiło,
-
Dzień dobry mamuśki, jestem w szoku, spałam do 10 pierwszy raz od niepamiętnych czasów, a położyłam się o 23, no i tylko w nocy godzina bez snu. Chyba w końcu wyluzowałam po sesji. Cierpię na bezsenność od dzieciństwa, więc rzadko mi się takie spanie zdarza.
Mnie też boli kręgosłup i lędźwiowy i w dolnym odcinku piersiowym od ciężaru piersi niestety, ale cóż trzeba przeżyć. Kość ogonowa bolała mnie bardziej miesiąc temu niż teraz, chociaż tyle dobrego. -
Hej, u mnie też taka sobie pogoda, oby tylko się nie rozpadało bo moja mała jest na półkolonii ze szkoły i codziennie mają wyjścia w plener, to park lotników, to Wawel to Zoo ale najlepsze jest wyjście do kina a potem panie zaplanowały obiad w MC Don.. i najlepsze że Mika najbardziej ucieszyła się z tej ostatniej atrakcji. Biedne dziecko... mama zakazuje a w szkole pozwalają - no nic jej nie będzie tylko nie rozumiem tego Halo z powodu Maca.
A tak z innej beczki - Wy piszecie o upławach a mnie wczoraj wieczorem zaczęło piec, swędzieć, posmarowałam się clotrimazolem zaczęło piec bardziej wiec dałam sobie jogurt - dziś też się wysmarowałam jogurtem... jak nie będzie lepiej jutro podjadę do gin.
Słuchajcie żadna z Was nic nie wie o Kimmy ? -
Witajcie dziewczyny.
Dziś spałam 10 h jak nigdy wstałam przed 8Zazwyczaj wstaję o 6 więc jestem w szoku. Pogoda paskudna leje, zimno i wietrznie. Nie żałuję jakoś bardzo bo mam teraz remont w domu i mnóstwo pracy w związku z tym.
Jestem wymęczona ale już widzę światełko w tunelu więc nie jest źle.
Jutro już wizyta, nie mogę się doczekać.
Dziewczyny czy macie już łóżeczko i wózek?
Ja się póki co wstrzymuję, ale po skończonym remoncie chciałabym już zakupić. Łóżeczko mam wybrane ale nad wózkiem wciąż się zastanawiam.
Model Bebetto Holland był dla mnie takim pewniakiem, jednak przeczytałam sporo negatywnym opinii na temat spacerówki i wciąż nie wiem co myśleć o tym modelu.
Myślę, że w sierpniu już łóżeczko rozłożymy. -
Hey
U mnie szarawo z czego się cieszę, bo się nie będę parzyć znów na tym poddaszu. Muszę się pochwalić, że mamy wreszcie mieszkanie!! Nie podpisaliśmy jeszcze umowy więc odpukać, ale mamy jutro podpisać i wreszcie się przeprowadzamy! Będę mogła kupić komodę, łóżeczko i zacząć wszystko kompletować, bo jestem baaaardzo w tyle patrząc na Was.
Co do bóli, to mnie tylko czasem kość ogonowa boli, ale jak ćwiczę, to jakoś mi lepiej. Wczoraj cały dzień chodziłam jak staruszka, wieczorem poćwiczyłam i wreszcie zaczęłam się czuć na tyle ile mam latGabisonka, smeg lubią tę wiadomość
-
almaanies wrote:Witajcie dziewczyny.
Dziś spałam 10 h jak nigdy wstałam przed 8Zazwyczaj wstaję o 6 więc jestem w szoku. Pogoda paskudna leje, zimno i wietrznie. Nie żałuję jakoś bardzo bo mam teraz remont w domu i mnóstwo pracy w związku z tym.
Jestem wymęczona ale już widzę światełko w tunelu więc nie jest źle.
Jutro już wizyta, nie mogę się doczekać.
Dziewczyny czy macie już łóżeczko i wózek?
Ja się póki co wstrzymuję, ale po skończonym remoncie chciałabym już zakupić. Łóżeczko mam wybrane ale nad wózkiem wciąż się zastanawiam.
Model Bebetto Holland był dla mnie takim pewniakiem, jednak przeczytałam sporo negatywnym opinii na temat spacerówki i wciąż nie wiem co myśleć o tym modelu.
Myślę, że w sierpniu już łóżeczko rozłożymy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2017, 11:14
Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Witam się z Wami w ten "prawie" słoneczny dzień
Zaczęłam tak rozmyślać na temat wyprawki i zastanawiam się kiedy Wy planujecie robić pranie i prasowac ubranka?
albo zacząć pakować torbę do szpitala
Ja najchętniej zrobilabym to wszystko teraz, ale wydaje mi się, że zabiore się za to w polowie sierpnia (okolo 33tyg)
a jak Wy planujecie?
-
mimoza wrote:Ze względu na przeprowadzkę zadzwoniłam zarejestrować się do nowego ginekologa. Najbliższy termin maj 2018...
ręce opadają! najlepiej udać się osobiście z kartą ciąży / zaświadczeniem, że jesteś w ciąży - muszą Cię przyjąć!
swoją drogą - zapisz się na ten maj 2018 - może do kolejnej ciąży Ci się przyda -
nick nieaktualnyJa mam zamiar pierwsze pranie puścić początkiem sierpnia, w normalnych proszkach w których piorę nasze rzeczy. A potem jeszcze raz w połowie sierpnia już produktami przeznaczonymi dla niemowląt. Prasować mam zamiar tylko raz przy tym drugim praniu. Torbę do szpitala po malutku kompletuje mam dwie koszule nocne, jedną piżamę, kapcie i spakowaną kosmetyczkę z podstawowymi rzeczami typu mydło, jakieś płyny do mycia i tyle. Mam zamiar zrobić zamówienie na takiej jednej stronie z podkładami, tymi wielkimi podpaskami i majtkami poporodowym. To jak przyjdzie to od razu wrzucam do torby. Na razie pakuje torbę tylko dla siebie. Ponieważ w szpitalu w którym chce rodzić nie trzeba mieć nic dla noworodka tylko na wyjście. No ewentualnie wrzucę smoczek dla małej
Gabisonka lubi tę wiadomość
-
Hej :*
Wy tak piszecie o tym, że się wyspałyście, a ja miałam fatalną noc! No nie mogłam znaleźć sobie miejsca na łóżku. Rogal to normalnie fruwał w powietrzu
mimoza no chyba sobie jaja robią.. Maj 2018?! A mówiłaś im że jesteś w ciąży? Przecież masz pierwszeństwo..
natty85 to u Was też będzie Antosia?
Gabisonka ja zamierzam zacząć prać jakoś pod koniec lipca. Pranie i prasowanie to trochę mi zejdzieTorbę spakuje na początku sierpnia. Niech stoi w gotowości.
Almaanies łóżeczko kupujemy w połowie lipca. Jakoś po wizycie 18.07. jak wejdziemy w III trymestr. A po wózek planujemy jechać na początku sierpnia i go sobie zamówić, a odbierzemy we wrześniuWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2017, 11:36
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Tak Antosia od samego poczatku
Caro, MałaMi88 lubią tę wiadomość
Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
mimoza wrote:Ze względu na przeprowadzkę zadzwoniłam zarejestrować się do nowego ginekologa. Najbliższy termin maj 2018...
Widzę że się nieźle rozkręcacie... ja planowałam pranie na wrzesień a o torbie do szpitala nie myślałam jeszcze. Jedyne co mam to listy ale to z 1 ciąży wiec będzie łatwiej.
Teraz zamiast myśleć o wyprawce muszę kupić samochód - co wcale łatwe nie jest ;/ -
natty85 wrote:Tak Antosia od samego poczatku
Bo Tosie to fajne babeczkiZa Nami to imię "chodziło" od czasów licealnych
Teraz jeszcze zdecydowaliśmy się na drugie - Antonina Iga.
natty85 lubi tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)