Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Mika2009 wrote:Dziewczyny mam pytanie ile mniej więcej daje się na chrzciny właściwie chrzestni ? Wiadomo każdy ma inne możliwości ale takie minimum ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2017, 15:07
Mika2009 lubi tę wiadomość
-
Mika2009 wrote:Dziewczyny mam pytanie ile mniej więcej daje się na chrzciny właściwie chrzestni ? Wiadomo każdy ma inne możliwości ale takie minimum ?
My kupiliśmy sztabkę złota inwestycyjną. W mennicy dają ją w takim eleganckim pudełeczku z certyfikatem imiennym itd.(chyba już o tym pisałam) Można ją później przetopić na obrączki u jubilera albo jak dorośnie to sprzeda. Złoto od lat tylko rośnie w cenie. Bardzo ładnie to wygląda w opakowaniu mimo, że taka najmniejsza sztabka to raczej zalakowany listek. Ja jestem zdania, że na chrzest to raczej nie kasa tylko jakiś prezent. Złoty łańcuszek wg mnie od chrzestnych, kolczyki czy jakaś inna pamiątka, która zostanie. Ja do dziś mam prezenty z chrzcin i cieszę się, że właśnie takie dostałam.
-
Zamowilam klocki z imieniem szaro biale z czerwonym serduszkiem
Caro lubi tę wiadomość
Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
MałaMi88, Mika2009, nadziejastru, India26, 0202oliwcia, Zielona_konczynka lubią tę wiadomość
Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Powróciłam z pierwszych zajęć w szkole rodzenia (wczoraj byly tylko organizacyjne). Bylo fajnie
dostalam duzo broszur, butelkę Avent, sudocrem, probke plynu Lovela, mleczko do ciala z ziajki, olejek do kąpieli z zuajki i emulsje do kąpieli Emolium
oczywiście najbardziej ciesze się z butelki
Widzę ze piszecie o praniu. Ja juz wszystko wypralam jeden raz w normalnym plynie Ariela. Drugi raz wypiorę gdzies na koniec sierpnia w Loveli, zeby bylo "na świeżo" w miarę, i wtedy od razu poprasuje wszystko.
Na wuzycie u okulisty dowiedziałam sie, ze cisnienie ok, siatkówka ok, wada taka sama jak byla. (-1/-1,5) Nic sie nie zmienilo zmienio i mogę rodzic SN.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2017, 15:28
nadziejastru lubi tę wiadomość
-
Nieśmiała wrote:Powróciłam z pierwszych zajęć w szkole rodzenia (wczoraj byly tylko organizacyjne). Bylo fajnie
dostalam duzo broszur, butelkę Avent, sudocrem, probke plynu Lovela, mleczko do ciala z ziajki, olejek do kąpieli z zuajki i emulsje do kąpieli Emolium
oczywiście najbardziej ciesze się z butelki
Widzę ze piszecie o praniu. Ja juz wszystko wypralam jeden raz w normalnym plynie Ariela. Drugi raz wypiorę gdzies na koniec sierpnia w Loveli, zeby bylo "na świeżo" w miarę, i wtedy od razu poprasuje wszystko.
Na wuzycie u okulisty dowiedziałam sie, ze cisnienie ok, siatkówka ok, wada taka sama jak byla. (-1/-1,5) Nic sie nie zmienilo zmienio i mogę rodzic SN.
-
Dziewczyny tez tak macie ze leżycie i nagle taki mega kop, że aż podskakujecie na łóżku? Albo, że robią się dwie góry twarde i nagle miękkie? Mam nadzieje ze to dzidziuś, a nie twardnienie macicy? To trwa chwile i tak jakby zaraz w tym miejscu gdzie były twarde górki robi się miękko...
-
Treselle wrote:Dziewczyny tez tak macie ze leżycie i nagle taki mega kop, że aż podskakujecie na łóżku? Albo, że robią się dwie góry twarde i nagle miękkie? Mam nadzieje ze to dzidziuś, a nie twardnienie macicy? To trwa chwile i tak jakby zaraz w tym miejscu gdzie były twarde górki robi się miękko...
Też tak mam i jestem przekonana, że to dzidziuśJak którego razu masowałam tą gulkę to gulka zaczęła kopać a później uciekła sobie
-
A może by... wrote:Hej dziewczyny, czytam Was regularnie, ale ostatnio nie miałam jakoś siły by pisać. Stresuję się co raz bardziej wizytą w czwartek i tymi nereczkami maluszka. Odbiera mi to dużo spokoju. Jestem dobrej myśli ale wiem, że może być rożnie i trzeba będzie stawić czoła. Dla tego maluszka zrobię wszystko.
Moja waga na dzień dzisiejszy dalej 3,5 kg na plusie i mam nadzieję, że maksymalnie to jednak już będzie tylko kolejne 3,5 kg. Od 4 tyg. stoi i niech sobie tak stoi skoro mały rośnie prawidłowo.
hejja bylam wczoraj z wynikami usg u nas nereczka wynosila 2 tyg temu 6,4
lekarz powiedzial ze nie ma sens tak czes robic usg i sprwdzimy to przy usg w 30 tyg,mysle ze i tobie beda kazali czekac do 30 tyg. rozmawialam z mama wczesniaczka ktory mial to samo z nereczkami i napisala mi ze w ciazy lekarze zazwyczaj ingeruja gdy zastoj jest 20mmgrudzień2015 mama aniołka (*)
październik2017 mama Oskarka
maj2019 mama Mikusia
-
Treselle wrote:A od jakiej wady jest wskazanie do cesarki? Ja mam taką samą i wydaje mi się, że trzeba mieć mega poważna wadę żeby nie można było urodzić SN...
-
natty85 wrote:
Dzięki za odzew w spr. chrztu, ja to się obudziłam... w sobotę idziemy a mąż będzie ojcem chrzestnym.
OK zmykam jadę oglądać autkoKurcze jakby było 5 drzwiowe to bym się nie zastanawiała a tak.. dumam...
-
Któraś z Was (sorry, skleroza) pisapa o proszku Lovela za 30zl.
Chcialam poinformować, ze jesli macie u siebie sklep InterMarche to od 6.07 będzie proszek Lovela 1,6 kg za 16,99
Mleczko do prania 1,5 l 16,99
Plyn do płukania 2l 16,99
Kapsulki do prania 12sztuk 16,99
Odplamiacz 1l 16,99.
Może któraś skorzystaMałaMi88, madlene88, Natikka123, nadziejastru, KasiaHaBe lubią tę wiadomość
-
04.07(wtorek) zuzanna, KaroLove
05.07(środa) Agnesqe, almaanies, E_w_c_i_a, aaniluap, cheysula
06.07(czwartek) czekajacanacud1
10.07(poniedziałek) monaJa
11.07(wtorek) Mika2009
12.07(środa) aaniluap, Natikka123
13.07(czwartek) Nieśmiała, Anulka87
14.07(piątek) nadziejastru, pola89. KasiaHaBe
18.07(wtorek) Caro, India26
19.07(środa) Dziobuś, Pampcia
20.07(czwartek) Anuśka19, Gabisonka
21.07(piątek) Barbie24. patulla, dżdżownica
25.07(wtorek) BurzaHormonów, kiti (IIIgenetyczne), AlicjaaA
26.07(środa) Anulka87, Asiaa91 (IIIgenetyczne), Bella_Bella, KasiaHaBe
31.07(poniedziałek) 0202oliwcia (IIIgenetyczne)
01.08(wtorek) Caro, KaroLove (IIIgenetyczne)
07.08(poniedziałek) pola89 (IIIgenetyczne)
09.08(środa) aaniluap
01.08(wtorek) KaroLove (IIIgenetyczne)
16.08(środa) aaniluap (IIIgenetyczne), dżdżownica (IIIgenetyczne)
17.08(czwartek) KasiaHaBe (IIIgenetyczne)
22.08(wtorek) Agnesqe (IIIgenetyczne)
06.09(środa) aaniluap
27.09(środa) aaniluap
18.10(środa) aaniluap
-
Treselle wrote:Dziewczyny tez tak macie ze leżycie i nagle taki mega kop, że aż podskakujecie na łóżku? Albo, że robią się dwie góry twarde i nagle miękkie? Mam nadzieje ze to dzidziuś, a nie twardnienie macicy? To trwa chwile i tak jakby zaraz w tym miejscu gdzie były twarde górki robi się miękko...