Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
candela wrote:Jejku, moje starsze jest tak absorbujące, że kompletnie nie jestem w stanie się wbić. Jeszcze na dodatek kiepsko sypia więc i wieczory są zarwane.
Umówiłam się na USG 3 trymestru na 18 lipca i już doczekać się nie mogę
Czuję takie wyrzuty sumienia bo mam wrażenie, że bardziej przeżywałam pierwszą ciążę. Bardziej się z dzieckiem identyfikowałam. Teraz to po prostu czas leci a ja nie mam chwili na refleksję. Wyprawka oczywiście leży i kwiczy.
Poza tym mam olbrzymi brzuch. Już mi kilka osób powiedziało, że wyglądam jakbym zaraz miała rodzić. Moja mama przepowiada ukrytego bliźniaka
Mam to samo... i podobny wiek malucha... kurcze tak nam daje w palnik ostatnio... a to przeziebiona, a to zabek, a to wstanie lewa noga :p ja nie wiem jak my noworodka przy niej ogarniemy...
Wczoraj bylam na wizycie i szacowana waga juz 1300g! Szybko rosnie. Brzuch mam wiekszy niz w pierwszej ciazy, ale raczej taki dosc jeszcze "uzytkowy" nie przeszkadza mocno. Szyjka prawie 4cm i wg gina moge fizycznie ogarniac wszystko
Poza tym mala mnie zarazila i kicham i leje sie z nosa jak z kranu, masakra...Dziobuś lubi tę wiadomość
-
dżdżownica wrote:To koniecznie leż i odpoczywaj. A masz jakąś infekcje że antybiotyk dostałaś?
Nystatyne dostalam, bo ten wodnisty sluz co z nienacka wylatuje (pisalam wam o tym ostatnio) to lekarz stwierdzil ze to śluz od zapalenia grzybiczego -
Dziewczyny co dla dziewczynki 2-miesięcznej? Idziemy właśnie w sobotę do tych znajomych i im się urodziła córeczka, ogólnie to nasi mężowie są przyjaciółmi, a my to tak tylko przy okazji czasem się widujemy, nie mamy ze soba tak to kontaktu, więc nie zapytam co potrzebuje, albo jakich pampersów używa... wiecie o co chodzi... Ubranka na pewno ma skompletowane, sama bym nie chciała teraz w prezencie też dostać ubranek... zabawka to tak już standardowo jak nic nie wymysle... u nich róż króluje,to może coś w tym akcencie? Może się uda znaleźć jakiś kocyk albo coś? Przez neta już nic nie wymysle, bo troche za późno, a zanim się wybiorę gdzieś, to bym chciała cokolwiek wiedzieć, w jakim kierunku szukać
Macie jakiś pomysł?
-
nadziejastru wrote:Dziewczyny co dla dziewczynki 2-miesięcznej? Idziemy właśnie w sobotę do tych znajomych i im się urodziła córeczka, ogólnie to nasi mężowie są przyjaciółmi, a my to tak tylko przy okazji czasem się widujemy, nie mamy ze soba tak to kontaktu, więc nie zapytam co potrzebuje, albo jakich pampersów używa... wiecie o co chodzi... Ubranka na pewno ma skompletowane, sama bym nie chciała teraz w prezencie też dostać ubranek... zabawka to tak już standardowo jak nic nie wymysle... u nich róż króluje,to może coś w tym akcencie? Może się uda znaleźć jakiś kocyk albo coś? Przez neta już nic nie wymysle, bo troche za późno, a zanim się wybiorę gdzieś, to bym chciała cokolwiek wiedzieć, w jakim kierunku szukać
Macie jakiś pomysł?
Ja zawsze na pierwszą wizytę kupuje taka ramkę z gipsem żeby zrobić odcisk nóżki lub rączki. I zawsze wszyscy są zachwyceni -
dzień dobry
u mnie dziś studniówka!!!
Mamunie Kochane, zwłaszcza te, które są w szpitalu - ściskam Was mocno! najważniejsze, że jesteście pod dobrą opieką!dżdżownica lubi tę wiadomość
-
Nieśmiała odpoczywaj. A rozwarcie masz? Skróciła Ci się szyjka?
Nie jestem na bieżąco.
baaasssia to Twój maluszek chyba dokładnie w środku siatki centylowej
ale aż trudno uwierzyć, że nasze dzieciaczki już takie duże.
nadziejastru a może książeczki kontrastowe? -
Zadziwiłyście mnie tym bezalkoholowym winem, gdzie je można kupić?
I piwo bavaria? Bo ja wszędzie tylko widzę warkę 0% cytrynową, raz wypiłam, ale strasznie slodka jest. a chciałabym poczuć goryczkę piwa lub wytrawność wina...
A co do ilości alkoholu poniżej 0,5, to ostatnio doczytałam, że śladowe ilości alko mogą występować w sokach, bananach, kefirze czy kiszonkach różnego rodzaju, np kiszonej kapuście (którą zajadałam się na początku ciąży). Więc tak zupełnie się nie da tego alko uniknąć.
Nieśmiała, trzymaj się -
Nieśmiała Leż, odpoczywaj i trzymam kciuki aby się uspokoiło :* A to te skurcze to jak odczuwasz? Brzuch twardnieje i boli? Bo ja mam czasem takie twardnienia, ale zazwyczaj puszczają jak tylko się położę. No ale schizy mam
nadziejastru też polecam książeczki kontrastowe
Anulka gratuluję studnióweczkiMoja szykuje się za 4 dni hehe
Gratuluję Dziewczyny udanych wizyty:*
Same dobre wieści. Oby tak do końca!
Maluszki rosną jak na drożdżachpoczątek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Bavaria jest pycha ma 0% i smakuje prawie jak zwykle piwo
a wina bede szukala bo mi narobilyscie smaka zwlaszcza ze niedlugo mamy 5 rocznice slubu
Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
BurzaHormonów wrote:A gdzie ją kupujesz?Starania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
Najlepsza jest Bavaria pszeniczna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2017, 11:00
KasiaHaBe, MałaMi88 lubią tę wiadomość
Starania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
Caro wrote:Nieśmiała Leż, odpoczywaj i trzymam kciuki aby się uspokoiło :* A to te skurcze to jak odczuwasz? Brzuch twardnieje i boli? Bo ja mam czasem takie twardnienia, ale zazwyczaj puszczają jak tylko się położę. No ale schizy mam
D
Czuje jak zaczyna mi sie napinac macica, brzuch twardnieje i boli coraz bardziej, bol osiaga swoje maksimum i puszcza i brzuch robi sie miekki. I tak co kilka minut