Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu moje ktg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/948f85a98e39.jpg

age.png
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesmiala chyba dadza Ci spore dawki magnezu i rozkurczowych na te skorcze. ja stwierdzam ze chyba jesZcze skorczy nie doswiadczylam albo sporadycznie bo toralnie nie wiem o co kaman z tymi skorczami.
    zobaczysz bedzoe dobrze, a przynajmniej jestes pod dobra opieka

6sutskjolve431gm.png
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w tym szarym (więc dla mnie pięknym) dniu.
    My wczoraj rozmawialiśmy z właścicielem i o ile do przyszłych nie mamy szczęścia, to byłych właścicieli mamy fajnych. Powiedział, że możemy mieszkać ile chcemy,by pochopnie byle czego nie brać, tylko jak coś fajnego znajdziemy, to wtedy. Jedynie kolesia do remont już zamówił, więc jak co na kilka dni ucieknę do rodziców i planuje wymienić stare sprzęty i pięknie urządzić mieszkanie i powiedział, że możemy powiedzieć jakbyśmy chcieli, to on tak zrobi i jak co możemy zostać. Poważnie się nad tym zastanawiam, bo pewnie do sierpnia i tak nic nie znajdziemy, a jak już lipiec przeżyję na tym poddaszu, to może faktycznie jeszcze sierpień przebieduję... tylko biedny mąż ma godzinę jazdy do pracy, a jak wraca, to ostatnio prawie 1,5h.

Nieśmiała i Treselle trzymajcie się.
    Ja się na jutro zapisałam do lekarza, bo od 2 dni bardzo mnie boli lewa noga od wewnętrznej strony powyżej zgięcia w kolanie. Jak chodzę to utykam i co kawałek muszę stanąć i jakoś rozmasować i nie mogę tej nogi rozprostować. Jak leżę na plecach, to muszę sobie upchać pod nią kołdrę i mieć trochę zgiętą. A w sobotę idziemy na wesele. Zawsze prawie z parkietu nie schodziłam, 2 tygodnie temu już niestety o wiele mniej tańczyliśmy, a teraz chyba wcale nie będziemy :(

Gratuluję dużych bobasków oraz studniówki :)
    My świętujemy wtedy co Caro.

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam właśnie po wyniki i mam cukrzyce ciążową, przeczucie miałam dobre :P masakra jakaś :D na czczo 78, po 1h 182, po 2h 87 :/ Dobrze, że nie odbierałam wczoraj i zjadłam ciasto bez wyrzutów sumienia ;-)

Karty kontrastowe byłyby fajne, ale właśnie nie znalazłam, a podjechałam teraz do sklepu, kupiłam w końcu kocyk z przytulanką owieczka i zestaw bandamek 4 różowo- białe w sówki, kropeczki, kwiatuszki i serduszka :)

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz Tosiek tak ja rodzice nie cierpi budzika. Obudziłam się dzisiaj przed budzikiem i leżę. Zaczął dzwonić budzik, a Mały tak zaczął mnie kopać! Wczoraj było tak samo :)

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w tesco chyba nie ma Bavarii :( ale będę szukać, jeszcze jak mają pszeniczną... uwielbiam piwo pszeniczne :D

natty85 lubi tę wiadomość

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się, puki mój młody ma jeszcze drzemkę.

Treselle i Nieśmiała trzymajcie się, pobyt w szpitalu jest o tyle dobry, że mniejszy stres niż w domu zastanawiać się czy coś się dzieje złego czy nie. Trzymam kciuki za poprawę i szybki powrót do domciu.

Bavarie ja kupuję w stokrotce, są 3 rodzaje. Za to warke radler wszędzie widzę tylko taką 2,5 proc, jeszcze zero nigdy nie spotkalam w sklepach u siebie. Winko bezalko. też bym sobie chetnie wypiła, ale nie widziałam takiego.

Nadzieja bardzo fajny prezent kupiłaś, myślę, że znajomi będą zadowoleni :-)

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png

Wysłany: 6 lipca 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    Byłam właśnie po wyniki i mam cukrzyce ciążową, przeczucie miałam dobre :P masakra jakaś :D na czczo 78, po 1h 182, po 2h 87 :/ Dobrze, że nie odbierałam wczoraj i zjadłam ciasto bez wyrzutów sumienia ;-)

Karty kontrastowe byłyby fajne, ale właśnie nie znalazłam, a podjechałam teraz do sklepu, kupiłam w końcu kocyk z przytulanką owieczka i zestaw bandamek 4 różowo- białe w sówki, kropeczki, kwiatuszki i serduszka :)
    a dlaczego przypuszczalas ze ja masz? ;)
    ja dzis dostane skierowanie a krzywa i mam zamiar zrobic ja jak najpoznkej zeby sie jesZcze poobjadac bezkarnie jakby co :P

6sutskjolve431gm.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:

Wydaje mi sie, ze wyniki nie sa jakies zle bo po 2h pieknie Ci spada cukier. Zapewne bedziesz miec tylko zalecenie nie jest cukrow prostuch llub ograniczac tj slodycze, slodkie napoje

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypuszczałam, bo u mnie nigdy nie może być wszystko ok i jak nie urok to sraczka ;-) objawów i innych obciążeń genetycznych, nadwagi itd. nie miałam, ćwicze, spaceruje, staram sie jesc zdrowo, nie ciagnie mnie do słodyczy i ich nie jem, teraz zrobiłam to ciasto dla męża, raz na jakiś czas zjadłam kawałek pizzy czy lody, do których też mnie nie ciagnie, bardziej to w towarzystwie gdzieś, gazowanego nie pije, owoców z wysokim indeksem też raczej nie jadam... w ciąży mnie odrzuciło od bananów np. no i zwiekszonego ryzyka nie miałam, a mimo to nie ma reguły i wyszło, co wyszło... nawet z pieczywem nie szaleje, białego już nie jem długo, czasem z dynią, ogólnie to niby żytniego powinnam unikac, bo mam na to uczulenie.

No i w sumie to nie wiem co mam wielkiego w tej swoje diecie zmienić, ogólnie mięsa to też jadam chude kurczak, indyk, chuda wędlina, bo innych nie lubię, pomidory, sałate, ogórki, rzodkiewki jem codziennie, jogurty naturalne pije :D a co patrze teraz jakies specjalne diety to w sumie mój jadłospis je zawierał do tej pory... jedyne co to przypilnować jedzenia co 3h, z tym, że odkąd w ciązy jestem, to jem regularnie, jak do pracy chodziłam to nieregularnie zawsze i 0 śniadań...

Trochę mnie to teraz zdołowało jak tak myślę... bo jak sobie pomyślę, żeby wymyslac niewiadomo co, a ja gotowac nie lubie to mnie szlak trafia.

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(

Wysłany: 6 lipca 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawe co mi wyjdzie moj tato ma to cacko do mierzenia poziomu cukru 10min po zjedzenii ciastka wyszlo mi 142 :D nie wiem czy to duzo czy nie haha

6sutskjolve431gm.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to wsie ogole mialam mega niskie :p 60/100/90 gin tylko stwierdzil, ze noge sienie objadac do woli :p

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • E_w_c_i_a Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:

Po godzinie masz tylko na granicy wiec nie jest tak źle, nie wiem czy Ci nawet stwierdzi cukrzycę. Ja miałam 200 i mi powiedział że jak chcę to mogę mierzyć glukometrem po godzinie po 3 głównych posiłkach bo nikt normalny nie je na raz tyle cukru co ma ta glukoza do wypicia.

Szczęśliwa mama Majeczki :*
    Dziecinka (10 tydzień) (*) 8.2015
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo ja się już oczytałam, że jak cukrzyca w ciązy to już raczej pewne, że za 10 lat czeka cukrzyca typu 2 i że to już znak, że jest coś nie tak z organizmem itd... Po prostu mnie podłamuje jak wydaje się, że robisz co możesz dla zdrowia i regularnie cwicze/biegam a ciągle coś, kilka lat temu tez miałam cholesterol wysoki :O babcia zawsze się śmieje, że taka młoda, a takie przekroczenia, co ona już po 70-tce a te wyniki co ja mam podwyzszone, to ona ma w normie ;-)

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png

Wysłany: 6 lipca 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekam w kolejc i nie cierpie wagibw tej przychodni bo pokazuje o kilo wiecej niz ta moja ktora sie zgadza z innymi wagami :( zamiast 7-8 na plus mam juz 8-9. czuje sie jak locha :( a nawet sie nie objadam...

6sutskjolve431gm.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja wagę w przychodni lubię, bo pokazuje o dobry kg mniej :P Co nie zmienia faktu, że i tak ważne za dużo ;)

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się wypycha ten mój dzidziuś ;) Ciasno mu, czy co? Niech pomyśli, że jeszcze przynajmniej 2 kg przytyje :D

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też waga pokazuje więcej. Zgodnie z moją wagą kilo więcej, a z wagą rodziców, którą całe życie się ważyłam +3 kg.

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja sie nie odzywam.. Mam juz 8kg ma plusie :-/ masakra

age.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie waga pół kg więcej także 7kg do przodu.Spotkalam się z położna, tętno Laurki ok,wszystko super, dużo się ciekawych rzeczy dowiedzialam. Czy wiedziałyscie że przy porodzie następuje tzw kryzys siódmego centymetra?Ponoc każda mamusia przy rozwarciu 7 cm traci wiarę w swoje siły krzycząc czy mówiąc że ma już dość chce cięcie itd itp?!?! Położna mówi że w 90%jej się to sprawdziło. HEHE.Na nast spotkaniu idę oglądać porodówke itd. Jeżeli macie okazję spotkajcie się ze swoimi położonym bardzo polecam, ja trafiłam na przesympatyczna Panią.Nalegala aby nie a mawia panow na siłę na porod, jeżeli partner się waha lub niechce żeby nie namawiać bo ma same niefajne przypadki. Dostałam mnóstwo próbek, butelkę avent 60ml,pronke mleczka loveli, sudokrem. Takie małe rzeczy a ciesza:)

patulla, MałaMi88 lubią tę wiadomość

ckai9n73kv974yz0.png
‹‹ 945 946 947 948 949 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ