Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
MałaMi88 wrote:domek blizniak no tak pobudowany ze nie da sie zmienić po za tym to wynajmowany domek wiec nawet nie mozemy. W sumie ma 80 metrow ale jest cholernie nie ustawny mamy jeszcze salon maly z ogromnym aneksem. Nie wiem kto wymyslil taki projekt domu jest okropny! Dla rodziny 2+1 ok ale 2+2tragedia!
No to faktycznie musiał być jakiś lichy projekt. Ja bym u siebie dołożyła jeszcze z 20 m2 ale też tylko dlatego, że są miejsca gdzie mi brakuje a w innych bym dodała, a swoją drogą inny układ byłby lepszy, ale my już nie planujemy się nigdzie przeprowadzać przez następne 30 lat. Nawet rozmawialiśmy ostatnio, że jak już spłacimy kredyt to pomyślimy nad modernizacją domu tak by nadawał się na starość. Zobaczymy jak to będzie. Może wtedy piętro przerobimy i wynajmiemy...
Na emeryturze każdy grosz cenny
Na państwową szczególnie nie liczę.
-
Witajcie dziewczyny, ja od 5 na nogach, sprzątam po remoncie i jeszcze dłuuużo mi zostało. Ledwo żyję ale chce to zrobić już dziś ponieważ przyjeżdżają do mnie goście. Póki co robię sobie przerwę i jadę do szkoły zawieźć zwolnienie i po płytkę ze zdjęciami i filmem mojego bobasa. Miłego dnia Wam życzę kochane.
-
madlene88 wrote:To zaskoczyłyscie mnie tym winem vintense.Szczerzs to ja bojaźliwa jestem i od początku ciąży ani lyka bezalkoholowego piwa się nie napiłam bo...,, może coś tam alkoholu jest,, no taka już jestem...weźcie mi coś powiedzcie:)
madlene88, MałaMi88 lubią tę wiadomość
-
czesc dziewczyny
dzis przed 14 wizyta juz nie moge sie doczekac
ja tez boje sie pic bezalkolholowego ale dzis mam zamiar sie zapytac o piwo bezalkoholowe (nie mylic z piwem o niskiej zawartosci alkoholu) ciekawe co powie. obstawiam ze sie bedzie smiał
-
Witam z rana
U mnie juz bylo ktg.
Juz wiem ze wczoraj źle mi sondę zalozlyli bo mialam prawie na zebrach i dlatego skurcze sie nie pisaly.
Dzisiaj inna pani była i zalozyla dobrze i od razu skurcze zapisalo.
Największy mial 62, a tak to od 33 do 42 byly.
Teraz czekam na lekarza zeby spojrzal na wyniki i zinterpretowal jakos. -
Z piw bezalkoholowych tj. 0.0% polecam Bavarie. Jest zwykła, pszeniczna, jabłkowa i z owocami leśnymi. Ja od czasu do czasu sobie pije jak jest upał
Nieśmiała trzymaj się! Daj znać co powiedział lekarz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2017, 07:34
smeg lubi tę wiadomość
Szczęśliwa mama Majeczki :*
Dziecinka (10 tydzień) (*) 8.2015 -
madlene88 wrote:To zaskoczyłyscie mnie tym winem vintense.Szczerzs to ja bojaźliwa jestem i od początku ciąży ani lyka bezalkoholowego piwa się nie napiłam bo...,, może coś tam alkoholu jest,, no taka już jestem...weźcie mi coś powiedzcie:)
Ja też nic nicpiwa z resztą nie mogę, a w winie jest totalne 0% więc się skusilam
smakuje jaki wino pół na pół z leminiada ale jest ok
madlene88 lubi tę wiadomość
-
Jejku, moje starsze jest tak absorbujące, że kompletnie nie jestem w stanie się wbić. Jeszcze na dodatek kiepsko sypia więc i wieczory są zarwane.
Umówiłam się na USG 3 trymestru na 18 lipca i już doczekać się nie mogę
Czuję takie wyrzuty sumienia bo mam wrażenie, że bardziej przeżywałam pierwszą ciążę. Bardziej się z dzieckiem identyfikowałam. Teraz to po prostu czas leci a ja nie mam chwili na refleksję. Wyprawka oczywiście leży i kwiczy.
Poza tym mam olbrzymi brzuch. Już mi kilka osób powiedziało, że wyglądam jakbym zaraz miała rodzić. Moja mama przepowiada ukrytego bliźniaka -
Ja też piję alkohol 0% w ciąży
Jak na razie w postaci Warki 0%, bo u mnie raczej wina 0% nie znajdę.
Candela, zarzuć fotkę z brzuszkiem
Ja drugiej ciąży też nie pamiętam zbytnio, bo miałam niemowlaka w domu, nawet teraz nie pamiętam kiedy poczułam pierwsze ruchy itp. A teraz bardziej przeżywam ciążęI leci mi szybciej, bo raz dwa i bedzie 30 Tc, a wtedy to już z górki
Nieśmiała, leż, odpoczywaj i daj znać po obchodzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2017, 08:21
-
Wina nie widziałam nigdzie 0%, ale piwko oczywiście piłam. Bavaria średnio mi smakowała, radler cytrynowy warki jest dla mnie za słodki, ale w Auchan znalazłam jakieś niemieckie piwo z długą nazwą i chyba na W, które było smaczne, no i też całą serie smakowych jakiś hiszpańskich, z cytryną, granatem, grejfrutem, sporo było. Jedyny minus to, że były tylko w butelkach 0,33l i to dość drogo.
Porobiłam wczoraj trochę porządków, ale to jeszcze nie koniec, za to udało mi się nazbierać 5 dużych siatek śmieci! Głównie makulatura z notatek z uczelniNo i upchnęłam prawie wszystko co do mnie przyszło wczoraj z apteki.
A dziś idę odpocząć "do pracy" w miłym towarzystwie popatrzeć na zwierzęce serduszka.Natka_ lubi tę wiadomość
-
Lekarze byli, będą dawać mi luteine, nystatyne, no spe, magnez. Ju
Jutro bede miala badanie poziomu magnezu czyli na weekend nie wyjde
Spojrzeli na zapis ktg, powoedzieli ze grozi mi porod przedwczesny i mam lezec caly czas. Ale nie kazali sie stresowacMałaMi88 lubi tę wiadomość
-
Nieśmiała wrote:Lekarze byli, będą dawać mi luteine, nystatyne, no spe, magnez. Ju
Spojrzeli na zapis ktg, powoedzieli ze grozi mi porod przedwczesny i mam lezec caly czas. Ale nie kazali sie stresowac
To koniecznie leż i odpoczywaj. A masz jakąś infekcje że antybiotyk dostałaś?Nieśmiała lubi tę wiadomość
-
Witam się i ja, piwko od czasu do czasu popijam, nawet mam w domu ze 3 butelki Warki, tylko szkoda, że nie mogę znaleźć takich małych puszek, bo tej całej butelki to nigdy nie daje rady dopić, słodkie i muli po jakimś czasie
Zazdroo wizyt, ja jeszcze cały tydzień i 1 dzień do wizyty
Powodzenia
Mąż dziś rusza dalej z sypialnia, a potem już porządkujemy siłownie i prawdopodobnie bierzemy kogoś, kto zrobi brudną robotę, czyli zdzieranie farby, gładź, zacieranie, a potem juz sami malujemy i ukladamy panelechociaż taki kompromis, bo mąż chciał wszystko sam!
no i mieliśmy przez miesiąc nigdzie nie wychodzić, tylko remont,remont, ale jutro i w sobotę już się ustawiliśmy ze znajomymi haha
-
Nieśmiała wrote:Lekarze byli, będą dawać mi luteine, nystatyne, no spe, magnez. Ju
Spojrzeli na zapis ktg, powoedzieli ze grozi mi porod przedwczesny i mam lezec caly czas. Ale nie kazali sie stresowac
Candela - fajny brzuio, ja mam wiekszy i tez mase pytan czy to juz ?
Ja wczoraj bylam u gin. dostalam masc, globulki na te moje swiady i mialam USG - mala wazy prawie 600 grampoki co nozkami kopie mnie jak to ujęłyście po irokezie