Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi88 wrote:
    domek blizniak no tak pobudowany ze nie da sie zmienić po za tym to wynajmowany domek wiec nawet nie mozemy. W sumie ma 80 metrow ale jest cholernie nie ustawny mamy jeszcze salon maly z ogromnym aneksem. Nie wiem kto wymyslil taki projekt domu jest okropny! Dla rodziny 2+1 ok ale 2+2tragedia!

No to faktycznie musiał być jakiś lichy projekt. Ja bym u siebie dołożyła jeszcze z 20 m2 ale też tylko dlatego, że są miejsca gdzie mi brakuje a w innych bym dodała, a swoją drogą inny układ byłby lepszy, ale my już nie planujemy się nigdzie przeprowadzać przez następne 30 lat. Nawet rozmawialiśmy ostatnio, że jak już spłacimy kredyt to pomyślimy nad modernizacją domu tak by nadawał się na starość. Zobaczymy jak to będzie :). Może wtedy piętro przerobimy i wynajmiemy... :D Na emeryturze każdy grosz cenny :D Na państwową szczególnie nie liczę.

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zaskoczyłyscie mnie tym winem vintense.Szczerzs to ja bojaźliwa jestem i od początku ciąży ani lyka bezalkoholowego piwa się nie napiłam bo...,, może coś tam alkoholu jest,, no taka już jestem...weźcie mi coś powiedzcie:)

ckai9n73kv974yz0.png
  • almaanies Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, ja od 5 na nogach, sprzątam po remoncie i jeszcze dłuuużo mi zostało. Ledwo żyję ale chce to zrobić już dziś ponieważ przyjeżdżają do mnie goście. Póki co robię sobie przerwę i jadę do szkoły zawieźć zwolnienie i po płytkę ze zdjęciami i filmem mojego bobasa. Miłego dnia Wam życzę kochane.

eikt9n733qx6yvg8.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlene88 wrote:
    To zaskoczyłyscie mnie tym winem vintense.Szczerzs to ja bojaźliwa jestem i od początku ciąży ani lyka bezalkoholowego piwa się nie napiłam bo...,, może coś tam alkoholu jest,, no taka już jestem...weźcie mi coś powiedzcie:)
    Mówię Ci: COŚ :D

madlene88, MałaMi88 lubią tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny :) dzis przed 14 wizyta juz nie moge sie doczekac :)
    ja tez boje sie pic bezalkolholowego ale dzis mam zamiar sie zapytac o piwo bezalkoholowe (nie mylic z piwem o niskiej zawartosci alkoholu) ciekawe co powie. obstawiam ze sie bedzie smiał ;)

6sutskjolve431gm.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana
    U mnie juz bylo ktg.
    Juz wiem ze wczoraj źle mi sondę zalozlyli bo mialam prawie na zebrach i dlatego skurcze sie nie pisaly.
    Dzisiaj inna pani była i zalozyla dobrze i od razu skurcze zapisalo.
    Największy mial 62, a tak to od 33 do 42 byly.
    Teraz czekam na lekarza zeby spojrzal na wyniki i zinterpretowal jakos.

age.png
  • E_w_c_i_a Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z piw bezalkoholowych tj. 0.0% polecam Bavarie. Jest zwykła, pszeniczna, jabłkowa i z owocami leśnymi. Ja od czasu do czasu sobie pije jak jest upał ;-)

Nieśmiała trzymaj się! Daj znać co powiedział lekarz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2017, 07:34

smeg lubi tę wiadomość

Szczęśliwa mama Majeczki :*
    Dziecinka (10 tydzień) (*) 8.2015
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlene88 wrote:

Ja też nic nic :) piwa z resztą nie mogę, a w winie jest totalne 0% więc się skusilam :) smakuje jaki wino pół na pół z leminiada ale jest ok :)

madlene88 lubi tę wiadomość

1JyDp2.png
  • candela Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, moje starsze jest tak absorbujące, że kompletnie nie jestem w stanie się wbić. Jeszcze na dodatek kiepsko sypia więc i wieczory są zarwane.
    Umówiłam się na USG 3 trymestru na 18 lipca i już doczekać się nie mogę :)
    Czuję takie wyrzuty sumienia bo mam wrażenie, że bardziej przeżywałam pierwszą ciążę. Bardziej się z dzieckiem identyfikowałam. Teraz to po prostu czas leci a ja nie mam chwili na refleksję. Wyprawka oczywiście leży i kwiczy.
    Poza tym mam olbrzymi brzuch. Już mi kilka osób powiedziało, że wyglądam jakbym zaraz miała rodzić. Moja mama przepowiada ukrytego bliźniaka :P

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    druga ciąża <3 złoty strzał!
    RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    warka radler 0% tez nie ma alkoholu w skladzie :)

madlene88, MałaMi88 lubią tę wiadomość

6sutskjolve431gm.png
  • candela Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do skurczy to moje pierwsze skurcze w szpitalu były przeze mnie odczuwalne a na KTG ledwo widoczne. Nie wiem od czego to zależy.

A piwo 0% piję w końcu to 0% ;)

RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • candela Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do skurczy to moje pierwsze skurcze w szpitalu były przeze mnie odczuwalne a na KTG ledwo widoczne. Nie wiem od czego to zależy.

A piwo 0% piję w końcu to 0% ;)

RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też piję alkohol 0% w ciąży :D Jak na razie w postaci Warki 0%, bo u mnie raczej wina 0% nie znajdę.

Candela, zarzuć fotkę z brzuszkiem :D
    Ja drugiej ciąży też nie pamiętam zbytnio, bo miałam niemowlaka w domu, nawet teraz nie pamiętam kiedy poczułam pierwsze ruchy itp. A teraz bardziej przeżywam ciążę ;) I leci mi szybciej, bo raz dwa i bedzie 30 Tc, a wtedy to już z górki ;)

Nieśmiała, leż, odpoczywaj i daj znać po obchodzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2017, 08:21

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • India26 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wina nie widziałam nigdzie 0%, ale piwko oczywiście piłam. Bavaria średnio mi smakowała, radler cytrynowy warki jest dla mnie za słodki, ale w Auchan znalazłam jakieś niemieckie piwo z długą nazwą i chyba na W, które było smaczne, no i też całą serie smakowych jakiś hiszpańskich, z cytryną, granatem, grejfrutem, sporo było. Jedyny minus to, że były tylko w butelkach 0,33l i to dość drogo.

Porobiłam wczoraj trochę porządków, ale to jeszcze nie koniec, za to udało mi się nazbierać 5 dużych siatek śmieci! Głównie makulatura z notatek z uczelni :D No i upchnęłam prawie wszystko co do mnie przyszło wczoraj z apteki.

A dziś idę odpocząć "do pracy" w miłym towarzystwie popatrzeć na zwierzęce serduszka. :)

Natka_ lubi tę wiadomość

59a17bd566875.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarze byli, będą dawać mi luteine, nystatyne, no spe, magnez. Ju
    Jutro bede miala badanie poziomu magnezu czyli na weekend nie wyjde :-(
    Spojrzeli na zapis ktg, powoedzieli ze grozi mi porod przedwczesny i mam lezec caly czas. Ale nie kazali sie stresowac

MałaMi88 lubi tę wiadomość

age.png
  • candela Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f069cac18c36.jpg

patulla, dżdżownica, madlene88, E_w_c_i_a, MałaMi88, Anulka87, aaniluap, Caro, AlicjaaA, almaanies, A może by..., kiti, Dziobuś lubią tę wiadomość

RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:
    Spojrzeli na zapis ktg, powoedzieli ze grozi mi porod przedwczesny i mam lezec caly czas. Ale nie kazali sie stresowac

To koniecznie leż i odpoczywaj. A masz jakąś infekcje że antybiotyk dostałaś?

Nieśmiała lubi tę wiadomość

1JyDp2.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane mega nudny dzień się zapowiada, dziś o 11 mam 1 spotkanie z położna także zaciesz, chociaż niewiem co mnie czeka:)

ckai9n73kv974yz0.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja, piwko od czasu do czasu popijam, nawet mam w domu ze 3 butelki Warki, tylko szkoda, że nie mogę znaleźć takich małych puszek, bo tej całej butelki to nigdy nie daje rady dopić, słodkie i muli po jakimś czasie :D

Zazdroo wizyt, ja jeszcze cały tydzień i 1 dzień do wizyty :O

Powodzenia :)

Mąż dziś rusza dalej z sypialnia, a potem już porządkujemy siłownie i prawdopodobnie bierzemy kogoś, kto zrobi brudną robotę, czyli zdzieranie farby, gładź, zacieranie, a potem juz sami malujemy i ukladamy panele :) chociaż taki kompromis, bo mąż chciał wszystko sam! :D no i mieliśmy przez miesiąc nigdzie nie wychodzić, tylko remont,remont, ale jutro i w sobotę już się ustawiliśmy ze znajomymi haha

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:
    Trzymaj się - będzie dobrze, jesteś pod opieką lekarzy a jak musisz leżeć to trzeba.

Candela - fajny brzuio, ja mam wiekszy i tez mase pytan czy to juz ?

Ja wczoraj bylam u gin. dostalam masc, globulki na te moje swiady i mialam USG - mala wazy prawie 600 gram :) poki co nozkami kopie mnie jak to ujęłyście po irokezie ;)

iv09mg7ynbajyosc.png
‹‹ 943 944 945 946 947 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ