Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja dziś, nadrobiłam 3 strony :D pada teraz, spać mi się chce, a tu zaraz siostra męża wpada z mężem i Wojtusiem 4 miesięcznym, ale szybko leci ten czas, a dopiero rodziła ;-) Mąż będzie koło 18-19 :)

Co do spania, to ja się budzę co 2-3h od jakiegoś czasu... ale ogólnie wyspana jestem w ciągu dnia, wstaje miedzy 8-9, mój dobry piesek śpi dłużej, więc mnie nie wygania wcześniej na spacerek :) no ale teraz mąż wraca, więc pewnie bede spać tylko do 7, tak jak zazwyczaj jak on wychodzi to ja też już na nogach :)

Co do tetrowych, a muślinowych to nie wiem, bo tetrowych nie mam, tylko te tetrowe-muślinowe, ale w sumie myslałam, że to, to samo :) Mam jeszcze te flanelowe z apteki gemini, tylko nie moge ich dotykać, bo mi sie coś robi, schiza taka na ten materiał, ale ogólnie mam tak z niektórymi właśnie materiałami... liczę, że w praniu się zrobią inne :) Dziś mi też przyszły 4 mniejsze pieluchy bambusowe i 1 większa, te są super, miękkie i jakby nie były takie drogie, to bym tylko takie kupiła :)

Co do izotoników to nie wiem czy można, ale jak nie bd piła tego litrami, to chyba tak, przynajmniej jak dla mnie, bo ja raczej jestem wyznania, ze wszystkiego można zjeść, wypić, tylko z głową :) pomijając oczywiście to co zabronione alkohol itd. Ja sama jednak wolę wodę, bo po izotonikach to mi się jeszcze bardziej zwiększa pragnienie, ale to mówię z doświadczenia biegowego, gdzie na trasach jest albo izotonik, albo woda, ja zawsze wybieram wodę, kiedyś spróbowałam izotonika i słabo sie po nim czułam...

Śliczny kosz i śliczne śpiworki <3

Trzymam kciuki za znalezienie mieszkania!

Gratuluje udanych wizyt i wyników niecukrzycowych :) Ja dziś spękałam i nie pojechałam odebrać wyników, chciałam na spokojnie zjeść ciasto, które wczoraj na wieczór zrobiłam :) Jutro odbiorę.

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny zrobcie sobie domowy izotonik woda+cukier brwzowy albo miod+ sol nisko jodowana szczypta+cytrynka do smaku
    bedzie to zdrowsze niz te slodkie sklepowe

nadziejastru, aaniluap, KasiaHaBe lubią tę wiadomość

6sutskjolve431gm.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi, to jest domek taki maleńki czy mieszkanie :) wybacz, że dopytuję ale zafascynował mnie temat :D Myślałam, że nasz jak na domek jest niewielkich rozmiarów, a taki to nawet w głowie mi się nie mieścił. No chyba, że letniskowy :)
    Ripley84 wrote:
    Ja mam 2 pokoje po 14m każdy a będzie nas już 6-cioro. Najmłodsze będzie w naszym pokoju i też się zastanawiam gdzie łóżeczko postawić bo mam zamiar jeszcze dużą komodę kupić, o tyle dobrego ,że mam strych i zawsze wywalam ciuchy zimowe czy inne zbędne rzeczy właśnie tam więc nie zajmują mi niepotrzebnie przestrzeni ale miejsca i tak mało. Mnie to najbardziej martwi latanie do piwnicy z pierwszego piętra i palenie w piecu,pewnie ze 2 razy dziennie trzeba będzie palić bo dom z lat 70-tych i chłodno w zimie a ja październik listopad będę sama na tygodniu z dzieciakami bo teściowa wrzesień- listopad wyjezdza a mój małż w rozjazdach. chcieliśmy ocieplić i tak się już cieszyłam że ciepło w domu dłużej zostanie a tu sąsiad mówi że nie wpuści nas na swoją działkę bo dom stoi na granicy-stary cap

Riplay, to może pozostałe ściany zorientuj się czy moglibyście ocieplić, a ponadto są rozwiązania do ocieplenia od wewnątrz i na tej jednej ścianie warto się zastanowić. My zrobiliśmy w zeszłym roku wyłącznie termomodernizację dachu po zakupie domu i pieca. Różnica w rachunkach jest ok. 3 razy. Poprzedni właściciele miesięcznie płacili koło 2 tyś mając w domu po 18 stopni, my mieliśmy 22 stopnie a rachunki ok. 600 zł w okresie grzewczym, a robiliśmy przy tym ciągle remont więc dużo się wychładzało (wymiana drzwi wejściowych jak na dworze 0 stopni, wymiana okien przy -5 ;D itp.)

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łooo i dziś mam 28 tydzień nieźle :D

madlene88 lubi tę wiadomość

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze co do hemoroidów, to ja już mam stwierdzone powiększone lekko, ale te maści, co dostałam na nie są niewskazane w ciąży i nie używam, więc pewnie do porodu mi się powiększą, ale jakoś o tym nie myślę, co ma być to będzie, ze wszystkim damy radę, oby tylko maleństwo przyszło na świat zdrowe! :)

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
  • Ewa25 Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:
    Boli mnie brzuch tak falami.jak zaczyna twardniec to wtedy boli. Myślicie ze mogę wziac no spe jesli do tej pory nie bralam ani razu? Nie zaszkodzi?
    Napewno nie zaszkodzi. Jeśli czujesz skurcze siać często i nie są to ćwiczenia macicy to śmiało można brać. Ja brałam w pierwszej i teraz w drugiej też. Nirmalnie 3x1 tabletkę bo jak nie wezmę to nie funkcjonuje... a jeśli troszkę przesadze z aktywnością albo wiem ze bede musiala to zrobic to biore podwojna dawke. Corce z pierwszej ciąży nie zaszkodziło. Niektórzy straszą ze dziecko może później zacząć mówić. Ale tak szczerze? Co z tego ? Ważne oby skurczy nie było i dziecko przyszło na świat w terminie. A córka zaczęła mówić w dobrym czasie i problemu z mowa nie ma. Gada aż za dużo, bardzo ładna ma wymowę i bogate słownictwo

hchylbetu4umr7yv.png hchylbetznxbei2w.png
  • Ripley84 Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś

Riplay, to może pozostałe ściany zorientuj się czy moglibyście ocieplić, a ponadto są rozwiązania do ocieplenia od wewnątrz i na tej jednej ścianie warto się zastanowić. My zrobiliśmy w zeszłym roku wyłącznie termomodernizację dachu po zakupie domu i pieca. Różnica w rachunkach jest ok. 3 razy. Poprzedni właściciele miesięcznie płacili koło 2 tyś mając w domu po 18 stopni, my mieliśmy 22 stopnie a rachunki ok. 600 zł w okresie grzewczym, a robiliśmy przy tym ciągle remont więc dużo się wychładzało (wymiana drzwi wejściowych jak na dworze 0 stopni, wymiana okien przy -5 ;D itp.)[/QUOTE]

Tak, pozostałe możemy , tylko ta północna ściana stoi na granicy i facet od ociepleń powiedział że nie ma sensu ocieplać tylko trzech ścian bo najzimniejsza będzie nieocieplona, i ja właśnie tak grzebałam w temacie ociepleń od wewnątrz i tylko to pozostaje , chyba że sąsiadowi się coś odmieni, ale mąż już trzy razy się go pytał i dlaczego nie chce się zgodzić , (w 3 dni by się ekipa wyrobiła), jego odpowiedz -nie, bo nie.
    Właśnie drzwi wejściowe też do wymiany bo klatką schodową ciągnie ,że hej.okna wymienione, może jeszcze strop ocieplić na strychu.bo w zimie to ja mam max 19 st, i baardzo szybko się wychładza.(kiedyś temp, spadła do 15 st. jak wszyscy byliśmy w pracy i nie było komu napalić)
    Jednak dobry sąsiad to skarb...

2b2kvfxmcfdspdwb.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    A i jeszcze co do hemoroidów, to ja już mam stwierdzone powiększone lekko, ale te maści, co dostałam na nie są niewskazane w ciąży i nie używam, więc pewnie do porodu mi się powiększą, ale jakoś o tym nie myślę, co ma być to będzie, ze wszystkim damy radę, oby tylko maleństwo przyszło na świat zdrowe! :)
    Czopki posterisan są bezpieczne w ciąży. Mi niestety też coś tam się zaczęło robić z powodu tej zakrzepicy.

nadziejastru lubi tę wiadomość

1JyDp2.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ripley84 wrote:
    Riplay, to może pozostałe ściany zorientuj się czy moglibyście ocieplić, a ponadto są rozwiązania do ocieplenia od wewnątrz i na tej jednej ścianie warto się zastanowić. My zrobiliśmy w zeszłym roku wyłącznie termomodernizację dachu po zakupie domu i pieca. Różnica w rachunkach jest ok. 3 razy. Poprzedni właściciele miesięcznie płacili koło 2 tyś mając w domu po 18 stopni, my mieliśmy 22 stopnie a rachunki ok. 600 zł w okresie grzewczym, a robiliśmy przy tym ciągle remont więc dużo się wychładzało (wymiana drzwi wejściowych jak na dworze 0 stopni, wymiana okien przy -5 ;D itp.)

Tak, pozostałe możemy , tylko ta północna ściana stoi na granicy i facet od ociepleń powiedział że nie ma sensu ocieplać tylko trzech ścian bo najzimniejsza będzie nieocieplona, i ja właśnie tak grzebałam w temacie ociepleń od wewnątrz i tylko to pozostaje , chyba że sąsiadowi się coś odmieni, ale mąż już trzy razy się go pytał i dlaczego nie chce się zgodzić , (w 3 dni by się ekipa wyrobiła), jego odpowiedz -nie, bo nie.
    Właśnie drzwi wejściowe też do wymiany bo klatką schodową ciągnie ,że hej.okna wymienione, może jeszcze strop ocieplić na strychu.bo w zimie to ja mam max 19 st, i baardzo szybko się wychładza.(kiedyś temp, spadła do 15 st. jak wszyscy byliśmy w pracy i nie było komu napalić)
    Jednak dobry sąsiad to skarb...[/QUOTE]

A ta jedna ścianę od środka ocieplic? Tak się robi np w loftach żeby na zewnątrz była cegła widoczna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2017, 17:51

1JyDp2.png

Wysłany: 5 lipca 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    Czopki posterisan są bezpieczne w ciąży. Mi niestety też coś tam się zaczęło robić z powodu tej zakrzepicy.
    ale to ginelolog stwierdzil?

6sutskjolve431gm.png
  • Ripley84 Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak trzeba będzie zrobić.
    Dziewczyny tak z innej beczki, czy macie czasami takie myśli ,że urodzicie w domu bo poród może być błyskawiczny ja tak ostatnio się boję , a jak nie zdążę ? w końcu to czwarty poród . mam dwie koleżanki które urodziły w domu bo poród był ekspresowy.

2b2kvfxmcfdspdwb.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    A ta jedna ścianę od środka ocieplic? Tak się robi np w loftach żeby na zewnątrz była cegła widoczna.

Właśnie to miałam na myśli. Trzy zewnętrzne ocieplić bo taniej od zewnątrz i nie zabierze przestrzeni, a jedną od wewnątrz z zastosowaniem tych technik. Strop z całą pewnością również warto dogrzać. Ja myślę, że nasze inwestycje zwrócą się dosyć szybko więc i tego Tobie życzę :). Dla mnie komfort cieplny to coś praktycznie kluczowego w domu. Moi rodzice zawsze mieli zimnicę i była to jedna z przyczyn dla których szybko się z domu wyprowadziłam.

Co do porodu, to raczej mam w drugą stronę. Martwię się, że będzie trwał wieki w ogromnych mękach ;/ Nigdy nie należałam do kobiet, które lekko przechodziły okres więc jakoś nie wiem czemu poród z tym utożsamiam. Obym się myliła. Jakbyś czuła, że szybko postępuje poród to wzywaj karetkę od razu podając jak częste masz skurcze itd. Lepiej niech wtedy wiozą Cię karetką a Ty nie walcz na własną rękę..

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    ale to ginelolog stwierdzil?

Ale że są bezpieczne czy że coś tam mam? ;)

1JyDp2.png

Wysłany: 5 lipca 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    Ale że są bezpieczne czy że coś tam mam? ;)
    no ze masz ;)

6sutskjolve431gm.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    no ze masz ;)

A to sama sobie zdiagnozowalam :) bo mi się taki mały bąbelek zrobił i boli przy kreciku.

1JyDp2.png
  • Anulka87 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na na na :) nastraszyłam się, że sezon urlopowy i pojechaliśmy zamówić wózek - może być maksymalnie do początku września (ale pan mówił, że powinien być wcześniej!), umowa podpisana, zaliczka wpłacona, czekamy na wózek :)

dokładnie taki: https://image.ceneo.pl/data/products/31944646/i-camarelo-carera-ca-13-gleboko-spacerowy.jpg

:)

dżdżownica, Zielona_konczynka, Gabisonka, madlene88, Dziobuś, AlicjaaA, Caro, MałaMi88 lubią tę wiadomość

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    Czekamy na Rodzeństwo...🥰
    preg.png

Wysłany: 5 lipca 2017, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    A to sama sobie zdiagnozowalam :) bo mi się taki mały bąbelek zrobił i boli przy kreciku.
    hahaha krokiecik ale sie usmialam :D
    ale ty masz wew czy zew :D
    tak mi sie ten krokecik spodobal ze jak maz sie spyta co robolam tyle w laZience to mu powiem ze krokiecika haha :D

6sutskjolve431gm.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    hahaha krokiecik ale sie usmialam :D
    ale ty masz wew czy zew :D
    tak mi sie ten krokecik spodobal ze jak maz sie spyta co robolam tyle w laZience to mu powiem ze krokiecika haha :D

Oj oj :) mój to Krecik :) a Twój może być krokiecik :P

Chyba zew skoro go widać :(

1JyDp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wróciliśmy z wizyty wszystko jest dobrze:) Szyjka daleko daleko, tak daleko, że ledwo gin jej dosięgneła przy badaniu na fotelu. Jest długa i zamknięta:) A córunia no cóż jest prze cudna!! I teraz HIT!!! Ssała sobie palce u stóp, taka akrobatka;p Waży 720 g i mama zakochała sie na zabój! No wyobrażacie to sobie stópki w buzi? No uwielbiam ją;p Następną wizytę mamy dopiero za 5 tygodni... Nie wiem jak wytrzymam tak długo;p Dostałam skierowanie na krzywą cukrową wiec jakoś w przyszłym tygodniu zrobię :)
    Kurczę jestem taka szczęśliwa!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2017, 19:10

Ripley84, dżdżownica, madlene88, Anulka87, patulla, pola89, 0202oliwcia, Dziobuś, nadziejastru, India26, AlicjaaA, almaanies, E_w_c_i_a, Zielona_konczynka, czekajacanacud1, Caro, MałaMi88, A może by..., kiti lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    an-NajbliFc5FbcszeF20wizyty-000000ffffffxxxxxx17032-1-0-200-green007.gif

05.07(środa) Agnesqe, almaanies, E_w_c_i_a, aaniluap, cheysula

06.07(czwartek) czekajacanacud1
    10.07(poniedziałek) monaJa
    11.07(wtorek) Mika2009
    12.07(środa) aaniluap, Natikka123
    13.07(czwartek) Nieśmiała, Anulka87
    14.07(piątek) nadziejastru, pola89. KasiaHaBe
    18.07(wtorek) Caro, India26
    19.07(środa) Dziobuś, Pampcia
    20.07(czwartek) Anuśka19, Gabisonka
    21.07(piątek) Barbie24. patulla, dżdżownica
    25.07(wtorek) BurzaHormonów, kiti (IIIgenetyczne), AlicjaaA
    26.07(środa) Anulka87, Asiaa91 (IIIgenetyczne), Bella_Bella, KasiaHaBe
    31.07(poniedziałek) 0202oliwcia (IIIgenetyczne)
    01.08(wtorek) Caro, KaroLove (IIIgenetyczne), zuzanna
    07.08(poniedziałek) pola89 (IIIgenetyczne)
    09.08(środa) aaniluap
    01.08(wtorek) KaroLove (IIIgenetyczne)
    16.08(środa) aaniluap (IIIgenetyczne), dżdżownica (IIIgenetyczne)
    17.08(czwartek) KasiaHaBe (IIIgenetyczne)
    22.08(wtorek) Agnesqe (IIIgenetyczne)
    06.09(środa) aaniluap
    27.09(środa) aaniluap
    18.10(środa) aaniluap

Bardzo proszę o zapisanie kolejnej wizyty na 8 sierpnia. Dziękuje :)

‹‹ 941 942 943 944 945 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ