Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się i ja dziś, nadrobiłam 3 strony
pada teraz, spać mi się chce, a tu zaraz siostra męża wpada z mężem i Wojtusiem 4 miesięcznym, ale szybko leci ten czas, a dopiero rodziła
Mąż będzie koło 18-19
Co do spania, to ja się budzę co 2-3h od jakiegoś czasu... ale ogólnie wyspana jestem w ciągu dnia, wstaje miedzy 8-9, mój dobry piesek śpi dłużej, więc mnie nie wygania wcześniej na spacerekno ale teraz mąż wraca, więc pewnie bede spać tylko do 7, tak jak zazwyczaj jak on wychodzi to ja też już na nogach
Co do tetrowych, a muślinowych to nie wiem, bo tetrowych nie mam, tylko te tetrowe-muślinowe, ale w sumie myslałam, że to, to samoMam jeszcze te flanelowe z apteki gemini, tylko nie moge ich dotykać, bo mi sie coś robi, schiza taka na ten materiał, ale ogólnie mam tak z niektórymi właśnie materiałami... liczę, że w praniu się zrobią inne
Dziś mi też przyszły 4 mniejsze pieluchy bambusowe i 1 większa, te są super, miękkie i jakby nie były takie drogie, to bym tylko takie kupiła
Co do izotoników to nie wiem czy można, ale jak nie bd piła tego litrami, to chyba tak, przynajmniej jak dla mnie, bo ja raczej jestem wyznania, ze wszystkiego można zjeść, wypić, tylko z głowąpomijając oczywiście to co zabronione alkohol itd. Ja sama jednak wolę wodę, bo po izotonikach to mi się jeszcze bardziej zwiększa pragnienie, ale to mówię z doświadczenia biegowego, gdzie na trasach jest albo izotonik, albo woda, ja zawsze wybieram wodę, kiedyś spróbowałam izotonika i słabo sie po nim czułam...
Śliczny kosz i śliczne śpiworki
Trzymam kciuki za znalezienie mieszkania!
Gratuluje udanych wizyt i wyników niecukrzycowychJa dziś spękałam i nie pojechałam odebrać wyników, chciałam na spokojnie zjeść ciasto, które wczoraj na wieczór zrobiłam
Jutro odbiorę.
-
MałaMi, to jest domek taki maleńki czy mieszkanie
wybacz, że dopytuję ale zafascynował mnie temat
Myślałam, że nasz jak na domek jest niewielkich rozmiarów, a taki to nawet w głowie mi się nie mieścił. No chyba, że letniskowy
Ripley84 wrote:Ja mam 2 pokoje po 14m każdy a będzie nas już 6-cioro. Najmłodsze będzie w naszym pokoju i też się zastanawiam gdzie łóżeczko postawić bo mam zamiar jeszcze dużą komodę kupić, o tyle dobrego ,że mam strych i zawsze wywalam ciuchy zimowe czy inne zbędne rzeczy właśnie tam więc nie zajmują mi niepotrzebnie przestrzeni ale miejsca i tak mało. Mnie to najbardziej martwi latanie do piwnicy z pierwszego piętra i palenie w piecu,pewnie ze 2 razy dziennie trzeba będzie palić bo dom z lat 70-tych i chłodno w zimie a ja październik listopad będę sama na tygodniu z dzieciakami bo teściowa wrzesień- listopad wyjezdza a mój małż w rozjazdach. chcieliśmy ocieplić i tak się już cieszyłam że ciepło w domu dłużej zostanie a tu sąsiad mówi że nie wpuści nas na swoją działkę bo dom stoi na granicy-stary cap
Riplay, to może pozostałe ściany zorientuj się czy moglibyście ocieplić, a ponadto są rozwiązania do ocieplenia od wewnątrz i na tej jednej ścianie warto się zastanowić. My zrobiliśmy w zeszłym roku wyłącznie termomodernizację dachu po zakupie domu i pieca. Różnica w rachunkach jest ok. 3 razy. Poprzedni właściciele miesięcznie płacili koło 2 tyś mając w domu po 18 stopni, my mieliśmy 22 stopnie a rachunki ok. 600 zł w okresie grzewczym, a robiliśmy przy tym ciągle remont więc dużo się wychładzało (wymiana drzwi wejściowych jak na dworze 0 stopni, wymiana okien przy -5itp.)
-
A i jeszcze co do hemoroidów, to ja już mam stwierdzone powiększone lekko, ale te maści, co dostałam na nie są niewskazane w ciąży i nie używam, więc pewnie do porodu mi się powiększą, ale jakoś o tym nie myślę, co ma być to będzie, ze wszystkim damy radę, oby tylko maleństwo przyszło na świat zdrowe!
-
Nieśmiała wrote:Boli mnie brzuch tak falami.jak zaczyna twardniec to wtedy boli. Myślicie ze mogę wziac no spe jesli do tej pory nie bralam ani razu? Nie zaszkodzi?
-
Riplay, to może pozostałe ściany zorientuj się czy moglibyście ocieplić, a ponadto są rozwiązania do ocieplenia od wewnątrz i na tej jednej ścianie warto się zastanowić. My zrobiliśmy w zeszłym roku wyłącznie termomodernizację dachu po zakupie domu i pieca. Różnica w rachunkach jest ok. 3 razy. Poprzedni właściciele miesięcznie płacili koło 2 tyś mając w domu po 18 stopni, my mieliśmy 22 stopnie a rachunki ok. 600 zł w okresie grzewczym, a robiliśmy przy tym ciągle remont więc dużo się wychładzało (wymiana drzwi wejściowych jak na dworze 0 stopni, wymiana okien przy -5itp.)[/QUOTE]
Tak, pozostałe możemy , tylko ta północna ściana stoi na granicy i facet od ociepleń powiedział że nie ma sensu ocieplać tylko trzech ścian bo najzimniejsza będzie nieocieplona, i ja właśnie tak grzebałam w temacie ociepleń od wewnątrz i tylko to pozostaje , chyba że sąsiadowi się coś odmieni, ale mąż już trzy razy się go pytał i dlaczego nie chce się zgodzić , (w 3 dni by się ekipa wyrobiła), jego odpowiedz -nie, bo nie.
Właśnie drzwi wejściowe też do wymiany bo klatką schodową ciągnie ,że hej.okna wymienione, może jeszcze strop ocieplić na strychu.bo w zimie to ja mam max 19 st, i baardzo szybko się wychładza.(kiedyś temp, spadła do 15 st. jak wszyscy byliśmy w pracy i nie było komu napalić)
Jednak dobry sąsiad to skarb... -
nadziejastru wrote:A i jeszcze co do hemoroidów, to ja już mam stwierdzone powiększone lekko, ale te maści, co dostałam na nie są niewskazane w ciąży i nie używam, więc pewnie do porodu mi się powiększą, ale jakoś o tym nie myślę, co ma być to będzie, ze wszystkim damy radę, oby tylko maleństwo przyszło na świat zdrowe!
nadziejastru lubi tę wiadomość
-
Ripley84 wrote:Riplay, to może pozostałe ściany zorientuj się czy moglibyście ocieplić, a ponadto są rozwiązania do ocieplenia od wewnątrz i na tej jednej ścianie warto się zastanowić. My zrobiliśmy w zeszłym roku wyłącznie termomodernizację dachu po zakupie domu i pieca. Różnica w rachunkach jest ok. 3 razy. Poprzedni właściciele miesięcznie płacili koło 2 tyś mając w domu po 18 stopni, my mieliśmy 22 stopnie a rachunki ok. 600 zł w okresie grzewczym, a robiliśmy przy tym ciągle remont więc dużo się wychładzało (wymiana drzwi wejściowych jak na dworze 0 stopni, wymiana okien przy -5
itp.)
Tak, pozostałe możemy , tylko ta północna ściana stoi na granicy i facet od ociepleń powiedział że nie ma sensu ocieplać tylko trzech ścian bo najzimniejsza będzie nieocieplona, i ja właśnie tak grzebałam w temacie ociepleń od wewnątrz i tylko to pozostaje , chyba że sąsiadowi się coś odmieni, ale mąż już trzy razy się go pytał i dlaczego nie chce się zgodzić , (w 3 dni by się ekipa wyrobiła), jego odpowiedz -nie, bo nie.
Właśnie drzwi wejściowe też do wymiany bo klatką schodową ciągnie ,że hej.okna wymienione, może jeszcze strop ocieplić na strychu.bo w zimie to ja mam max 19 st, i baardzo szybko się wychładza.(kiedyś temp, spadła do 15 st. jak wszyscy byliśmy w pracy i nie było komu napalić)
Jednak dobry sąsiad to skarb...[/QUOTE]
A ta jedna ścianę od środka ocieplic? Tak się robi np w loftach żeby na zewnątrz była cegła widoczna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2017, 17:51
-
Tak trzeba będzie zrobić.
Dziewczyny tak z innej beczki, czy macie czasami takie myśli ,że urodzicie w domu bo poród może być błyskawiczny ja tak ostatnio się boję , a jak nie zdążę ? w końcu to czwarty poród . mam dwie koleżanki które urodziły w domu bo poród był ekspresowy. -
dżdżownica wrote:A ta jedna ścianę od środka ocieplic? Tak się robi np w loftach żeby na zewnątrz była cegła widoczna.
Właśnie to miałam na myśli. Trzy zewnętrzne ocieplić bo taniej od zewnątrz i nie zabierze przestrzeni, a jedną od wewnątrz z zastosowaniem tych technik. Strop z całą pewnością również warto dogrzać. Ja myślę, że nasze inwestycje zwrócą się dosyć szybko więc i tego Tobie życzę. Dla mnie komfort cieplny to coś praktycznie kluczowego w domu. Moi rodzice zawsze mieli zimnicę i była to jedna z przyczyn dla których szybko się z domu wyprowadziłam.
Co do porodu, to raczej mam w drugą stronę. Martwię się, że będzie trwał wieki w ogromnych mękach ;/ Nigdy nie należałam do kobiet, które lekko przechodziły okres więc jakoś nie wiem czemu poród z tym utożsamiam. Obym się myliła. Jakbyś czuła, że szybko postępuje poród to wzywaj karetkę od razu podając jak częste masz skurcze itd. Lepiej niech wtedy wiozą Cię karetką a Ty nie walcz na własną rękę.. -
na na na
nastraszyłam się, że sezon urlopowy i pojechaliśmy zamówić wózek - może być maksymalnie do początku września (ale pan mówił, że powinien być wcześniej!), umowa podpisana, zaliczka wpłacona, czekamy na wózek
dokładnie taki: https://image.ceneo.pl/data/products/31944646/i-camarelo-carera-ca-13-gleboko-spacerowy.jpg
dżdżownica, Zielona_konczynka, Gabisonka, madlene88, Dziobuś, AlicjaaA, Caro, MałaMi88 lubią tę wiadomość
-
dżdżownica wrote:A to sama sobie zdiagnozowalam
bo mi się taki mały bąbelek zrobił i boli przy kreciku.
ale ty masz wew czy zew
tak mi sie ten krokecik spodobal ze jak maz sie spyta co robolam tyle w laZience to mu powiem ze krokiecika haha
-
czekajacanacud1 wrote:hahaha krokiecik ale sie usmialam
ale ty masz wew czy zew
tak mi sie ten krokecik spodobal ze jak maz sie spyta co robolam tyle w laZience to mu powiem ze krokiecika haha
Oj ojmój to Krecik
a Twój może być krokiecik
Chyba zew skoro go widać -
nick nieaktualnyHej wróciliśmy z wizyty wszystko jest dobrze:) Szyjka daleko daleko, tak daleko, że ledwo gin jej dosięgneła przy badaniu na fotelu. Jest długa i zamknięta:) A córunia no cóż jest prze cudna!! I teraz HIT!!! Ssała sobie palce u stóp, taka akrobatka;p Waży 720 g i mama zakochała sie na zabój! No wyobrażacie to sobie stópki w buzi? No uwielbiam ją;p Następną wizytę mamy dopiero za 5 tygodni... Nie wiem jak wytrzymam tak długo;p Dostałam skierowanie na krzywą cukrową wiec jakoś w przyszłym tygodniu zrobię
Kurczę jestem taka szczęśliwa!Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2017, 19:10
Ripley84, dżdżownica, madlene88, Anulka87, patulla, pola89, 0202oliwcia, Dziobuś, nadziejastru, India26, AlicjaaA, almaanies, E_w_c_i_a, Zielona_konczynka, czekajacanacud1, Caro, MałaMi88, A może by..., kiti lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypatulla wrote:
05.07(środa) Agnesqe, almaanies, E_w_c_i_a, aaniluap, cheysula
06.07(czwartek) czekajacanacud1
10.07(poniedziałek) monaJa
11.07(wtorek) Mika2009
12.07(środa) aaniluap, Natikka123
13.07(czwartek) Nieśmiała, Anulka87
14.07(piątek) nadziejastru, pola89. KasiaHaBe
18.07(wtorek) Caro, India26
19.07(środa) Dziobuś, Pampcia
20.07(czwartek) Anuśka19, Gabisonka
21.07(piątek) Barbie24. patulla, dżdżownica
25.07(wtorek) BurzaHormonów, kiti (IIIgenetyczne), AlicjaaA
26.07(środa) Anulka87, Asiaa91 (IIIgenetyczne), Bella_Bella, KasiaHaBe
31.07(poniedziałek) 0202oliwcia (IIIgenetyczne)
01.08(wtorek) Caro, KaroLove (IIIgenetyczne), zuzanna
07.08(poniedziałek) pola89 (IIIgenetyczne)
09.08(środa) aaniluap
01.08(wtorek) KaroLove (IIIgenetyczne)
16.08(środa) aaniluap (IIIgenetyczne), dżdżownica (IIIgenetyczne)
17.08(czwartek) KasiaHaBe (IIIgenetyczne)
22.08(wtorek) Agnesqe (IIIgenetyczne)
06.09(środa) aaniluap
27.09(środa) aaniluap
18.10(środa) aaniluap
Bardzo proszę o zapisanie kolejnej wizyty na 8 sierpnia. Dziękuje