Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ripley84 wrote:Dziewczyny, dzisiaj podczas zabawy mój syn oberwał od chłopca kamieniem w czoło i ma 3 rozcięcia, byliśmy na IP zaopatrzyli rany, nie szyli tylko tymi stripsami złączyli no i powiedział lekarz że tak czy siak blizny będą , i mam pytanie czy któraś z Was może polecić jakąś maść na blizny....?
Ja miałam zabieg na nadgarstku, 5 szwów i polecam Contractubex. Blizna mimo że jest w widocznym miejscu jest jasna i mało rzuca się w oczy.początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Ripley84 wrote:Dziewczyny, dzisiaj podczas zabawy mój syn oberwał od chłopca kamieniem w czoło i ma 3 rozcięcia, byliśmy na IP zaopatrzyli rany, nie szyli tylko tymi stripsami złączyli no i powiedział lekarz że tak czy siak blizny będą , i mam pytanie czy któraś z Was może polecić jakąś maść na blizny....?
-
Ripley, od lat Contractubex na rynku ma dobrą opinię, ten też stosowałam na moje blizny po laparoskopii i szczególnie jedna ładnie znikała ale ja smarowałam tylko przez kilka tygodni, potem jak się zorientowałam ze w ciąży jestem to odstawiłam a powinno się smarować nawet i kilka miesięcy, oczywiście po zagojeniu się żeby szwów nie rozpuścić
-
Ja polecam Bionect krem. Ale od razu żeby się ładnie goilo. Ja nawet po poparzeniu ręki nie mam śladu a smarowałam tym od razu. Strupy się takie nie zrobią a wiadomo że dzieciaki drapia i przez to gorsze blizny zostają.
A nie ma synek wstrząsu mózgu? Robili może tomografie głowy? -
co za dzień! właśnie pokłóciłam się z moim. szlag mnie trafia już i nie mam siły mu tłumaczyć. niby ogarnięty i zaangażowany ale jak coś palnie to szkoda gadać. na szkołę rodzenia chodzę na te wykłądy z nim głównie żeby gamoń sam posłuchał i się dowiedział co i jak. chyba bardziej od bólu porodowego przeraza mnie nacięcie krocza albo co gorsza pęknięcie, po raz nty dzis robił sobie jaja z masażu krocza który mam zamiar wprowadzic niedługo. już nie wytrzymałam i się wydarłam
a teraz najlepsze, na komunikator w telefonie wysłałam mu zdjęcie jak to wygląda i komentarz i z rozmachu w gniewie poszło do jego siostry <glupiaja>
-
Pampcia nie przejmuj się, mój taki sam,... Ja mu coś mówię i niby wyedukowany ale gay wystawiam jak coś pierdol..e.takze już go nie wtajemniczam zbyt bo to działa drażniąco... Zresztą to ja jestem chyba taka rozdrażniona haha.A co do SMS to strasznie się musisz głupio czuć, ech kuźwa pech...
-
no dokładnie, tylko ja zlewam dużo rzeczy, śmiejemy się np. razem z tego jak będę przez skurcze przechodzić no ale temat tego krocza wywołuje we mnie blady strach a ten dureń sobie jeszcze jaja robi
na szczęście z siostrą mamy dobre relacje, jutro się z nią widzę to spróbuję jakoś "naprostować" co nie zmienia faktu że średnio się czuje z tym ze wysłałam jej zdjęcie pękniętego krocza
-
Ewa25 wrote:A czy Twoja koleżanka mogłaby nam coś doradzić ? Bo skoro pracuje przy tym to napewno wie na które częściej są reklamacje a które są lepsze .
ale to wiesz zawsze znajdzie sie ktos komu np popsuje sie polecany model. takze zalezy jak trafisz. bebetto ma fajnie bo serwis wbrazie czego dziala sprawnie i stara sie zalatwic sprawy w 48h
-
Dzień dobry
Pampcia, wiem, że Ci za bardzo nie pomogę, ale ja też najbardziej bałam się nacinania krocza... Teraz po dwóch porodach z nacieciem już wiem, że nie jest to takie straszne, właściwie to nawet nie czułam kiedy mnie nacieli, takze myślę, że nie ma się czego bać. A śladu po tym właściwie nie ma, jak zacznę szukać to coś tam znajdę, ale tak to nie wiem, że rodziłam
-
Cześć dziewuszki
Ostatnio bardzo rzadko się odzywam, bo jakoś nie mogę wbić się w tematy...powolutku brzuch się staje widoczny! Nawet ostatnio w sklepie pani kasę specjalnie dla mnie otworzyła
Co do wózków, to ja już kupiłamużywany po jednym dziecku z całą dokumentacją (gwarancja niestety już wygasła), ale w BAAARDZO dobrym stanie! 800 zł ze śpiworkiem
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9f61f2a05476.jpg
Takko City Move Sportimejestem bardzo zadowolona z zakupu
prowadzi się bardzo lekko bez względu na podłoże. Kolory mi się bardzo spodobały
stelaż bardzo solidny. Jedyny minus, to waga... No ale coś za caś
madlene88, AlicjaaA, Dziobuś lubią tę wiadomość
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
patulla wrote:Dzień dobry
Pampcia, wiem, że Ci za bardzo nie pomogę, ale ja też najbardziej bałam się nacinania krocza... Teraz po dwóch porodach z nacieciem już wiem, że nie jest to takie straszne, właściwie to nawet nie czułam kiedy mnie nacieli, takze myślę, że nie ma się czego bać. A śladu po tym właściwie nie ma, jak zacznę szukać to coś tam znajdę, ale tak to nie wiem, że rodziłam -
madlene88 wrote:No hej a powiedz mi oni zakładają tam szwy rozpuszczalne? Jak to moja położna mówi lepiej samemu peknac naturalnie itp.
Tak zakładają szwy rozpuszczalne.
Lepiej żeby Cie nacieli niż miałabyś sama popękać .. bo możesz popękać aż do odbytu a to już poźniej miałabyś problem.
A nacinanie krocza nie boli bo nacinają wtedy kiedy jest skurcz więc nawet nie czujesz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2017, 10:01