Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • aaniluap Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ripley, ja osobiscie polecam Noscar. Ale oczywiście dopiero jak strupek zejdzie.

02502cdf1c.png
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja kolezanka sprzedaje wozki i adamexy odradza ale znowu kuzynka ma i nie narzeka ;)

6sutskjolve431gm.png
  • Caro Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ripley84 wrote:
    Dziewczyny, dzisiaj podczas zabawy mój syn oberwał od chłopca kamieniem w czoło i ma 3 rozcięcia, byliśmy na IP zaopatrzyli rany, nie szyli tylko tymi stripsami złączyli no i powiedział lekarz że tak czy siak blizny będą , i mam pytanie czy któraś z Was może polecić jakąś maść na blizny....?

Ja miałam zabieg na nadgarstku, 5 szwów i polecam Contractubex. Blizna mimo że jest w widocznym miejscu jest jasna i mało rzuca się w oczy.

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ripley84 wrote:
    Dziewczyny, dzisiaj podczas zabawy mój syn oberwał od chłopca kamieniem w czoło i ma 3 rozcięcia, byliśmy na IP zaopatrzyli rany, nie szyli tylko tymi stripsami złączyli no i powiedział lekarz że tak czy siak blizny będą , i mam pytanie czy któraś z Was może polecić jakąś maść na blizny....?
    Podobno dermatix żel jest dobry aleee najlepiej jak ktoś doświadczony z apteki doradzi bo jednak to twarzy za dziecka, i niektóre preparaty za mocne mogą być... Ja kiedyś stosowalam cena tani i dobry, ale tu mamy do czynienia z twarzą więc trzeba zainwestować w coś lepszego:(

ckai9n73kv974yz0.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noi ile nas tyle opini, idź do apteki i weź coś pewnego dla synka

ckai9n73kv974yz0.png
  • Ewa25 Przyjaciółka

Wysłany: 8 lipca 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie ja bym poleciła tribiotic. Najlepiej coś sylikonowego. Ale to musi Ci doradzić fachowiec

hchylbetu4umr7yv.png hchylbetznxbei2w.png
  • Ewa25 Przyjaciółka

Wysłany: 8 lipca 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    moja kolezanka sprzedaje wozki i adamexy odradza ale znowu kuzynka ma i nie narzeka ;)
    A czy Twoja koleżanka mogłaby nam coś doradzić ? Bo skoro pracuje przy tym to napewno wie na które częściej są reklamacje a które są lepsze .

hchylbetu4umr7yv.png hchylbetznxbei2w.png
  • Pampcia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ripley, od lat Contractubex na rynku ma dobrą opinię, ten też stosowałam na moje blizny po laparoskopii i szczególnie jedna ładnie znikała ale ja smarowałam tylko przez kilka tygodni, potem jak się zorientowałam ze w ciąży jestem to odstawiłam a powinno się smarować nawet i kilka miesięcy, oczywiście po zagojeniu się żeby szwów nie rozpuścić

f2w3dqk3604phf94.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ripley84 wrote:

Ja polecam Bionect krem. Ale od razu żeby się ładnie goilo. Ja nawet po poparzeniu ręki nie mam śladu a smarowałam tym od razu. Strupy się takie nie zrobią a wiadomo że dzieciaki drapia i przez to gorsze blizny zostają.
    A nie ma synek wstrząsu mózgu? Robili może tomografie głowy?

1JyDp2.png
  • Pampcia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co za dzień! właśnie pokłóciłam się z moim. szlag mnie trafia już i nie mam siły mu tłumaczyć. niby ogarnięty i zaangażowany ale jak coś palnie to szkoda gadać. na szkołę rodzenia chodzę na te wykłądy z nim głównie żeby gamoń sam posłuchał i się dowiedział co i jak. chyba bardziej od bólu porodowego przeraza mnie nacięcie krocza albo co gorsza pęknięcie, po raz nty dzis robił sobie jaja z masażu krocza który mam zamiar wprowadzic niedługo. już nie wytrzymałam i się wydarłam :(
    a teraz najlepsze, na komunikator w telefonie wysłałam mu zdjęcie jak to wygląda i komentarz i z rozmachu w gniewie poszło do jego siostry <glupiaja>

f2w3dqk3604phf94.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pampcia nie przejmuj się, mój taki sam,... Ja mu coś mówię i niby wyedukowany ale gay wystawiam jak coś pierdol..e.takze już go nie wtajemniczam zbyt bo to działa drażniąco... Zresztą to ja jestem chyba taka rozdrażniona haha.A co do SMS to strasznie się musisz głupio czuć, ech kuźwa pech...

ckai9n73kv974yz0.png
  • Pampcia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dokładnie, tylko ja zlewam dużo rzeczy, śmiejemy się np. razem z tego jak będę przez skurcze przechodzić no ale temat tego krocza wywołuje we mnie blady strach a ten dureń sobie jeszcze jaja robi :/
    na szczęście z siostrą mamy dobre relacje, jutro się z nią widzę to spróbuję jakoś "naprostować" co nie zmienia faktu że średnio się czuje z tym ze wysłałam jej zdjęcie pękniętego krocza :D

f2w3dqk3604phf94.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pampcia a idzie z tobą na porodówke? Ja mojego nie zabieram bo by mi zaczął przeszkadzać jak jego wyraźny uśmieszek zamienił by się strach haha taki już jest fifaracha.

ckai9n73kv974yz0.png

Wysłany: 9 lipca 2017, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa25 wrote:
    A czy Twoja koleżanka mogłaby nam coś doradzić ? Bo skoro pracuje przy tym to napewno wie na które częściej są reklamacje a które są lepsze .
    ona tam nie ma nienwiadomo ilu firm ale np milu kids odradza, bebetto mowi ze spoko, anexy ale juz drozsze quinny.
    ale to wiesz zawsze znajdzie sie ktos komu np popsuje sie polecany model. takze zalezy jak trafisz. bebetto ma fajnie bo serwis wbrazie czego dziala sprawnie i stara sie zalatwic sprawy w 48h :)

6sutskjolve431gm.png

Wysłany: 9 lipca 2017, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pozatym witam sie w kolejnym tyg :) jeszcze tydzien i 3 trymestrv;)

madlene88 lubi tę wiadomość

6sutskjolve431gm.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;)

Pampcia, wiem, że Ci za bardzo nie pomogę, ale ja też najbardziej bałam się nacinania krocza... Teraz po dwóch porodach z nacieciem już wiem, że nie jest to takie straszne, właściwie to nawet nie czułam kiedy mnie nacieli, takze myślę, że nie ma się czego bać. A śladu po tym właściwie nie ma, jak zacznę szukać to coś tam znajdę, ale tak to nie wiem, że rodziłam :P

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2017, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewuszki :)
    Ostatnio bardzo rzadko się odzywam, bo jakoś nie mogę wbić się w tematy...:P powolutku brzuch się staje widoczny! Nawet ostatnio w sklepie pani kasę specjalnie dla mnie otworzyła :D

Co do wózków, to ja już kupiłam :) używany po jednym dziecku z całą dokumentacją (gwarancja niestety już wygasła), ale w BAAARDZO dobrym stanie! 800 zł ze śpiworkiem :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9f61f2a05476.jpg
    Takko City Move Sportime :) :) :) jestem bardzo zadowolona z zakupu :) prowadzi się bardzo lekko bez względu na podłoże. Kolory mi się bardzo spodobały :) stelaż bardzo solidny. Jedyny minus, to waga... No ale coś za caś :)

madlene88, AlicjaaA, Dziobuś lubią tę wiadomość

Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Dzień dobry ;)

Pampcia, wiem, że Ci za bardzo nie pomogę, ale ja też najbardziej bałam się nacinania krocza... Teraz po dwóch porodach z nacieciem już wiem, że nie jest to takie straszne, właściwie to nawet nie czułam kiedy mnie nacieli, takze myślę, że nie ma się czego bać. A śladu po tym właściwie nie ma, jak zacznę szukać to coś tam znajdę, ale tak to nie wiem, że rodziłam :P
    No hej a powiedz mi oni zakładają tam szwy rozpuszczalne? Jak to moja położna mówi lepiej samemu peknac naturalnie itp.

ckai9n73kv974yz0.png
  • Zielona_konczynka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlene88 wrote:
    No hej a powiedz mi oni zakładają tam szwy rozpuszczalne? Jak to moja położna mówi lepiej samemu peknac naturalnie itp.

Tak zakładają szwy rozpuszczalne.
    Lepiej żeby Cie nacieli niż miałabyś sama popękać .. bo możesz popękać aż do odbytu a to już poźniej miałabyś problem.

A nacinanie krocza nie boli bo nacinają wtedy kiedy jest skurcz więc nawet nie czujesz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2017, 10:01

3i49io4p7lvf8hsy.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dziewczyny które biorą clexane, widziałyscie że polski odpowiednik neoparin został wpisany na listę leków refundowanych i kosztuje 3,20? Ja mam 0,4 mg.
    Chyba na następnej wizycie poproszę dr o zmianę.

1JyDp2.png
‹‹ 956 957 958 959 960 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ