X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ja już mówiłam nieraz, kupiłam te z babydream na początek, chusteczki nawilżane tami i babydream, octenisep, bepanthen mam też i na sutki się przyda, w domu to będę wodę stosować i waciki (z babyono), mąkę ziemniaczaną w razie potrzeby. Póki co emolientów żadnych nie kupowałam, urodzi się dzidziuś to dopiero się przekonam jakz jego skórą i czy sa konieczne. Butelkę kupiłam póki co 1 i smoczek LOVI. Od siostry męża dostałam laktator elektryczny medela, ponoć głośny bardzo, ale nie kupuje żadnego innego póki nie wypróbuje tego, niewiadomo czy tez mi się w ogóle przyda. Dla siebie podkłady, wkładki laktacyjne z babyono. Szczotkę z pieluszką bambusową w zestawie z Lullalove. Proszków do prania, płynów jeszcze nie kupowałam. A i jeszcze podkłady jednorazowe Sopelek Baby kupiłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2017, 12:20

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochane jesteście !! Już sobie to wrzucę w folder :)

iv09mg7ynbajyosc.png
  • BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyglada na to, że ja wczoraj miałam studniówkę, nawet się nie zorientowałam ;)

Dziś w Pepco kupiłam parę rzeczy dla małej z wyprzedaży. Np 3 pary rękawiczek niedrapek, takich malusich <3 i do tego po 99gr za parę oraz urocze czapeczki.

Generalnie z ciuszków chyba już mam wystarczajaco, dostałam sporo, sama też niedawno zamawiałam w 5.10.15, ale ciążko się powstrzymać.

Ale z wyprawki wciąż wiele zostało, chociażby zamówienie na gemini za prawie 400zł. Nie mówiąc o wózku, łóżeczku, poscieli. Chciałabym to jak najszybciej skompletować, żeby mieć przygotowane wcześniej, w razie gdybym miała koniec ciąży przeleżeć w szpitalu, no ale ograniczenia finansowe, trzeba to dawkować, żeby mieć jeszcze na zycie

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do pepko wybierałam się wczoraj ale że teraz mam odpoczywać zaniechałam zakupów. Jutro jadę na badania to wracając wstąpię na chwilkę do pepko i rossmanna.

Z tego co pamiętam będąc w ciąży z Majką wyprawkę szykowałam chyba dobrze po 30 tc. Łóżeczko rozłożyłam dopiero w 38tc. Teraz chyba wcześniej bo muszę popatrzyć czy w ogóle mi wejdzie w sypialni tam gdzie przewiduję :) Chciałabym z mojej strony łóżka ale obawiam się że może być problem.

iv09mg7ynbajyosc.png
  • BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my też mamy ograniczone miejsce, łóżeczko niestety nie będzie zaraz przy naszym łóżku, nie ma takiej opcji. Na szczęście w pierwszysch dniach mój mąż będzie z nami, więc nawet jakbym była ograniczona po cesarce, to mi przyniesie małą. Jakoś damy radę ;)

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie właśnie powstrzymuje przed zakupami kolejnymi dla maluszka sytuacja finansowa, zdążyłam wziąć wypłate, a musiałam wydać już krocie na materiały do remontu, zatankowac auto, kupić jakaś chemie do domu, lampke tylko kupiłam na ścianę do pokoiku, ewentualnie moge to pod wyprawkę podciągnąć :) I juz mi smutno zaglądać na konto :(

A i jeszcze może Wam się pomysł spodoba, kupujemy z mężem kamerkę ip z wifi i będziemy ją montować w pokoiku z widokiem na łóżeczko. Mi się to przyda bardzo, a koszt nie jest taki duży, kamerki te tańsze to 100-200zł, a widzimy co się dzieje u maleństwa w telefonie. Mi w sumie to będzie pomocne jakbym musiała awaryjnie z psem wyjść, wiecie zawsze może sie trafić jakaś biegunka czy coś i wtedy nie ma czasu na szykowanie dzidziusia do wyjścia i całego majdanu, bo trzeba lecieć, no ale to jak ktoś jest sam całkiem to się przyda, bo jak ma się pomoc na miejscu to nie ma po co inwestować. No i są te nianie z kamerkami też, no ale o wiele droższe i zasięg mają te niżej cenowo do 300m, to mi to by akurat się nie zdało... A niania dla mnie sama w sobie jest zbędna, bo mam niewielkie mieszkanie i maluszek bedzie i tak przy mnie.

Chcę też chustować, umówiłam się już taką jedną Panią u siebie w miescie, ze po porodzie się bede odzywać, prowadzi takie szkolenie 3h, pożycza chustę na 2 tygodnie do ćwiczenia, później sprawdza czy prawidłowo wiąże dziecko na sobie, doradza jaką kupić itd. Nie jest to darmowe, ale u mnie cena akurat nie jest jakaś ogromna 90zł, a wiem, że na filmikach z yt to się tego nie nauczę, a nie chce zrobić maleństwu krzywdy, jeśli będę źle motać. To tez będzie mi bardzo pomocne przy wychodzeniu z psem, albo na jakieś szybkie zakupy w piekarni czy sklepie osiedlowym jak bede sama, a nie bede musiała dźwigać wózka w ta i z powrotem z 4 piętra na wyjście na kilkanaście minut.

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja jak ogarniesz ta kamerke to daj znac ja tez chetnie zakupie bo chcialabym jednak z psiakiem wychodzic chociaz na jeden krotki spacer... a nie zawsze mala wezme zwlaszcza jakbym faktycznie miala cc..

nadziejastru lubi tę wiadomość

6sutskjolve431gm.png
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, położyłam się i mnie zmogło ... no pospałam sobie :) Chyba pogoda coś nie do końca.
    BurzaHormonów wrote:
    No my też mamy ograniczone miejsce, łóżeczko niestety nie będzie zaraz przy naszym łóżku, nie ma takiej opcji. Na szczęście w pierwszysch dniach mój mąż będzie z nami, więc nawet jakbym była ograniczona po cesarce, to mi przyniesie małą. Jakoś damy radę ;)
    ale w tym samym pokoju będzie łóżeczko ?
    Ja się śmieję, że jak mieszkałam w mieszkaniu 38 m2 miałam więcej miejsca, teraz mam znacznie większą powierzchnię a ciężko łóżeczko wstawić.

Nadzieja - jak chcesz kamerkę dobrze ją sobie zabezpieczcie. Mój mąż tak dla sprawdzenia sowich umiejętności kiedyś sprawdzał zabezpieczenia sąsiadów - bardzo łatwo było się włamać. Mieli sporo kamerek włącznie z pokojem dziecięcym. Także dobrze zabezpieczcie sobie takie rzeczy bo to nigdy nie wiadomo.
    Co do chusty to ja byłam taka napalona jak byłam w poprzedniej ciąży, kupiłam chustę założyłam może 3 razy - nie radziłam sobie z tym i spasowałam teraz już się na to nie piszę. Ale miałam koleżanki, które bardzo sobie chwaliły. Szczególnie tak jak piszesz na szybki spacer...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2017, 14:09

nadziejastru lubi tę wiadomość

iv09mg7ynbajyosc.png
  • Gabisonka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa25 wrote:
    Myślisz że to ten sam https://www.olx.pl/i2/oferta/wozek-adamex-barletta-3w1-CID88-IDnjB2e.html?ref%5B0%5D%5Bajax%5D=1&ref%5B0%5D%5Baction%5D=myaccount&ref%5B0%5D%5Bmethod%5D=answers&ref%5B1%5D%5Bpath%5D%5B0%5D=3636138024&ref%5B1%5D%5Bparams%5D%5Bref%5D%5B0%5D%5Bajax%5D=1&ref%5B1%5D%5Bparams%5D%5Bref%5D%5B0%5D%5Baction%5D=myaccount&ref%5B1%5D%5Bparams%5D%5Bref%5D%5B0%5D%5Bmethod%5D=answers&ref%5B1%5D%5Baction%5D=myaccount&ref%5B1%5D%5Bmethod%5D=answer ? Bo ten mam również na uwadze bo w tej samej cenie co szary Ale jest dodatkowo fotelik. Masz 3w1 ?
    Chyba ten sam, tylko ja mam inną torbę, ale wydają się bardzo podobne. Ja ma Twoim miejscu bym brała 3w1 za taką cenę. Tak ja mam 3w1 ale fotelik i adaptery musiałam dokupić osobno, bo sprzedają tylko 2w1.

kjmn3e5ex9pbdr9d.png
  • Gabisonka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Ja po łóżeczko jadę jakoś w przyszły weekend i pewnie będę tak podekscytowana że Małż od razu złoży :-P Ale kolderke i materac to poszykuje później.

U Nas z wózkiem masakra :-D A raczej z wyborem hahahh. Mamy kupić lub ewentualnie zamówić też w przyszłym tyg a ja nadal nie wiem czego chce :-P Miał być Adamex Barletta, potem przeskoczyłam na Bebetto Luca a od wczoraj oszalałam na punkcie Camarelo Carera :-D
    Moja znajoma ma Camarelo Carera i odradza ze względu na spacerówkę. Wózek ma już wystawiony na sprzedaż, ponieważ pas w spacerowce jest tak nisko, że jej 8 miesięczny syn zsuwa się. Pas jest po prostu zbyt daleko pupy dziecka.

kjmn3e5ex9pbdr9d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Dziewczyny jestem tu nowa, czy jest jakaś Mamuśka z Wrocławia? Ciągle waham się nad szpitalem i ewentualnie "własną położną", może któraś może cos podpowiedzieć? :)

• Barbie24 Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastraszyłyście mnie wczoraj tymi cesarkami, że się szykujecie na dłuższe pobyty, aż spać nie mogłam.

Co do imienia to u nas ma być Amelka, ale teściowa się kłóci, że u sąsiadów jest Amelka i w niedalekiej rodzinie też tak nazwali dziewczynkę.Ja miałam to imię wybrane już chyba w gimnazjum :p Ale teraz zaczynam się zastanawiać, bo Wiktoria też ładne :)

U mnie jeszcze 85 dni do terminu.Aaa im bliżej tym bardziej się boję.Zostało już tak mało czasu, a my jeszcze wybieramy się w międzyczasie na urlop, czekamy tylko na ładniejszą pogodę.Rok temu nie byliśmy, bo synek był malutki i jakoś nie widziało mi się dalekie podróżowanie z nim, a teraz kiedy już dużo rozumie to myślę, że będzie miał frajdę.Za rok pewnie nie pojedziemy, bo z dwójką maluchów bardziej bym się umęczyła niż wypoczęła.

• Barbie24 Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabisonka wrote:
    Moja znajoma ma Camarelo Carera i odradza ze względu na spacerówkę. Wózek ma już wystawiony na sprzedaż, ponieważ pas w spacerowce jest tak nisko, że jej 8 miesięczny syn zsuwa się. Pas jest po prostu zbyt daleko pupy dziecka.

Potwierdzam.Znajomi mają Carerę i jest dokładnie ta sama sytuacja ze spacerówką.

• Gabisonka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas imię już wybrane :) Narzeczony odrzucił wszystkie imiona i został Kornel. Nie wszystkim w jego rodzinie się podoba, ale to nasz syn i nasz wybór i bardzo się cieszę, że wybrał to imię bo nie wyobrażam sobie teraz innego :)

Mika2009 lubi tę wiadomość

kjmn3e5ex9pbdr9d.png
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabisonka - fajne imię :) Ja miałam dla chłopca Huberta lub Hugo, póki co dziewuszka będzie :)

Barbi - nie kieruj się opinią innych. U mnie też moja mama chodzi i pyta czemu Julia - bo w rodzinie już jest. A ja na to mam super kontrę :)nosze imię takie samo jak mamy siostra :)

Co do wózków to ja się nie wypowiadam. Ja mam x-landera 3-kołowego (dostałam) poprzednio też miałam ale 2 kołowy i byłam zadowolona.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2017, 15:09

Gabisonka, Barbie24 lubią tę wiadomość

iv09mg7ynbajyosc.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde fajne te ciuszki w lidlu będą :D "nie kupisz, nie kupisz, nie kupisz"- musze zapamiętać :D

No jasne zabezpieczymy, mój M jest z wykształcenia informatykiem to ogarnie :)

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    Kurde fajne te ciuszki w lidlu będą :D "nie kupisz, nie kupisz, nie kupisz"- musze zapamiętać :D

No jasne zabezpieczymy, mój M jest z wykształcenia informatykiem to ogarnie :)
    hehe mantra !

To dobrze że maż się zna:) sąsiadowi tak się wydawało, że ma zabezpieczenia ale jak mu mój mąż powiedział, to się nieźle zdziwił - hasła do wszystkiego można było uzyskać. Mój nie jest informatykiem ale hobbista "haker;)" choć lata pracował w firmie dostarczającej internet a teraz jakieś dziwne wynalazki robi :)

iv09mg7ynbajyosc.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra..... Jestem w domu! W moim własnym osobistym domu :-)

Mika2009, dżdżownica, kiti, pola89, KasiaHaBe, madlene88, Gabisonka, Agnesqe, almaanies, Caro, Barbie24, mimoza, Natikka123, patulla, Anulka87, BurzaHormonów, Lola83, Dziobuś, E_w_c_i_a, Pampcia lubią tę wiadomość

age.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I baaaaardzo dziekujemy za kciuki ;-) pomogly :-)

madlene88, almaanies, Caro, Barbie24, Dziobuś lubią tę wiadomość

age.png
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści a jak wyniki - pewnie musisz odpoczywać ?

iv09mg7ynbajyosc.png
‹‹ 962 963 964 965 966 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ