Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ja już mówiłam nieraz, kupiłam te z babydream na początek, chusteczki nawilżane tami i babydream, octenisep, bepanthen mam też i na sutki się przyda, w domu to będę wodę stosować i waciki (z babyono), mąkę ziemniaczaną w razie potrzeby. Póki co emolientów żadnych nie kupowałam, urodzi się dzidziuś to dopiero się przekonam jakz jego skórą i czy sa konieczne. Butelkę kupiłam póki co 1 i smoczek LOVI. Od siostry męża dostałam laktator elektryczny medela, ponoć głośny bardzo, ale nie kupuje żadnego innego póki nie wypróbuje tego, niewiadomo czy tez mi się w ogóle przyda. Dla siebie podkłady, wkładki laktacyjne z babyono. Szczotkę z pieluszką bambusową w zestawie z Lullalove. Proszków do prania, płynów jeszcze nie kupowałam. A i jeszcze podkłady jednorazowe Sopelek Baby kupiłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2017, 12:20

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochane jesteście !! Już sobie to wrzucę w folder :)

iv09mg7ynbajyosc.png
  • BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyglada na to, że ja wczoraj miałam studniówkę, nawet się nie zorientowałam ;)

Dziś w Pepco kupiłam parę rzeczy dla małej z wyprzedaży. Np 3 pary rękawiczek niedrapek, takich malusich <3 i do tego po 99gr za parę oraz urocze czapeczki.

Generalnie z ciuszków chyba już mam wystarczajaco, dostałam sporo, sama też niedawno zamawiałam w 5.10.15, ale ciążko się powstrzymać.

Ale z wyprawki wciąż wiele zostało, chociażby zamówienie na gemini za prawie 400zł. Nie mówiąc o wózku, łóżeczku, poscieli. Chciałabym to jak najszybciej skompletować, żeby mieć przygotowane wcześniej, w razie gdybym miała koniec ciąży przeleżeć w szpitalu, no ale ograniczenia finansowe, trzeba to dawkować, żeby mieć jeszcze na zycie

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do pepko wybierałam się wczoraj ale że teraz mam odpoczywać zaniechałam zakupów. Jutro jadę na badania to wracając wstąpię na chwilkę do pepko i rossmanna.

Z tego co pamiętam będąc w ciąży z Majką wyprawkę szykowałam chyba dobrze po 30 tc. Łóżeczko rozłożyłam dopiero w 38tc. Teraz chyba wcześniej bo muszę popatrzyć czy w ogóle mi wejdzie w sypialni tam gdzie przewiduję :) Chciałabym z mojej strony łóżka ale obawiam się że może być problem.

iv09mg7ynbajyosc.png
  • BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my też mamy ograniczone miejsce, łóżeczko niestety nie będzie zaraz przy naszym łóżku, nie ma takiej opcji. Na szczęście w pierwszysch dniach mój mąż będzie z nami, więc nawet jakbym była ograniczona po cesarce, to mi przyniesie małą. Jakoś damy radę ;)

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie właśnie powstrzymuje przed zakupami kolejnymi dla maluszka sytuacja finansowa, zdążyłam wziąć wypłate, a musiałam wydać już krocie na materiały do remontu, zatankowac auto, kupić jakaś chemie do domu, lampke tylko kupiłam na ścianę do pokoiku, ewentualnie moge to pod wyprawkę podciągnąć :) I juz mi smutno zaglądać na konto :(

A i jeszcze może Wam się pomysł spodoba, kupujemy z mężem kamerkę ip z wifi i będziemy ją montować w pokoiku z widokiem na łóżeczko. Mi się to przyda bardzo, a koszt nie jest taki duży, kamerki te tańsze to 100-200zł, a widzimy co się dzieje u maleństwa w telefonie. Mi w sumie to będzie pomocne jakbym musiała awaryjnie z psem wyjść, wiecie zawsze może sie trafić jakaś biegunka czy coś i wtedy nie ma czasu na szykowanie dzidziusia do wyjścia i całego majdanu, bo trzeba lecieć, no ale to jak ktoś jest sam całkiem to się przyda, bo jak ma się pomoc na miejscu to nie ma po co inwestować. No i są te nianie z kamerkami też, no ale o wiele droższe i zasięg mają te niżej cenowo do 300m, to mi to by akurat się nie zdało... A niania dla mnie sama w sobie jest zbędna, bo mam niewielkie mieszkanie i maluszek bedzie i tak przy mnie.

Chcę też chustować, umówiłam się już taką jedną Panią u siebie w miescie, ze po porodzie się bede odzywać, prowadzi takie szkolenie 3h, pożycza chustę na 2 tygodnie do ćwiczenia, później sprawdza czy prawidłowo wiąże dziecko na sobie, doradza jaką kupić itd. Nie jest to darmowe, ale u mnie cena akurat nie jest jakaś ogromna 90zł, a wiem, że na filmikach z yt to się tego nie nauczę, a nie chce zrobić maleństwu krzywdy, jeśli będę źle motać. To tez będzie mi bardzo pomocne przy wychodzeniu z psem, albo na jakieś szybkie zakupy w piekarni czy sklepie osiedlowym jak bede sama, a nie bede musiała dźwigać wózka w ta i z powrotem z 4 piętra na wyjście na kilkanaście minut.

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja jak ogarniesz ta kamerke to daj znac ja tez chetnie zakupie bo chcialabym jednak z psiakiem wychodzic chociaz na jeden krotki spacer... a nie zawsze mala wezme zwlaszcza jakbym faktycznie miala cc..

nadziejastru lubi tę wiadomość

6sutskjolve431gm.png
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, położyłam się i mnie zmogło ... no pospałam sobie :) Chyba pogoda coś nie do końca.
    BurzaHormonów wrote:
    No my też mamy ograniczone miejsce, łóżeczko niestety nie będzie zaraz przy naszym łóżku, nie ma takiej opcji. Na szczęście w pierwszysch dniach mój mąż będzie z nami, więc nawet jakbym była ograniczona po cesarce, to mi przyniesie małą. Jakoś damy radę ;)
    ale w tym samym pokoju będzie łóżeczko ?
    Ja się śmieję, że jak mieszkałam w mieszkaniu 38 m2 miałam więcej miejsca, teraz mam znacznie większą powierzchnię a ciężko łóżeczko wstawić.

Nadzieja - jak chcesz kamerkę dobrze ją sobie zabezpieczcie. Mój mąż tak dla sprawdzenia sowich umiejętności kiedyś sprawdzał zabezpieczenia sąsiadów - bardzo łatwo było się włamać. Mieli sporo kamerek włącznie z pokojem dziecięcym. Także dobrze zabezpieczcie sobie takie rzeczy bo to nigdy nie wiadomo.
    Co do chusty to ja byłam taka napalona jak byłam w poprzedniej ciąży, kupiłam chustę założyłam może 3 razy - nie radziłam sobie z tym i spasowałam teraz już się na to nie piszę. Ale miałam koleżanki, które bardzo sobie chwaliły. Szczególnie tak jak piszesz na szybki spacer...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2017, 14:09

nadziejastru lubi tę wiadomość

iv09mg7ynbajyosc.png
  • Gabisonka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa25 wrote:
    Myślisz że to ten sam https://www.olx.pl/i2/oferta/wozek-adamex-barletta-3w1-CID88-IDnjB2e.html?ref%5B0%5D%5Bajax%5D=1&ref%5B0%5D%5Baction%5D=myaccount&ref%5B0%5D%5Bmethod%5D=answers&ref%5B1%5D%5Bpath%5D%5B0%5D=3636138024&ref%5B1%5D%5Bparams%5D%5Bref%5D%5B0%5D%5Bajax%5D=1&ref%5B1%5D%5Bparams%5D%5Bref%5D%5B0%5D%5Baction%5D=myaccount&ref%5B1%5D%5Bparams%5D%5Bref%5D%5B0%5D%5Bmethod%5D=answers&ref%5B1%5D%5Baction%5D=myaccount&ref%5B1%5D%5Bmethod%5D=answer ? Bo ten mam również na uwadze bo w tej samej cenie co szary Ale jest dodatkowo fotelik. Masz 3w1 ?
    Chyba ten sam, tylko ja mam inną torbę, ale wydają się bardzo podobne. Ja ma Twoim miejscu bym brała 3w1 za taką cenę. Tak ja mam 3w1 ale fotelik i adaptery musiałam dokupić osobno, bo sprzedają tylko 2w1.

kjmn3e5ex9pbdr9d.png
  • Gabisonka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Ja po łóżeczko jadę jakoś w przyszły weekend i pewnie będę tak podekscytowana że Małż od razu złoży :-P Ale kolderke i materac to poszykuje później.

U Nas z wózkiem masakra :-D A raczej z wyborem hahahh. Mamy kupić lub ewentualnie zamówić też w przyszłym tyg a ja nadal nie wiem czego chce :-P Miał być Adamex Barletta, potem przeskoczyłam na Bebetto Luca a od wczoraj oszalałam na punkcie Camarelo Carera :-D
    Moja znajoma ma Camarelo Carera i odradza ze względu na spacerówkę. Wózek ma już wystawiony na sprzedaż, ponieważ pas w spacerowce jest tak nisko, że jej 8 miesięczny syn zsuwa się. Pas jest po prostu zbyt daleko pupy dziecka.

kjmn3e5ex9pbdr9d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Dziewczyny jestem tu nowa, czy jest jakaś Mamuśka z Wrocławia? Ciągle waham się nad szpitalem i ewentualnie "własną położną", może któraś może cos podpowiedzieć? :)

• Barbie24 Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastraszyłyście mnie wczoraj tymi cesarkami, że się szykujecie na dłuższe pobyty, aż spać nie mogłam.

Co do imienia to u nas ma być Amelka, ale teściowa się kłóci, że u sąsiadów jest Amelka i w niedalekiej rodzinie też tak nazwali dziewczynkę.Ja miałam to imię wybrane już chyba w gimnazjum :p Ale teraz zaczynam się zastanawiać, bo Wiktoria też ładne :)

U mnie jeszcze 85 dni do terminu.Aaa im bliżej tym bardziej się boję.Zostało już tak mało czasu, a my jeszcze wybieramy się w międzyczasie na urlop, czekamy tylko na ładniejszą pogodę.Rok temu nie byliśmy, bo synek był malutki i jakoś nie widziało mi się dalekie podróżowanie z nim, a teraz kiedy już dużo rozumie to myślę, że będzie miał frajdę.Za rok pewnie nie pojedziemy, bo z dwójką maluchów bardziej bym się umęczyła niż wypoczęła.

• Barbie24 Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabisonka wrote:
    Moja znajoma ma Camarelo Carera i odradza ze względu na spacerówkę. Wózek ma już wystawiony na sprzedaż, ponieważ pas w spacerowce jest tak nisko, że jej 8 miesięczny syn zsuwa się. Pas jest po prostu zbyt daleko pupy dziecka.

Potwierdzam.Znajomi mają Carerę i jest dokładnie ta sama sytuacja ze spacerówką.

• Gabisonka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas imię już wybrane :) Narzeczony odrzucił wszystkie imiona i został Kornel. Nie wszystkim w jego rodzinie się podoba, ale to nasz syn i nasz wybór i bardzo się cieszę, że wybrał to imię bo nie wyobrażam sobie teraz innego :)

Mika2009 lubi tę wiadomość

kjmn3e5ex9pbdr9d.png
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabisonka - fajne imię :) Ja miałam dla chłopca Huberta lub Hugo, póki co dziewuszka będzie :)

Barbi - nie kieruj się opinią innych. U mnie też moja mama chodzi i pyta czemu Julia - bo w rodzinie już jest. A ja na to mam super kontrę :)nosze imię takie samo jak mamy siostra :)

Co do wózków to ja się nie wypowiadam. Ja mam x-landera 3-kołowego (dostałam) poprzednio też miałam ale 2 kołowy i byłam zadowolona.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2017, 15:09

Gabisonka, Barbie24 lubią tę wiadomość

iv09mg7ynbajyosc.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde fajne te ciuszki w lidlu będą :D "nie kupisz, nie kupisz, nie kupisz"- musze zapamiętać :D

No jasne zabezpieczymy, mój M jest z wykształcenia informatykiem to ogarnie :)

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    Kurde fajne te ciuszki w lidlu będą :D "nie kupisz, nie kupisz, nie kupisz"- musze zapamiętać :D

No jasne zabezpieczymy, mój M jest z wykształcenia informatykiem to ogarnie :)
    hehe mantra !

To dobrze że maż się zna:) sąsiadowi tak się wydawało, że ma zabezpieczenia ale jak mu mój mąż powiedział, to się nieźle zdziwił - hasła do wszystkiego można było uzyskać. Mój nie jest informatykiem ale hobbista "haker;)" choć lata pracował w firmie dostarczającej internet a teraz jakieś dziwne wynalazki robi :)

iv09mg7ynbajyosc.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra..... Jestem w domu! W moim własnym osobistym domu :-)

Mika2009, dżdżownica, kiti, pola89, KasiaHaBe, madlene88, Gabisonka, Agnesqe, almaanies, Caro, Barbie24, mimoza, Natikka123, patulla, Anulka87, BurzaHormonów, Lola83, Dziobuś, E_w_c_i_a, Pampcia lubią tę wiadomość

age.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I baaaaardzo dziekujemy za kciuki ;-) pomogly :-)

madlene88, almaanies, Caro, Barbie24, Dziobuś lubią tę wiadomość

age.png
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści a jak wyniki - pewnie musisz odpoczywać ?

iv09mg7ynbajyosc.png
‹‹ 962 963 964 965 966 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ