Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:
    Hej dziewczyny :) Wy też o urlopie?;p Już z moim mężem wytrzymać nie mogę, dzisiaj jak wychodził do pracy to tyle biedny sie nagadał, że nie da rady, że ten tydzień mu się będzie tak dłużył, że nie ma siły, żebyśmy sprzedali tą firmę w cholerę, że jemu sie nie chce, że zostaje w łóżku, że nie przeżyje tego tygodnia;p W sobotę wyjeżdżamy na tydzień wakacji stąd u niego takie załamanie;p No normalnie gorzej niż z babą w ciąży:)
    Miłego dnia kochane :*

A my w tym roku nie będziemy mieć żadnego "porządnego" urlopu :(
    Jak się będę dobrze czuła to najwyżej pojedziemy na mazury trochę na żagle z rodzicami, ale pewnie ja będę musiała obejść się smakiem i siedzieć na brzegu :)

A dokąd się wybieracie?

1JyDp2.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo ładne ubranka będą w lidlu od 20.07 :) a miałam już nic nie kupować :D

1JyDp2.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :)

Zazdro urlopowania, my to nigdzie nie pojedziemy, a dzis mąż za godzinę wyjeżdża na miesiąc :( także zaraz mi się humor zepsuje na maxa...

Wczoraj do 1 w nocy robił sufit podwieszany w pokoiku, pomagałam mu przykręcać te karton gipsy do sufitu i masakra ogólnie, brzuch mi potem na chwilę stwardniał, ale potem już wszystko ok, teraz dokańcza i za 2 tygodnie wchodzi fachowiec, nie nacieszyliśmy się w ogóle sobą przez te 4 dni, które był, bo remont, remont, remont...

Imię już mamy dawno, literki kupione, Julian. :)
    Co do łóżeczka to moje dalej czeka na odświeżenie, za 1,5 miesiąca myślę, że już będzie stało na swoim miejscu... przeczuwam, ze wszystko bedziemy we wrześniu na szybkości ogarniać i mam nadzieje, że wyrobimy się, a mały psikusa nie zrobi i nie będzie wcześniaczkiem...
    Wózek i kołyska stoją już długo i czekają, codziennie sobie tym wózkiem pare metrów jeżdzę, żeby dostać się do szafek itd. bo wszystko na kupie i nie ma jak się ruszyć haha :O A kołyske tak sobie dla przyjemnosci też bujam, co jakiś czas, chciałabym już maluszka przy sobie, tylko pod warunkiem, wykończenia remontu :)

Miłego dnia i powodzenia na wizytach :)

Ja w czwartek zaczynam szkołę rodzenia, niestety sama bede na te zajecia chodzić wszystkie... i w piatek wizyta i zobacze ile to moje filigranowe maleństwo teraz waży :)

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny pierzecie kocyki minky prawda? jakies niskie temp? nie chcialabym zeby po pierwszym praniu wygladal jak szmata :)

6sutskjolve431gm.png
  • Anulka87 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do urlopów, to my w tym roku nigdzie nie jedziemy - raz, że się boję, a dwa, że kaska leci jak szalona! na tego lidla też się skuszę! :)

ale za to marzę już, że za rok, w trójeczkę, pojedziemy do naszej kochanej Rewy <3 od ślubu jesteśmy tam przynajmniej raz na rok, teraz będzie przerwa, ale w 2018 będziemy tam w trójeczkę <3

nadziejastru, madlene88, dżdżownica, Caro, Dziobuś lubią tę wiadomość

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    Czekamy na Rodzeństwo...🥰
    preg.png
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimoza wrote:
    Witajcie dziewczyny. Ja się przez weekend nie odzywałam, bo mieliśmy znów wesele. Przytyłam po nim chyba z 3kg, ale chociaż troszkę potańczyliśmy.

Nieśmiała trzymam kciuki.

My dzisiaj też świętujemy 100dniówkę :)

Co do łóżeczka, to my jeszcze nie kupujemy. Mieliśmy w piątek spotkanie z właścicielem i ustaliliśmy, że jednak zostajemy na starym mieszkaniu. Właściciel ma nam zamontować markizy zewnętrzne by było chłodniej na mieszkaniu. Dodatkowo zamówił ekipę i pod koniec sierpnia robi remont. Maluje mieszkanie i pozwolił nam zdecydować jak ma być pomalowane, dodatkowo zmienia kanapę i fotele i też my mamy wybrać jakie chcemy :)
    Liczę, że po remoncie kupimy sobie łóżeczko i komódkę i zwiozę ciuszki od cioci.
    dobre wieści - fajnie, że Wam najemca poszedł na rękę. A nie myśleliście by zainwestować w klimatyzację przenośną. No chyba że wytrzymasz w te wakacje a potem będziecie już czegoś szukać. Ja mam 2 pokoje na poddaszu - i jak mi się Mika przeniesie a pewnie za 2,3 lata będzie chciała to wówczas będę myśleć o klimie (przenośna lub stała). Na parterze 2 lata temu zamontowaliśmy klimę (salon od strony południowej - nie szło wytrzymać).

Co do urlopów - to ja w tym roku również siedzę na dupie (może na 3 dni pojadę do rodziców na działkę pod Kraków)

Imię również mamy już wybrane - Julia a na drugie chyba Róża

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2017, 10:06

iv09mg7ynbajyosc.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie prałam, ale upiorę tak jak na metce, w 30 stopniach

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas już wszyscy mówią o Antosiu, więc już tak zostanie :)
    A co do urlopu, to my na czas remontu jedziemy na kilka dni dni do rodziców.
    W tamtym roku byliśmy na pierwszych wspólnych takich dłuższych wakacjach. Pojechaliśmy do Budapesztu i było super. Planowaliśmy za rok też gdzieś za granicę wyjechać, ale teraz w ciąży jednak wolę gdzieś blisko.

dżdżownica lubi tę wiadomość

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    A my w tym roku nie będziemy mieć żadnego "porządnego" urlopu :(
    Jak się będę dobrze czuła to najwyżej pojedziemy na mazury trochę na żagle z rodzicami, ale pewnie ja będę musiała obejść się smakiem i siedzieć na brzegu :)

A dokąd się wybieracie?

Stety niestety w wybieramy się w Polskę;p Mimo braku przeciwskazań boje sie lecieć samolotem:/ Mąż znalazł jakiś prestiżowy ranking najlepszych spa w Polsce "SPA Prestige Awards 2017". W związku z tym, że w hotelu który wygrał byliśmy pare razy, wybraliśmy hotel który dostał wyróżnienie Odyssey Club Hotel Wellness & Spa. Jedziemy na tydzień :) Szczególnie dla męża sie cieszę, że tam jedziemy, bo on poumawiał sie juz na jakieś masaże, zabiegi:) Dobrze niech chłop wypocznie bo prędko okazji już nie będzie;p

dżdżownica, almaanies lubią tę wiadomość

• madlene88 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane witam się pospalam dziś do 9:)
    Nieśmiała trzymam kciuki mocno.
    Co do łóżeczka ja jadę zamawiać w tygodniu, koło środy łącznie z tą szafa marsell także superrr. Jak przywiozła łóżeczko kupię pościel itp.
    Odnosnie wózków to jestem wariatka a i znam siebie, w planach mam zamówić Bebetto torino lub lukę, a jeszcze co innego mi się spodobało... Niejest dobrze jestem nietypowo niezdecydowaną dziewuchą!! Haaa.. Dziewuszyskiem.
    Co do imienia Laura, Laurka u mnie zostaje. Życzę wam miłego dnia, mało stresu.
    Nadziejasru Niemartw się zleci miesiąc szybko jak i wszystko. Ach te wyjazdy.. Sama mam ich dość!!!!

nadziejastru lubi tę wiadomość

ckai9n73kv974yz0.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:
    Stety niestety w wybieramy się w Polskę;p Mimo braku przeciwskazań boje sie lecieć samolotem:/ Mąż znalazł jakiś prestiżowy ranking najlepszych spa w Polsce "SPA Prestige Awards 2017". W związku z tym, że w hotelu który wygrał byliśmy pare razy, wybraliśmy hotel który dostał wyróżnienie Odyssey Club Hotel Wellness & Spa. Jedziemy na tydzień :) Szczególnie dla męża sie cieszę, że tam jedziemy, bo on poumawiał sie juz na jakieś masaże, zabiegi:) Dobrze niech chłop wypocznie bo prędko okazji już nie będzie;p

Jeszcze bardziej zazdroszczę :D

Agnesqe lubi tę wiadomość

1JyDp2.png
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:

no no pozazdrościć :)

Słuchajcie a moi pojechali dziś do Energylandii - i przysłali mi zdjęcia "efektów specjalnych" Nad Zatorem była ponoć niezła burza. Mam nadzieję że szybko przejdzie i skorzystają z atrakcji.

iv09mg7ynbajyosc.png
  • Caro Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ze względu na mój leżing jakikolwiek urlopik odpada :-P Ale pozytywnie Wam zazdroszczę i życzę przede wszystkim pięknej pogody :**

Aleee.. podobnie jak Ty Anulka już sobie marzę o przyszłorocznych wakacjach :-D Jako że My z Małżem to typowi górscy wędrowcy, w myśl zasady "czym skorupka za młodu nasiąknie" planujemy z Małą jechać w góry. Kochamy Karkonosze, ale z Nią wybierzemy sie do Zakopanego <3

Anulka87 lubi tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała - daj znać jak już coś będziesz wiedzieć.

Ja przed chwilką umówiłam się na USG III trymestru na 22 sierpnia.

A tak przy okazji - mam pytanie czy któraś z Was może polecić mi jakieś domki nad morzem (tak by można wziąć psa, żeby był plac zabaw i niedaleko plaża). Szukam czegoś tak na koniec wakacji. (Rodzice z siostra biorą mi Majkę na wakacje - ja się nie piszę to zbyt daleko jak dla mnie).

Caro - no ja też lubię góry. My zazwyczaj jeździmy do Zęba (tam mamy już od lat swoje miejsce :)) I jak dla mnie najważniejsze można jeździć tam z psami (i póki co nie płacimy dodatkowo za pupile)

iv09mg7ynbajyosc.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do wakacji z psem polecam stronę: http://piesnaurlopie.pl/

A jak masz fb to tu jest grupa: "Bądź człowiekiem - zabierz psa na urlop!"
    Można podpytać i jest wiele osób, co doradzi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2017, 11:39

Mika2009 lubi tę wiadomość

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cały czwartek wydzwaniałam by sie zapisać na USG, a jak się w piątek dodzwoniłam okazało się, że pochrzaniłam nr i dzwoniłam do mojej przychodni. Cały piątek wydzwaniałam tam gdzie trzeba i jak się wreszcie dodzwoniłam okazało się, że ich pan doktor ma umowę do końca lipca,a od sierpnia nie mają nikogo więc mi kazała zadzwonić do ich innego oddziału, ale oczywiście tam nie odbierają, więc dzisiaj cały dzień tam będę wydzwaniać.
    Zastanawiam się czy oprócz na NFZ nie iść prywatnie, bo wtedy wiadomo, że dokładniej robią. Dziewczyny z Krk mogą kogoś polecić?

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    Do wakacji z psem polecam stronę: http://piesnaurlopie.pl/

A jak masz fb to tu jest grupa: "Bądź człowiekiem - zabierz psa na urlop!"
    Można podpytać i jest wiele osób, co doradzi :)

Wielkie dzięki !! Zaraz sobie popatrzę. Ja ze swoim psem przeważanie nie mam problemów z kwaterunkiem (bo to mały piesek) ale już siorka i rodzice mają labladora i wyżełka więc spore psy.

PS pytałam wcześniej o wyprawkę dot. kosmetyków - niestety nie dostałam odp. :( macie jakieś listy co kupujecie (ja jestem raczej z tych minimalistycznych ale mino wszystko coś trzeba kupić)

iv09mg7ynbajyosc.png
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimoza wrote:
    Ja cały czwartek wydzwaniałam by sie zapisać na USG, a jak się w piątek dodzwoniłam okazało się, że pochrzaniłam nr i dzwoniłam do mojej przychodni. Cały piątek wydzwaniałam tam gdzie trzeba i jak się wreszcie dodzwoniłam okazało się, że ich pan doktor ma umowę do końca lipca,a od sierpnia nie mają nikogo więc mi kazała zadzwonić do ich innego oddziału, ale oczywiście tam nie odbierają, więc dzisiaj cały dzień tam będę wydzwaniać.
    Zastanawiam się czy oprócz na NFZ nie iść prywatnie, bo wtedy wiadomo, że dokładniej robią. Dziewczyny z Krk mogą kogoś polecić?

USG prywatnie owszem mam kogoś, właśnie się umówiłam.
    Jak dla mnie jedna z lepszych lekarzy (choć mam kilku, których bardzo cenie ad. USG prenatalnych).
    Nie wiem jaki tu jest zwyczaj czy piszecie nazwiska lekarzy na forum czy raczej priv ?

iv09mg7ynbajyosc.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Były właśnie wstawiane te listy z zamówieniem z apteki gemini, ale ja nie mam pojęcia na ktorej to było stronie, może warto wrzucić to w 1 poście jak ktoś odnajdzie? Zawsze komuś sie przyda, ja nie zapisałam tych zdjęć niestety...

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
  • BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika2009 wrote:

PS pytałam wcześniej o wyprawkę dot. kosmetyków - niestety nie dostałam odp. :( macie jakieś listy co kupujecie (ja jestem raczej z tych minimalistycznych ale mino wszystko coś trzeba kupić)

Posty z 8 i 9 czerwca, tam są czyjeś listy. Ja swoją też wrzucałam, ale nie pamiętam kiedy to było, jakoś pod koniec czerwca chyba :)

zpbnzbmh7h9mfz19.png
‹‹ 961 962 963 964 965 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ